TANTUNİ
Malzemeler: (2 kişilik)
Lavaş (2 adet)
Kıyma (250 gr)
Kurusoğan (1 orta boy)
Sivribiber (2-3 tane)
Domates (1 orta boy)
Maydonoz (1/4 demet)
Sıvıyağ,tuz,karabiber
-Kıvırcık
-Domates
-Pulbiber
Yapılışı:
Önce fırınınıza gidip kişi sayısınca ve açlık durumunuza göre lavaş satın alıyorsunuz.
Sonra eve geliyorsunuz ve sonrasında...
Teflon tavayı ocağa koyup bir miktar sıvıyağ ekleyin. (1-2 çorba kaşığı kadar)
Kıymayı tavaya koyup rengi kahverengileşene dek kavurun.
Yemeklik doğradığınız soğanı ve ince ince kıydığınız sivribiberleri ekleyip sararıncaya kadar kavurmaya devam edin.
En son kabukları soyulup minik küpler halinde doğranmış domatesleri ve ince kıyılmış maydonozu ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayıp, domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Tüm bu aşamalar kısık ateşte daha güzel sonuç verir. Ancak karnınız çok acıktıysa ocağın altını açabilirsiniz.
Vee Tantuninin iç malzemesi hazır! Şimdi önümüze bir adet lavaşı alıyoruz.
Ortasına 2-3 yemek kaşığı (ya da canınız ne kadar istiyorsa) iç malzemeden koyun.
İncecik kıyılmış kıvırcıkları ve dilimlenmiş domatesleri de üzerine yayın. Biraz tuz ve pulbiber serpip dürüm yapın.
Yanında ayranla birlikte pek güzel oluyor.