estosteron vücuttaki en önemli cinsellik hormonlarından biridir. Her ne kadar erkeklik hormonu olarak bilinse de kadınlar için de önemli bir hormondur. Yoğun olarak erkeklerin testislerde ve az miktarda kadınların yumurtalıklarda salgılanır. Testosteron vücudun kas ve kemik kütlesinde artışa neden olur ve üremeyi etkiler. Normal koşullarda vücudumuz hormonları etkin bir şekilde düzenler ve vücudun testosteron düzeyini dengede tutar. Fakat bazı gıdalar vücudun itinayla koruduğu hormon dengesini bozabilir ve bu durum özellikle de testosteron düzeylerini olumsuz etkileyebilir. Hangi gıdalar vücutta testosteronun azalmasına neden olabilir sorusunun yanıtı net olmamakla birlikte aşağıda listelenen gıdaların vücuttaki testosteron seviyelerini düşürdüğüne ilişkin bazı veriler bulunmaktadır.
Soya:
Soya ve soyalı gıdalar fitoöstrojenler içerir. Bu bileşikler vücuttaki östrojene (kadınlarda yoğundur) benzer ve vücuda girdiğinde benzer şekilde işlev görür. Bir çalışmada soya kullanmayı kesen erkeklerin östrojen konsantrasyonlarının normale döndüğü ve meme hassasiyetlerinin azaldığı gözlemlenmiştir. 35 erkek üzerinde 57 gün süren bir çalışmada da soya proteininin testosteron düzeylerini azalttığı belirlenmiştir. Hem erkekler hem de kadınlar üzerinde gelecekte yapılacak daha geniş kapsamlı çalışmalar ile soyanın testosteron üzerindeki etkilerinin incelenmesi bu konuda daha net konuşabilmemize yardımcı olacaktır.
Süt ürünleri:
İnek sütünde bulunan sentetik ve doğal hormonların testosteron düzeylerini azaltabileceğine ilişkin görüşler bulunmaktadır. Ayrıca soyalı gıdalarla beslenen hayvanlardan sağlanan süt ürünlerinde östrojen düzeylerinin artmış olması muhtemeldir.
Alkol:
Testosteron düzeyleri ile ilgili endişeleri olan erkeklerin ilk yapması gereken şeylerden biri alkol tüketimlerini sınırlamaktır. Yapılan çalışmalarda düzenli bir şekilde yüksek miktarlarda alkollü içki tüketen erkeklerin testosteron düzeylerinin azaldığı belirlenmiştir. Bunun tersine kadınlarda alkol tüketiminin testosteron düzeylerini arttırdığına dair veriler bulunmaktadır.
Nane:
Nane ferahlatıcı ve rahatlatıcı etkiye sahip olmasının yanı sıra vücuttaki testosteron düzeylerinin azalmasına neden olabilir. Fareler ve kadınlar üzerinde yapılan çalışmalarda nanenin testosteron düzeylerini düşürdüğü belirlenmiştir. Türk bilim insanları tarafından yürütülen bir çalışmada günde 2 bardak nane çayı içen polikistik yumurtalık sendromu olan kadınlardaki testosteron düzeylerinin %29 azaldığı belirlenmiştir. Çalışmada ayrıca kadınlarda tüylenmenin azaldığı tespit edilmiştir. Nanenin erkeklerde libidoyu düşürdüğüne dair bazı veriler de bulunmaktadır.
Ekmek, hamur işleri ve tatlılar:
Tayvan’da erkekler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre ekmek, hamur işleri ve tatlılar testosteron düzeylerini azaltmaktadır. Aynı çalışmada testosteron düzeylerini azaltan diğer faktörler şu şekilde sıralanmıştır; dışarıda yemek, süt ürünleri tüketmek ve çok az koyu yeşil yapraklı sebzelerden yemek. Çalışmada ayrıca yukarıda sıralanan besinleri tüketen erkeklerin kas kütlesinde düşüklük ve vücut yağlarında yükseklik belirlenmiştir.
Meyan kökü:
Meyan kökü şekerleme ve içeceklerde kullanılan bir bileşiktir. 25 erkekle yapılan bir çalışmada günde 7 gr. meyan kökü tüketen erkeklerin testosteron düzeyleri 1 hafta sonra %26 azalmıştır. Kadınlar üzerinde yapılan bir çalışmada da günde 3.5 gr. meyan kökü tüketenlerin bir adet döngüsü süresinde testosteron düzeyleri %32 azalmıştır.
