KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ZERDEÇAL bir çay Kaşğı kadarı bile hafızayı güçlendiriyor yemek borusu kanserini, kolon, karaciğer, akciğer ve prostat kanserinde çok etkilidir

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Limoni
Co-Admin
Limoni


Mesaj Sayısı : 6111
Rep Gücü : 14922
Rep Puanı : 44
Kayıt tarihi : 27/05/09

ZERDEÇAL  bir çay Kaşğı kadarı bile hafızayı güçlendiriyor yemek borusu kanserini, kolon, karaciğer, akciğer ve prostat kanserinde çok etkilidir Empty
MesajKonu: ZERDEÇAL bir çay Kaşğı kadarı bile hafızayı güçlendiriyor yemek borusu kanserini, kolon, karaciğer, akciğer ve prostat kanserinde çok etkilidir   ZERDEÇAL  bir çay Kaşğı kadarı bile hafızayı güçlendiriyor yemek borusu kanserini, kolon, karaciğer, akciğer ve prostat kanserinde çok etkilidir Icon_minitimePaz Ara. 07, 2014 2:23 pm

Faydaları Saymakla Bitmiyor
Bu Bitğinin bir çay Kaşğı kadarı bile hafızayı güçlendirmeye yetiyor

ZERDEÇAL  bir çay Kaşğı kadarı bile hafızayı güçlendiriyor yemek borusu kanserini, kolon, karaciğer, akciğer ve prostat kanserinde çok etkilidir 234414004
Tayvan’da yapılan araştırma, kahvaltıda bir gram zerdaçal tüketmenin diyabetin ilk evresinde ve bilişsel becerilerinde azalma riski bulunan kişilerin hafızasını güçlendirdiğini gösterdi.
Diyabet teşhisi koyulan 60 yaşın üzerinde kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmada, bilim adamları zerdaçalın hafızaya etkisini araştırdı.
Katılımcılar kahvaltıdan önce ve saatler sonra hafıza testine tabi tutuldu. Kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketen katılımcılar testlerde daha başarılı oldu.
Araştırmanın sonuçları, “Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition” dergisinde yayımlandı.
Daha önceki araştırmalar, orta yaşlı diyabet hastalarının beyin hacmi kaybına daha yatkın olduğunu, bunun sonucunda da hafıza ve düşünme becerilerini kaybetme riski taşıdıklarını ortaya koymuştu.
ZERDEÇAL’IN TARİHİ
Zerdeçalın, dünya genelinde 4000 yıldır kullanıldığı bilinmektedir. Osmanlı dönemi de dahil olmak üzere dünyada kullanımı hep baharat olarak kalmıştır. Uzakdoğu başta olmak üzere çok önemli hastalıklara çare olabildiği bilinmekte ve tedavilerinde kullanılmaktadır. Fakat bu bitki kökünün geliştirilememesinin nedeni toz formunun dışında asla işlenemeyişi olmuştur.
Osmanlı kayıtları dahil mucizevi özellikleri geçmiş literatürlere yansımamıştır. Doğadaki hemen hemen tüm bitkilerin çayı, tentürü, ekstraktı yapılabilirken zerdeçalda bu işlem mümkün olamamıştır. 1900’lü yılların başlarında Avrupalı bir bilim adamı zerdeçalın etken maddesi curcuminin keşfini yaptıktan sonra, son 20 yılda teknolojik araştırmalar neticesinde geç de olsa keşfedilmiş ve yoğun klinik araştırmalar başlatılmıştır.
 ZERDEÇAL  bir çay Kaşğı kadarı bile hafızayı güçlendiriyor yemek borusu kanserini, kolon, karaciğer, akciğer ve prostat kanserinde çok etkilidir Zerde%C3%A7al2-1024x768
ZERDEÇAL’IN FAYDALARI
Köri baharatı bugün zerdeçal kullanılarak üretilmektedir. Araştırmalar, bağırsaklarda polip oluşumunu, yemek borusu kanserini, kolon, karaciğer, akciğer ve prostat kanserinde çok etkilidir. Zerdeçal, östrojeni taklit eden kimyasalları etkisiz hale getiren özel bir baharattır. Östrojen taklidi olan bu kimyasallar özellikle kadınlarda meme kanserinin başlamasına neden olur. Zerdeçal hakkındayapılan araştırmalar, bu kimyasalları ortadan kaldırdığını ve %75 oranında tutarak kanserli hücrelerin büyümesini engellediğini ortaya koymaktadır.
Zerdeçal, tümörlerin içinde kan damarı oluşmasına engel olur. Özellikle karaciğer kanserinde hastalığın ilerlemesini yaklaşık %60 oranında engellemektedir. Antiviral etkisi ile, özellikle uçuklarda çok etkilidir. Uçuğu oluşturan Herpes virüsünü etkisiz hale getirir. Bu etki yeni kanıtlanmıştır.
ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLMELİ?
Hindistan’da günde en az 1 çay kaşığı zerdeçal kullanılmaktadır. Bu nedenle, Hintlilerde akciğer, meme, böbrek kanserleri daha az görülmektedir. Ayrıca Alzheimer oranı yaşlılarda yok denecek kadar azdır. Zerdeçalın zeytinyağı, karabiber, kırmızı biber ile birlikte tüketilmesi vücut tarafından tamamen emilmesini sağlamaktadır.
Özellikle kanser başlangıcında ve kanserli hücre oluşumunu engelleyen zerdeçal, bağışıklık sisteminin gelişmesi için de çok faydalıdır. Bu baharat kullanıldıktan sonra bağırsaklarda inceleme yapan araştırmacılar, B tipi bağışıklık hücrelerinin hızla arttığını görmüşlerdir. Hintli bilim adamları ise, zerdeçal ile vücudun daha fazla antikor ürettiğini söylemektedir.
Zerdeçalı kaynayan her yemeğe 1 tatlı kaşığı eklemekle kullanabilirsiniz. Hemen hemen her yemeğe yakışan bir tadı vardır. Süte ekleyerek içilebileceği gibi çayı da tüketilebilir. Fakat belki de en etkili kullanım salatalara ekleyerek, limon ve baharatlar ile kullanımıdır.
Ülke haber
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ZERDEÇAL bir çay Kaşğı kadarı bile hafızayı güçlendiriyor yemek borusu kanserini, kolon, karaciğer, akciğer ve prostat kanserinde çok etkilidir
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» zerdeçal+zeytinyağı+karabiber akciğer kanserini tedavi ediyor
» Akgünlük Bitkisi boswellia bitkisi; prostat kanseri Nasıl Kullanılır? Zararları Nedir?
» Prostat Kanserinde Bitkisel Tedavi
» Hafıza güçlendirmede zerdeçal
» Prostat Kanserinde Bitkisel Tedavi İle PSA Seviyesini Düşürmek Hastalığın Tedavi Olduğuna İşaret Eder mi? Hayır.

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Sağlık Ve Şifalı Bitkiler-Gıda :: Şifalı Bitkiler-
Buraya geçin: