KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Allaha itikada dair bazı sorular ve cevapları

YazarMesaj
huzeyfe
Süper Moderatör
huzeyfe

Rep Gücü : 18108
Rep Puanı : 23

Allaha itikada dair bazı  sorular ve cevapları Empty
MesajKonu: Allaha itikada dair bazı sorular ve cevapları   Allaha itikada dair bazı  sorular ve cevapları Icon_minitimePerş. Ara. 24, 2015 7:04 am

• Allah her şeyi biliyorsa, hiçbir şeye ihtiyaç duymuyorsa neden insanı yarattı?
  • "Allah, insanı Rahman suretinde yarattı." hadis-i şerifi nasıl anlaşılmalıdır?
  • "Bast-ı zaman ve tayy-i mekân" ne demektir?
  • "Benim şefaatim ümmetimin günah-ı kebair (büyük günah) işleyen kısmınadır" hadis-i şerifi nasıl anlaşılmalıdır?
  • "Benlik" duygusu insana niçin verilmiştir?
  • "Bu dünyada, sanki gurbete gitmiş bir gün yuvasına tekrar dönecek biri gibi ol veya gelip geçici bir yolcu gibi ol." sözünü açıklar mısınız?
  • "Fakr benim fahrimdir (iftihar vesilemdir)." hadis-i şerifini nasıl anlamamız gerekiyor? Fakirlikle övünmek nasıl olur?
  • "Havf ve reca (korku ve ümit) arasında olmak" ne demektir?
  • "Havf ve reca (korku ve ümit) arasında olmak" ne demektir?
  • "Hayır ve şer Allah'tandır." sözünü nasıl anlamalıyız?
  • "Her şeyin melekût'u Allah'ın elindedir" ayeti nasıl anlaşılmalıdır?
  • "Hidayet Allah'tandır" sözü nasıl anlaşılmalıdır?
  • "Hikmet" ne demektir?
  • "İnsanlar uykudadırlar, ölünce uyanırlar." hadisini nasıl anlamalıyız?
  • "Kadınlar, şeytanın ağlarıdır" hadis-i şerifi nasıl anlaşılmalıdır?
  • "Kalpler ancak Allahın zikriyle tatmin olur." ayetini biraz açıklar mısınız?
  • "Madem Cenâb-ı Hak ezelî ilmiyle benim ne yapacağımı biliyor, öyleyse benim ne kabahatim var?" sorusuna nasıl cevap vermeliyiz?
  • "Mevcud" vücud verilmiş demek olduğuna göre, "Vahdet-i Vücud" ile "Vahdet-i Mevcud" arasında yüz seksen derece fark oluyor. Bu durumda Allah hakkında "Mevcud" ifadesi nasıl kullanılır?
  • "Muhakkak, Allah müminlerden nefislerini ve mallarını cennet mukabili satın almış bulunuyor." mealindeki âyet-i kerimeyi nasıl anlamalıyız?
  • "Muhakkak, Allah müminlerden nefislerini ve mallarını cennet mukabili satın almış bulunuyor." mealindeki âyet-i kerimeyi nasıl anlamalıyız?
  • "Namazı dosdoğru kılın." ayetini açıklar mısınız? Vesveseler namaza mani midir?
  • "Nefis" ile "Nefs-i emmare" ne demektir, aynı şeyler mi, yoksa farkları var mı?
  • "Nefsini bilen Rabbini bilir" sözünü nasıl anlamalıyız?
  • "Nur-u Muhammedî" ne demektir?
  • "Nur-u Muhammedî" ne demektir?

Allaha itikada dair bazı sorular ve cevapları
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Allaha İmanla İlgili SoruLar Ve Cevapları linki
» Allaha İmanla İlgili SoruLar Ve Cevapları linki
» ÇOCUK VE TERBİYESİNE DAİR SORULAR VE CEVAPLARI LİNKLERİ
» DİNİMİZLE İLGİLİ HAYATA DAİR HER KONUDA SORULAR VE CEVAPLARI LİNKLERİ
» Kaderle İlgili Sorular Ve Cevapları