huzeyfe Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 7719 Rep Gücü : 18108 Rep Puanı : 23 Kayıt tarihi : 27/03/09
| Konu: Ezildim bar-ı gam altında bin türlü eza gördüm Değil biganelerden aşinalardan bela gördüm Çarş. Ocak 25, 2017 6:18 am | |
| Ezildim bar-ı gam altında bin türlü eza gördüm Değil biganelerden aşinalardan bela gördüm
- Felek gayet dönek dünya ise cellad-ı müthiştir
İçinden çıkması bu müşkülatın hayli bir iştir Değirmen sanki yıl ay çarkıyan birer diştir İçinde Ademoğlu bir ufak çavdare dönmüştür Cihane geldiğim günden beri pek çok cefa gördüm Ezildim bari zem altında bin türlü eza gördüm Değil biganelerden aşinalardan bela gördüm Vücudum alemi sıhhatta bildim nare dönmüştür Felek gayet dönek dünya da bir cellad-ı müdhiştir İçinden çıkması bu müşkilatın hayli bir iştir Değirmen sanki yıl ay çerhi eyyamı birer diştir İçinde ademoğlu bir ufak çavdara dönmüştür Cihana geldiğim günden beri pek çok cefa gördüm Ezildim bar-ı gam altında bin türlü eza gördüm Değil biganelerden aşinalardan bela gördüm Vücudum alem-i sıhhatte bir bimare dönmüştür
Celal GüzelsesDiyarbakır- Celal Güzelses derlemiştir. Notalarıyla Uzun Havalarımız - Mustafa Özgül, Salih Turhan, Kubilay Dökmetaş - Ankara 1996, s.243. Orijinal güfte için, Tasvir-i Ahvâl Mehmet Eşref Efendi, Kültür ve Tur.Bak.Yay.1007, s.12, Prof.Dr.Önder Gözgün, Ankara 1988. Sözleri Zeynep Ceren Seçkal tarafından gönderilen bu türkü
| |
|