KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Greyfurtun Zararları (dikkat edilmesi gerekenler)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
@bdulKadir
Adminstratör
@bdulKadir


Mesaj Sayısı : 6736
Rep Gücü : 10015190
Rep Puanı : 97
Kayıt tarihi : 17/03/09
Yaş : 61
Nerden : İzmir

Greyfurtun Zararları (dikkat edilmesi gerekenler)  Empty
MesajKonu: Greyfurtun Zararları (dikkat edilmesi gerekenler)    Greyfurtun Zararları (dikkat edilmesi gerekenler)  Icon_minitimePtsi Nis. 10, 2017 9:33 am

https://sifalarburada.blogspot.com.tr/2014/02/greyfurtun-zararlar-dikkat-edilmesi.html

Greyfurtun Zararları (dikkat edilmesi gerekenler)


Greyfurtun Zararları (dikkat edilmesi gerekenler)  Greyfurt

 Greyfurtun Zararları


* Greyfurt, karaciğerimizde bulunan sitokrom p450 denilen bir enzimi baskılıyor. Sitokrom p450, karaciğerimizde ve bağırsağımızda, dışarıdan aldığımız ilaçları metabolize eder ve bu ilaçları zararsız hale dönüştürerek vücudumuzdan atar. Bu enzim baskılanıp çalışmayınca ilaçlar metabolize edilmediği için vücutta birikerek zehirleyici etki yapar. Özellikle kolesterol ilaçlarında, alerji ilaçlarında, HIV tedavisinde kullanılan ilaçlarda, bazı antidepresanlar ve antihipertansifleri kullananların bu konuda dikkatli olmalarında fayda var. Bir bardak greyfurt suyu içilmesi bile bu etkiye neden olabilir. Greyfurt suyunun etkisinin geçmesi için en az 24 saat geçmesi gerekir.
* Sitokrom p450 ile metabolize olan diğer ilaçlar (proteaz inhibitörleri, antihistaminikler, trazodon, greyfurt suyu), siklosporin, kardiak glikozidler, diğer antiaritmikler, antihipertansifler, varfarin, klopidogrel, rifampin, fentanil, lidokain, dekstrometorfan, kolestramin, disopramid, florokinolonlar, volatil anestetikler.
* Kalsiyum antogonisleri grubundaki bu ilaçların hepsinde greyfurt ve greyfurt suyu karaciğerdeki sitokrom P-450 sistemini etkileyerek ilaçların etkilerini ağırlaştırabilirler.
* Kronik ilaç kullananların bu konuda dikkatli olması ve doktora danışması gerekir. Çünkü düzenli greyfurt suyu tüketmek bazı ilaçların etkilerini değiştirir. Mesela aspirini greyfurt suyu ile içmek ilacın etkisini iki katına çıkartabilir. Kolesterol düşüren ilaçlar gibi bazı ilaçlar ile beraber alındığı zaman sakıncalı olabilir.
* Eğer kullandığınız kan basıncı düşürücü ilaçların içeriğinde verapamil, nifedipin ve felodipin ana maddeleri bulunuyorsa greyfurt yemeyin, greyfurt suyu hiç içmeyin.
* FDA ayrıca terfenadinin greyfurt suyuyla alınmaması ge­rektiğini, bu yolla ilacın etkisinin artabildiğini, dolayısıyla tehlikeli olabileceğini bildirmektedir. Bu ilaca 1985'te FDA tarafından onay verilmesine karşın, üretici firma ABD'de pi­yasaya Seldane ve Seldane-D (ayrıca bir dekonjestan içerir) adlarıyla sürdüğü terfenadini satıştan kaldırma kararı almıştır. Feksofenadin ve diğer ilaçlar aynı görevi risk yaratmadan ye­rine getirmektedir.
*  Antidepresan, antihistaminik, kalp ilaçları gibi ilaç türlerinin greyfurtta bulunan bergamotin adlı etken madde nedeniyle etkisinin artarak, yan etkiler gösterdiği saptanmıştır.
* Kuru ciltliyseniz limon ve greyfurt gibi turunçgillerden uzak durmanızda yarar var.
* Gereğinden fazla geryfurt tüketmeniz sürekli baş dönmelerine sebep olabileceğinden dozunda yenmesi uygun olacaktır.