Bazı yağlar:
Tükettiğinin yağ türleri testesteron düzeylerini ve fonksiyonlarını etkileyebilir. Genç ve sağlıklı erkeklerin hormon düzeyleri ve testis fonksiyonlarını inceleyen bir çalışmaya göre trans yağ tüketiminin testosteron düzeylerini azalttığı, omega-6 yağ asitlerini(pek çok bitkisel yağda yoğundur) fazlaca tüketmenin testis boyutunu küçülttüğü ve fonksiyonunu olumsuz etkilediği belirlenmiştir. Bunun tersi olarak omega-3 alımının testis boyutunu arttırdığı ve fonksiyonlarını iyileştirdiği tespit edilmiştir. Testosteron düzeylerinizi arttırmak için trans yağlardan kaçınmak, omega-6 tüketiminizi sınırlamak ve omega-3’e beslenmenizde daha fazla yer vermek bu veriler doğrultusunda doğru adımlar olacaktır.
Erkeklerde testesteron düzeylerinin artmasında temel noktalardan biri besindir. Bir erkeğin yediği seks hormonlarının seviyesini belirler. Androjenlerin sentezini artıran maddelerin, vitaminlerin ve minerallerin varlığından dolayı testesteronu artıran ürünlerin özellikleri. Eğer doğal testesteron üretimini artırmaya karar verirseniz, o zaman modern insanın sağlığındaki temel faktör olan beslenmeyle başlamalısınız.
Deniz Ürünleri
(hamsi, levrek, yengeç, alabalık, ringa balığı, uskumru, somon, sardalya, istiridye, istiridye, karides, ton balığı) Deniz ürünleri, testesteron sentezi için çok önemli olan omega-3 ve omega-6 doymamış yağ asitlerini içerir, A vitamini, E, selenyum, açısından zengindir ve ayrıca az miktarda çinko içerir – testesteronun başarılı sentezi için gerekli ana eser element. Buna ek olarak, balıklar mükemmel bir protein kaynağıdır ve bu açıdan ete tercih edilir . Deniz ürünleri arasında istiridyeler, erkek sağlığı için sağlık açısından bir liderdir. Yüksek çinko içeriği için değerli: 100 g ürün başına 16 mg. 100 gr istiridye günlük çinko ihtiyacini dolduruyor. Ancak bu menü herkes için geçerli değildir. Daha uygun deniz mahsullerinden, yukarıda sunulan deniz balığı türlerine dikkat etmelisiniz, çünkü bunlar, özellikle kanı seyrelterek, kardiyovasküler sistemin hastalıkları üzerinde koruyucu bir etkiye sahip olan, çok sayıda omega-3 çoklu doymamış yağ asidi içerir. Testesteronun etkin dağılımı için kan incelmesi de önemlidir: androjenlerin biyolojik etkilerini göstermeleri için, üretim bölgesinden hedef organlara verilmesi gerekir. Nasıl kullanılır? Nazik ısıl işlemle (buharda pişirilmiş,hafif pişirme) deniz ürünlerini kullanmak daha iyidir. Örneğin, sebzelerle haşlanmış balık, besin açısından tam bir diyettir. Tuzlanmış (tuz – testesteronun düşmanlarından biri), füme, kurutulmuş, kızartılmış, konserve ürünlerden kaçınmak gerekir – bu hazırlama yöntemlerinin çoğu sadece vücuda zarar verir. Ne kadar kullanmalı? Deniz ürünlerini haftada en az 3 kez kullanın. Genel olarak, Akdeniz diyeti en dengeli ve faydalı insan diyetlerinden biri olarak kabul edilir, bu nedenle aşırı uçların ötesine gitmek zordur. Endişe oluşturan tek şey deniz ürünlerinin kalitesidir: çevre kirliliği, kirli sularda yaşayan aşırı balık tüketiminin vücudun zehirlenmesine neden olabileceğine yol açabilir. Bu bağlamda, doğal ortamlarında yakalanan balıkların balık çiftliklerinde yetiştirilenlerden daha iyi seçilmesi tercih edilir, ancak bu bile ürünün% 100 kalitesini garanti edemez. Erkekler taze donmuş ton balığı tüketimini haftada 1 kez sınırlandırmalıdır. Bu, vücuttaki civa birikmesinden kaynaklanır.
