KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Hangi Ay Hangi Çiçeği Ekmeli?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
huzeyfe
Süper Moderatör
huzeyfe


Mesaj Sayısı : 7719
Rep Gücü : 18108
Rep Puanı : 23
Kayıt tarihi : 27/03/09

Hangi Ay Hangi Çiçeği Ekmeli? Empty
MesajKonu: Hangi Ay Hangi Çiçeği Ekmeli?   Hangi Ay Hangi Çiçeği Ekmeli? Icon_minitimeC.tesi Haz. 24, 2017 7:45 pm

https://blog.ciceksepeti.com/hangi-ay-hangi-cicek/

Hangi Ay Hangi Çiçeği Ekmeli? (Bölüm 1)


Hangi Ay Hangi Çiçeği Ekmeli? 44581f6f8020c5681a22e1524e4d3e0a?s=74&d=mm&r=g
yazar: Çiçek Sepeti
2 sene önce4 ay önce

1

84

Facebook[url=https://twitter.com/intent/tweet?text=Hangi Ay Hangi %C3%87i%C3%A7e%C4%9Fi Ekmeli%3F Hangi %C3%87i%C3%A7ek Ne Zaman Ekilir%3F %28B%C3%B6l%C3%BCm 1%29&url=https://blog.ciceksepeti.com/?p=720]Twitter[/url]

Çiçekler evlerimizin ve bahçelerimizin süsleri oldukları kadar aynı zamanda bizim arkadaşlarımız gibidir. Yaz kış nazlı nazlı eşlik ederler bize. Ancak her çiçeğin açtığı, sevdiği bir mevsim hatta ay vardır. 

Eğer bahçenizdeki bitkilerin sağlıkla büyümesini ve bahçenizde istediğiniz görüntüyü yakalamak istiyorsanız, düzenli ve doğru bakımla bunu sağlayabilirsiniz. Bahçenizin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için;

  • Düzenli ve yeterli mevsime göre gübre ve besin takviyesi,
  • Gerekli görülen durumlarda ilaçlama yapılması,
  • Düzenli olarak toprağın pH, tuz ve mineral kontrolü yapılması ve dengelenmesi,
  • Ağaç ve çalıların bakım ya da form amacıyla budanması,
  • Sıklaşma görülen alanlarda gerekli seyreltmelerin yapılması,
  • Rüzgar, toprak kayması vs. dış etkenlerle zarar görmüş bitkilerin eski konumlarına getirilmesi,
  • Bozulma görülen bitkilerin değiştirilmesi,
  • Çimlerin düzenli aralıklarla biçilmesi,
  • Çimlerde bulunan yabancı otların alanı boğmasının önlenmesi, sürekli yabancı ot kontrolü,
  • Çimlerin gübrelenmesi, ilaçlanması, aeratör ile havalandırılması, silindirlenmesi,
  • Çıkan çöp vs. artıkların uzaklaştırılması gerekir.

Unutulmamalıdır ki yaşayan bir bahçe, sürekli ve düzenli bakımla mümkündür. Her bitkinin bakımının farklı olduğu gibi, her bitkinin gelişimini gerçekleştirdiği mevsim de farklılık gösterir. Mevsim bahçe çiçeklerinin iyi analiz edilmesi gerekir. Ülkemizde mevsimlerin bölgeler itibarı ile de farklı zamanlarda başladığı ve farklı seyrettiğinin unutulmaması gerekir.
Ocak ayının çiçeği: Karanfil
 
Ocak ayının çiçekleri, gölgeli alanlarda büyüyen çiçeklerdir.
Alıntı :
Kötü havalar boyunca, saksılardaki ve tahta sandıklardaki bitkiler sulanmaz; ama soğukların daha ılımlı olduğu Ege ve Akdeniz yörelerinde sıcaklık 10 derece, havada kuru olduğu zaman az miktarda sulama yapılabilir.
Ocak ayının yıllık bitkileri; ametist çiçeği, unutmabeni çiçeği, pelesenk, Mavi gözlü bebek, coleus, hercai menekşe, sabır ağacı, tütün çiçeği, camgüzeli, maymun çiçeği, begonya, lobelyadır. 
Ocak ayının çok yıllık bitkileri; astilbe, kalp yaprakli bergenia, şebboy, haseki küpesi, aslan pençesi, turna gagası, hosta, Yakup’un merdiveni, çoban değneği, küpe çiçeği,  alev çiçeğidir.
Ocak ayının otları ise melek otu, radika, limon otu, yüksük otu, giseng, nane, çördük otu, maydonoz, biberiye, kedi nanesi ve frenk maydonozudur. Çalıları; şimşir, orman asması, açelya, kamelya, çoban püskülü, ortanca, porsuk ağacı, fothergilla
Ocak ayı örtü bitkileri; batlik sarmaşığı, Cezayir menekşesi, eğrelti otu, Dusty Miller, ballı baba, pachysandra, gri ballı baba, ajuga (bugle)

Şubat ayının çiçeği: Menekşe ya da Kırmızı Gül

Alıntı :
Çiçek vermeyi kesen ağaççıklar ve yeniden çiçek veren gül fidanları budanır. Çim alanlarda kış gübrelemesi önceki aylarda yapılmadıysa bu ay yapılmalıdır. Şubat ayı, balkonu düzenlemeye başlamak, konuma elverişli bitkileri seçmek için en uygun aydır.
Şubat ayının çok yıllık bitkileri; bodur mavi çan, gayret, karagözlü suzan, şebboy, buz çiçeği ve bodur kolyozdur. 
Şubat ayının yıllık bitkileri; salvia splendens, ebegümeci, karagözlü suzan, kozmoz, küstüm çiçeği, moonflower ipomoea alba, mısır,vapur dumanı, yıldız çadırı ve şebboydur ve şubat ayının otsu bitkileri; mavi su keneviri, floks, petunya, menekşe, hintgülü, zinya ve aslanağzıdır.
 

Mart ayının çiçeği: Fulya ya da Nergis

Mart ayının çiçekleri güneşi bol alan yerlerde büyüyen çiçeklerdir.
Alıntı :
Kış aylarında bitkileri korumak için toprağa serilen saman, turba, bitki yaprağı, vb.’den oluşan örtüler son kez yenilenmelidir. Sonbaharda ya da kış boyunca tohum olarak ekilen bitkilerin yerlerine dikilmesine de Mart ayında başlanır.
Mart ayının yıllık bitkileri; deliotu, katife çiçeği, gayret çiçeği, peygamber çiçeği, latin çiçeği, zinya, hüsnüyusuf, calliopsis,  floş çiçeği, ıtırsahidir.
Mart ayının çok yıllık bitkileri; karanfil, rüzgar çiçeği, cottage pinks, kurt çiçeği, civanperçemi, mavi iğne çiçeği, çan çiçeği, iberide, beyaz koni çiçeği, papatya, lavanta, rüzgar çiçeği ve güldür. 
Mart ayının otları ise, elma nanesi, öküz gözü, koyun otu, kakule, armut nanesi, kişniş, dereotu, kaya ısırganı,  dağ kekiği, defne, tarhun otu ve frenk soğanıdır. Örtü bitkileri ise, beyaz çiçekli yosun, dağ muşmulası, tırmanıcı kırmızı kaya körüğü ile alev çiçeği, taç burçağı, mavi bugle ile ardıç, beyaz kuşotu ve yavşanotudur.
Mart ayının soğanlı çiçekleri de nergis ve lale başta olmak üzere çiğdem, glayöl çiçeği , sümbül, iris ve zambaktır. 

Nisan ayının çiçeği: Papatya ve Itırşahi

Itırşahi bir Nazende türüdür. (Meraklısına Wikipedia,Mürdümük)
 
Alıntı :
Nisan ayında çiçek açan ya da güzel yapraklı ağaççıkların dikimine başlanır. Bir havuza ya da akvaryuma su altında yaşayan bitkilerin (nilüfer, su sümbülü) yerleştirilmelerine geçilir.
Yaz aylarında çiçek açan yıllık bitkiler tahta sandıklara ekilir. Tohum ekilen yetiştirme sandıklarının ya da nazik bitki türlerinin bulunduğu saksıların üstleri, gölgelenmelerini sağlayacak bir üst örtü ile kaplanır. Gölgeleme örtüsü saydam muşambadan yapılır.
Nisan ayının yıllık bitkileri; petunya, mine, ateş çiçeği, begonya, ninya, karanfil, schefflera bitkisi, gündüz sefası, yıldız çadırı, camgüzeli, godetya, vb. bitkilerdir. 
Nisan ayının çok yıllık bitkileri;  latin çiçeği, selluka, acı bakla gibi bitkilerdir.

Mayıs ayının çiçeği: İnci çiçeği (Müge)

Hangi Ay Hangi Çiçeği Ekmeli? Inci-%C3%A7i%C3%A7e%C4%9Fi
Avrupa ve Asya’daki iklim bölgelerine has bir bitkidir. Fransa’da 1 Mayis çiçegi olarak da bilinmekte ve bugüne özgü olarak satılmaktadır.
Alıntı :
Bitkilerin aşırı güneşli saatlerde sulanmamaları, sulama suyunun soğuk olmaması çok önemlidir.
İlkbaharda ekilen soğanların (sümbül, lale, nergis, safran) yıllık otsu bitkilerin ve çiçek veren çok yıllık bitkilerin (çuhaçiçeği, papatya, menekşe, unutmabeni, cerastium) çiçek vermesi biter.
Ağaçsıların (horçiçeği, kiraz, rodedondron, açelya vb.) çiçek vermeleri de sona erer ve yeşillikle kaplanırlar; güller çiçek açmaya başlar.
Balkona sardunya, ağaç minesi gibi bitkilerin yanına çiçek veren ya da yapraklı ağaçsılar ve tırmanıcı bitkilerde yerleştirilebilir.
Balkon çok güneş alıyorsa perde, hasır ya da naylon örtülerin uygun biçimde yerleştirilmesiyle ışığı kıran bir düzen kurulmalıdır. Bitkilerin aşırı güneşli saatlerde sulanmamaları, sulama suyunun soğuk olmaması çok önemlidir.
 
Hangi ay hangi çiçeği ekmeli yazı dizimizin ikincisini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Hangi Ay Hangi Çiçeği Ekmeli?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KARDELEN ÇİÇEĞİ .......Arkadaşlık
» Namazlar dualar 2 wörd-namaz ağacı-çiçeği ile
» Akciğerleri yenileyen mucize karışım Zerdecal Zencefil Keçi boynuzu toz- limon ceviz hatme çiçeği bal

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Bahçe-Çiçek-Meyve-Ağaç İşleri-
Buraya geçin: