huzeyfe Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 7719 Rep Gücü : 18108 Rep Puanı : 23 Kayıt tarihi : 27/03/09
| Konu: Allaha itikada dair bazı sorular ve cevapları Perş. Ara. 24, 2015 7:04 am | |
|
- Allah her şeyi biliyorsa, hiçbir şeye ihtiyaç duymuyorsa neden insanı yarattı?
- "Allah, insanı Rahman suretinde yarattı." hadis-i şerifi nasıl anlaşılmalıdır?
- "Bast-ı zaman ve tayy-i mekân" ne demektir?
- "Benim şefaatim ümmetimin günah-ı kebair (büyük günah) işleyen kısmınadır" hadis-i şerifi nasıl anlaşılmalıdır?
- "Benlik" duygusu insana niçin verilmiştir?
- "Bu dünyada, sanki gurbete gitmiş bir gün yuvasına tekrar dönecek biri gibi ol veya gelip geçici bir yolcu gibi ol." sözünü açıklar mısınız?
- "Fakr benim fahrimdir (iftihar vesilemdir)." hadis-i şerifini nasıl anlamamız gerekiyor? Fakirlikle övünmek nasıl olur?
- "Havf ve reca (korku ve ümit) arasında olmak" ne demektir?
- "Havf ve reca (korku ve ümit) arasında olmak" ne demektir?
- "Hayır ve şer Allah'tandır." sözünü nasıl anlamalıyız?
- "Her şeyin melekût'u Allah'ın elindedir" ayeti nasıl anlaşılmalıdır?
- "Hidayet Allah'tandır" sözü nasıl anlaşılmalıdır?
- "Hikmet" ne demektir?
- "İnsanlar uykudadırlar, ölünce uyanırlar." hadisini nasıl anlamalıyız?
- "Kadınlar, şeytanın ağlarıdır" hadis-i şerifi nasıl anlaşılmalıdır?
- "Kalpler ancak Allahın zikriyle tatmin olur." ayetini biraz açıklar mısınız?
- "Madem Cenâb-ı Hak ezelî ilmiyle benim ne yapacağımı biliyor, öyleyse benim ne kabahatim var?" sorusuna nasıl cevap vermeliyiz?
- "Mevcud" vücud verilmiş demek olduğuna göre, "Vahdet-i Vücud" ile "Vahdet-i Mevcud" arasında yüz seksen derece fark oluyor. Bu durumda Allah hakkında "Mevcud" ifadesi nasıl kullanılır?
- "Muhakkak, Allah müminlerden nefislerini ve mallarını cennet mukabili satın almış bulunuyor." mealindeki âyet-i kerimeyi nasıl anlamalıyız?
- "Muhakkak, Allah müminlerden nefislerini ve mallarını cennet mukabili satın almış bulunuyor." mealindeki âyet-i kerimeyi nasıl anlamalıyız?
- "Namazı dosdoğru kılın." ayetini açıklar mısınız? Vesveseler namaza mani midir?
- "Nefis" ile "Nefs-i emmare" ne demektir, aynı şeyler mi, yoksa farkları var mı?
- "Nefsini bilen Rabbini bilir" sözünü nasıl anlamalıyız?
- "Nur-u Muhammedî" ne demektir?
- "Nur-u Muhammedî" ne demektir?
| |
|