huzeyfe Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 7719 Rep Gücü : 18108 Rep Puanı : 23 Kayıt tarihi : 27/03/09
| Konu: Hakikatin,Sahtekarlığın ve Örtülü yalanların 3 önemli ayağını temsil eden;Eşek,Aslan ve Tilki arasında Paz Ağus. 20, 2017 3:26 am | |
| Yunan Köle Aisopos'un "Aslan Kürklü Eşek" masalıFırsatçı bir çiftçi; eşeğinin ormandaki, vadideki en şahane otları rahatça yemesi için eşeğin üzerine,ölmüş bir aslanın taze postunu giydirmiş. Horgörülen, dışlanan, küçümsenen eşek, posttan sonra bakmışki, bu post sayesinde alemlerin kralı olmuş, herkes söz dinleyip ondan korkar olmuş. Eşek mutlu mesut, aslan rolünde dolaşıp, otun en tazesini yiyip,ormanda şovunu yaparken, birden bir kulağı postun altından dışarı çıkıvermiş. Eşek kulaklı aslanı gören aç bir tilki, eşeğe yaklaşmış.Eğer Bu bir eşek ise ben bunu afiyetle yerim, ama bu aslansa beni paramparça eder, demiş. Tilki eşeğe yaklaşmış.bu herşeyiyle bir kral aslan gibi duruyor ama kulakları da eşşeğe ait.Hangisi acaba diye düşünüp, eşeğe iyice yaklaşmış. Sahte aslanlıkla herkese korku salan eşek; tilki yaklaşınca, onu korkutmak için yelelerini sallamış ama tilkinin gözü hala kulaklarda. Eşek bakmış ki;tilki korkmuyor bu defa da aslan gibi kükremek istemiş ve tabi ki kükreyince EŞEK GİBİ ANIRMAYA başlamış! Tilki şaşırmış! Eşek bakmış ki anırdığı için foyası ortaya çıktı, bu defa sağa sola zıplayarak şov yapmış ve bu esnada üzerindeki aslan postu yere düşmüş. Tilki gülerek; "Bre Eşek oğlu eşek;Ben senin ne mal olduğunu ta baştan anlamıştım ama sırtına giydiğin bu aslan postu beni yanılttı", demiş. Ve postu devrilen aslan kılıklı eşek,bir çuval inciri berbad ettiği için,ya tilkiye yem olur, ya da azgın sahipleri acımadan başını ezer. Aslan postundaki eşekler, bir gün muhakkak anırırlar ve postu devirirler.Hakikatın tilki için ortaya çıkması 'bir kulağa-birde anırmaya' bakar! Kıssadan Hisse; Her sahte aslan, günü gelir muhakkak bir eşeklik yapar! Önemli olan olaylara, öncden tilki gibi bakan birilerinin olması...!
1-Şimdi size,Yunan Köle Aisopos'un 1 masalını anlatacağım.Bakalım günümüz Türkiye'si ile bu masal arasında nasıl 1 ilişki kuracaksınız. 20:54 - 18 Ağu 2017 2 yanıt 14 retweet 18 beğenme Tweet metni [list="stream-items js-navigable-stream"] [*][list=stream-items] Yeni sohbet [*] Turan Felek @ turanfelek 19 Ağu [/list] [/list] @ turanfelek adlı kullanıcıya yanıt olarak 2-Masalımız;Hakikatin,Sahtekarlığın ve Örtülü yalanların 3 önemli ayağını temsil eden;Eşek,Aslan ve Tilki arasında geçmekte. 9 retweet 6 beğenme [*] Turan Felek @ turanfelek 19 Ağu 3-Fırsatçı 1 Çiftçi;Eşeğinin ormandaki,vadideki en şahane otları rahatça yemesi için eşeğin üzerine,ölmüş 1 aslanın taze postunu giydirmiş. 2 yanıt 10 retweet 7 beğenme [*] Turan Felek @ turanfelek 19 Ağu 4-Horgörülen,dışlanan,küçümsenen eşek,Posttan sonra bakmışki,bu post sayesinde alemlerin kralı olmuş,herkes söz dinleyip ondan korkar olmuş. 4 yanıt 8 retweet 8 beğenme [*] Turan Felek @ turanfelek 19 Ağu 5-Eşek mutlu mesut,aslan rolünde dolaşıp,otun en tazesini yiyip,ormanda şovunu yaparken,Birden 1 kulağı postun altından dışarı çıkıvermiş. 6 retweet 7 beğenme [*] Turan Felek @ turanfelek 19 Ağu 6-Eşek kulaklı aslanı gören aç 1 Tilki,eşeğe yaklaşmış.Eğer Bu 1 eşek ise ben bunu afiyetle yerim,ama bu aslansa beni paramparça eder,demiş. 6 retweet 6 beğenme [*] Turan Felek @ turanfelek 19 Ağu 7-Tilki eşeğe yaklaşmış.Bu herşeyiyle 1Kral aslan gibi duruyor ama kulakları da eşşeğe ait.Hangisi acaba diye düşünüp,eşeğe iyice yaklaşmış. 6 retweet 5 beğenme [*] Turan Felek @ turanfelek 19 Ağu 8-Sahte Aslanlıkla herkese korku salan Eeşek; Tilki yaklaşınca, onu korkutmak için yelelerini sallamış ama Tilkinin gözü hala kulaklarda. 6 retweet 5 beğenme [*] Turan Felek @ turanfelek 19 Ağu 9-Eşek bakmış ki;Tilki korkmuyor bu defa da Aslan gibi Kükremek istemiş ve tabi ki kükreyince EŞEK GİBİ ANIRMAYA başlamış! Tilki şaşırmış! 6 retweet 5 beğenme [*] Turan Felek @ turanfelek 19 Ağu 10-Eşek bakmış ki Anırdığı için foyası ortaya çıktı,bu defa Sağa sola zıplayarak şov yapmış ve bu esnada üzerindeki aslan postu yere düşmüş. 7 retweet 6 beğenme [*] Turan Felek @ turanfelek 19 Ağu 11-Tilki Gülerek;Bre Eşek oğlu eşek;Ben senin ne mal olduğunu ta baştan anlamıştım ama sırtına giydiğin bu aslan postu beni yanılttı,demiş. 8 retweet 10 beğenme [*] Turan Felek @ turanfelek 19 Ağu 12-Aslan postundaki eşekler,1 gün muhakkak anırırlar ve postu devirirler.Hakikatın Tilki için ortaya çıkması '1 kulağa-1 de anırmaya' bakar! 12 retweet 17 beğenme [*] Turan Felek @ turanfelek 19 Ağu 13-Ve postu devrilen aslan kılıklı eşek,1 çuval inciri berbad ettiği için,ya Tilkiye yem olur,ya da azgın sahipleri acımadan başını ezer. 2 yanıt 9 retweet 12 beğenme [*] Turan Felek @ turanfelek 19 Ağu 14-Kıssadan Hisse; Her sahte Aslan,günü gelir muhakkak 1 Eşeklik yapar! Önemli olan olaylara,öncden Tilki gibi bakan birilerinin olması...!5 yanıt 17 retweet 16 beğenme [*] 1 yanıt daha | |
|