Mesaj Sayısı : 7719 Rep Gücü : 18108 Rep Puanı : 23 Kayıt tarihi : 27/03/09
Konu: tecellâ-yı cemalinden ve sadeleştirilmişi C.tesi Nis. 30, 2016 5:31 am
https://www.youtube.com/watch?v=0196lG55vc0
tecellâ-yı cemalinden habibim nevbahar âteş! gül ateş. bülbül ateş. sümbül ateş, hakü hâr ateş! şuâ-yı âfitabındır yakan bil cümle uşşakı, dil ateş, sine ateş, hem dü çeşm-i eşk-i bar ateş! hayâl-i şem'-i rûyinle aceb mi yansa can u dil nigârım gel de gör kalbimde âteş âh u zar âteş ne mümkün bunca âteşle sehid-i aşkı gasl etmek cesed âteş kefen âteş hem âb-ı hoş -güvâr âteş ben el çektim safha-yı hatır u ârâm-ı canımdan safa âteş cefâ âteş firar ateş, karâr âteş ne yapsam bu dil-i mahzunu mesrur eylemem şahım gam âteş gam-küsâr aleş temennâ-yı mesâr âteş ümid-i afiyet besler mi es'ad yârdan hâşâ saçar oldukça gözden ol nigar ı gül-i zâr âteş
sevgilim, senin güzelliğinin tecellisinden; belirip ortaya çıkmasından ilkbahar ateş, gül ateş, bülbül ateş, sümbül ateş, toprak ateş, diken ateş.
bütün âşıkları yakan, güzel yüzünün ışıklarıdır. gönül ateş, kâlp ateş, ağlayan iki göz ateş.
yüzünün güzelliğinin hayâl ve özlemiyle can ve gönül yansa, şaşılacak ne var? sevgilim, gel de kalbimdeki feryadımdaki ateşi gör.
bu kadar ateşle âşk şehidini gasletmek mümkün mü? cesed ateş, kefen ateş, su ateş.
ben gönlümün şenlenmesinden ve canımın dinlenmesinden vazgeçtim. safâ ateş, cefâ ateş, firâr ateş, karâr ateş.
şahım ne yapsam bu mahzun gönlümü sevindiremem. üzüntü ateş, teselli veren ateş, sevinme isteği ateş.
hâşâ, gül yanaklı sevgili, gözlerinden ateş saçtıkça, es'ad afiyette olmayı ümîd edebilir mi? *
şeyh muhammed es'ad erbilî hazretlerine ait gazel.
huzeyfe Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 7719 Rep Gücü : 18108 Rep Puanı : 23 Kayıt tarihi : 27/03/09
Konu: Geri: tecellâ-yı cemalinden ve sadeleştirilmişi C.tesi Nis. 30, 2016 6:55 am