Meyveler, Sebzeler
(turpgiller (pancar), pancar, yeşil üzüm, şalgam, kayısı, kavun, havuç, kuru üzüm (koyu ve açık), limon, mango, nektarin, portakal, papaya, şeftali, armut, ananas, kabak, tatlı patates, sarı biber , kabak, siyah frenk üzümü, yabanmersini, nar, erik, kuru erik) Meyveler ve sebzeler birçok zararlı maddenin etkisini etkisiz kılar, yediğimiz diğer yiyeceklere de panzehir olarak hizmet ederler. Et ve işlenmiş gıdalarla birlikte tükettiğimiz toksinlerin etkilerini nötralize etmede yardımcı olan çeşitli vitaminler, demir, su, lif ve antioksidanlar içerirler. Sebze ve meyvelerde bulunan lif, kandaki şeker ve kolesterol miktarını azaltır ve böylece insülin düzeyini düşürür, ki bu da testesteronun etkinliğini artırır. Selüloz ayrıca tahıllarda da bulunur: buğday, yulaf, yulaf ezmesi ve işlenmiş ürünleri. Taze meyve ve sebzeler konserve, dondurulmuş veya kurutulmuş olduğundan daha sağlıklıdır. Parlak renkli meyveler ve sebzeler seçin: ne kadar parlaksa, içerdikleri daha fazla besin maddesi. Yeşil seçin. Yeşil sebzeler ve meyveler, büyümeden sorumlu olan lutein içerir. Bir antioksidan görevi görür ve birçok kimyasal reaksiyon için katalizör görevi görür. Kullanım için önerilir: roka (yeşil salata), pancar, Çince (Pekin) lahana, Brüksel lahanası, brokoli, beyaz lahana, karnabahar, yeşil üzüm, hardal, maydanoz, soğan, ıspanak, şalgam, su teresi. Diyet ham sebze (beyaz lahana, Pekin, karnabahar, Brüksel lahanası, brokoli) eklediğinizden emin olun – onlar indeks-3-karbinol madde içerir. Taze kereviz normal testesteron üretim döngüsüne katkıda bulunur. Bu bitki aynı zamanda libidoyu artıran bir hormon olan androsterona da yardımcı olur. Turuncu veya sarı seçin. Turuncu ve sarı meyveler ve sebzeler ayrıca karotenoidler, karotenler ve biyoflavonoidler içerir. Bu maddelerin kalp krizi ve kanserin önlenmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin normal aktivitesine katkıda bulunduğu tespit edilmiştir. Kullanım için önerilen: kayısı, kavun, havuç, kuru üzüm, limon, mango, nektarin, portakal, papaya, şeftali, armut, ananas, balkabağı, tatlı patates, sarı biber, kabak. Greyfurt yemeyin. Greyfurt, karaciğerin östrojeni parçalama yeteneğini azaltan kimyasallar içerir. Kırmızıyı seç. Kırmızı sebze ve meyveler likopenler ve antosiyaninler olarak bilinen karotenoidler içerir. Genital ve idrar sisteminin iyi çalışmasına katkıda bulunurlar, çeşitli kanser türlerine karşı ve kalp krizinden korunurlar. Kullanım için önerilen: kiraz, kızılcık, ahududu, kırmızı üzüm, çilek, domates, karpuz. Kırmızı üzümler ve tohumları, testesteronun östrojene dönüşümünden sorumlu aromataz enziminin aktivitesini azaltmaya yardımcı olan flavonoidler, bitki maddeleri içerir. Bu kısmen kırmızı şarap ve üzümlerin kullanımıdır resratvasol. Mavi veya mor seçin. Mavi ve mor meyveler ve sebzeler, antosiyanidinler ve proantosiyanidinler gibi büyük miktarlarda madde içerir. Yaşlanma sürecini yavaşlatırlar. Kullanım için önerilen: Siyah frenk üzümü, yabanmersini, nar, erik, kuru erik, kuru üzüm. Nasıl kullanılır? Doğal formda, pişirmeden veya minimum ısıl işlemle (buharda pişirilir) pişirilmeden kullanın. Meyvelara gelince, Karpuzu tek kullanımlık ek olarak, örneğin, tahıl olarak ekleyebilirsiniz. Öte yandan, reçel meyveleri faydalı değildir çünkü çok fazla şeker içerirler – başka bir testesteron düşmanı. Zaman zaman, tükettiğiniz sebzelerin ve meyvelerin rengini değiştirin – çeşitlilik ve deney için. Ne kadar kullanmalı? Meyve ve sebzeleri günde en az 3 kez ve tercihen 5 veya hatta 9 kez yiyin. Ancak resmi kaynaklar şunu öneriyor: günde 2 ila 4 servis meyveler, günde 3 ila 5 servis oluşan meyveler. Diyetinizi günlük% 50 ham (canlı) gıdalardan elde edelim.
Yeşillik
(hardal, maydanoz, ıspanak, soğan, kişniş, roka, su teresi) Testesteron artırmak için yararlı yeşiller nedir? İlk olarak, testesteron üretimini uyaran erkek hormonlarının bitki formlarının içeriği (örneğin, ıspanak büyük miktarlarda androsteron salınmasına neden olur). İkincisi, organik vitamin ve minerallerin içeriği (maydanoz organik çinko içerir). Üçüncü olarak, yeşiller belirgin bir antibakteriyel ve yara iyileştirici etkiye sahip olan bir çok klorofil içerir. Nasıl kullanılır? Yeşiller kesinlikle taze olmalı, yani pişirilmemelidir. Çorbada, yeşillikleri, tamamen pişirildikten sonra, yani yeşillikleri yemek pişirmeye maruz bırakmadan atmak gerekir. Ne kadar kullanmalı? Günlük rasyonun bir grup yeşillik içermesi arzu edilir. Eğer et yerseniz, yeşillikler (yan yemekler olmadan), taze . Yeşiller et için mükemmel bir “panzehir”, çünkü sindirimini iyileştirir ve bazı zararlı etkileri nötralize eder. Erkeklerin için dizayn edilmiş takviye edici gıdalar
Selüloz Ve Tahıllar
(arpa, karabuğday, darı) Tahıl ekinlerinin bir parçası olan büyük miktarda selüloz, seks hormonlarının sentezi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve tüm pozitif fenomen zincirini tetikler. Böylece, bağırsağa giren lif, küçük pelvisin organlarında mikro dolaşımı geliştiren peristaltizme neden olur. Rektumun sık sık boşalması erkekler için çok önemlidir, çünkü bağırsaktaki çürüme ve fermantasyon süreçleri, yemeklere maruz kalmaz, küçük pelvisin yakın organlarına iletilen ısının salınmasıyla birlikte gelir. Skrotumun artan sıcaklığı, seks hormonları ve spermlerin normal üretimi için kabul edilemez . Tam tahıllardan “kaba” tahıl kullanılması gereklidir – bunlar maksimum miktarda lif içerir. Üretim sürecindeki anlık dolgular, birçok yararlı unsuru kaybeder. Nasıl kullanılır? Yüksek ateşte uzun yulaf lapası pişirmeyin. hafif bir sıcaklık modunda (60 ° C’ye kadar) pişirmek, küçük bir ateşte gerekli süreyi kısaltmak için daha iyidir. Ne kadar kullanmalı? Yulaf lapası her gün tüketilmelidir.
Baharatlar
(sarımsak, soğan, kakule, biber, köri, zerdeçal) Baharatlar, östrojen etkisini ksenonöstrojen olarak bilinen çevreden nötralize eder. Bazı baharatlar östrojeni (sitokrom P 450 enzimi) işleyen enzimlerin etkisini arttırır, böylece östrojen vücuttan daha verimli bir şekilde elimine edilir. Diğer yandan, tuz alımı bir erkekle ciddi şekilde kısıtlanmalıdır .Baharatların erkek üreme sistemi üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu, ulusal mutfakta (Hindistan, Müslüman ülkeler) birçok baharat ve baharatın kullanıldığı ülkelerde, yüksek bir doğum oranının olması ve erkeklerde sperm kalitesinin çok daha iyi olmasıdır. Tablo 1 – Erkeklerde testesteronu artıran ürünler.
Közlenmiş sebzeler (lahana), pancar, yeşil üzüm, şalgam, kayısı, kavun, havuç, kuru üzüm (koyu ve açık), limon, mango, nektarin, portakal, papaya, şeftali, armut, ananas, balkabağı, tatlı patates, sarı biber, kabak, siyah frenk üzümü, yaban mersini, nar, erik, kuru erik
Ham yemekten en büyük fayda
Birçok vitamin, mineral, lif içerir. Farklı lahana türleri anti-östrojenik etkiye sahiptir.
yeşillik
Hardal, maydanoz, ıspanak, soğan, kişniş, roka, su teresi
Ham tüketin. Çorbalarda, pişirmeyin ve pişirin sonunda ekleyin.
Androjenlerin sentezini artıran vitaminler, mineraller ve maddeler içerirler.
Selüloz ve Tahıllar
Arpa, karabuğday, darı
Tam tahıllı hububatlar seçilmelidir (yani, anlık olmayan hububatlar)
Çok miktarda lif pelvik organlarda kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur.
baharatlar
Sarımsak, soğan, kakule, biber, köri, zerdeçal
Tuz diyetten hariç tutulur veya öğütülmüş biberle değiştirilir.
Bir erkeğin vücudundan estrojenin daha iyi çıkarılmasına katkıda bulunun
Birkaçımız düzenli olarak gerekli tüm vitaminleri ve eser elementleri alıyoruz. Fakat kan hücrelerini desteklemek istiyorsak, oksijen taşıma, sinir hücrelerinin işleyişini iyileştirme veya testesteron... Detaylar
Maksimum Testesteron Üretimi İçin İdeal Uyku Koşulları
Bildiğiniz gibi, neredeyse tüm testesteronlar derin uyku evresinde geceleri üretilir. Bir erkeğin uyanık olduğu gün boyunca, testesteron ya hiç üretilmez ya da hormonun küçük bir kısmı üretilir. Bu ne... Detaylar
Testesteron Eksikliği ve Testosteron Tedavisi Sizin İçin Uygun mu?
Son zamanlarda düşük cinsel dürtü (libido),Yorgunluk ve zayıf enerji seviyesi,azalan kas kütlesi ,vücut kıllarında azalma,konsantrasyon zorluğu sinirlilik,düşük refah duygusu ve azalan yaşama sevinci ... Detaylar
Erkeklerde testesteron düzeylerinin artmasında temel noktalardan biri besindir. Bir erkeğin yediği seks hormonlarının seviyesini belirler. Androjenlerin sentezini artıran maddelerin, vitaminlerin ve minerallerin varlığından dolayı testesteronu artıran ürünlerin özellikleri. Eğer doğal testesteron üretimini artırmaya karar verirseniz, o zaman modern insanın sağlığındaki temel faktör olan beslenmeyle başlamalısınız.
Deniz Ürünleri
[size] (hamsi, levrek, yengeç, alabalık, ringa balığı, uskumru, somon, sardalya, istiridye, istiridye, karides, ton balığı) Deniz ürünleri, testesteron sentezi için çok önemli olan omega-3 ve omega-6 doymamış yağ asitlerini içerir, A vitamini, E, selenyum, açısından zengindir ve ayrıca az miktarda çinko içerir – testesteronun başarılı sentezi için gerekli ana eser element. Buna ek olarak, balıklar mükemmel bir protein kaynağıdır ve bu açıdan ete tercih edilir . Deniz ürünleri arasında istiridyeler, erkek sağlığı için sağlık açısından bir liderdir. Yüksek çinko içeriği için değerli: 100 g ürün başına 16 mg. 100 gr istiridye günlük çinko ihtiyacini dolduruyor. Ancak bu menü herkes için geçerli değildir. Daha uygun deniz mahsullerinden, yukarıda sunulan deniz balığı türlerine dikkat etmelisiniz, çünkü bunlar, özellikle kanı seyrelterek, kardiyovasküler sistemin hastalıkları üzerinde koruyucu bir etkiye sahip olan, çok sayıda omega-3 çoklu doymamış yağ asidi içerir. Testesteronun etkin dağılımı için kan incelmesi de önemlidir: androjenlerin biyolojik etkilerini göstermeleri için, üretim bölgesinden hedef organlara verilmesi gerekir. Nasıl kullanılır? Nazik ısıl işlemle (buharda pişirilmiş,hafif pişirme) deniz ürünlerini kullanmak daha iyidir. Örneğin, sebzelerle haşlanmış balık, besin açısından tam bir diyettir. Tuzlanmış (tuz – testesteronun düşmanlarından biri), füme, kurutulmuş, kızartılmış, konserve ürünlerden kaçınmak gerekir – bu hazırlama yöntemlerinin çoğu sadece vücuda zarar verir. Ne kadar kullanmalı? Deniz ürünlerini haftada en az 3 kez kullanın. Genel olarak, Akdeniz diyeti en dengeli ve faydalı insan diyetlerinden biri olarak kabul edilir, bu nedenle aşırı uçların ötesine gitmek zordur. Endişe oluşturan tek şey deniz ürünlerinin kalitesidir: çevre kirliliği, kirli sularda yaşayan aşırı balık tüketiminin vücudun zehirlenmesine neden olabileceğine yol açabilir. Bu bağlamda, doğal ortamlarında yakalanan balıkların balık çiftliklerinde yetiştirilenlerden daha iyi seçilmesi tercih edilir, ancak bu bile ürünün% 100 kalitesini garanti edemez. Erkekler taze donmuş ton balığı tüketimini haftada 1 kez sınırlandırmalıdır. Bu, vücuttaki civa birikmesinden kaynaklanır. [/size]
Meyveler, Sebzeler
[size] (turpgiller (pancar), pancar, yeşil üzüm, şalgam, kayısı, kavun, havuç, kuru üzüm (koyu ve açık), limon, mango, nektarin, portakal, papaya, şeftali, armut, ananas, kabak, tatlı patates, sarı biber , kabak, siyah frenk üzümü, yabanmersini, nar, erik, kuru erik) Meyveler ve sebzeler birçok zararlı maddenin etkisini etkisiz kılar, yediğimiz diğer yiyeceklere de panzehir olarak hizmet ederler. Et ve işlenmiş gıdalarla birlikte tükettiğimiz toksinlerin etkilerini nötralize etmede yardımcı olan çeşitli vitaminler, demir, su, lif ve antioksidanlar içerirler. Sebze ve meyvelerde bulunan lif, kandaki şeker ve kolesterol miktarını azaltır ve böylece insülin düzeyini düşürür, ki bu da testesteronun etkinliğini artırır. Selüloz ayrıca tahıllarda da bulunur: buğday, yulaf, yulaf ezmesi ve işlenmiş ürünleri. Taze meyve ve sebzeler konserve, dondurulmuş veya kurutulmuş olduğundan daha sağlıklıdır. Parlak renkli meyveler ve sebzeler seçin: ne kadar parlaksa, içerdikleri daha fazla besin maddesi. Yeşil seçin. Yeşil sebzeler ve meyveler, büyümeden sorumlu olan lutein içerir. Bir antioksidan görevi görür ve birçok kimyasal reaksiyon için katalizör görevi görür. Kullanım için önerilir: roka (yeşil salata), pancar, Çince (Pekin) lahana, Brüksel lahanası, brokoli, beyaz lahana, karnabahar, yeşil üzüm, hardal, maydanoz, soğan, ıspanak, şalgam, su teresi. Diyet ham sebze (beyaz lahana, Pekin, karnabahar, Brüksel lahanası, brokoli) eklediğinizden emin olun – onlar indeks-3-karbinol madde içerir. Taze kereviz normal testesteron üretim döngüsüne katkıda bulunur. Bu bitki aynı zamanda libidoyu artıran bir hormon olan androsterona da yardımcı olur. Turuncu veya sarı seçin. Turuncu ve sarı meyveler ve sebzeler ayrıca karotenoidler, karotenler ve biyoflavonoidler içerir. Bu maddelerin kalp krizi ve kanserin önlenmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin normal aktivitesine katkıda bulunduğu tespit edilmiştir. Kullanım için önerilen: kayısı, kavun, havuç, kuru üzüm, limon, mango, nektarin, portakal, papaya, şeftali, armut, ananas, balkabağı, tatlı patates, sarı biber, kabak. Greyfurt yemeyin. Greyfurt, karaciğerin östrojeni parçalama yeteneğini azaltan kimyasallar içerir. Kırmızıyı seç. Kırmızı sebze ve meyveler likopenler ve antosiyaninler olarak bilinen karotenoidler içerir. Genital ve idrar sisteminin iyi çalışmasına katkıda bulunurlar, çeşitli kanser türlerine karşı ve kalp krizinden korunurlar. Kullanım için önerilen: kiraz, kızılcık, ahududu, kırmızı üzüm, çilek, domates, karpuz. Kırmızı üzümler ve tohumları, testesteronun östrojene dönüşümünden sorumlu aromataz enziminin aktivitesini azaltmaya yardımcı olan flavonoidler, bitki maddeleri içerir. Bu kısmen kırmızı şarap ve üzümlerin kullanımıdır resratvasol. Mavi veya mor seçin. Mavi ve mor meyveler ve sebzeler, antosiyanidinler ve proantosiyanidinler gibi büyük miktarlarda madde içerir. Yaşlanma sürecini yavaşlatırlar. Kullanım için önerilen: Siyah frenk üzümü, yabanmersini, nar, erik, kuru erik, kuru üzüm. Nasıl kullanılır? Doğal formda, pişirmeden veya minimum ısıl işlemle (buharda pişirilir) pişirilmeden kullanın. Meyvelara gelince, Karpuzu tek kullanımlık ek olarak, örneğin, tahıl olarak ekleyebilirsiniz. Öte yandan, reçel meyveleri faydalı değildir çünkü çok fazla şeker içerirler – başka bir testesteron düşmanı. Zaman zaman, tükettiğiniz sebzelerin ve meyvelerin rengini değiştirin – çeşitlilik ve deney için. Ne kadar kullanmalı? Meyve ve sebzeleri günde en az 3 kez ve tercihen 5 veya hatta 9 kez yiyin. Ancak resmi kaynaklar şunu öneriyor: günde 2 ila 4 servis meyveler, günde 3 ila 5 servis oluşan meyveler. Diyetinizi günlük% 50 ham (canlı) gıdalardan elde edelim. [/size]
Yeşillik
[size] (hardal, maydanoz, ıspanak, soğan, kişniş, roka, su teresi) Testesteron artırmak için yararlı yeşiller nedir? İlk olarak, testesteron üretimini uyaran erkek hormonlarının bitki formlarının içeriği (örneğin, ıspanak büyük miktarlarda androsteron salınmasına neden olur). İkincisi, organik vitamin ve minerallerin içeriği (maydanoz organik çinko içerir). Üçüncü olarak, yeşiller belirgin bir antibakteriyel ve yara iyileştirici etkiye sahip olan bir çok klorofil içerir. Nasıl kullanılır? Yeşiller kesinlikle taze olmalı, yani pişirilmemelidir. Çorbada, yeşillikleri, tamamen pişirildikten sonra, yani yeşillikleri yemek pişirmeye maruz bırakmadan atmak gerekir. Ne kadar kullanmalı? Günlük rasyonun bir grup yeşillik içermesi arzu edilir. Eğer et yerseniz, yeşillikler (yan yemekler olmadan), taze . Yeşiller et için mükemmel bir “panzehir”, çünkü sindirimini iyileştirir ve bazı zararlı etkileri nötralize eder. Erkeklerin için dizayn edilmiş takviye edici gıdalar [/size]
Selüloz Ve Tahıllar
[size] (arpa, karabuğday, darı) Tahıl ekinlerinin bir parçası olan büyük miktarda selüloz, seks hormonlarının sentezi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve tüm pozitif fenomen zincirini tetikler. Böylece, bağırsağa giren lif, küçük pelvisin organlarında mikro dolaşımı geliştiren peristaltizme neden olur. Rektumun sık sık boşalması erkekler için çok önemlidir, çünkü bağırsaktaki çürüme ve fermantasyon süreçleri, yemeklere maruz kalmaz, küçük pelvisin yakın organlarına iletilen ısının salınmasıyla birlikte gelir. Skrotumun artan sıcaklığı, seks hormonları ve spermlerin normal üretimi için kabul edilemez . Tam tahıllardan “kaba” tahıl kullanılması gereklidir – bunlar maksimum miktarda lif içerir. Üretim sürecindeki anlık dolgular, birçok yararlı unsuru kaybeder. Nasıl kullanılır? Yüksek ateşte uzun yulaf lapası pişirmeyin. hafif bir sıcaklık modunda (60 ° C’ye kadar) pişirmek, küçük bir ateşte gerekli süreyi kısaltmak için daha iyidir. Ne kadar kullanmalı? Yulaf lapası her gün tüketilmelidir. [/size]
Baharatlar
[size] (sarımsak, soğan, kakule, biber, köri, zerdeçal) Baharatlar, östrojen etkisini ksenonöstrojen olarak bilinen çevreden nötralize eder. Bazı baharatlar östrojeni (sitokrom P 450 enzimi) işleyen enzimlerin etkisini arttırır, böylece östrojen vücuttan daha verimli bir şekilde elimine edilir. Diğer yandan, tuz alımı bir erkekle ciddi şekilde kısıtlanmalıdır .Baharatların erkek üreme sistemi üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu, ulusal mutfakta (Hindistan, Müslüman ülkeler) birçok baharat ve baharatın kullanıldığı ülkelerde, yüksek bir doğum oranının olması ve erkeklerde sperm kalitesinin çok daha iyi olmasıdır. Tablo 1 – Erkeklerde testesteronu artıran ürünler. [/size]
Közlenmiş sebzeler (lahana), pancar, yeşil üzüm, şalgam, kayısı, kavun, havuç, kuru üzüm (koyu ve açık), limon, mango, nektarin, portakal, papaya, şeftali, armut, ananas, balkabağı, tatlı patates, sarı biber, kabak, siyah frenk üzümü, yaban mersini, nar, erik, kuru erik
Ham yemekten en büyük fayda
Birçok vitamin, mineral, lif içerir. Farklı lahana türleri anti-östrojenik etkiye sahiptir.
yeşillik
Hardal, maydanoz, ıspanak, soğan, kişniş, roka, su teresi
Ham tüketin. Çorbalarda, pişirmeyin ve pişirin sonunda ekleyin.
Androjenlerin sentezini artıran vitaminler, mineraller ve maddeler içerirler.
Selüloz ve Tahıllar
Arpa, karabuğday, darı
Tam tahıllı hububatlar seçilmelidir (yani, anlık olmayan hububatlar)
Çok miktarda lif pelvik organlarda kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur.
baharatlar
Sarımsak, soğan, kakule, biber, köri, zerdeçal
Tuz diyetten hariç tutulur veya öğütülmüş biberle değiştirilir.
Bir erkeğin vücudundan estrojenin daha iyi çıkarılmasına katkıda bulunun
[size]
[/size]
İlgili Makaleler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
[size]
[/size]
Testesteronu Artırmak İçin Vitaminler
[size] Birkaçımız düzenli olarak gerekli tüm vitaminleri ve eser elementleri alıyoruz. Fakat kan hücrelerini desteklemek istiyorsak, oksijen taşıma, sinir hücrelerinin işleyişini iyileştirme veya testesteron... Detaylar
[/size]
Maksimum Testesteron Üretimi İçin İdeal Uyku Koşulları
[size] Bildiğiniz gibi, neredeyse tüm testesteronlar derin uyku evresinde geceleri üretilir. Bir erkeğin uyanık olduğu gün boyunca, testesteron ya hiç üretilmez ya da hormonun küçük bir kısmı üretilir. Bu ne... Detaylar
[/size]
Testesteron Eksikliği ve Testosteron Tedavisi Sizin İçin Uygun mu?
[size] Son zamanlarda düşük cinsel dürtü (libido),Yorgunluk ve zayıf enerji seviyesi,azalan kas kütlesi ,vücut kıllarında azalma,konsantrasyon zorluğu sinirlilik,düşük refah duygusu ve azalan yaşama sevinci ... Detaylar
tosteron vücuttaki en önemli cinsellik hormonlarından biridir. Her ne kadar erkeklik hormonu olarak bilinse de kadınlar için de önemli bir hormondur. Yoğun olarak erkeklerin testislerde ve az miktarda kadınların yumurtalıklarda salgılanır. Testosteron vücudun kas ve kemik kütlesinde artışa neden olur ve üremeyi etkiler. Normal koşullarda vücudumuz hormonları etkin bir şekilde düzenler ve vücudun testosteron düzeyini dengede tutar. Fakat bazı gıdalar vücudun itinayla koruduğu hormon dengesini bozabilir ve bu durum özellikle de testosteron düzeylerini olumsuz etkileyebilir. Hangi gıdalar vücutta testosteronun azalmasına neden olabilir sorusunun yanıtı net olmamakla birlikte aşağıda listelenen gıdaların vücuttaki testosteron seviyelerini düşürdüğüne ilişkin bazı veriler bulunmaktadır. [/size]
Soya:
[size] Soya ve soyalı gıdalar fitoöstrojenler içerir. Bu bileşikler vücuttaki östrojene (kadınlarda yoğundur) benzer ve vücuda girdiğinde benzer şekilde işlev görür. Bir çalışmada soya kullanmayı kesen erkeklerin östrojen konsantrasyonlarının normale döndüğü ve meme hassasiyetlerinin azaldığı gözlemlenmiştir. 35 erkek üzerinde 57 gün süren bir çalışmada da soya proteininin testosteron düzeylerini azalttığı belirlenmiştir. Hem erkekler hem de kadınlar üzerinde gelecekte yapılacak daha geniş kapsamlı çalışmalar ile soyanın testosteron üzerindeki etkilerinin incelenmesi bu konuda daha net konuşabilmemize yardımcı olacaktır. [/size]
Süt ürünleri:
[size] İnek sütünde bulunan sentetik ve doğal hormonların testosteron düzeylerini azaltabileceğine ilişkin görüşler bulunmaktadır. Ayrıca soyalı gıdalarla beslenen hayvanlardan sağlanan süt ürünlerinde östrojen düzeylerinin artmış olması muhtemeldir. [/size]
Alkol:
[size] Testosteron düzeyleri ile ilgili endişeleri olan erkeklerin ilk yapması gereken şeylerden biri alkol tüketimlerini sınırlamaktır. Yapılan çalışmalarda düzenli bir şekilde yüksek miktarlarda alkollü içki tüketen erkeklerin testosteron düzeylerinin azaldığı belirlenmiştir. Bunun tersine kadınlarda alkol tüketiminin testosteron düzeylerini arttırdığına dair veriler bulunmaktadır. [/size]
Nane:
[size] Nane ferahlatıcı ve rahatlatıcı etkiye sahip olmasının yanı sıra vücuttaki testosteron düzeylerinin azalmasına neden olabilir. Fareler ve kadınlar üzerinde yapılan çalışmalarda nanenin testosteron düzeylerini düşürdüğü belirlenmiştir. Türk bilim insanları tarafından yürütülen bir çalışmada günde 2 bardak nane çayı içen polikistik yumurtalık sendromu olan kadınlardaki testosteron düzeylerinin %29 azaldığı belirlenmiştir. Çalışmada ayrıca kadınlarda tüylenmenin azaldığı tespit edilmiştir. Nanenin erkeklerde libidoyu düşürdüğüne dair bazı veriler de bulunmaktadır. [/size]
Ekmek, hamur işleri ve tatlılar:
[size] Tayvan’da erkekler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre ekmek, hamur işleri ve tatlılar testosteron düzeylerini azaltmaktadır. Aynı çalışmada testosteron düzeylerini azaltan diğer faktörler şu şekilde sıralanmıştır; dışarıda yemek, süt ürünleri tüketmek ve çok az koyu yeşil yapraklı sebzelerden yemek. Çalışmada ayrıca yukarıda sıralanan besinleri tüketen erkeklerin kas kütlesinde düşüklük ve vücut yağlarında yükseklik belirlenmiştir. [/size]
Meyan kökü:
[size] Meyan kökü şekerleme ve içeceklerde kullanılan bir bileşiktir. 25 erkekle yapılan bir çalışmada günde 7 gr. meyan kökü tüketen erkeklerin testosteron düzeyleri 1 hafta sonra %26 azalmıştır. Kadınlar üzerinde yapılan bir çalışmada da günde 3.5 gr. meyan kökü tüketenlerin bir adet döngüsü süresinde testosteron düzeyleri %32 azalmıştır. [/size]
Bazı yağlar:
[size] Tükettiğinin yağ türleri testesteron düzeylerini ve fonksiyonlarını etkileyebilir. Genç ve sağlıklı erkeklerin hormon düzeyleri ve testis fonksiyonlarını inceleyen bir çalışmaya göre trans yağ tüketiminin testosteron düzeylerini azalttığı, omega-6 yağ asitlerini(pek çok bitkisel yağda yoğundur) fazlaca tüketmenin testis boyutunu küçülttüğü ve fonksiyonunu olumsuz etkilediği belirlenmiştir. Bunun tersi olarak omega-3 alımının testis boyutunu arttırdığı ve fonksiyonlarını iyileştirdiği tespit edilmiştir. Testosteron düzeylerinizi arttırmak için trans yağlardan kaçınmak, omega-6 tüketiminizi sınırlamak ve omega-3’e beslenmenizde daha fazla yer vermek bu veriler doğrultusunda doğru adımlar olacaktır. brahim Gö[/size]