Mesaj Sayısı : 7719 Rep Gücü : 18108 Rep Puanı : 23 Kayıt tarihi : 27/03/09
Konu: Zalime Karşı Okunacak Dualar Salı Eyl. 13, 2016 8:48 am
Zalimlere ve fâsıklara karşı dualar Not: Dua iki tarafı kesen bir kılıç gibidir. Zalimlere karşı yapılan dualar hak etmeyenlere karşı okunursa, okuyana geri döner ve okuyana zarar olur.
Zalimlere Okunacak Dua Besmele zalime karşı (50) defa okunursa, Allah Teala o zalime korku verir, şerrinden emin olunur.
Zalimin Hasmı Bizzat Hz.Allah’tır! Zalim bir insan için okunacak dua
Erzurum’un büyük velîsi İbrahim Hakkı (k.s.) hazretlerini çocukken İsmâil Fakîrullah (k.s.) hazretlerine teslim ederler. İyi bir terbiye alması için çocukluğunun mühim bir devresini Fakîrullah hazretlerinin yanında geçiren İbrahim Hakkı hazretleri, bir gün eline aldığı bir testiyle çeşmeye gider, doldururken oraya gelen bir atlı: -Çekil bakayım önümden be çocuk! diye İbrahim Hakkı hazretlerini azarlayarak atını çeşmeye sürer. O da testisini alıp bir kenara çekilmeye uğraşırken atını mahmuzlayan adam, onu bir köşeye sıkıştırır. Testisini bırakıp kendisini kurtarmak zorunda kalır İbrahim Hakkı hazretleri… Bu esnada at da üzerine basıp testiyi kırar. Ağlayarak hocasının huzuruna gelir ve: -Çeşmeden su alırken atını koşturarak gelen biri, atını üzerime sürdü. Can havliyle kendimi kurtarmaya çalışırken testimi de tepeletip kırdı! der. Hocası sorar: -Testini kıran atlıya sen bir şey söyledin mi? -Hayır, der, hiçbir şey söylemedim. -Çabuk git ve o adama bir-iki laf söyle, der. İbrahim Hakkı hazretleri gider, çeşmenin başında atını tımar etmeye başlayan adamın yanına varıp bekler. Fakat bir türlü terbiyesini bozup da: -Benim testimi niye kırdın zâlim adam?! diyemez. Dönüp geldiğinde hocası Fakîrullah hazretleri sorar: -Ona bir şeyler söyleyebildin mi? -Söyleyemedim efendim; niyetlendim, lâkin bir türlü dilimi çevirip de ağır bir söz sarf edemedim! Hocası bağırır: -Sana diyorum, çabuk git ve o adama bir şeyler söyle, mukabele et! Yoksa sonu felâket!.. İbrahim Hakkı hazretleri bu defa kararlı olarak koşup çeşmenin başına gelir. Bir de bakar ki, testisini kıran adamı, kendi atı, attığı çiftelerle çeşmenin havuzuna yuvarlamış, ölüsü yatmaktadır! Koşarak gelip, hocası İsmâil Fakîrullah hazretlerine bu vahim vaziyeti anlatır. Hocası bu hâle üzülür: -Vah vah! Bir testiye bir adam! Üzüldüm buna doğrusu! der. Huzurundakiler bundan bir şey anlamadıklarını söyleyince, büyük velî şöyle îzah eder: ‘O atlı adam, İbrahim Hakkı’ya zulmetti. Zulme uğrayan da tek kelimeyle olsun mukabelede bulunmadı, zâlimi Allâh’a havâle etti. Allâh Teâlâ’nın da gayretine dokunup zâlimi cezâlandırdı. Şayet İbrahim Hakkı da onun zulmüne karşılık verip, ona bir şeyler söyleseydi, ödeşeceklerdi. Fakat İbrahim, büsbütün mazlum oldu. Bense ödeştirmek için uğraşıyordum, maalesef muvaffak olamadım!’
zalim duası, zalimlere karşı yapılacak dualar, zalime okunacak dua
İslam
/8 Nisan 2012
/Yorum Yok
/556 okunma
Sponsorlu Bağlantılar
Zalim ve Kötülere Karşı Okunan Dua
“Rabbi e’ınni ve la tu ni ‘aleyye vensurni ve la tensur ‘aleyye vem- kürli ve la temkür aleyye vehdini ve yessirli’l-hüda vensurni ala men beğa aleyye. Rabbic’alni leke şekkaran, leke zekkaran, leke rahhaben, leke mıtva an leke muhbiten, ileyke evvahen müniba. Rabbi tekabbel tevbeti, vagsil havbeti, ve ecib daveti, ve sebbit hücceti, ve seddid lisanı, vehdi kalbi, veslül sehimete sadri.”
Anlamı: “Rabbim! Bana yardım et, aleyhime olan şeylere yardım etme. Bana zafer ver, aleyhime zafer verme. Lehime tertip kur, aleyhime tertip kurma. Bana hidayet et ve hidayeti bana kolaylaştır. Bana zulmeden kimseye karşı yardım et. Rabbim! Beni Sana çok şükreden, Seni çok zikreden, Senden çok korkan, Sana itaat eden, Sana saygı gösteren, Sana yönelen ve tövbe eden kimsen yap. Rabbim! Tövbemi kabul et, günahımı temizle, duamı kabul buyur, delilimi sabit kıl, dilimi doğru yap, kalbime hidayet ver, göğsümün kin ve hasedini çıkar.” (Tirmizi, De’avat, 114; İbn Hıbban, Ed’ıye, No:947; îbn Ebi Şeybe, Dua, No: 29381)
Zalime Karşı Okunacak Dualar
1-Ağız bağlama duası Abdestli olarak 3 adet Ayetel Kürsi okuyorsunuz ve arkasından 'Ya hayyu ya kayyum ya bediussemavati vel arz ya zülcelali vel ikram' okuyup dua şu şekilde ediliyor:Ey Allahım (filanca kişinin) bana karşı dilini bağla ağzını kilitle hakkımda hayır ve iyilikten başka bir şey konuşamasın.
