KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 tantuni

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Semanur
Özel Üye
Semanur


Mesaj Sayısı : 920
Rep Gücü : 2246
Rep Puanı : 18
Kayıt tarihi : 23/06/09
Yaş : 60
Nerden : İzmir'den

tantuni Empty
MesajKonu: tantuni   tantuni Icon_minitimeCuma Mart 05, 2010 6:03 am

TANTUNİ

Malzemeler: (2 kişilik)

Lavaş (2 adet)
Kıyma (250 gr)
Kurusoğan (1 orta boy)
Sivribiber (2-3 tane)
Domates (1 orta boy)
Maydonoz (1/4 demet)
Sıvıyağ,tuz,karabiber

-Kıvırcık
-Domates
-Pulbiber

Yapılışı:

Önce fırınınıza gidip kişi sayısınca ve açlık durumunuza göre lavaş satın alıyorsunuz.

Sonra eve geliyorsunuz ve sonrasında...

Teflon tavayı ocağa koyup bir miktar sıvıyağ ekleyin. (1-2 çorba kaşığı kadar)
Kıymayı tavaya koyup rengi kahverengileşene dek kavurun.
Yemeklik doğradığınız soğanı ve ince ince kıydığınız sivribiberleri ekleyip sararıncaya kadar kavurmaya devam edin.
En son kabukları soyulup minik küpler halinde doğranmış domatesleri ve ince kıyılmış maydonozu ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayıp, domatesler suyunu çekene kadar pişirin.

Tüm bu aşamalar kısık ateşte daha güzel sonuç verir. Ancak karnınız çok acıktıysa ocağın altını açabilirsiniz.

Vee Tantuninin iç malzemesi hazır! Şimdi önümüze bir adet lavaşı alıyoruz.

Ortasına 2-3 yemek kaşığı (ya da canınız ne kadar istiyorsa) iç malzemeden koyun.
İncecik kıyılmış kıvırcıkları ve dilimlenmiş domatesleri de üzerine yayın. Biraz tuz ve pulbiber serpip dürüm yapın.

Yanında ayranla birlikte pek güzel oluyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
tantuni
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Yemek-Mutfak-
Buraya geçin: