esmer güzeli...tatlı
MALZELER:
Keki İçin:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak noksan sıvıyağ
1 bardak su
2,5 su bardağı kek un
5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Kreması İçin:
1 kg süt
3 yemek kaşığı tereyağı
3 türk kahvesi fincanı şeker
3 türk kahvesi fincanı un
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
Keke Dökmek İçin:
2 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker köpük olanak dek çırpın.
Suyu ve yağı ilave edin.
Vanilya ,kakao ve kekunu ekleyip iyice çırpın ve yağlanmış kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırına koyup pişirin.
Fırından alıp 5 dk. dışarda bekletin..2 bardak nescafeli süt dökün.. krema için yağı eritip unun Kokusu gidene kadar kavurun(yalancı tavuk göğsü gibi) sütü ilave edip mikserle çırpın ki topaklaşmasın.
Muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
3 fincan toz şeker koyun ,vanilya ekleyin ve ateşten alın.
1 saat dolapta soğutun ve daha sonra krem şantiyi ekleyip 10 dk. çırpın.
Soğuyan ve sütünü çeken pasta kekinin üzerine kremayı boşaltın.
En üzerine bolca kakao eleyin..