2-Ağız bağlama diğer bir dua * Sümmün Bükmün ümyün fehüm le yerciun *Sümmün Bükmün ümyün fehüm le yübsirün *Sümmün Bükmün ümyün fehüm le yezekkerun *vela yusiku ve sakahu ehadün *kale ifritüm minel cinni ene atike bihi kable en teküme mim mekamik ve inni aleyhi le kaviyyün emin (buraya kadar olanları 21 kere oku) *6 kere:Vallahu muhiytum *3 kere:Yüridül acilete *3 kere:el vahan *3 kere:el acele *3 kere: es saate şeklinde okuyorsunuz
3-Yüze üflenecek Tebebt suresini 6 kere 'keseb' e kadar okuyup 7.yi tamamen okuyup yüzüne üflüyorsunuz zalimin
4- Fatiha suresini 19 kere okuyup yüzüne doğru fark ettirmeden üflüyorsunuz
5-Zalime karşı Dualar -Allahümme münzilel kitabi ve mücriyessehabi ve hazimel ahzabi ihzimhüm venşurna aleyna -Allahü rabbüna ve rabbiküm lena ama lüna veleküm amaliküm la huccete beynena ve beyneküm Allahu yecmeu beynena ve ileyhil masir
6- 3 defa :Allahü Galibün 7 defa:Sübhanallahi ve teala amma yüşrikün(kasas 68) 1 defa: Ve rabbüke yalemü ma tükinne südurühüm ve ma yü linün (kasas 69) 1 defa:ve hüvallahü la ilahe illa hüve lehül hamdü fil üla vel ahireti velehül hükmü ve ileyhi türceün(kasas 70)
7-Düşmana karşı başka bir dua Ya hüve ya men hüve Ya men la hüve illa hüve ' duası 50 defa okunur
8-Kureyş suresi 11 defa okunur
9-Zalime doğru üflenecek Bismillahi ve billahi seneşuddu azudeke bi ahike ve necalu lekuma sultanen fela yesilune ileykuma bi ayatina entuma ve menittebeakumal galibun .7 defa okunup üzerlerine doğru üflenecek
10-31 defa Selamün Kavlen min rabbirrahim 1 defa La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim okunup üzerilerine üflenecek
11-Şirin görünmek için Bismillahirrahmanirrahim Selamün kavlen min rabbirrahim Vemtazül yevme eyyühel mücrimün 7 kere okuyup avucuna üfle ve yüzüne sür
12-Düşmana karşı 3 kere:Neruddu bikel adae min külli vichetin ve bil ismi termihim bu'di beşşelet okunur
13-İşlerin düzelmesi için Sübhanallahi vebihamdihi sübhanallahil azim ve bihamdihi estağfirullah Ya kafi ya gani ya fettah ya zettavli ya mecit okunur alıntı Not: nefsinizin isteğine göre degilde sadece gercekten hakeden için okuyun.....
Konu: Geri: Zalime Karşı Okunacak Dualar Salı Eyl. 13, 2016 10:18 am
DÜŞMANA KARŞI OKUNACAK DUALAR
“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim" Bismillahirrahmanirrahim
Dualara geçmeden önce beni çok etkileyen, Rabbimizin apaçık ifade ettiği çok önemli ve yaşadığımız sürece bizim düsturu’l-amelimiz olması gereken bir kanunundan bahsetmek istiyorum. Aşağıdaki ayet bu kanundan bahsediyor:
“Ey iman edenler, eğer siz Allah’ın dinine yardım ederseniz, Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit kılar.” (Muhammed, 7)
Sıkıntımız her ne konuda olursa olsun;ister bu bir düşman olsun veya herhangi bir müsibet ;eğer biz dinimize uygun yaşarsak ,O’nun dinine yardım ederek şeriatını hayatımıza geçirirsek en umutsuz anlarda bile Allah'ın yardımının yetiştiğini görebiliriz. Peki Allah'ın yardımından ne zaman mahrum kalırız? Biz Müslümanlar müslümanca yaşamadığımız ve O'nun dininden uzaklaştığımız zaman Allah'ın yardımı gelmez.
Hz. Ömer radıyallahu anhu buna işaretle, ordu komutanına gönderdiği bir mektupta aynen şöyle der: “Sakın düşmanınızın yaptığı fiilleri yapmayın! Siz, ancak takvanızla galip gelirsiniz. Eğer siz günaha girerseniz unutmayınız ki düşmanınız adet olarak ve hazırlık olarak sizden üstündür. Takva zırhına bürünün ve Allah’tan korkun!”
Düşmanlarımıza karşı dua edeceğiz ama duayla birlikte en güçlü silahımız olan Allah-u Teala'nın dinine yardım ve onu yaşama ve yaşatmayla O'nun bize ayette vaadettiği yardıma kavuşacağız biiznillah.
* Evliyaullah bu ism-i şerifi düşmanlarının yanında okuyan kişinin hasmına galip geleceğine ve ondan ancak hayır göreceğini söylemiştir. 2."ya celiylül mütekebbirü ala külli şeyin fel adlü emruhu vessidku ve'dühü ya celiylü"
Çokça zikreden kişi muradına nail olur ve Allah cc zor işleri o kişiye kolay eder,sözü dinlenilen çok heybetli birisi haline gelir,insanlardan kimsenin bir zararı dokunamaz ayrıca şeytanlar o kişiye yaklaşamaz.
3.Bütün kötülüklerden ve zalimlerden korunma ve hacet duası:
*Bu dua hakkında Peygamber Efendimiz.(S.A.V.) şöyle buyuruyor: "Her kim beş vakit namazın ardından şu 10 kelimeyi okursa ALLAHu Teala kendisine karşılık verici ve kifayet edici olarak bulur."
"HASBİYALLAHU Lİ DİNİ.
HASBİYALLAHU LİMA EHEMMENİ.
HASBİYALLAHU LİMEN BAĞE ALEYYE.
HASBİYALLAHU LİMEN HASEDENİ.
HASBİYALLAHU LİMEN KÂDENİ Bİ SUİN.
HASBİYALLAHU İNDEL MEVT.
HASBİYALLAHU İNDEL MES'ELETİ FİL KABRİ.
HASBİYALLAHU İNDEL MÎZAN.
HASBİYALLAHU İNDES-SIRAT.
HASBİYALLAHU LÂ İLAHE İLLA HU.ALEYHİ
TEVEKKKELTÜ VE İLEYHİ ÜNÎB..." (Hakimi Tirmizi 2/14, Suyuti,Dürrül Mensur 2/390Kenzul Ummal 3/155) Manası: Dinim için ALLAH bana yeter.Mühim işlerim için ALLAH bana yeter.Bana karşı azanlar için ALLAH bana yeter.Hasedçilere karşı ALLAH bana yeter.Bana kötü hile yapanlara karşı ALLAH bana yeter..Ölüm anında ALLAH bana yeter..Kabir sualinde ALLAH bana yeter.
Mîzanda ALLAH bana yeter.Sıratta ALLAH bana yeter..ALLAH'dan başka hiç ilah yoktur.Ben O'na dayandım ve ancak ona yönelirim. 4.Allahım kuvvetsiz ve çaresiz kaldığımı,halk nazarında hakir görüldüğümü ancak sana arz eder Sana şikayet ederim.Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allah! Herkesin hakir görüp de dalına bindiği,çaresizlerin Rabbi ancak Sensin.Benim Rabbim de ancak Sensin .Sen ,beni kötü huylu,yüzsüz bir düşman eline düşürmeyecek kadar merhamet sahibisin.
5.Ey Rabbimiz,bizi inkarcılar için bir imtihan aracı kılma.Bizi onlar karşısında yenik düşürerek onların iyice azgınlaşmasına sebep kılma.Bizi zalimlerin baskı ve işkenceleriyle yüzyüze getirme.Altından kalkamayacağımız çetin belalarla bizi imtihan etme.Sana kulluk görevimizi hakkıyla yerine getiremedik.Bizi bağışla.Hiç kuşkusuz Sen tüm varlıklar üzerinde mutlak otorite sahibisin,hakimsin.Sonsuz ilim ve hikmetinle her konuda en mükemmel hükmü verir,yaptığın herşeyi yerli yerince yaparsın.
6.Allah'ım! Sen'den bizi belalarına uğratmadan kendine yaklaştırmanı istiyoruz.Kaza ve kaderinde bize ,bizi incitmeden lütufkar davran.Bizleri kötülerin şerrinden,facirlerin tuzağından koru.Bizleri dilediğin şekilde ve dilediğn gibi himayene al.Senden din,dünya,ahiret hususunda af ve afiyet istiyoruz.Sen'den bizleri iyi amellere ve amellerde de ihlasa muvaffak kılmanı istiyoruz.
8.Allah'ım! dünya ve ahirette işlerimizi üstlen,bizleri nefislerimizin ve yarattıklarından kimsenin eline bırakma.
9.Ey Rabbim! beni bu mücadelemde yalnız bırakma,yardımcısız bırakma.Bana katından tevhid sancağını omuzlayacak hayırlı bir nesil,güvenilir bir dost ihsan eyle.Ben ailemi,müminleri,malımızı,mülkümüzü Sana emanet ediyorum.
10.Rivayetlere göre Karia Suresini okumayı adet edinenler, tehlikelerden emniyette olurlar. Bu sure-i celileyi iki tarafın arasını bulmak için okunduğu vakit Allahü Tealanın izni ile araları düzelir, barış hasıl olur.
Karia Suresi okunuşu; Bismillahirrahmanirrahim El kâriah. Mel kâriah. Ve mâ edrâke mel kâriah. Yevme yekûnun nâsu kel ferâşil mebsûs. Ve tekûnul cibâlu kel ıhnil menfûş. Fe emmâ men sekulet mevâzînuh. Fe huve fî îşetin râdiyeh. Ve emmâ men haffet mevâzînuh. Fe ummuhu hâviyeh. Ve mâ edrâke mâhiyeh. Nârun hâmiyeh. Sadakallahü’l-Azim.
"Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim"
Tüm hata ettiklerim nefsimden, isabet ettiklerim Allah(cc)’dandır.
huzeyfe Süper Moderatör
Konu: Geri: Zalime Karşı Okunacak Dualar Salı Eyl. 13, 2016 10:19 am
islah olmayan br zalime karşı okunacak dua
Zülümden vazgeçmeyen..İnsafa gelmeyen biri için okunacak Esma
Dualar
May 19, 2015 0 275
Zülumden vazgeçmeyen,söz dinlemeyen ve birtürlü insafa gelmeyen islah olmayan bir zalime karşı Yâ Mani Celle Celalhü esmasını okumakçok etkilidir.Zülmü önler.Bunun için önce 1610 defa “Yâ Mâni Celle Celalühü “okunur.sonra da 7 defa aşağıdaki dua okunur.“Allahümme yâ mâniu emni(zalimin ismi annesinin ismiyle söylenir)an icrâi zulmi ve’l-adaveh.”Birinci günden sonra yien her gün 161 kere “Yâ Mâni Celle Celalühü”esması okunur ve arkasından 7 defa bu dua okunur.Bundan sonra d asöz konusu zalimin şerrinden Allah’a sığınlır.Kısa bir süre içinde o zalimin veya zarar veren düşmanın zulmünün biteceği ve yaptıklarının kendi aleyhien döneceği söylenmektedir.Kaynak:Dr .Arif Arslan(Allah’ın İsimlerinin sırları)
Arama
Rastgele Gönderiler
Aşırı tüylenme sonucu lazer epilasyon yapılabilir mi?
Tem 14, 2016 0 658 Hocam, lazer epilasyon ile ilgili bir soru sormak istiyorum hocam. Bir süre önce rahmimde kist oluşumu yüzünden vücudumda bazı değişiklikler oldu. Bilhassa daha önce...
Hocam size iftira attıklarında ne yapmalıyım?
Tem 13, 2016
Suriyelilere vatandaşlık verilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türkçe Okunuşu: Bismillâhillezî lâ yedurru mea ismihî şey'un fî-l (ea)rdi ve lâ fis-semâi ve hüves-semîul alîm. Bu Duanın Havassı: Enes bin Malik'e (R.A.) Peygamber Efendimiz (Sallallâhu Aleyhi Vesellem) buyurdular ki: "Her kim her sabah bu duayı okursa, kimsenin ona yolu yoktur. Yani ne zehir, ne sihir (büyü), ne de zalim bir sultan (ya da bir yönetici, patron) ona zarar veremez." Korku ve beladan korunma duaları Sual: Korku ve belalardan korunmak, kurtulmak için ne yapmalı, hangi duaları okumalı? CEVAP İmam-ı Rabbani hazretleri, talebeleri ile, uzak bir yere giderken, gece, bir handa kaldılar. (Bu gece bir bela zuhur edecektir. [Besmele ile] (Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim) duasını üç defa okuyun) buyurdu. Gece büyük yangın oldu. Her odada eşyalar yandı. Duayı okuyanlara bir şey olmadı. Dert, bela, fitne, hastalık, nazar, sihir ve zalimlerin şerrinden korunmak için, sabah akşam, imam-ı Rabbani hazretlerinin bildirdiğini hatırlayarak, 3 defa okumalıdır. Âyât-i hırz okununca da, bu duayı okumalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim duasını sabah 3 kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez.) [İbni Mace] Korkulu yerde ve düşman karşısında, emin ve rahat olmak için Li ilafi’yi [Kureyş suresini] okumalıdır. Tecrübe edilmiştir. Gece ve gündüz, hiç olmazsa, 11 defa okumalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (“Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka” duasını okuyana, o yerden kalkıncaya kadar, hiçbir şey zarar veremez.) [Müslim] (Issız bir yerde, bir şey kaybeden veya bir yardıma ihtiyacı olan, “Ey Allah’ın kulları bana yardım edin” desin! Her yerde, sizin görmediğiniz Allah’ın kulları vardır. Korkulu yerde üç kere, Allah’ın kulları, bana yardım edin demelidir.) [Taberani] (Hasbiyallahü ve ni’mel vekil sözü her korku için bir emniyettir.) [Deylemi] Korkulu şeyden kurtulmak ve bir dileğe kavuşmak için Taha suresinin 37. âyetinden [velekaddan] 39. âyetin sonuna [ala ayniye] kadar olan kısım, su geçirmez bir şeye 7 defa sarıp veya içi görünmeyecek şekilde PVC yaptırıp yanında taşımalıdır. Faydası çok görülmüştür. İmam-ı Rabbani hazretleri cinden korunmak için ve korkulu zamanlarda, (Lâ havle velâ kuvvete illa billah-il-aliyyilazim) okunmasını emrederdi. Muhammed Masum hazretleri buyuruyor ki: Dertlerden kurtulmak ve murada kavuşmak için 500 kere Lâ havle velâ kuvvete illâ billah demeli, okumaya başlarken ve okuduktan sonra yüzer kere salevât-ı şerife okuyup dua etmelidir. Dertlerin, belaların gitmesi için, istiğfar okumak da çok faydalıdır, çok tecrübe edilmiştir. Hadis-i şerifte, (İstiğfara devam edeni, çok okuyanı, Allahü teâlâ, dertlerden, sıkıntılardan kurtarır. Onu, hiç ummadığı yerden rızıklandırır) buyuruldu. İstiğfar, insanı her murada kavuşturur. Tevbe etmeli, istiğfarı çok okumalı. Bütün dertlere, sıkıntılara karşı faydalıdır. Allahü teâlâ, (İstiğfar okuyun; imdadınıza yetişirim) buyurdu. (Hud 52) (Merakıl-felah)daki hadis-i şerifte, (Her namazdan sonra, üç kere Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el-hayyel kayyume ve etubü ileyh okuyanın bütün günahları affolur) buyuruldu. Bu fakir [Muhammed Masum hazretleri] farz namazlardan sonra, 70 kere istiğfar okuyorum. Hadis-i şerife uyarak, üç defa (Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el-hayyel-kayyume ve etubü ileyh) okuduktan sonra, gerisinde yalnız (Estağfirullah) diyorum. Ali bin Ebi Bekr, (Mearicülhidaye)de diyor ki; İstiğfarlardan meşhur olanı, Peygamberimizden haber verilen, şu istiğfardır: (Bir kimse, “Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüverrahmanürrahim el-hayy-ül-kayyumüllezi la-yemutü ve etubü ileyh Rabbigfir li” 25 kere okursa, odasında, ailesinde, evinde ve şehrinde hiç kaza, bela olmaz.) Bunu ayrıca her sabah ve akşam da üç kere okumalıdır. [Günde 25 kere okunmalı, ayrıca sabah ve akşam üçer kere okunmalı]. Âlimlerin çoğu, talebe ve evlatlarına bunu okumalarını tavsiye etmişler, çok faydasını görmüşlerdir. (C.2, m.80) Tehlikeyi önleme duası: Şeyh Şihâbüddin Sühreverdi hazretleri buyurdu ki: Her sabah üç defa bu duayı okuyanı Hak teâlâ yanmaktan, boğulmaktan ve ani ölümden emin kılar: Bismillâhi mâ şâallah lâ kuvvete illâ billâh. Bismillâhi mâ şâallah lâ yesűkul hayre illallah. Bismillâhi mâ şâallah lâ yekşifüssűe illallah. Bismillâhi mâ şâallah küllü ni’metin minallah. Bismillâhi mâ şâallah el hayrü küllühü biyedillah. Bismillâhi mâ şâallah lâ yasrifüssűe illallah. Bismillâhi mâ şâallah mâ kâne min ni’metin fe minallah.
En son huzeyfe tarafından Salı Eyl. 13, 2016 11:09 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
huzeyfe Süper Moderatör
Konu: Geri: Zalime Karşı Okunacak Dualar Salı Eyl. 13, 2016 10:32 am
Konularına Göre Kur'an Ayetleriyle Dualar
Transkripsiyon Anahtarı
Duanın önemi
Psikolojik sıkıntı, Ruhi ve akli problemler için yapılan dualar
Her şey için okunan en büyük dua
İlmin artması için dualar
Duaların ve yapılan işlerin kabulü için dualar
Yolculukta emniyet için dualar
Kara vasıtalarına binince okunan dua
Gemiye binince okunan dualar
Belalar gelince sabr istemek
Tabii afetlere karşı dua
Bir müslümanın öldüğünü duyunca yapılan dua
Zalimlere ve fâsıklara karşı dualar
Ana-baba için dualar
Belalardan, sıkıntıdan, ve darlıktan kurtulmak için dualar
Vesveseden kurtulmak için dua
İki dünya saadetini istemek
Son nefeste iyman ile ölmeyi istemek
Cenneti istemek
Ahiret gününde iyi durumda olmayı istemek
Hidayete erdikten sonra yoldan sapmamak için yapılan dua
Doğru yolda olmayı ve sonradan gelen nesiller tarafından hayırla anılmayı istemek
Af ve magfiret istemek
Rızk ve dünyalık istemek
Evlat istemek
Evlatlarının ve gelecek nesillerinin salih insanlar olmasını istemek
Kafirlere ve fesatçılara karşı zafer istemek
Şükür için dualar
Cahillikten Allah'a sığınma
Şeytanın şerrinden Allah'a sığınma
Kibirlinin şerrinden Allah'a sığınma
Cehennem ateşinden Allah'a sığınma
Şifa ayetleri
Doğumun kolay geçmesi için Dualar
Nazardan Korunmak tedbiri ve Nazar olduktan sonra okunan dualar
Pelteklik'ten kurtulmak için okunan dua
Hac'da say yaparken okunan dua
Ahirete göç eden müslümanlar için dualar
Allaha yöneliş ve tevekkül
Notlar ve Kaynaklar
Zalimlere ve fâsıklara karşı dualar
huzeyfe Süper Moderatör
Konu: Geri: Zalime Karşı Okunacak Dualar Salı Eyl. 13, 2016 10:33 am
ZALİM VE KÖTÜLERE KARŞI OKUNACAK DUA
Okunuşu: Rabbi e’ınni ve la tu’ni ‘aleyye vensurni ve la tensur ‘aleyye vemkürli ve la temkür ‘aleyye vehdini ve yessirli’l-hüda vensurni ‘ala men beğa ‘aleyye. Rabbic’alni leke şekkaran, leke zekkaran, leke rahhaben, leke mıtva’an leke muhbiten, ileyke evvahen müniba. Rabbi tekabbel tevbeti, va’ğsil havbeti, ve ecib da’veti, ve sebbit hücceti, ve seddid lisanı, vehdi kalbi, veslül sehimete sadri. ****** Anlamı: Rabbim! Bana yardım et, aleyhime olan şeylere yardım etme. Bana zafer ver, aleyhime zafer verme. Lehime tertip kur, aleyhime tertip kurma. Bana hidayet et ve hidayeti bana kolaylaştır. Bana zulmeden kimseye karşı yardım et. Rabbim! Beni Sana çok şükreden, Seni çok zikreden, Senden çok korkan, Sana itaat eden, Sana saygı gösteren, Sana yönelen ve tövbe eden kimsen yap. Rabbim! Tövbemi kabul et, günahımı temizle, duamı kabul buyur, delilimi sabit kıl, dilimi doğru yap, kalbime hidayet ver, göğsümün kin ve hasedini çıkar. (Tirmizi, De’avat, 114; İbn Hıbban, Ediye, No:947; İbn Ebi Şeybe, Dua, No: 29381)
huzeyfe Süper Moderatör
Konu: Geri: Zalime Karşı Okunacak Dualar Salı Eyl. 13, 2016 10:38 am
“Bismillâhirrahmânirrahîm. Ferdün Hayyun Kayyûmun Hakemun Adlun Kuddûsun ve men âde feyentekımullâhu minhu.”
Zalimi Helak Eden Dua 1.si Bismillahirrahmanirrahim. İza zülziletil ardu zilzaleha. Ya kahiru zül batşiş şedidi entellezi la yutaku intikamühü fülan ibni fülaneh. Ve ahrecetil ardu eskaleha. Ya kahiru zül batşiş şedidi entellezi la yutaku intikamihü fülan ibni fülaneh. Ve kalel insanü ma leha. Ya kahiru zül batşiş şedidi entellezi la yütaku intikamühü fülan ibni ibni fülaneh. Yevme izin tühaddisü ahbaraha. Ya kahiru zül batşiş şedidi entellezi la yutaku intikamihü fülan ibni fülaneh. Bi enne rabbeke ev haleha. Ya kahiru zül batşiş şedidi entellezi la yutaku intikamühü fülan ibni fülaneh. Yevme izin yasdürünnase eştaten liyürav a’malehüm. Ya kahiru zül batşiş şedidi entellezi la yutaku intikamihü fülan ibni fülaneh. Femen ya’mel miskale zerratin hayran yerah. Ya kahiru zül batşiş şedidi entellezi la yütaku intikamühü fülan ibni fülaneh. Vemen ya’mel miska le zerratin şerran yerah. Ya kahiru zül batşiş şedidi entellezi la yutaku intikamihü fülan ibni fülaneh.
zalimi helak etmek için zilzal suresinin bu azimeti çarşamba gecesi kırkbir adet tuz üzerine okunur okunur ve o tuzlar ateşe atılıp yakılır.
2.si Zalimi Helak Eden Kahreden Dua bilgisi duanın tesiri çoktur hak etmeyen kişilere okumayalım değerli dostlar okumayacağınızı ümit ederek zalimi helak eden kahreden dua bilgilerimize geçiyorum kısmetse.arabi ayın son çarşamba gecesi, gece yarısı kalkıp güzelce bir abdest al.birinci rekatta Fatiha ile Nun suresini, ikinci rekatta Fatiha ile Hakka suresini okuyarak iki rekat namaz kıl. Namazdan sonra kıbleye karşı ayakta durarak 824 defa Cebbâr ismi şerifini oku. Her 100 de 1 defa şunu okuyoruz dostlar. ::: Yâ Cebbâru Yâ Kadîru huz fülânen ezzâlimi :::
huzeyfe Süper Moderatör
Konu: Geri: Zalime Karşı Okunacak Dualar Salı Eyl. 13, 2016 10:39 am
Ramuz-ul E-hadis, ” Hadisler Deryası” kitabının 168. sayfasındaki dua. Allah (c.c) bu duayı, Cebrail (a.s) vasıtasıyla Peygamber Efendimiz(SAV)`e yollamış; “Kim sana zulum yaparsa, kim sana haksızlık ederse, kimde bir para alacağın var da vermiyorsa bu duayı oku” demiş; Dua: Allahümme entel azizül kebir ve abdükezzaifüz zelil. La havle vela kuvvete illa bike Alahümme sahhirli ( fulanen)* kema sahharte firavneli Musa ve leyyinli kalbehu kema leyyeltel hadide li Davude feinnehula yentiku illa biiznike ve nasiyetehu fi kabzetike ve kalbehu fi yediyke celle senaü vechike ya erhamerrahiymin. Meali: Allah’ım! Sen galip ve her şeyden yücesin. Ben ise zayıf ve hakir bir kulunum. Her türlü güç ve kuvvet sendendir. Allah’ım! Firavunu Musa (a.s)ın emrine ram ettiğin gibi (filan)* kimseyi de bana ram eyle. Davut (a.s)`a demiri nasıl yumuşattı isen, onun kalbinide benim için yumuşak et. Zira o ancak senin izninle konuşabilir. Onun alnı senin kudret elindedir. Senin zatının azemeti ne yücedir. EY Merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’ım! Duanın okuma şekli: Arapçası ve Türkçesi beraber okunacak başlamadan önce niyet edilecek. Biliyorsunuz; ameller niyetlere göredir. * Parantez içindeki fulanen ve filan yazılan yerde kimin için okunacaksa onun ismi söylenir. Her gün bu duaya devam edilir, sabırla sonuç beklenir. Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler.
huzeyfe Süper Moderatör
Konu: Geri: Zalime Karşı Okunacak Dualar Salı Eyl. 13, 2016 10:42 am
“Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azıym.” “Allah’a güvendim (bana yeter) tanrı yoktur O vardır, ki ben de O’na bağlanıp işimi ona bıraktım; O arşın aziym rabbidir.” Başınız haksız yere derde girdiği zaman bu âyet-i günde beşyüz veya bin kere okumaya devam ederseniz, inşâallah kısa zamanda selâmete çıkarsınız.
huzeyfe Süper Moderatör
Konu: Geri: Zalime Karşı Okunacak Dualar Salı Eyl. 13, 2016 10:44 am
Zalim ve Kötülere Karşı Okunacak Dua
Okunuşu: "Rabbi e'inni ve la tu ni 'aleyye vensurni ve la tensur 'aleyye vem- kürli ve la temkür aleyye vehdini ve yessirli'l-hüda vensurni ala men bega aleyye. Rabbic'alni leke sekkaran, leke zekkaran, leke rahhaben, leke mitva an leke muhbiten, ileyke evvahen müniba. Rabbi tekabbel tevbeti, vagsil havbeti, ve ecib daveti, ve sebbit hücceti, ve seddid lisani, vehdi kalbi, veslül sehimete sadri."
Anlamı: "Rabbim! Bana yardim et, aleyhime olan seylere yardim etme. Bana zafer ver, aleyhime zafer verme. Lehime tertip kur, aleyhime tertip kurma. Bana hidayet et ve hidayeti bana kolaylastir. Bana zulmeden kimseye karsi yardim et. Rabbim! Beni Sana çok sükreden, Seni çok zikreden, Senden çok korkan, Sana itaat eden, Sana saygi gösteren, Sana yönelen ve tövbe eden kimsen yap. Rabbim! Tövbemi kabul et, günahimi temizle, duami kabul buyur, delilimi sabit kil, dilimi dogru yap, kalbime hidayet ver, gögsümün kin ve hasedini çikar." (Tirmizi, De'avat, 114; Ibn Hibban, Ed'iye, No:947; îbn Ebi Seybe, Dua, No: 29381)
Zalim Bir Yöneticiden Korkunca Okunacak Dua
Okunuşu: (Allahu ekberu,Allahu eazzü min halkihi cemian,Allahu eazzü mimma ehafü ve ahzeru, ve euzü billahillezi la ilahe illa hu, el- mümsikü's-semavati's-seb'i en yeka'ne ale'l-ardi illa biiznihi, min serri abdike fülanin vecünudihi ve etbaihi ve esyaihi, mine'l-cinni ve'l-ins. Allahümme kün li çaren min serrihim.Celle senaük, ve azze carük, ve tebarekesmük,vela ilahe gayruk)
Anlamı: "Allah en büyüktür,Allah bütün yaratiklarindan > daha güçlüdür.Allah, benim korktugum ve çekindigimden daha güçlüdür. Kendisinden baska ilah olmayan Allah'a siginirim. Gökleri yerin üzerine izni olmadan düsmekten o tutar.Bu kulunun askerlerinin, adamlarinin, cinlerden olsun, insanlardan olsun, taraftarlarinin serrinden Allah'a siginirim. Allah'im! Beni onlarin serrinden koru. Senin sanin yücedir. Korudugun azizdir. Adin mübarektir. Senden baska ilah yoktur."(Buhari, Edebü'l- müfred, 309,310)
huzeyfe Süper Moderatör
Konu: Geri: Zalime Karşı Okunacak Dualar Salı Eyl. 13, 2016 11:04 am
İSTEMEDİĞİN BİRİNE OKUNACAK DUA
Kötü komşu ve kötü arkadaşı olanların zararından korunmak, kurtulmak için ve onların faydalı bir insan olmaları için her gün 110 defa “Yâ Aliyyü Celle Celalühü” okuyup onların ıslahını isteyerek dua ederse,duası kabul olur ve Allah ahlakları düzeltir…. Kaynak:Arif Pamuk(Esma-i Hüsna Şerhi)
Size sürekli zararı dokunan, eziyet eden, gıybetinizi yapan, iftira atan, çevrenizi kirleten, huzurunuzu kaçıran, hasetlik eden, üstünüze halı kilim sofra bezi vs. silkeleyerek evinizi kirletip size sürekli iş çıkaran kötü komşudan kısa zamanda kurtulmak için:
Hergün 99 defa ''Hasbünallahu ve nimel vekil'' okuyup bitince ''Hasbünallahu ve nimel vekil nimel mevla ve nimen nasir'' derseniz, O komşuyu kısa sürede Allah öyle bir cezaya çarptırır ki, şaşırıp kalırsınız. Yeriynen yehsan oldu derler ya, nereye gitti, ne duruma düştü siz bile şaşırıp kalırsınız, tesiri o kadar fazladır.
Biz istemeyiz kimseye bişey olmasın, ama bazen o kadar bunaltıyorlarki insanı. Allahtan yardım istemekten başka çare bulamıyoruz. Şu duayı da yukardaki duayla birlikte okuyabilirsiniz yada hangisini tercih ederseniz onu okuyun.
Kötülük gördüğünüz insanların hepsine hergün 75 defa ya Müntekim ya Allah okuyup, ardından da ya zül celali vel ikram derseniz ve kötülük gördüğünüz kişilerin isimlerini sayarsanız, Yüce Allah onlara en kısa zamanda hakettikleri cezayı verir.
2-EŞ ŞEHİD esmasını 319 kere okuyup ey herşeye şahit olan Allah ım bana zulmeden .............kulundan hakkımı al diye dua edilir.Çok tesirlidir.
EL-CEBBAR: İstediğini yapan, mutlak hüküm sahibi olan, azameti karşısında her mevcudun küçük ve zelil kaldığı Allah demektir. Bu esmayı çalışanlar çok korkunç derecede heybetli olurlar. Üzerlerinde öyle bir heybet oluşur ki cinler ve insanlar hatta vahşi hayvanlar bile bu heybetten titrer çekinirler. Özellikle cinni ve insi düşmanları zelil perişan etmek için bu ad birebirdir. Bu esmaya devam edenlere hiçkimse bir kötülük dokunduramaz. Yapmaya kalkışırsa korkunç bir felakete uğratılır. Bu esmaya devam edenin düşmanları birer birer dostluk mesajları vermeye başlarlar. Esmayı zikredenden korkup çekinirler. Bu esmayı çalışanların emrine girmek için bütün yaratılmışlar can atarlar. Onun sözünü dinler ve yerine getirirler. Tutuklu olanlara, hapiste yatanlara bu ad bir kurtuluş vasıtası olabilir. Bu adın cezbesine ulaşanlar kime dikkatlice bakıp nazar etseler düşmanlarını felakete uğratırlar. Kendilerine cinniler tasallut olan kimseler bu adı anarlarsa cinnilerin iflahı kesilir. Esmaya devam edildikçe cinniler yanıp kahrolurlar. Tasallut oldukları insanı terkederler. Ebcetsel sayı değeri: 206/42436 yA CEBBAR esmasını çekebilirsiniz.heybetli görünmek,düşmanınıza size zarar vermemesi için korkuvermek adına... bir de YA MUAHHİR 846 adet okuyabilirsiniz zararlı kişileri uzaklaştırmak adına...
Gerçekten mağdursan, gerçekten haklıysan, abdestli olarak günde 3 kere tebbet süresi okuyup ve ".... isimli komşumun ses yapmasına, bana zulmetmesine izin verme, sen ..... isimli komşumun tebbet ile hükmünü ver ya Rabbim" diye dua edin, ama asla beddua etmeyin ... Zamanla ya sana karşı birşey yapamazlar Allah'ın izni ile ya da kendi dertlerine düşerler... (Şüphesiz Rabbim doğrusunu bilir) ama muhakkak duanızda "tebbet ile hükmünü ver" deyin..
Ebü'd-Derda(r.a)'dan rivayet edilmiştir: Allah'ın Rasulü(s.a.v) bize ikindi namazını kıldırırken önünden bir köpek geçti.Köpek adımını atar atmaz öldü.Peygamber Aleyhisselam:''Bu köpeğe kim beddua etti'' diye sorunca bir adam; Ben ey Allah'ın Rasulü dedi.And olsun ki sen Allah'a İsm-i A'zam ile dua ettin.O isim ki,onunla Allah'a başvurulduğunda kabul eder,istendiğinde de verir.''söyle bakalım ne söyledin''diye sordu. Şöyle dedim:''Allahümme inni es'elüke bi enne lekel hamde la ilahe illa entel emanü bediy'us semavati vel erdı ya zel celali vel ikrami ekfina hazel kelbe bima şi'te*'' manası:Allah'ım senden şununla diliyorum.Hamd sana mahsustur.Senden başka ilah yoktur.Mennan'sın,göklerin ve yerin yaratıcısısın.Ey Celal ve ikram sahibi,bu köpeği dilediğin gibi yap ve bizi kurtar'' Arkadaşlar bu dua içerisinde geçen ''kelben''kelimesi köpek manasını taşıyor,öyleyse bu kelimeyi komşu kelimesiyle değiştirip bu duayı okuyabilir ya da Türkçe olarakta yine okuyabilirsiniz...
Bir kimse bir zalimden veya hased eden, kin güden birisinden korksa "Yâ Müzil" ismini 75 kere okusa daha sonra secde eylese ve secde de "Allahım beni filan kişinin şerrinden emin eyle, koru" diye dua ederse Allahü teala onu o adamın şerrinden korur.
Zalim veya istemediğin birini evden kaçırmak için şu duayı bir sefer okuyun:
“Se yühzemü’l-cemu ve yüvellüne’ddübür.be-li’ssaetü mev’idühüm ve’ssaetü edhe ve emer
İstemediğin birini kendinden uzak bir yere yollamak ve onun zarar-zulmünden kurtulmak için 1378 kere:KALE HAZA FİRAKU BEYNİ VE BEYNEK (bu benimle senin aranda bir ayrılıktır ) duası okunduğu takdirde istenmeyen kişinin def edilmesine vesile olacaktır.
İstenmeyen kişinin ismiyle niyet edilip 9 defa Fil suresini okunur.
El-Vâhıdü, Allahü Er Rahmân Er Rahıym , Er Raûf ,El Gafûr ,El Hannân El Mennân El Kerîm Züttavl ,Zül Celali Vel İkrâm : bu isimler herhangi bir şeyden korkan,sakınana ve herhangi bir bağlantıdan esaretten hapislikten kurtlulmak istenen isteyen kimseler için sığınılacak ve Cenabı Haktan yardım ve kurtuluş istenecek en kuvvetli vasıtadır.... herkes okuyabildiği kadar okumalı en az 3-5-7 kez olmadır günlük farklı miktarda okumak isteyenler için sayı arttırılması daha iyi olur (ihtiyaç halindeyken günlük 21 çok çok faydalıdır) Latife:bazı veliler Cenabı Hakkın isimlerini farklı bir tertibe tabi tutmuşlar bu tertibde Latifeler ismini vermişler oldukça güçlü olmakla beraber ne konuda yardım istenirse en güçlü dua biçimidir(çokça tecrübe olunmuştur)
Bu isimler mülk ve melekût alemi ile kadere ait sırların manasını içide bulundurur Gerek Alem-i ulviden gerekse alem-i süfliden gelebilecek her türlü bela ve kazalara karşı bu isimler siper olan isimlerdir.bir kimse haram yemediği halde bu isimlerin zikrine devam ederse bizzat zikreden kendinde çok büyük manevi gelişmelere şahit olur ,idrak isimlerinin içerisinde gizlidir ,fakat dikkat edilmesi gerekn nokta bu gelecek olan her türlü lutfu kendinden değil Cenabı Hakkın bir ihsanı olarak görmelidir ve şarttır.böyle yapan bir kimseye tüm varlıklar hayranlık ve teslimiyet gösterir ve zikre devam edenden ilgisini kesemezler,bir kimse bir zalimin şerrinden çekiniyorsa ve bu isimlerle dua da bulunursa en kısa zamanda Cenabı Hak o kimsenin zulmune son verir okunan kişi buna mecbur kalır ve mazlum kimse korktuğuyla karşılaşmaz bu isimler karşılığı en hızlı alınan isimlerdendir dua ve niyazda çok kuvvetlilerdir okuyanın ne isteiği varsa Allahın izniyle yerine gelir.
el Muhyî ,el-Mümîtü, el-Kâbıdu,el-Bâısü,el-Vârisü,eş-Şâfî,el-Berru, el-Evvelü,el-Âhıru ,ez-Zâhiru,el-Bâtınü,el-Kuddûsü,Lem yelid ve lem yûled ve lem yekün lehû küfüven ehad.
herkes okuyabildiği kadar okumalı en az 3-5-7 kez olmadır günlük farklı miktarda okumak isteyenler için sayı arttırılması daha iyi olur (ihtiyaç halindeyken günlük 21 çok çok faydalıdır)
Adamı biri İmam Hasan (as) yanına gelerek kötü bir komşusu olduğunu ve kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Bunun üzerine İmam (as) şöyle buyurdu: Akşam ve yatsı namazlarını kıldıktan sonra iki rekat namaz kıl ve bu namazın ardından şöyle de: Ya Şedidel milhal, ya aziz, ezlelte bi izzettike cemia ma halagte ikfini şerre fulanın bi ma şi't.
Anlamı: [Ey intikamı şiddetli olan , ey yücelik / izzet sahibi; yarattığın her şeyi izzetinle zelil ettin (Alçalttın); (o halde) falan kimsenin şerri karşısında dilediğini yaparak bana yet.] Not: Burada `Falan Kimse` yerine o şahsın ismi söylenmelidir.
Düşmandan Korunmak İçin Hz. Peygamberden nakledilen bir hadiste şöyle buyurulduğu söyleniyor:
Her kim "Kevser" suresini yazıp kendisiyle taşırsa düşmanlardan güvende kalır, onlara galip gelir ve onlardan gelen her türlü zararı def eder.[1]
Düşmanın Şerrinden Korunmak için Hz. Peygamber düşmanların zarar ve tehlikesinden korunmak için bu ayeti tilavet ederdi:
"Veceelna alâ gulûbihim ekinneten en yefgahuhu ve fî azânihim vagran ve iza zekerte rabbeke fil-Kur'âni vahdehu velev alâ edyarihim nufura."[2]
Zalimlerin Zulmünden, Düşman Ve Şeytanın Şerrinden Korunmak İçin Cuma akşamı yatsı namazından sonra bu iki ayeti yazıp üzerinde taşımalıdır.
Yanına Sevmediğin bir insan gelip oturup seni rahatsız eder ve kalkıp gitmezse aşağıdaki ayet okunur ve hissettirmeden o anlayışsız kişinin yüzüne doğru üflenirse hemen kalkar gider..
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
TEZRUHÜR RİYAHU VE KANELLAHÜ ALA KÜLLİ ŞEY İN MUKTEDİRAN RABBENEKŞİF ANNEL AZABE İNNA MÜ MİNUN YEVMEİZİN YESDURÜN NASÜ EŞTATEN İNFİRU HİFAFEN VE SİKALEN amin 1 defa okumak yeterlidir ..