Greyfurtun Faydaları

Greyfurtun faydaları yazısı için tıkla


***

http://www.internethaber.com/greyfurtun-inanilmaz-zarari-532322h.htm

Greyfurtun inanılmaz zararı!

Greyfurtun Zararları (dikkat edilmesi gerekenler)  288959

Tadı ve görünüşüyle birçok kişinin sevdiği meyveler arasında bulunan greyfurta dikkat!

PAYLAŞ tw fb gp
Eklenme Tarihi: 09-05-2013 14:56 - Güncelleme: 29-10-2015 11:34

Greyfurt ile kullanıldığında yan etkileri ortaya çıkaran reçeteli ilaçların sayısı üçe katlandı.
2008 ve 2012 yılları arasında greyfurt tüketildiğinde yan etkileri ortaya çıkan reçeteli ilaçların sayısı 17‘den 43’e yükseldi. Araştırmacılar, bu süre içinde her yıl greyfurtla sağlık tehlikesi yaratan bir etkileşime giren 5-6 yeni ilacın piyasaya sürüldüğünü söylüyor.
Greyfurtun içinde bulunan ve CYP23A4 olarak tanımlanan bir enzim mide-bağırsak yollarında bazı ilaçlarla etkileşime girerek bu ilaçların ya etkilerini azaltıyor ya da ilaçların kan dolaşımındaki etkisini tehlikeli seviyelere çıkarıyor.
Greyfurtla etkileşime giren ilaçlar arasında kolesterol ve tansiyon düşürücü ilaçlar da var.
Kanada’daki Lawson Sağlık Araştırmaları Enstitüsü’nden klinik farmakolog David Bailey, birçok ilaç firmasının, ürünlerinin üzerindeki etiketlere greyfurtla etkileşime ilişkin uyarılar koyduğunu, ancak birçok doktorun bu uyarıların farkında olmadığını söylüyor: ”Etiketlerin üzerindeki uyarı bilgilerinin doktorlara erişmesi gerekiyor. Bu şekilde doktorlar ilaçların doğru kullanımını sağlayabilirler.”
Greyfurt suyuyla etkileşime girebilecek ilaçların hepsi ağızdan alınıyor. David Bailey, ilaçlar içildikten sonra aktif içeriğin sadece küçük bir kısmının kana karıştığını söylüyor. Ancak uzman, greyfurt tüketilince midede CYP23A4 enzimiyle etkileşim nedeniyle ilaçların etkin maddelerinin seviyesinin tehlikeli boyutlara ulaşabileceğine dikkati çekiyor. Bailey şunları söylüyor: ”Sözkonusu olan litrelerce değil sadece normal miktarda tüketilen greyfurt suyu. Ancak yine de kana karışan ilaç miktarı zehirleyici olabilecek seviyeye yükselebiliyor.
Bailey’e göre greyfurt yendikten ya da suyu içildikten uzun süre sonra bile etkileşime giren bazı ilaçlar mide-bağırsak kanaması, solunum durması ve ani ölüme yol açabiliyor.
Uzman, hastaların doktor ya da eczacılarına ilaç kullanırken greyfurt tüketmenin zararlı olup olmayacağını sormalarını tavsiye ediyor.
David Bailey ve ekibinin greyfurt ve ilaç etkileşiminin zararlarıyla ilgili araştırmasının sonuçları Kanada Tıp Derneği’nin dergisinde (Canadian Medical Association Journal) yayınlandı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://kutluforum.yetkinforum.com
 
Greyfurtun Zararları (dikkat edilmesi gerekenler)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Prostat Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler yük kaldırmasın
» Deterjanların Zararları
» dikkat telefonu olanlar dikkat
» HER MÜSLÜMANIN BİLMESİ GEREKENLER
» HER ÖĞRENCİNİN BİLMESİ GEREKENLER

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Sağlık Ve Şifalı Bitkiler-Gıda-
Buraya geçin: