KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 sütlaç

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Semanur
Özel Üye
Semanur


Mesaj Sayısı : 920
Rep Gücü : 2246
Rep Puanı : 18
Kayıt tarihi : 23/06/09
Yaş : 60
Nerden : İzmir'den

sütlaç Empty
MesajKonu: sütlaç   sütlaç Icon_minitimeCuma Mart 05, 2010 6:05 am

Malzemeler;
süt (8 su bardağı)
toz şeker (1.5 su bardağı
kırıklı pirinç (1 kahve fincanı)
pirinç unu (1/4 kahve fincanı
nişasta (1/4 kahve fincanı
3/4 su bardağı su
1 kahve kaşığı tuz


Hazırlanışı;
Bir kaba taşları ayıklanmış tepeleme dolu 1 kahve fincanı pirinç ile 1.5 su bardağı su koyarak, pirinç suyunu çekip de iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlamalı ve kabı ateşten almalıdır.
Sonra bir tencereye süt, 1 kahve kaşığı tuz ile haşlamış olduğumuz pirinçleri koyarak pirinçli sütü kaynamaya bırakmalıdır.
Diğer taraftan bir kaba bir çeyrek kahve fincanı pirinç unu ile bir çeyrek kahve fincanı nişasta koyarak üstlerine 3 çeyrek bardak suyu sicim gibi akıtmalı ve bir taraftan da karıştırarak un ve nişastayı su içinde eritmeli, sonra da bu karışımı, kaynmakta olan pirinçli süte yine sicim gibi akıtmalı ve karıştırarak ilave ettikten sonra bunları 10 dakika kadar pişirmelidir.
10 dakika sonra süte bir çeyrek bardak da toz şeker katarak sütlaç düğün çorbası kıvamında bir koyuluk oluşturuncaya dek karıştırarak pişirmekte devam etmeli sonra da tencereyi ateşten alarak hemen kase ya da tabaklara bölmeli ve iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
sütlaç
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Yemek-Mutfak-
Buraya geçin: