KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
huzeyfe
Süper Moderatör
huzeyfe


Mesaj Sayısı : 7721
Rep Gücü : 18110
Rep Puanı : 23
Kayıt tarihi : 27/03/09

ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ Empty
MesajKonu: ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ   ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ Icon_minitimeSalı Tem. 27, 2010 1:46 pm

ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ




1-Cinsel isteksizlik

Erkekler cinsel isteksizlikleri için nadiren yardım ararlar. Ancak cinsel isteksizliğe ikincil olarak ortaya çıkan performans (becerememe) sıkıntısı ve sonucunda ortaya çıkan sertleşme sorunu için başvurmaları daha sık görülür. Bu sorun için başvurma nedeninin azlığının diğer bir nedeni, erkekler arasında yaygın olarak inanılan ve “gerçek bir erkeğin sekse her zaman hazır olması ve her koşulda seksi yapabilmesi” ile ilgili olan yanlış bir inanıştır. Fiziksel nedenlerin dışında bu sorun çoğunlukla eşle yaşanan evlilik sorunlarından ya da depresyondan kaynaklanmaktadır.

2-Sertleşme sorunu-Ereksiyon sorunu: (Empotans)

Cinsel ilişki için gerekli ve yeterli sertleşmeyi sağlayamama ve/veya sürdürememe olarak tanımlanır.

Yaşla bu sorun artar ancak yaşlanmanın mutlak sonucu değildir. Sosyal, psikolojik ve bedensel yaşama ciddi olumsuz etkileri olabilir. Türkiye de 40 yaş üzeri erkeklerin %69’u bu sorunu kısmen ya da tamamen yaşamaktadır. Genel nüfusta bu oran %10-20 civarındadır.

Risk faktörlerinin en önemli ve sık olanları:

Yaşlanma

Damar sertliği

Şeker hastalığı

Kalp, böbrek, Karaciğer hastalıkları

Bazı ameliyatlar

Omurilik yaralanmaları

Uyuşturucu, alkol, sigara ve bazı tıbbi ilaçlar

PSİKOLOJİK sorunlar: aşırı stress (özellikle işe bağlı), depresyon, kötü bir çocukluk dönemi, cinsel bilgisizlik, geçmişte yaşanmış cinsel taciz, genelev yada benzeri deneyimdeki başarısızlık, eş ile yaşanan uyumsuzluk olarak sıralanabilir.


Sertleşme sorunum fizikselmi yoksa psikolojikmi?

Sertleşme sorunu olan ve sorunun psikolojik olduğunu düşünen kişiler doktora başvurduğunda sorunun gerçekten psikolojik çıkma olasılığı yüksek.

Uzun süreli bir hastalığınız, ilaç kullanım öykünüz yoksa sorununuz aniden başladıysa, sabah sertlikleriniz varsa sorununuz büyük olasılıkla psikolojik!!!!

Ancak çoğu durumlarda ayırım yapmak oldukça güç

Örnek: Toplumuzda ki yaygın kanının aksine şeker hastalığında cinsel sorunlar çoğunlukla hastalığın çok ileri dönemlerinde ortaya çıkar. Ama bazı erkeklerin bu olasılığı duymaları bile onlarda cinsel sorun yaratabilir. Bu şartlarda sorun psikolojik kabul edilir.

Bir erkek her ortamda ilişkiye girmeli (havada, karada denizde), tanımadığı bir kadınla her ortamda bu işi yapmalı, seksi erkek adam başlatır. Erkek seksi hiçbir ortamda reddetmemeli. Bu gibi erkeğin beynine işlenmiş yanlış inanışlar, aslında erkek cinselliğinin en büyük düşmanıdır. Örneğin aşırı alkollüyken bir kez başarısız olmuş bir erkek için yukarıdaki yanlış inanışlar geçerli ise artık her ilişki erkekliğini sınamak için bir sınav haline dönüşür. Kişi artık cinselliğin çekiciliğinden çok bu işi nasıl yaptığına odaklanır ve sorunu devam eder gider.

Benzer şekilde yaşlılığa yada fiziksel sorunlarına bağlı olarak sertliği biraz azalan erkek eğer kadını ancak çok sert (taş gibi) bir penisle tatmin edebileceğine inanıyorsa, bu inancın doğuracağı sıkıntı onun elindekini de kaybetmesine ve cinsellikten kaçmasına neden olabilir.

3-Erken Boşalma:

Bu sorunun tam tatmin edici bir tanımı yoktur; bazı yazarlar erkeğin eşini tatmin edemeden boşalmasını erken boşalma olarak kabul etmişken, çoğunluğu erken boşalmayı penisin henüz ilişkiye girmeden ya da girdikten hemen sonra boşalmasını erken boşalmanın tanımı olarak kabul etmektedir. Erkeklerin üçte biri erken boşalmaktadır ancak anlaşıldığı kadarıyla bunu sorun edenlerin sayısı oldukça azdır, çünkü toplumda daha az görülmesine rağmen bizlere başvuran erkeklerin çoğunluğu ereksiyon yani sertleşme sorunları yaşayanlardır.

Bu sorunu yaşayanların öykülerinde çoğunlukla hızla ve suçlulukla yapılan mastürbasyon vardır.

Eşin haklı olarak erken boşalmadan şikayetçi olması erkeğin stresini daha da arttırır ve sorun daha fazla sürer ve kısırlık, eşler arası evlilik sorunları gibi sorunlar yaşanır.

Erken boşalma yaşayanlar çoğunlukla dikkatini başka yere verme, geciktirici krem kullanma gibi yöntemlere başvururlar ancak bu sorunu çoğunlukla çözmediği gibi, alınan zevki de büsbütün azaltmaktan başka bir işe yaramaz.

Ön sevişme yapmak bu grup için durumu daha da ümitsiz hale getirir. Bu gruptakilerin eşleri çoğunlukla azalmış cinsel istek, orgazm sorunu gibi sorunlar yaşarlar.

4-Geç boşalma:

Nadir görülen bir sorundur. Bunun birkaç biçimi mevcuttur. Bir grup hasta her koşulda (mastürbasyon ve uyku dahil ) geç boşalır, diğer bir grup ilişkiye girer ancak mastürbasyonla boşalır. Üçüncü grup ise oldukça uzun bir ilişki süreci sonucu boşalır. Bu gruptaki erkeklerin çoğunluğu genel hayatlarında oldukça kontrollü yaşamaya çalışan özelliktedirler.

5-Ağrılı boşalma:

Çok nadir görülür fiziksel nedenlerin dışında sıkıntı ile bağlantılı olarak, o bölgenin kaslarının spazmından kaynaklanabilir.

6-Cinsel fobi:

Daha karmaşık ve çoğunlukla çocukluk dönemlerinden kaynaklanan sorunlara bağlı olabilir.

BİTKİSEL TEDAVİLERİ
ÖNCELİKLE BOL BOL ROKA
YAĞ OLARAK SADECE ZEYTINYAĞI ÖZELLIKLE SIZMA


Çakşırköklü Bitkisel Çay

Erkeklerde cinsel gücü, sperm sayısını ve testesteronu arttırır. İktidarsızlığı giderir. Kan şekerini düşürür. Prostat büyümesini önler. Vücut direncini, fiziksel ve zihinsel dayanıklılığı arttır. Sabah akşam, bir süzen poşet, sıcak suda 5 dakika demlenerek içilir.

Ebegümecili Bitkisel Çay

Stresi önler, tansiyon, şeker kolestrol ve hormonları dengeler. Sabah akşam 1 süzen poşet bir su bardağı sıcak suda 10 saat demlenerek içilir.

Rüşeym

Vitamin E ve B vitaminlerini içerir. Lif içeriği ile bağırsakları çalıştırır. Doğal viagradır. Günde 1 yemek kaşığı direk yenilebilir. Çorbaya veya meyve suyuna katılarak içilebilir.

Keçiboynuzu

İktidarsızlıkta çok etkilidir. Yaklaşık yarım litre suyu kaynattıktan sonra 6-7 keçiboynuzunu küçük küçük kırarak kaynayan suyun içerisine atın. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatın. Sonra ocağın altını kapatın ve 20 dk. dinlendirin. Sonrasında kaşıkla keçiboynuzu parçalarını sudan çıkarın. Elde edilen su soğuduktan sonra yarısını aç karnına, diğer yarınsını da akşam uyumadan önce bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda ise zaman zaman uygulayınız.

EREKSİYON SORUNLARINA KARŞI YEŞİL ECZANE

Organınıza iğneler saplamaya başlamadan önce aşağıda bahsedilen bitkileri denemenizde yarar görüyorum.

BAKLA(vicia faba):

Bakla Parkinson hastalığının tedavisinde sıklıkla kullanılan L-dopa adlı bileşik açısından zengin bir kaynaktır. Yüksek dozlarda L-dopa, priapizme yani herhangi bir seksüel uyarı olmadığı halde sürekli ve acı verici bir ereksiyon haline neden olabilmektedir.
250-450 miktar arasında bir miktar bakla, yeterince güçlü bir ereksiyon için gerekli L-dopa miktarını sağlayabilir.


KADİFE FASÜLYESİ(mucuna):
Yıllarca önce Panama'da çalışırken birçok kişiden kadife fasülyesi ya da öküzgözü fasülyesinin afrodizyak olduğunu duymuştum. O zamanlar bu fasulyenin en az bakla kadar, hatta beklide bakladan daha yüksek L-dopa içerdiğini biliyordum.

ANASON(pinpinella anisum): Anason bazı östrojenik birleşikler içerir ve bu nedenlede ereksiyon sorunuyla pek bir ilgisi yokmuş gibi gelebilir. Östrojenik kadınlık hormonudur ve bazı bitkiler vücutta östrojen hormonu gibi iş gören maddeler içerirler.

TARÇIN(Cinnamomum): Chicoga koku ve tat araştırma Merkezi Müdürü Dr. Alan Hisrch, tıp enerjileriyle yaptığı bir deneyde, çeşitli kokulara verdikleri tepkiyi ölçmek için penislerine ölçüm cihazı bağlamıştır. Tarçınlı bir kurabiye koklatıldığında, penise çok daha fazla kan gittiği gözlenmiş ve bu nedenle tarçının ereksiyona en güçlü olduğunu ileri sürmüştür.

ZENCEFİL(Zingiber officinale): American Journal of Chinese Medicine dergisinde yayınlanan 'Arap usulü ilaçlarda kullanılan bitkisel Afrodizyaklar üzerine bir araştırma' adlı makalede, bazı Suudi bilim adamlarının zencefil özütünün sperm sayısını ve hareketliliğini önemli ölçüde arttırdığı görüşlerine yer verilmiştir.

YULAF(Avena sativa): Yabani yulafla beslenen aygırların daha canlı ve daha şehvet düşkünü olduğu varsayılır. Yapılan bazı arştırmalar yulafın insan türünün örneklerinde de cinsel uyarıcı etkisi olduğunu göstermektedir.

KURT KİRAZI(Lycium chinese): Kurt kirazı yaşlı bir adamın vücudundan genç bir kurt çıkarabilir mi' Yapılan bir araştırmada 50 günde gram, kurt kirazı verilen 59 yaşının üzerindeki erkeklerde, testesteron seviyesinin hatırı sayılır derecede yükseldiği görülmüştür.

YABANİ EBEGÜMECİ(Sida cordifolia): halk arasında enersiyonu güçlendirmesiyle ün salmıştır. Bu btkinin içerdiği uyarıcı bileşik, efedrindir. Yabani ebegümeci 1 milyonda 850 efedrin içerir ki bu da ereksiyonda neden kullanıldığını açıklamaya yeterlidir.

ÇEŞİTLİ BİTKİSEL YAĞLAR: Ereksiyon sorunu için aromaterapistler genelde birkaç damla adaçayı yasemin ve gül yağınıbitkisel biy yağın içinde karıştırarak, elde ettikleri karışımla vucut yağı yapılmasını öneriyorlar.

ALINTI

*****************************


Ahmet maranki cinsel gücü artıran bitkiler




Profesör Doktor Ahmet maranki cinsel gücü artırmanın sadece haplarla olmadığını bitkisel tedaviler ve bitkisel formüller ile cinsel isteksizliğinin önüne geçerek, cinsel gücünüzü arttırabileceğinizi söyledi. Cinsen gücü arttıran bitkiler, yiyecekler ve şifalı bitkilerle yapacağınız karışımlar sayesinde cinsel gücünüzü arttırabileceksiniz. Cinsel isteksizlik hemen, hemen bir çok insanın genel olarak bir süre sonra cinsel sorunları haline gelmektedir. Dolayısıyla buda kadın erkek ilişkisine olumsuz olarak yansımaktadır. Trdiyet.com olarak, cinsel gücünüzü ve performansınızı arttırabileceğiniz bitkisel mucizeleri ve formülleri sizlerle paylaşıyoruz.

Anasonun cinsel isteksizliğe çok faydası vardır. Yaklaşık olarak 30 gram anasonu 10 gram sinemaki ile 2000 ml suda 20 dakika kaynattıktan sonra bu yapılan karışımı her sabah ve akşam birer bardak olarak için.

Bunun dışında ısırgan otunun bir çok hastalığa faydası olduğunu son yıllarda gerek medya, gerek televizyonlarda görüyoruz. Isırgan otu ile cinsel isteksizliğinize son verin. Isırgan tohumlarını toz galine getirin. 10 gram ısırgan tohumu bu bitkisel formül için yeterli olacaktır. Daha sonra bunu süt ile birlikte karıştırarak her sabah ve akşam birer bardak tüketebilirsiniz.

Kuruyemiş diyarından cevizin cinselliğe çok faydası vardır.
Bal ile tüketmenizde yarar vardır.
Keten tohumu yine
karar biber ile beraber balla macun yapıldıktan sonra yenebilir.

Bu bitkisel formülleri uygulayarak cinsel arzularınızı ön plana taşıyabilirsiniz.

Bir bardak suya yaklaşık olarak 15 gram keçi boynuzunun meyvesi konulduktan sonra 15 dakika kaynatın daha sonra bunu sabah ve akşamları birer bardak için. Bu bitkisel formüllerin dışında cinsel gücünüzü arttıran şifalı bitkiler konusunu ziyaret etmenizi öneririz. Size uygun bitkisel formülü ve evinizdeki malzemelere göre en uygun olanı seçebilirsiniz. Unutmayın cinsel isteksizlik, bir sağlık problemidir.

**********************

insel performans düşüklük ve isteksizlik günümüzde önemli bir problşem haline gelmiştir ,cinsellik insanların enerjinisinin en sağlıklı içinde bütünleşmesi,kişisel ve ruhsal gelişimi için çok önemlidir.cinsel organlarının sağlıklı ve düzenli çalışmasını genel ve ruh sağlığı üzerine olumlu etkileri vardır. her iki cinstede cinsel isteksizliğin altında psikolojik nedenler yaratabilir.problemlerde kaçmanın yolu kaçmak değil onlarla yüzleşmektir. cinsel performans eksikliğinde bazı bitkisel takviyeler faydalı olur.(ginseng) özellikte korea ginseni diye bilinen cins daha etkilidir. yulaf,arı poleni ve sütü,tongat ali bitkisi,yohimbin bitkisi,zencefil,kakule,kişniş safran,keçi boynuzu ,meyan kökü gibi bitkiler cinsel performans eksikliğinde faydalıdır.

beslenmede özellikle sade yağ,incir,fındık,badem ceviz,hint fıstığı,tropikal meyveler,antep fıstığı,bal,kuru meyveler,doğal şekerler,tavuk suyu,kırmızı pul biber ,peynir,havyar,pekmez,tahin,sivri biber,kırmızı biber sarımsak oldukça etkilidir. sağlıklı bir cinsellik için en önemli doğal katkılar,güneş ışını uyku,temiz hava,oksijen ve düzenli spordur.hem erkekte hemde kadında dinlenmiş bir bedende dinlenmiş dürtüler daha güçlü olur güneş ışığının canlandırıcı etkisi cinsel dürtülerdede artış sağlar. tüm bu etkenlerin yanı sıra ılık susam yağıyla yapılan günlük 3-4 dakikalık masajın canlandırıcı etkiside önemlidir.


*********************

CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN MACUN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 çay kaşığı Zencefil,
* 1 çay kaşığı hint safranı

* 1 çay kaşığı havlıcan
* 1 çay kaşığı meyan kökü,
* 1 çay kaşığı tarçın,
* 1 çay kaşığı ısırgan tohumu,
* 1 çay kaşığı ginseng ,
* 15 gr arı poleni ve arı sütü
* 1Kg bal

HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ :Bal hariç, Bütün malzemeleri karıştırın. Elde eetiğiniz malzemeyi bala katarak, macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Hergün, yemeklerden önce, sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı yiyin.

CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN BİTKİSEL ÇAY
* 4 çay kaşığı nane yaprağı,
* 2 çay kaşığı biberiye (çiçek ve yaprak),
* 3 çay kaşığı kekik
* 4 çay kaşığı üzüm asmasını
* 1/2 Lt su
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemeleri suyun içinde kaynatın. Bu çayı, sabah-öğle ve akşam için.
* Her gün bir bardak suya bir kahve kaşığı tarçınla hazırlanan çay da hormonları çalıştırır ve cinsel gücü artırır.


*****************
Dr. Ender Saraç‘tan cinsel güç ve performansı arttıran, ereksiyon problemini çözen ayrıca sperm sayısını arttırmaya yardımcı olacak doğal viagra tarifi:

» 1 kilo kaliteli bal
» 2 çorba kaşığı toz kişniş
» 3 çorba kaşığı toz zencefil
» 1 tutam hakiki safran (3-4 gr kadar)
» 4 tatlı kaşığı arı poleni (Polenin güneş görmemesi gerekiyor)
» 3 çorba kaşığı öğütülmüş kırmızı ginseng
» 2 çorba kaşığı kakule
» 150 gram kaymak
» 100 gr. dövülmüş antep fıstığı

Not : Arzu edilirse içine dövülmüş ceviz ve tarçın katılabilir

Hazırlanışı :Tüm malzemeleri bir kapta tahta kaşıkla macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
Malzemeleri alüminyum folyo ile kaplanmış cam bir kavanoza koyarak ışık görmeyecek biçimde serin ve loş bir ortamda saklayabilirsiniz. Günde 2 kez ( Sabah ve akşam) bir çorba kaşığı kadar yenebilir

************************

Ender Saraç’ tan Erkeklerde cinsel isteği artıran çay tarifi

MALZEMELER:
1- 1 Litre su
2- 2 Poşet Mate Çayı
3- 1 Tatlı kaşığı öğütülmüş kore ginsengi
4- 1 Tatlı kaşığı zencefil
5- Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş meyan kökü.
YAPILIŞI:
Yukarıdaki malzemeleri kaynar suda 2-3 dakika kaynatın. Kaynayınca 3-4 dakika demlemeye bırakın. Sıcak olarak esmer şeker ile gün içinde için.
Ender Saraç bu çayı yüksek tansiyon hastalarına önermiyor.



En son huzeyfe tarafından Salı Tem. 27, 2010 2:50 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
huzeyfe
Süper Moderatör
huzeyfe


Mesaj Sayısı : 7721
Rep Gücü : 18110
Rep Puanı : 23
Kayıt tarihi : 27/03/09

ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ Empty
MesajKonu: Geri: ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ   ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ Icon_minitimeSalı Tem. 27, 2010 2:04 pm

İbrahim Saraçoğlu kereviz kürü ile sertleşme bitkisel tedavisi: Sertleşmeye bitkisel çözüm ve sertleşmeyi artıran bitkiler


Sertleşmeme sorunu olanlar için bitkisel tedavi yöntemleri ve sertleşmeyi artıran bitkiler.. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sertleşmeme problemi olan erkeklere kereviz kürü kullanmalarını öneriyor. İşte sertleşmede bitkisel tedavi için kereviz maydanoz kürü tarifi..




Sertleşmeye bitkisel çözüm için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kereviz maydanoz kürü

200 gram kereviz yumrusunu kaynamakta olan 2,5 su bardağı suya atın ve tencerenin ağzını kapatın. Kereviz yumrusu böyle 5 dakika boyuca kaynadıktan sonra tencereye 15 tane maydanozu sapları ile birlikte ilave edip kaşıkla karıştırın. Tencerenin ağzını tekrar kapatıp kereviz kürünü 3 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Toplam 8 dakika kaynayan kereviz kürünü ılıdıktan sonra süzüp kahvaltıdan 1 saat sonra ve öğle yemeğinden yarım saat önce birer su bardağı kadar için. Artan kereviz maydanoz kürü daha sonra içilmek üzere buzdolabında saklanabilir.

Kereviz maydanoz kürünü sabahları ve öğlenleri içme fırsatı bulamayanlar ilk bardağı akşam yemeğinden 1 saat sonra, ikinci bardağı da yatmadan önce içebilirler. Sertleşme problemi için hazırlanan bu kereviz kürünü içmeye 25 gün boyunca devam edin ve kürü her gün taze olarak hazırlayın.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yukarıdaki kereviz maydanoz kürünün, sertleşmeye bitkisel çözüm arayanlarca, yılda 2-3 defa uygulanmasını tavsiye ediyor.


****************

CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN BİTKİLER

Araştırmalara göre, doğadaki birçok şifalı bitki cinsel gücü artırıyor Uzmanlar, uzun süreli bir cinsellik için bu harika bitkileri öneriyor....

Doğanın mucizesi, cinsel yaşamda da size mutluluğa kapısını aralayacak Plymouth State Üniversitesi ve Maryland Üniversitesi profesörlerinin hazırladığı

"Uzun ve Sağlıklı Cinsel Yaşam" adlı çalışma, bireylerin daha mutlu bir yaşam sürmeleri için hazırlandı. Mutlu bir yaşamın temelinde de doğru ve uzun bir cinselliğin yattığı bilinen bir gerçek. Yatak odanızın daha hareketli ve seks hayatınızın daha renkli olması için doğadaki şifalı bitkileri kunllanmanın zamanı geldi.
OLUMLU ETKİ Amerika'da yapılan araştırmalarda, doğadaki şifalı bitkilerin sadece hastalıkları iyileştirmediği ve cinsel konularda bireylere büyük faydası olduğu ortaya çıktı. Bazı bitkiler, erkeklerde hormonlar üzerinde son derece olumlu bir etki yaparak cinsel arzuyu ve gücü zirveye çıkartıyor. İşte uzmanlar tarafından kabul edilen, erkek hormonlarını çalıştıran ve cinsel isteği artıran bitkiler:

ANTEP FISTIĞI: Protein ve bol E vitamini ihtiva eder. Cinsel arzunun uyarılmasını sağlar. Mutlu bir evlilik için, afrodizyak otlardan yararlanmakta fayda var

MAYDONOZ: Beden yorgunluğunu giderir. Erkeklerde cinsel gücü artırdığı kanıtlandı.

TARÇIN: Cinsel isteği zirveye çıkartır. Hoş kokusuyla hem ruhu dinlendirir hem de kan dolaşımının hızlanmasına neden olur.

SUSAM: Cinsel isteği artırır.

NANE: Cinsel gücü artırmak için en faydalı bitkilerden biri olduğu biliniyor. Erkekte psikolojik iktidarsızlığı sona erdirir.

KUŞDİLİ: Tüm salgı bezlerini dengeli bir şekilde çalıştırır. Erkeklerde de kadınlarda olduğu gibi cinsel iktidarsızlığı giderir.

KİŞNİŞ: Erkeklerde cinsel arzuyu artırır. Günde bir kahve kaşığı kullanılır. Sinir sistemine de çok yararlıdır. Et yemeklerine veya yemeklerde soslara konur. Bir bardak sıcak suya yarım kahve kaşığı kişniş karıştırılıp, yemekten sonra içilebilir.

KEKİK: Vücudun savunma direncini ve cinsel gücü artırır.

ZENCEFİL: Tüm vücudu uyararak, bedeni ve zihni çalışma gücünü artırır. Erkeklerde ise cinsel gücü ve isteği artırır.

VANİLYA: Çeşitli sebeplerle (ruhi ve bedeni zayıflık) erkeklerde görülen cinsel iktidarsızlığı giderir ve onlara cinsel güç kazandırır.

SİVRİ BİBER: Bol miktarda C ve P vitamini içerir. Erkeklerde cinsel isteği çoğalttığı bilinir.

KIRMIZI BİBER: Cinsel isteği artırır. Ancak damar sertliği, üre ve tansiyonu olanlar yememeli.

KEREVİZ: Çeşitli iç salgı bezlerine tesir eder ve onların faaliyetlerini artırır. Erkeklerde cinsel faaliyeti çok arttırarak vakitsiz iktidarsızlığı önler. Özellikle 30'lu yaşlarda mutlaka yiyin.

HARDAL: Cinsel arzuyu artırmanın yanı sıra sinirleri kuvvetlendirir. Ancak midesi hassas olanlar, karaciğer, damar sertliği ve tansiyonu olanlar kullanmamalıdır veya çok az almalıdır.

AYÇİÇEĞİ: Bol protein ihtiva eder, içeriğinde fazla miktarda E vitamini vardır. İktidarsızlığa engel olur. Kalp ve sinir hastalıklarını önler. Cinsel arzuyu artırır.
(takvim)


************************

Cinsel gücü arttıran bitkiler

Bu bitkiler cinsel hayatı yeniden ayağa kaldırıyor...

Bu bitki ve baharatları tüketen çiftler, birbirlerine daha çok zaman ayırmak isteyecek. Çünkü, cinsel gücü artıran bu bitkiler, oldukça güçlü etkiler yaratıyor.



* Tarçın: Hormonları çalıştırır ve cinsel gücü artırır. Bir bardak suya bir kahve kaşığı atılıp çay gibi içilebilir. Sütlü tatlıların üstünde kullanmayabilirsiniz.



* Ay çekirdeği: Cinsel arzuyu artırıyor ama sivilce ve kilolarda da artışa neden oluyor. Birinden birini seçeceksiniz!



* Yulaf ezmesi: Özellikle kadınlarda cinsel isteksizliği giderir. Hormonları düzenler ve vücut direncini artırır. Her sabah sütlü yulaf ezmesinin içine isterseniz ceviz, fındık, antepfıstığı koyabilirsiniz. Bu kuvvetli öğünle gününüzü daha kolay geçirebilirsiniz.



* Üzerlik tohumu: C insel gücü artırır, hamileliği kolaylaştırır. Ezilmiş tohum günde 1-2 gr. bala karıştırılarak yenir veya doğrudan suyla içilebilir.



* Kırmızı ve yeşil acı biber, karabiber: Hep tatlılar bu etkiyi yapacak değil ya, inanamayacaksınız ama acı da cinsel isteği kamçılar...



* Sarmısak: Tüm hormonları çalıştırır. Çiğ olarak yenmesi tavsiye edilir.



* Roka: Yeşil sebzeler içinde bu anlamda en değerlisi rokadır. Yalnız balık yanında değil, salatalarda da kullanmalısınız.



* Zencefil: Tüm vücudu uyarır, bedenen ve ruhen güç kazandırır. Kurabiye ve tatlılarda da kullanılabilir.



* Kekik ve nane: Özellikle kadınlarda bütün kadınlık hormonlarının düzenli çalışmasını sağlar ve vücudu güçlendirir.



* Hardal, kimyon, kişniş: Bütün hormonları çalıştırır ve sinirleri de kuvvetlendirir.



* Vanilya: Hem bedeni, hem de sinirleri güçlendirir, cinsel gücü artırır. Tatlı ve keklerde bol bol kullanılabilir.



* Isırgan tohumu: İşte ufak bir mucize. Bir kilo bal ile 100 gr. ısırgan tohumunu karıştırın ve her gün bir kaşık yiyin. Bomba gibi hissedeceksiniz.



* Arı sütü, bal ve polen karışımı: Bu karışım hem hücrelerinizi yeniler, hem de yaşınız ilerlese de cinsel gücünüzü yerinde tutar.


***********************

Uzmanlar, cinsel sorunların ortaya çıkmasında, psikolojik faktörlerin önemli ölçüde rol oynadığını söylüyor. Şifalı bitkiler, stres nedeniyle cinsel isteksizlik yaşayanların imdadına yetişiyor.
Bitki çayları: Vücuttaki sıvıların akışını hızlandıran bitki çayları içilince, kan dolaşımı hızlanır, tutkularda ve heyecanlarda artış olur. Enerji seviyesini de yükselten bitki çayları seks yaşamını canlandırır.

Ginseng: Binlerce yıllardır Çin'de ilaç yapımında kullanılan ginseng; hormonal sistemi uyarır, erken yaşlanma sürecini yavaşlatır ve göz ardı edilemeyecek güçler verir.

Rezene: Bilinen en eski afrodizyaklardan olan rezeneden her gün bir parça alınması cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay da yapılarak içilebilir.

Lavanta: Salata ve yemek soslarına konan birkaç damla lavanta, seks hayatını güçlendirir.

Karanfil tanesi: Doğal afrodizyakların en güçlülerinden biri olan karanfil tanesi, yorgunluğa da iyi gelir.

Haşhaş Tohumu: Cinsel performansı artırır.

Polen: Son yıllarda afrodizyak olarak kullanılan polenin yapısında, belli ölçüde testosteron ve diğer cinsiyet hormonları bulunuyor. Ayrıca içerisinde birçok vitamin mineral ve amino asit bulunur.

Zencefil: Yüzyıllardır duyguları harekete geçirmek için hazırlanan içkilerin karışımında kullanılan zencefil, insanı daha ateşli yapar. (Kanı sulandıran ilaç kullananların dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca, fazla tüketildiğinde de bağırsakları rahatsız eder.) Yemeklerde bahart olarak kullanılabilir. Balla karıştırılıp yenebilir. Bir hafta veya 10 gün kadar kullanılmalıdır.

Tarçın: İştah açıcıdır. Sinirsel rahatlık veren bir kokusu vardır. Gaz söktürücü ve antiseptik özellikleri vardır. Afrodizyak olarak da kullanılabilir. Kışın içilen bitki çaylarına konulabilir. Tarçın yağı hoş kokusundan dolayı masaj yağı olarak da kullanılabilir.

Hardal: Cinsel bezlerin işleyişini hızlandırır.

Yasemin: Likörleri kokulandıran, harika kokulu yasemin çiçeği, etkili bir uyarıcıdır.

Süsen: Süsen kökü tozu, her iki cins için de güçlü bir afrodizyaktır.

Meyan Kökü: Meyan kökünden elde edilen toz, maden suyu ile karıştırılınca kadınlar için çok etkili bir afrodizyak haline gelir.

Vanilya: Merkezi sinir sistemine etki ederek kokusuyla uyarıcı etki yaratır.

Roka: Bolca demir ve C vitamini içeren roka, alyuvarlar için iyidir. Ayrıca, cinsel gücü de artırır.

Maydanoz: Yemeklere lezzet katan maydanoz, cinsel yaşama da lezzet katar.

Kekik: Güçlü etkileri olan kekik, özellikle erkeklerde uyarıcıdır.

Arı Sütü: Cinsel bezleri geliştiren arı sütünün etkileri, kısa zamanda hissediliyor.



*************************


BİTKİ ÇAYLARI: Vücuttaki sıvıların akışını hızlandıran bitki çayları içilince, kan dolaşımı hızlanır tutkularda ve heyecanlarda artış olur. Enerji seviyesini de yükselten bitki çayları seks yaşamını canlandırır.



GİNSENG: Binlerce yıllardır Çin'de ilaç yapımında kullanılan ginseng; hormonal sistemi uyarır, erken yaşlanma sürecini yavaşlatır ve göz ardı edilemeyecek güçler verir.



REZENE: Bilinen en eski afrodizyaklardan olan rezeneden her gün bir parça alınması cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay da yapılır.



LAVANTA: Salata ve yemek soslarına konan birkaç damla lavanta, seks hayatını güçlendirir.



KARANFİL TANESİ: Doğal afrodizyakların en güçlülerinden biri olan karanfil tanesi, yorgunluğa da iyi gelir



HAŞHAŞ TOHUMU: Cinsel performansı artırır



MELEKOTU: 18. Yüzyılda kadınların cinsel isteksizliğini iyileştirmede kullanılan melekotunun kökü, her zaman için kalp zayıflıklarını engelleyici etkiye sahiptir. afrodizyak



MİNE ÇİÇEĞİ: Mine çiçeğinin kıyılmış uçlarının, kaynatılması ya da şarabın içine batırılması organik tepkileri artırır. 1-3 m.kadar boydadır. Güneyde çok bol bulabilirsiniz. Bal verici nektarlı çiçekleri vardır. Kullanımda, yapraklarını ve çiçeklerini porselen veya emaye bir kapta demlenip günde 2 su bardağı içilebilir. Yaprak ve çiçekleri hoş kokuludur. Sonbaharda, böğürtlene benzer meyveleri vardır. Çok etkili bir afrodizyak bitkidir.
Aşağıdaki fotoğrafta Herbalist Atabay Güveloğlu Mine çiçeği (Lantana) ile.
Mine çiçeğini baharatçılarda bulamazsınız.Zira bu süs bitkisinin şifa etkileri henüz bilinmemektedir. Yazın taze olarak bir kaç yaprağını veyabir su bardağı kaynar suda demleyerek günde bir defa içebilirsiniz. Kış için, fazla egzoz dumanı olmayan tenha parklardan toplayarak gölgede kurutup kış boyunca kokulu bir şifalı bir çay olarak melissa, adaçayı, kekik çayları gibi kullanabilirsiniz.



POLEN: Son yıllarda afrodizyak olarak kullanılan polenin yapısında, belli ölçüde testosteron ve diğer cinsiyet hormonları bulunur.Polenin tıbbi özelliklerini Türkiye'de ilk defa 1993 de Herbalist Atabay Güveloğlu tam sayfa ilanlar vererek ve kitaplar yazarak tanıtmıştır.Ayrıca polenin tanıtımı konusunda web sitesi vardır.Diğer faydalarını inceleyiniz. http://www.webadresleri.com/polen/index.htm

Polen resimdeki arının arka ayağında sarı bir tozcuk topluluğu olarak görülmektedir


YOHOMBİN: Afrika'da yetişen bir ağacın kabuklarından elde edilen yohombin, vücuttaki kanın cinsel organlara toplanmasını hızlandırır.

KİŞNİŞ: Özellikle kadınlara keyif veren kurutulmuş kişniş tanesinin, şarabın içine katılarak içilmesi önerilir. Aşırı kullanımı erkeklerde ters etkilere neden olabilir.



HARDAL: Cinsel bezlerin işleyişini artırır.



SÜSEN: Süsen kökü tozu, her iki cins için de güçlü bir afrodizyaktır



YASEMİN: Likörleri kokulandıran, harika kokulu yasemin çiçeği, etkili bir uyarıcıdır



MEYAN KÖKÜ: Meyan kökünden elde edilen meyan ekstresi, maden suyu ile karıştırılınca erkekler ve özellikle kadınlar için çok etkili bir afrodizyak haline gelir .Ayrıca meyan ekstresi genel sağlık kazandırır.



SAFRAN: Aşırı tüketildiğinde gülme krizine neden olan safranın, erojen merkezler üzerinde uyarıcı etkisi vardır.



ÇADIRUŞAĞI OTU: Yalnızca Asya'da yetişen ve çok kötü kokan çadıruşağı otundan elde edilen karışım, Asya'da uyarıcı olarak kullanılır.

VANİLYA: Merkezi sinir sistemine etki ederek kokusuyla karşı cinsi harekete geçirir.



SAPARMA: İlk kez Latin Amerikalı yerliler tarafından kullanıldığı bilinen, saparma bitkisinden elde edilen karışımların içinde çeşitli hormonlar bulunuyor.

ROKA: Bolca demir ve C vitamini içeren roka, alyuvarlar için iyidir ve ayrıca, cinsel gücü de artırır.

MAYDANOZ: Yemeklere lezzet katan maydanoz, cinsel yaşama da lezzet katar.

KEKİK: Güçlü etkileri olan kekik, özellikle erkeklerde uyarıcıdır.

ARI SÜTÜ: Cinsel bezleri geliştiren arı sütünün etkileri kısa zamanda hissedilir.

BAL: Mikroplara karşı dayanıklılık sağlayan bal, cinsel gücü artırır. Tarihte bal, seks açısından, insanlar tarafından çok farklı şekillerde kullanılmıştır. Örneğin, Polonyalılar ilişki öncesinde cinsel organlarına bal sürerlerdi.

LİMON: Yemeklerde kullanılan limon tuzu ve limon suyu, seks gücünün artması için olumlu etki yapar.



İSTİRİDYE: İçindeki çinko ile spermin çoğalmasına neden olan istiridye, cinsel isteği artırır.

HİNDİ: İstiridyeden daha fazla çinko ihtiva eden hindi, protein açısından zengindir ve cinsel isteği artırır.

KEREVİZ: İdrar sökücü özelliği olan kereviz, vücutta oksitlenmeyi önlemesinin yanı sıra kadınlarda adet öncesi şişkinliğin de önüne geçer.Afrodizyaktır



ÇİKOLATA: İçinde magnezyum, fosfor ve kafein bulunduran çikolata, insanı mutlu eder, harekete geçirir ve güçlendirir.

FISTIK VE FINDIK: E vitamini içeren, insanı mutlu eden fıstık ile fındık, cinsel gücü artırır.

MUZ VE KABUĞU: İnsana kokusuyla bile mutluluk aşılayan muz, özellikle kabuğu ile pişirilirse cinsel gücü oldukça fazla artırır. (1999 da Posta Gazetesi'ndeki bir haber) afrodizyak



SARMISAK: İçinde sakkaroz, glikoz gibi karbonhidratlar ile protein, kalsiyum, fosfor, demir ve A, B, C vitaminleri bulunan sarımsak, cinsel gücü artırır.



ÇİLEK: Cilt sorunları için en iyi meyvelerden biri olan çilek, güçlü bir afrodizyaktır. İNCİR: Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarına çok iyi gelen incir, erkeklerin cinsel gücünü artıran çok güçlü bir afrodizyaktır.

ŞEFTALİ: A provitamini bakımından zengin olan şeftali, güçlü bir afrodizyaktır.

ARMUT: Çok az meyve asidi içeren ve organizmanın fazla suyunu alarak fazla yağları yok eden armut, güçlü bir afrodizyaktır.

MARUL: İçinde A, B, C, E vitaminleri, demir, kalsiyum, çinko, fosfor, iyot, sodyum gibi mineraller bulunan marul, az miktarda yenilirse cinsel gücü artırıyor. Ancak, fazla miktarda yenen marul da cinsel gücü azaltıyor ve uyku veriyor.

ANÇUEZ: Genellikle hamsi, bazen çaça, sardalya ya da tirsi balıklarından yapılan tuzlu ve yağlı balık ezmesi olan ançuez, cinsel gücü artırır.

HAVYAR: Balık yumurtası olan havyarın besin değeri çok yüksektir ve güçlü bir afrodizyaktır.



DOMATES: İçinde bolca A, B, C ve K vitaminleri bulunan domates, cinsel gücü artırır



SALATALIK: Gözler için çok yararlı olan (özellikle şiş gözlerin iyileşmesinde) salatalık, cinsel gücü artırır



SOĞAN: Güçlü antiseptik bir etkiye sahip olan soğan, cinsel gücü artırır.



ZENCEFİL: Yüzyıllardır duyguları harekete geçirmek için hazırlanan içkilerin karışımında kullanılan zencefil, insanı daha ateşli yapar. (Kanı sulandıran ilaç kullananların dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca, fazla tüketildiğinde de bağırsakları rahatsız eder.)


*******************

Düzenli bir cinsel yaşamın yararları

* Kan dolaşımı düzene giriyor.
* Baş ağrıları yok oluyor.
* Eklem ağrıları azalıyor.
* Seks, bir çeşit spor olduğu için genel sağlık düzeliyor.
* Bağışıklık sistemi güçleniyor, hastalıklara karşı direnç artıyor. Örneğin, düzenli bir cinsel yaşamı olan insanlar daha az grip oluyor.
* Haftada üç kez seks yapmak insan psikolojisini de düzeltiyor.
* Beyinde düzenli bir şekilde salgılanan beta-endorfin hormonları sayesinde, insan kendini daha zinde, daha genç ve daha dinamik hissediyor.
* Uyku düzene giriyor. Daha rahat uyunuyor.

Renkli bir cinsel hayatı engelleyen faktörler

* İsteksizlik
* Geçmiş veya şimdiki durumdan utanma veya suçluluk duyma
* Seks konusundaki güvensizlik
* Kontrolünü yitirme korkusu
* Reddedilme korkusu
* Öfkelenme, yakınlaşmaktan çekinme
* Çiftlerin özgür olmaması
* Fantezi kurmamaları
* Dürüst ve saygılı olmamak
* Kişinin zevk aldığı şeyleri partnerine sunmaması
* Cinselliği bir ‘zorunluluk’ olarak görüp eğlence yönünü algılayamamak


*****************************************

SERTLEŞME SORUNU VE TEDAVİSİ

CTD: "Sertleşme Bozukluğu Bir Çok Amaca Hizmet Ediyor Olabilir"

Türkiye'nin anket çalışmalarıyla ve açıklamalarıyla gündem yaratan ve
adından en çok bahsedilen sivil toplum kuruluşu CTE - CİNSEL Tıp
Enstitüsü; sertleşme bozukluğunun bir çok amaca hizmet edebileceğine
dikkat çekti. CTE'nin yaptığı bir araştırmaya göre, 40-70 yaş arası
Türk erkeklerinin yaklaşık %70'i sertleşme bozukluğu yaşıyor.

SERTLEŞME BOZUKLUĞU NEDİR?
Cinsel ilişki için gerekli sertliği başlatamama, sağlayamama veya
devam ettirememe durumunda sertleşme bozukluğundan bahsedilebileceğini
söyleyen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "Cinsel temas
esnasında, cinsel istek duyulmasına karşın, erkek cinsel organının
sertleşme bozukluklarına, yeterli veya kesinlikle sertleşmemesine
iktidrasızlık, erektil disfonksiyon yada empotans denir" dedi.

40-70 YAŞ ARASI ERKEKLERİN %70'İNDE GÖRÜLÜYOR
CİNSEL Tıp Enstitüsü'nün yaptığı araştırmalara göre sertleşme
bozukluğunun, 40-70 yaş arası erkeklerin %70'inde görüldüğünü ve yaşam
kalitesini olumsuz olarak etkilediğini söyleyen CİNSEL Tıp Enstitüsü
Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "Cinsel konularda araştırmaları ile bilinen
Masters ve Johnson'na göre; cinsel ilişkilerin %25'inde sertleşmenin
sağlanmasında sürekli bir sorunun vardır" dedi.

SERTLEŞME BOZUKLUĞU PEK ÇOK AMACA HİZMET EDEBİLİR
Sertleşme bozukluğun bir çok amaca hizmet edebileceğine dikkat çeken
CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "Örneğin, erken boşalmayı,
parafilik bir problemi, homoseksüel yönlenmeyi, kişinin partnerine
karşı isteksiz olmasını veya cinsel kimlik bozukluğunu saklıyor
olabilir. Yada sertleşme bozukluğu erkeğin, partnerinin üstünlüğüne
karşı kendini savunabilmesine hizmet edebilir. Bunların ve diğer
kişiler arasındaki konuların farkına varılması, sertleşme bozukluğunun
çözülmesi için önemlidir. Çünkü cinsel kimlik bunalımındaki bir
erkeğin iktidarsızlığı; var olan içsel çatışmalardan, sembolik olarak
rahatsız olduğu homoseksüel dürtülerden kurtulmasına ve hayat
bunalımını aşmaya yardımcı olacaktır. Yani iktidarsızlığın anlamı
aydınlatılmalıdır. Ayrıca erkekler; erkeklikle ilgili yetenek,
yeterlilik, hisleri ve günlük hayatın sorumluluklarını yerine getirme
gücü gibi öznel hisleriyle mücadele etmek zorundadır. Bu bağlamda
erkeklik dikkate değer bir şekilde tehlikeye düştüğünde yani toplumun
kendine erkek olarak yüklediği sorumlulukları yerine getiremediğinde
sertleşmede başarısızlık yaşaması muhtemeldir. Psikolojik sertleşme
bozukluğu yaşayan erkeklere uygulanan modern cinsel tedaviler, hastaya
gizlenen duygularının farkına varılması konusunda yardım edilmesini,
kişiler arasındaki problemlere yeni çözümler geliştirmek, çiftin
iletişimi geliştirmek, yakınlaşma için engellerin aşılması ve daha
geçekçi cinsel beklentilerinin ve cinsel güvenle ilgili duygularının
geliştirilmesini içeren birçok bileşene sahiptir. Birçok erkek
hayatlarının utandıkları taraflarını açığa vurmada zorluk yaşar ve
kendilerinin yüz kızartıcı veya utandırıcı yönlerini saklarlar. Bu
konuları ortaya çıkarmak veya çözmek cinsel terapiyi etkili bir
şekilde ileriye götürebilir ve sertleşme bozukluğu yaşayan erkeğe, bu
zorluğu hakkında daha iyi bir içgörü sahibi olması konusunda yardımcı
olur" dedi.

HER ERKEK HAYATININ BİR DÖNEMİNDE SERTLEŞME SORUNUYLA KARŞILAŞIR
İş ve eş sorunları, ekonomik sorunlar, ruhsal gerginlikler, yorgunluk,
ilişkideki diğer problemler vb. nedenlerden dolayı her erkeğin
hayatının bir döneminde sertleşme problemiyle karşılaşabileceğini
ifade eden CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "Bu doğal ve
olağan bir durumdur. Çünkü her zaman ve bütün koşullarda yeterli
sertleşmenin sağlamasını beklemek cinsel bir mit olmaktan ileri
gidemez. Fakat sertleşme problemi sık tekrar eder, ısrarcı olursa ve
cinsel birleşmeyi sık engellerse; bu durum tedavi gerektirir. Ayrıca
iktidarsızlık sadece bir kişinin sorunu değil karı kocanın ortak
sorunu olarak algılanmalıdır" dedi.

GERÇEKÇİ OLMAYAN BEKLENTİLER: CİNSEL MİTLER
Erkeklerin cinsel performans açısından kendileri açısından gerçekçi
olmayan beklentilere fazla önem verdiklerini söyleyen CİNSEL Tıp
Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "Gerçekçi olmayan bu hurafelere
cinsel mitler diyoruz. Genelde karşı karşıya gelinen bu cinsel
mitlerin bazı örnekleri aşağıdaki gibidir: Kadını tatmin etmek erkeğin
sorumluluğudur, bayan partnerin memnuniyeti için ebat ve sertlik
gerekli belirleyicilerdir, kadının cinsellikte en çok beğendiği kısım
cinsel birleşmedir, bir erkek her zaman ister ve cinsel ilişkiye
hazırdır, bir kadın bir kez cinsellikten hoşlanmayı öğrendiğinde,
doyumsuzlaşır, yaşa bağlı olarak, bütün erkekler sertleşme yetilerini
kaybederler vb." dedi.

CAZİBEMİ YİTİRDİM Mİ?
İktidarsız erkeklerin partnerlerinde de zamanla yanlış inanışların ve
düşüncelerin gelişebileceğinin altını çizen CİNSEL Tıp Enstitüsü
Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "İktidarsız erkeklerin partnerleri tarafından
genellikle kabullenilen düşünce; sertleşmeyi başarma konusundaki
başarısızlığın onları küçülttüğünü veya cazibelerini yitirdiklerini ve
erkeğin başka bir kadınla birlikte olduğunu akla getirir. Ayrıca hem
erkek hem de kadın penisin bir makine olduğu inancında olabilir. Bu
makine, her zaman, her yerde, her koşulda ve her partnerle çalışması
gerekir düşüncesi de bilinen en eski cinsel mitlerden biridir"
dedi.

ESKİ BİR ENDİŞE
Erkeklerin her zaman cinsel yeterlilik konusunda endişeli olduğunun
söyleyen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "Alışkanlıklar,
insanların bulduğu çareler ve eski Yunan İslam ve Musevi bilginleri,
Çinli ve Hintli hekimlerin yazılarından keşfedilen eski cinsellik
kılavuzları, çapraz kültürel karmaşık sünnet törenlerinden ve güçlü
savaşçıların spermlerini yutmaya kadar varan ve iktidarı sağlayan her
çeşit gelenek modern cinsel tedavileri etkilemiştir. Eski
Yunanistan'da iktidarsız erkekler Afrodit tapınaklarında dindar
terapistlerin yerini almakla görevli fahişe-rahibeler tarafından
tedavi edilmişlerdir. Kutsal bir Hint yazısı, Kama Sutra bile
iktidarsız erkeklere tavsiyelerde bulunmuş ve değişik cinsel ilişki
pozisyonları göstermiştir. Bugün bile sertleşmede başarısızlık için
halk arasında kullanılan mesir macunu gibi çareler, ginseng, gergedan
boynuzu ve E vitamini içerir. FDA onayı olmayan iktidarsızlık
ilaçlarının tanıtımcıları iktidardan yoksun erkeklerin hayal
kırıklıklarını avlamaktadırlar. İnsanlar en genel dolandırıcılığa kilo
kaybetme ürünleri ve iktidarsızlık ilaçları ile maruz kalırlar, hatta
son yıllarda bu bağlamda internet dolandırıcılıkları da artmıştır"
dedi.

CİNSEL İSTEKSİZİLİKLE KARIŞTIRILMAMALIDIR
İktidarsızlığın, cinsel isteksizlik olmadığının altını çizen CİNSEL
Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "Sertleşme bozukluğu, boşalma
sorunlarından farklıdır. Ve erken boşalma, cinsel isteksizlik veya
kısırlıkla kesinlikle karıştırılmamalıdır. İktidarsız bir erkek orgazm
ve baba olabilir" dedi.

PENİS KALBE BAĞLIDIR
Sertleşme sorunu yaşayan erkeklere "penisin kalbe bağlı olduğunu"
söylediklerini ifade eden CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE;
"Her ne kadar bu sözün modası geçmiş olsa da, erkeklerin ve onların
partnerlerinin kalplerinde olan duygular, cinsel performanslarını
etkiler. Erkeğin partneri hakkında neler hissettiği, en az kimle
olduğu, cinsel ilişkiye girdiği şartlar, ilişkisinin genel kalitesi ve
diğer bütün hayat olaylarının etkisi kadar sertleşme kalitesini önemli
ölçüde etkiler" dedi.

SERTLEŞME İRADEYLE OLMAZ
Cinsel terapi seanslarında çifte sertleşmeyi zorla ortaya çıkarmaya
çalışma çabaların yersiz olduğunu anlatmaya çalıştıklarını söyleyen
CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "Penisin sertleşmesi
iradeye bağlı değildir. İradeyle ulaşılabilecek bir olay değildir,
sadece ve sadece dolaylı yollardan, örneğin erkeğin cinsel olarak
uyarılmasıyla tahrik edilmesi ile mümkündür" dedi.

SERTLEŞME BOZUKLUĞU OLAN ERKEKLERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ
Sertleşme bozukluğu olan erkeklerin kendilerini genellikle şaşkın,
rezil olmuş, zayıf ve korkmuş hissedebileceğini söyleyen CİNSEL Tıp
Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "Sertleşme bozukluğu olan erkeklerin
kafası karışıktır, partnerleriyle olan cinsellik dışı ilişkileri
genellikle bozuktur, bezgin, umudunu ve özgüveni kaybetmişlerdir ve -
neden ben?- diye merak ederler. Başarısızlıklarının nedenini, fiziksel
bir hastalık, psikolojik bir durum, kişisel rahatsızlık veya dini
cezalardan biri olarak düşünebilirler. Bu erkeklerin cinsel temaslar
sırasındaki kendini izleme süreci artar, partnerleriyle olan
temaslarında duygularına yoğunlaşacaklarına şu sorularla meşgul
olmaktadırlar: "Ereksiyonuma ne oldu?" "Geri gelecek mi?" "Sonuna
kadar sürecek mi?" "Tekrar gerileyeceğiyle ilgili işaretler var mı?"
vb. Ayrıca cinselliği yalnızca penise odaklarlar yani penisin
büyüklüğü, performansı, sertliği onlar için çok önemldir" dedi.

İSTE, RAHAT OL, GEVŞE, KONSANTRE OL
Sertleşme bozukluğunun; iletişimi arttırıp yakınlaşmanın önündeki
engelleri kaldırarak, gerçekçi cinsel beklentiler geliştirerek ve
cinsel özgüveni yeniden kazanmakla kolayca üstesinden gelinebileceğini
söyleyen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "CİNSEL Tıp
Enstitüsü olarak; genellikle hastalarımıza iyi bir cinsel hayat için
üç gereklilik olduğunu söylüyoruz. Bunlar: 1-Cinsel birlikteliği
istemelisiniz, 2-Rahat olmak ve gevşemek zorundasınız ve 3-Hisleriniz
üzerine konsantre olmak zorundasınız. İstemek, ihtilaf yaratan iç
dünyamızdaki ve kişiler arasındaki konular üzerinde çalışılmasıyla
desteklenebilir; rahatlama, gevşeme ve hisler üzerine yoğunlaşma
davranışsal alıştırmalar sayesinde öğrenilebilir" dedi.

İKTİDARSIZLIĞIN NEDENLERİ
Antidepresanlar, antihistamimikler, hipertansiyon ilaçları veya
prostat kanseri tedavisinde kullanılan bazı ilaçların iktidarsızlık
yapabileceğini söyleyen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE;
"Durumun bütün açıklığı ile cinsel tedavi uzmanına anlatması teşhis ve
tedavi için atılacak ilk adımdır. Orta yaş öncesi genellikle ruhsal
nedenler, daha sonraki yaşlarda ise organik nedenler ve sağlıksız
yaşam biçimleri nedenler arasında ağırlık kazanmaya başlar. Stres,
sürekli mesleki baskı, meslek ve aile yaşamında başarısızlık duygusu,
eşler arasında sürekli yaşanan problemler, bedensel antipati ve
kadının gebe kalmasından duyulan korku, başarısız olma korkusu,
cinsellik hakkında yanlış bilgilenme veya keşfedilme, reddedilme,
üzüntü vb. nedenlerden kaynaklanan anksiyete ve depresyon gibi ruhsal
sıkıntılar, erken boşalma, orgazm bozuklukları ve cinsel istekte
azalma, penisin atardamarlarına, toplardamarlarına, süngerimsi
silindirlerine ve sinirsel yapılarına ait bozukluklar, aşırı sigara,
alkol, eroin, esrar veya diğer uyuşturucu maddeler, akciğer,
karaciğer, kalp, böbrek, sinir, arter veya venlerin kronik
hastalıkları, özellikle şeker hastalığı, yüksek tansiyon,
arteryoskleroz veya damar sertliği, testesteron hormonundaki azalma
vb. leğen kemiği veya omurgalardaki yaralanmalar, prostat, mesane veya
rektum kanseri sebebi ile yapılan ameliyatlar sertleşme bozukluğuna
yol açabilir. Uykunun rüya dönemlerinde sertleşme oluşur ve çoğunlukla
sabah uyanıldığında bu durum devam eder. Eğer sabah sertleşmesi
oluyorsa fiziksel bakımdan her hangi bir sorun yok demektir" dedi.

GİZLİ KALP HASTALIKLARININ İLK BELİRTİSİ SERTLEŞME BOZUKLUĞU OLABİLİR
Kalp damarları ile penis damarlarının aynı çapta yani yaklaşık 3
milimetre civarında olduğunu söyleyen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı
Dr.A.Cem KEÇE; "Bu nedenle kalbi etkileyen tüm hastalıklarda penisi de
etkilenmektedir. Hatta sertleşme bozukluğu gizli kalp hastalıklarının
ilk belirtisi olabilir" dedi.

YAPILAN TESTLER
Yaşlanmaya paralel olarak iktidarsızlık sıklığının arttığını söyleyen
CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "Penil renkli doppler
ultrasonografi, tam kan sayımı, kan şekeri, kolesterol, trigliserid,
testosteron, prolaktin, bilirubin, albumin, kreatinin ve diğer
enzimler, idrar tahlili, bulbokavernöz reflekse bakılan nörolojik
testler, penise özel bir takım ilaçların enjekte edilmesi,
kavernozografi-kavernozometri, NPT testi yani uykuda penis
sertleşmesinin ölçülmesi, uyku sırasında penis monitorizasyonu
iktidarsızlıkta yapılan temel testler ve tetkiklerdir" dedi.

E-CİNSEL DANIŞMAYA BAŞVURULAR ARTIYOR
CİNSEL Tıp Enstitüsü olarak sanal ortamda E-CİNSEL Danışmanlık hizmeti
verdiklerini, her gün yüzlerce kişinin cinsellik sağlık ile ilgili
sorularını gönüllü hekimleriyle yanıtladıklarını, tedavi için yol
gösterdiklerini söyleyen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE;
"Telefon, cep telefonu, e-mail ve video konferans yoluyla da halkımız
bize ulaşabiliyor ve E-CİNSEL Danışma'ya her geçen gün sertleşme
bozuklukları ile başvuranların sayısı artıyor" dedi.

AYDA ORTALAMA 5 KEZ SEVİŞİYORUZ
Son yıllarda partnerleriyle cinsel ilişkilerinde cinsel işlevler
açısından tam bir bozukluk olmasa da zaman zaman sertleşme bozukluğu
yaşayan erkeklerin cinsel terapi için başvurularının arttığını
söyleyen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "Halkımızın ayda
ortalama 5 kez seviştiğini düşünürsek, bu durumun çok şaşırtıcı
olmaması gerekir" dedi.

İKTİDARSIZLIĞIN TEDAVİSİ
İktidarsızlığın tedavisinin kişiden kişiye değişebileceğini söyleyen
ve tedaviye erkek ve partnerinin beraber katılmasının önemine değinen
CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE; "CİNSEL Tıp Enstitüsü
olarak psikolojik iktidarsızlığın tedavisinde cinsel terapi
öneriyoruz. Cinsel terapide ereksiyon sorunlarını çözmede kullanılan
cinsel egzersizler ve ev ödevleri öğretilirken, cinsel mitlere itibar
edilmemesi, sağlıklı ve mutlu bir cinsel ilişkinin kalitesinin,
penisin sertliğine veya uzunluğuna, orgazmların sayısına ve ilişkinin
süresine bağlı olmadığı da anlatılır. Cinselliğin bir güç gösterisi
olmadığı, cinsel birleşmenin bir görev gibi önceden belirlenmiş
programlar içinde gerçekleştirilmesinin yanlışlığı ve eşlerin cinsel
problemlerini korkmadan, utanç duymadan ve açık yüreklilikle
konuşmaları üzerinde durulur. Çünkü cinsel birleşme her şey değildir.
Ama cinsellik sevgiyle, şefkatle, saygıyla, aşk oyunlarıyla süslenip,
zenginleştirilip sağlıklı, mutlu ve doyurucu bir cinsel yaşam
yaratılabilir. Ayrıca sigara ve alkol alımı sınırlandırılması, ilaç
alışkanlıklarından kurtulma, beslenme alışkanlıklarının
değiştirilmesi, düzenli egzersiz yapılmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü
güçsüz bir kalp ve sağlıksız bir dolaşım sistemi iktidarsızlığın
oluşumunda başlıca etkenlerin başında geldiğinden egzersiz ve spor çok
önemlidir. Psikolojik olmayan iktidarsızlığın tedavisinde sildenafil
sitrat, yohimbin, apomorfin, trazodon vb. ilaç tedavileri, hormonal
tedaviler, intauretral tedavi yani idrar yoluyla ilaç uygulanması,
penis içi enjeksiyon, enjeksiyon tedavisi, cerrahi yöntemler, pompa
tedavisi, penil protezler yani mutluluk çubukları, VIP-Peptide gibi
pankreas enzimleri, yulaf tentürü, biberiye şarabı, eğir kökü tentürü
ve çayı, ginseng kökünden elde edilen preparatlar gibi bitkisel
karışımlarda kullanılmaktadır" dedi.

KİTAP: CİNSELLİĞİN DAYANILMAZ AĞIRLIĞI
Yıllardır bir cinsel terapist, bir hekim, aile ve evlilik danışmanı
olarak insanların sıkıntılı zamanlarında onlara yol göstermeye
çalıştığını söyleyen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Dr.A.Cem KEÇE;
"Bana başvuran herkesi endişelerini, korkularını, üzüntülerini paylaşmak
adına dinledim ve -yanınızdayım, bana güvenebilirsiniz- mesajını
verdim. Benim için önemli olan -siz su an sıkıntıdasınız, ben
sıkıntınızı anlıyor, önemsiyor ve üzülmenizi istemiyorum-
diyebilmekti. Amatörce karşımdaki insanin sıkıntısını kendi sıkıntım
gibi görebildiğim ve sevdiğim insan olarak kabul ettiğim için o
insanlara yardım edebildim, onları rahatlatabildim. Çünkü insanlar
cinsel terapistlere, sevecen, anlayışlı, duyarlı, yakın, doğru ve
olaylara bir bütün olarak bakabilme becerilerine sahip olduklarını
düşündükleri için başvururlar. Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı adlı
kitabım ile cinselliğin vazgeçilmez bileşenlerini sizlerle paylaşmayı,
sizlere cinsel yaşamlarınızı iyiye doğru dönüştürme gücü vermeyi ve
bugün cinsellik hakkında sahip olduğunuz düşünce biçiminde değişim
yaratmayı amaçladım. Cinsellik konusunda her şeyi öğrenmek isteyen
değerli halkımız ve tıp dünyası için kolay ve anlaşılabilir bir dille
yazılmış olan bu kitap; akla gelen ve cinsel beraberliklerde ortaya
çıkabilecek -normal miyim?- den çok özel sorulara kadar her türlü
soruyu, bilimsel verilerin yardımı ile, akılcı bir yaklaşım ve
içtenlikle yanıtlayacaktır. Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı adlı
kitabımda her şeyi bir arada bulabilirsiniz: Bilimsel bilgi, akılcı
bir üslup, açıklık, okuyucunun duygularına karşı anlayış vb. Uzun söze
gerek yok. Bu kitabı mutlaka okuyun" dedi.


PENİS İLE İLGİLİ SORULAR VE YANITLAR

-PENİS BOYU TABUSU
-BÜYÜK YA DA KÜÇÜK
-GÜÇ ve OTORİTENİN GÖSTERGESİ
-BOYU DEĞİL İŞLEVİ ÖNEMLİ
-PENİS BÜYÜTME AMELİYATLARINA YOĞUN TALEP VAR
-NORMAL PENİS BOYU KAÇ SANTİM?
-YANLIŞ CİNSEL MİTLER ÇOK
-EN AZ 10 SANTİM GEREKİYOR
-PENİS BİLGEDİR, TEHDİTKARDIR
-CİNSEL TIP ENSTİTÜSÜ'NÜN ADRES ve TELEFONLARI
Cinsel açıdan kendilerini yeterince tanıyamayan, cinsel bilgi
eksikliği yaşayan ve cinsel anlamda bilgisiz olduğunun farkında bile
olmayan insanların çok fazla olduğu ülkemizde, "Bir Rüya Gerçek
Oldu..." sloganıyla, kamu yararına hizmet veren ve açıklamalarıyla
Türkiye'de gündem yaratan CİNSEL TIP ENSTİTÜSÜ; penis boyu tabusu
konusunda bir basın açıklaması yaptı.

BÜYÜK YA DA KÜÇÜK
Erkek egemen toplumun en aşılmaz tabularından birinin penis boyu
tabusu olduğunu söyeleyen CİNSEL TIP ENSTİTÜSÜ Başkanı Dr.A.Cem KEÇE;
"Toplumsal-ahlaki değerler ve kuralların yerleşmesinde önemli yer
tutan penis boyu tabusu, erkek, erkeklik ve güçlü adam kavramlarıyla
özdeşleşmiştir. Yine insanlık bu tabunun ve fetişe dönüşen organın
penceresinden olaylara bakma aptallığına kapılmıştır. Çünkü erkek
soyunduğunda sahnede olan kendisi değil penistir. Erkek bedenine ister
önden ister profilden baksın gözü sadece bir noktada odaklanır ve
başrol oyuncusunun kaprisi de çoktur. İşte bu noktada hayat durur ve
sadece iki kriter ön plana çıkar: Büyük ya da küçük. İşte bütün
meselemiz budur" dedi. afrodizyak



PENİS BOYU BİLGİ ANKETİ SONUÇLARI
Toplam Kişi Sayısı: 1460

Penis Boyunuzdan Memnun musunuz?
%10 Evet
%90 Hayır

Sizce Eşinizin veya Partnerinizin Penis Boyunuzdan Memnun mu?
%15 Evet
%85 Hayır

Eşinizin veya Partnerinizin Penis Boyunuzdan Memnun Olmadığını Sizinle
Paylaştı mı?
%10 Evet
%90 Hayır

Penis Boyunuzu Büyütebileceğinizi veya Kalınlaştırabileceğinizi Hayal
Ediyor musunuz?
%95 Evet
%05 Hayır

Gerçekte Sahip Olabileceğinizden Daha Küçük Bir Penisle Hayatınızı
Sürdürdüğünüze İnanır mısınız?
%95 Evet
%05 Hayır

Sizce Normal Penis Boyu Kaç Santimdir?
%05 - 07 - 10 cm
%10 - 11 - 14 cm
%35 - 15 - 18 cm
%30 - 19 - 21 cm
%20 - 21 cm ve Üzeri

Penis Boyunuz Kaç Santimdir?
%15 - 07 - 10 cm
%55 - 11 - 14 cm
%15 - 15 - 18 cm
%10 - 19 - 21 cm
%05 - 21 cm ve üzeri

Sizce Penis Boyu İle Ayaklar, Eller, Burun veya Parmakların Uzunluğu
Arasında Bir İlişki Var mı?
%35 Evet
%65 Hayır

Sizce Penis Boyu İle Deri Rengi Arasında Bir İlişki Var mı?
%45 Evet
%55 Hayır

Sizce Penis Boyu İle İnsanın Boyu Arasında Bir İlişki Var mı?
%85 Evet
%15 Hayır

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
minikalem

minikalem


Mesaj Sayısı : 454
Rep Gücü : 1027
Rep Puanı : 9
Kayıt tarihi : 03/01/10

ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ Empty
MesajKonu: Geri: ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ   ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ Icon_minitimeC.tesi Ağus. 21, 2010 10:50 am

Cinsel Güç İçin faydalı
Kapari adlı bu bitki kanı temizliyor, balgam söktürüyor ayı zamanda cinsel gücü de arttırıyor...

Prof. Dr. Ahmet Marani kapari bitkisinin çok faydalı olduğunu belirtiyor. Burdur başta olmak üzere Akdeniz ikliminin hakim olduğu Batı Anadolu illeri, Orta Anadolu' Tokat ve civarında, Doğu Karadeniz ve Güney doğu illerinde doğal olarak yetişen kapari(gebere otu), çalımsı yapıda, dik ve yatık olarak büyüyen dikenli bir bitkidir.

Fosfor, potasyum ve kalsiyumca zengin kalkerli ve killi toprakları seven ve güneşten hoşlanan bir bitki olması nedeniyle, güneye bakan yamaçlarda kendiliğinden yetişir ve iyi gelişir.
Faydaları:

1.Cinsel Gücü Artırıcı
2.Kabızlık giderici
3.İdrar söktürücü
4.Balgam söktürücü
5.Solucan düşürücü
6.Ağrı kesici
7.Romatizma
8.Felç
9.İskorbit hastalığı
10.Kan bozuklukları
11.Gut hastalığına
12.Antitümör
13.Hemoroid
14.Dalak büyümesi
15.Kalça rahatsızlıkları
16.Adet düzenleyici ve sancıları
17.Diş ağrıları
18.Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyici
19.Multipl Skleroz MS hastalığı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
minikalem

minikalem


Mesaj Sayısı : 454
Rep Gücü : 1027
Rep Puanı : 9
Kayıt tarihi : 03/01/10

ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ Empty
MesajKonu: Geri: ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ   ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ Icon_minitimeC.tesi Ağus. 21, 2010 6:52 pm

Sertleşme sorunu, yeterli bir cinsel performans için gerekli ereksiyonu (penis sertleşmesini) başlatamama, sağlayamama veya sürdürememe durumudur.

Erken boşalma veya kısırlıkla (infertilite) aynı anlama gelmemektedir.

Sertleşme sorunu veya hekimlerin tercih ettiği deyişle erektil disfonksiyon, yaşam boyu her on erkekten en az birini etkileyen yaygın bir problemdir.

Cinsellik, insan hayatında biyolojik olarak üreme fonksiyonunun çok ötesinde, kilit bir öneme sahiptir. Bu nedenle, cinsellikle ilgili yaşanan sorunlar sosyal ilişkileri oldukça olumsuz yönde etkilemektedir.

Sertleşme sorunu çok sık karşılaşılan bir problemdir. Ara sıra karşılaşılan ereksiyon (sertleşme) sorunundan, tümüyle yitirilen sertleşme fonksiyonuna kadar uzanan geniş bir yelpazeyi içerir. Genç yaşlarda da görülmekle birlikte, kırk yaş üstü erkeklerin yaklaşık yarısında sertleşme sorunu bulunmaktadır. çoğu erkek hayatının belli bir döneminde, özellikle stres altında, alkol etkisi sonucu veya ciddi bir rahatsızlık geçirdiği zamanlarda ereksiyonla ilgili sorunlar yaşar. Ancak bu uzun süre devam ederse, doktora başvurulmalı ve tedavi yolları aranmalıdır.
Sertleşme Nasıl Gerçekleşir?

Sertleşme, kan damarlarının genişleyerek, penise kan dolması sonucu oluşur.

Bu olayın meydana gelmesinde, beyin, omurilik, sinirler, kan damarları, penis düz kası ve hormonlar rol almaktadır. Sertleşme için, görüntü, düşünce, dokunma, koku, ses veya bunların bir birleşimi sonucu uyarılma gerekmektedir.

Uyarı sonucu beyinden penise sinirler yoluyla mesajlar gönderilir ve peniste kan akımı artmaya başlar. Penise dolan kan, oradaki kasların gevşemesiyle hapsedilir.

Ereksiyon (sertleşme), boşalmaya veya cinsel ilgi bitene kadar devam eder.



Erektil Disfonksiyonun Nedenleri Nelerdir?

Sertleşme sorunu, yaşlanmanın doğal bir sonucu değildir. Nadiren gençlerde rastlansa da, çoğunlukla yaşlanmayla birlikte oluşan çeşitli fiziksel rahatsızlıkların, hastalıkların bir sonucu olarak veya bunların tedavi edilmesi için kullanılan ilaçlar nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Uzun yıllar, sertleşme sorununun çoğunlukla psikolojik nedenlerden kaynaklandığına inanılmıştır. Ancak günümüzde birçok araştırmacı, hastaların %85'ten fazlasında sorunun organik nedenlere bağlı olarak geliştiği ve başarıyla tedavi edilebileceği görüşünde birleşmişlerdir.

Organik Nedenler:

Vasküler (damarsal) nedenler Oldukça sık karşılaşılan bir sorundur. Penise giden kan akımının azalması veya kanın peniste tutulamaması sonucu oluşur. Vasküler nedenler için risk faktörleri sigara kullanımı, yüksek tansiyon, diyabet (şeker hastalığı), kalp hastalığı ve yüksek kolesterol düzeyidir. Tedavi edilmemiş yüksek tansiyonlu hastaların %8-10'unda sertleşme sorunu geliştiği görülmüştür. Damar sertliği (arteroskleroz) özellikle elli yaş üstü erkekler için ciddi bir risk faktörüdür. Arterlerin daralmasına neden olur ve penise giden kan akımı azalır.

Diyabet (şeker hastalığı) Sertleşme sorununun en sık karşılaşılan nedenlerinden biridir. Hem dolaşım, hem de sinir sistemini etkilemektedir. Bütün diyabetik hastaların %30'u bu sorunla karşılaşmakta ve bu oran 60 yaş üzerinde %55'e kadar yükselmektedir.

Nörolojik nedenle Bu durumda beyinden penise giden mesaj engellenmektedir. örnek olarak, omurilik yaralanmaları, serebrovasküler hastalıklar, multiple skleroz, mesane, prostat, bağırsağa yönelik radikal pelvik cerrahiler verilebilir.
Hormonal nedenler Nadirdir ve testislerden üretilen testosteron azlığına bağlı olarak azalmış cinsel istek söz konusudur.

İlaçlar Yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve psikiyatrik hastalıklar için kullanılan birçok ilaç sertleşmeye engel olabilir.
Organik Olmayan Nedenler:

Psikolojik nedenler Bu durumda, penil mekanizmalar normaldir, fakat ereksiyon (sertleşme), başarısızlık korkusu gibi basit anksiyeteden, kişisel sorunlara, depresyona ve diğer psikolojik rahatsızlıklara dek uzanan psikolojik sorunlar sonucu engellenir.

Stres, cinsel yaşamı olumsuz yönde etkiler.

Sertleşme sorunu, ancak doktor tarafından yapılan muayene sonrasında teşhis edilebilir, bu yüzden konuyu doktora anlatmak ve tedavi arayışına girmek en doğrusudur. Sorun açıkça doktora anlatılmalı ve hiçbir bilgi saklanmamalıdır, çünkü bu verilecek tedaviyi etkileyebilir. Doktor, hastadan edindiği bilgiler ve fizik muayeneyle teşhis koyabilse de bazı basit testler yapmak gerekebilir. İleri tetkikler ise, çoğunlukla genç ve özel sorunları olan hasta grubu içindir.
Tam kan (kan şekeri, kolesterol, trigliserid, testosteron, bilirubin, albumin, kreatinin ve diğer enzimler) ve idrar tahlili başvurulan ilk basit tetkiklerdir. çoğu hastada daha ileri tetkik gerekmez, ancak bazı özel durumlarda ileri test ve tetkikler yapmak gerekebilir. Bunlardan ilki, nörolojik bir test olan bulbokavernöz reflekse bakılmasıdır.

Doktor bir parmağını anüse yerleştirir ve diğer eliyle glans penisi sıkar. Normal reflekste anal sfinkter kasılır.

Uyku sırasında penis monitorizasyonu, ereksiyon varlığı ve derecesi hakkında doktora önemli bilgiler verir. Her erkek uyku sırasında normalde üç ila beş kez ereksiyon yaşar. Eğer sorun psikolojik ise, hasta bu ereksiyonları yaşamaya devam eder, sorun fiziksel ise bu ereksiyonların sıklığı ve derecesi azalır. Bu test doktora, fiziksel ve psikolojik nedenlerin ayrımında yol göstermektedir.

Fiziksel bir sorun olup olmadığını gösterebilen daha basit bir test penise özel bir takım ilaçların enjekte edilmesidir. Bu ilaçlar kan dolaşımını etkiler ve genellikle kan akımıyla ilgili sorun yoksa ereksiyon olur.

Renkli Doppler ultrasonografi daha spesifik bir yöntemdir ve ses dalgaları yardımıyla kan damarlarının haritasını ortaya çıkarır.

Daha ileri tetkiklere nadiren ihtiyaç duyulur.



Sertleşme Sorununun Tedavisi

Sertleşme sorunu tedavi edilebilir. Sertleşme sorununun tedavisi için ağızdan alınan ilaçlardan, elle çalışan vakum pompalarına, enjeksiyonlardan protezlere kadar birçok tedavi seçeneği vardır.
Hormon tedavisi

Az bir oranda hasta hormonal sorunlar yaşamaktadır ve genellikle azalmış seksüel istekleri vardır. Hormon tedavisi tabletler, enjeksiyonlar yardımıyla kolaylıkla yapılabilir.
İlaç tedavisi

Sildenafil, çoğu hastanın tedavisinde etkili ilk ilaçtır. Bir fosfodiesteraz inhibitörüdür ve nitrik oksidin penis düz kası üzerine olan gevşetici etkisini uzatarak, ereksiyon sağlanmasını kolaylaştırır. Sertleşme sorununun tipine göre, hastaların yaklaşık %40-80'inde ereksiyonda iyileşme sağlanmaktadır. Baş ağrısı, ateş basması, gastrointestinal veya görme bozuklukları gibi yan etkiler yapabilir, ancak geçicidir. Nitrat kullanan

hastalar sildenafil almamalı ve tedaviye başlamadan önce mutlaka doktor kontrolünden geçilmelidir.
Vakum cihazları

Bu tedavide, bir pompa ve silindir kullanılarak penis etrafında vakum yaratılır ve penis şişer. Plastik silindir penis üzerine yerleştirilir. Elle veya pille çalışan pompa, silindirdeki havayı boşaltır. Bu penise kan dolmasına neden olur ve sertlik sağlar. Daha sonra silindirdeki bant çıkarılarak penis köküne yerleştirilir. Bu bant, peniste kalarak sertleşmenin devam etmesini sağlar ve silindir çıkarılır. Bant 20-30 dakika yerinde kalabilir ve çıkarılıncaya kadar ereksiyonu devam ettirir. Bu teknik kolaylıkla öğrenilebilir ve pek çok kişi tedaviyle başarılı sonuçlar almıştır.
Penis içi enjeksiyon

Bu tedavi, penise ince bir iğne yardımıyla ilaç enjekte edilmesidir. Bu teknik, hasta tarafından, evde kullanmak için kolaylıkla öğrenilebilir ve uygun doz, her hasta için ayrı olarak tespit edilir.

Hasta, cinsel ilişkiden 10-15 dakika önce kendine enjeksiyon yapar ve doz ayarlaması yapılarak, yaklaşık yarım saatlik ereksiyon sağlanır. Papaverin, enjeksiyon tedavisi için kullanılan ilk ilaçtır ve fentolamin ve alprostadil ile beraber de kullanılmıştır. Alprostadil, tüm dünyada en çok kullanılan ilaçtır ve oldukça etkili ve güvenilirdir.
Bazı hastalarda, ereksiyon sırasında ağrı olabilir ve uzun dönem kullanımda peniste nedbe dokusu oluşabilir. Bu nedenle doktor tarafından belli aralıklarda kontrol gereklidir.
Penil protezler

Bu operasyonda, penis içerisine iki sentetik silindir yerleştirilir. Bunlar, ilişki için yeterli sertliği sağlar. Birçok çeşit protez mevcuttur. En basiti, yumuşak (malleable) semi-rigid olandır. Şişirilebilen (inflatable) protezler, peniste silindire ek olarak bir pompa ve re
Damar cerrahisi

Bu tedavi peniste kan akımını ve kan basıncını artırmayı hedeflemektedir. özellikle genç yaşta, normal kan akımını engelleyecek kaza geçirmiş hastalarda tavsiye edilmektedir. Sağlıklı bir arterin penise bağlanması şeklindedir ve bu yolla tıkanıklık geçilmiş olur. Günümüzde çok kısıtlı sayıda vakada kullanılmaktadır.
İdrar yoluna ilaç uygulaması (MUSE)

Penise uretra yoluyla lokal olarak ilaç uygulanması için özel bir sistem geliştirilmiştir. Bu tedavide, küçük plastik bir silindir uretraya (idrar yolu) yerleştirilir ve alprostadil verilir. Sertleşmeyi sağlayacak kadar aktifzervuar içerirler. Daha iyi sonuç verirler ve daha doğal görünürler. Protezlerde enfeksiyon riski ve mekanik bozukluk olabilse de, başarısızlık oranı günümüzde çok nadirdir ve ciddi komplikasyonlar oldukça ender görülür.


Erektil Disfonksiyonda Psikolojik Danışma

Sertleşme sorunu yaşayan çoğu erkek, sorun fiziksel olsa dahi psikolojik olarak etkilenecektir. Psikolojik danışma, hem hastaya, hem de partnere sorunun ortaya çıkarılması ve çözüme ulaşılabilmesi için yardım eder. özellikle sorunun nadiren fiziksel olduğu genç erkeklerde, psikolojik danışmaya daha çok ihtiyaç duyulmaktadır.

En az invazif yöntem ilk olarak denenmelidir. Genellikle, çoğu erkek ağızdan ilaç kullanımı gibi daha az invazif tedavi şekillerini ilk etapta tercih etmektedir. Ancak bu tedavilerin yetersiz kaldığı durumlarda penise, enjeksiyonla veya transuretral yolla (idrar yoluyla) ilaç uygulanması gibi diğer tedavi yöntemleri denenebilir. Vakum cihazları diğer bir alternatiftir ve bütün bunlar yetersiz kaldığında protez takılması önerilebilir.

Sertleşme sağlama veya sürdürememe konusunda yaşanılan her türlü sorunda mutlaka bir doktora başvurulmalı ve mümkün olduğunca doğru ve ayrıntılı bilgi alınmalıdır. Aslında bu rahatsızlığın çok yaygın olduğu ve utanılacak bir durum olmadığı unutulmamalıdır. Her yıl yeni tedavi yöntemleri ortaya çıkmaktadır ve her türlü sertleşme sorunu için bir tedavi yolu vardır.

****

Viagra testi etkili yöntemdir
ilişkiden 2 saat önce alınıraz yemek..alkol yok..


siyasil ise 36 saat etkilidir
açlık tokluk ..alkolle ilgisi yoktur

Levitra ise 10 dakika önce alınır

hepsinde uyaran şarttır
günde bir kezden fazla alınmaz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
@bdulKadir
Adminstratör
@bdulKadir


Mesaj Sayısı : 6736
Rep Gücü : 10015190
Rep Puanı : 97
Kayıt tarihi : 17/03/09
Yaş : 61
Nerden : İzmir

ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ Empty
MesajKonu: Geri: ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ   ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ Icon_minitimePerş. Mart 10, 2011 6:40 am

- Çakşır Otu
- Çemen Otu
- Zencefil

http://www.bitkiselci.net/urunler.php?urunno=1

_________________
Elif gibi yalnızım,
Ne esrem var, ne ötrem.
Ne beni durduran bir cezmim,
Ne de bana ben katan bir şeddem var.
Ne elimi tutan bir harf,
Ne anlam katan bir harekem...
Kalakaldım sayfalar ortasında.
Bir okuyan bekledim,
Bir hıfzeden belki...
Gölgesini istedim bir dostun med gibi…
Sızım elif sızısı...

ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ Sdfghj15
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://kutluforum.yetkinforum.com
 
ERKEKLERDE CINSEL SORUNLAR VE BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Prostat Kanserinde Bitkisel Tedavi İle PSA Seviyesini Düşürmek Hastalığın Tedavi Olduğuna İşaret Eder mi? Hayır.
» Diz Kapağında Kireçlenme Bitkisel Tedavi
» Prostat Kanserinde Bitkisel Tedavi
» Bel Fıtığına Evde 5 Bitkisel Tedavi Yöntemi
» Kemik İliği Ödemi Bitkisel Tedavi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Sağlık Ve Şifalı Bitkiler-Gıda :: Şifalı Bitkiler-
Buraya geçin: