PROJE ÖDEVİ NASIL HAZIRLANIR?
1-Proje Ödevleri için;Kasım ayının ilk haftasında Sınıf Rehber Öğretmeni tarafından “ödev dilekçeleri” öğrenciler dağıtılır. Öğrenciler ödev almak istedikleri dersleri dilekçeye yazarak Sınıf Rehber Öğretmenine teslim eder. Sınıf Rehber Öğretmeni dilekçeleri öğrencilerin genel durumunu da değerlendirerek “hangi öğrencinin hangi dersten” ödev aldığını sınıfta ilan eder.
2-Hangi dersten ödev aldığı belirlenen öğrenci ilgili ders öğretmeni ile görüşerek araştırma yapacağı konu veya konuları belirler.
3-Proje Ödevleri hazırlanırken sadece bir tane kaynak eserden faydalanılmamalıdır.Konu ile ilgili kaynaklar (ansiklopedikitapdergigazetebroşür vs.) gerekli araştırmalar yapılarak temin edilmeli eldeki tüm dokümanlar okunduktan ve planlandıktan sonra ödev yazmaya başlanmalıdır.
4-Ödev önce çeşitli kaynak eserlerden faydalanılarak müsvedde bir kağıda yazılır.Üzerinde gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra ilgili ders öğretmenine kontrol ettirilir.Öğretmenin ödevle ilgili son tavsiyeleri alınır.Öğretmen karar verdikten sonra ödev kağıdına yazılır.
5-Ödev kağıdının üst tarafından 3 cm alt tarafından 15 cmsol tarafından 25 cm ve sağ tarafından da 15 cm boşluk bırakılarak ödev yazılır.Çizgi çizilmez çizgiler var kabul edilerek hazırlanır.(Kağıda yazıyı düzgün ve güzel yazabilmek aynı ebattaki çizgili bir kağıt ödev kağıdının arkasına iliştirilerek sağlanabilir)
6-Proje Ödevi çizgisiz kağıda siyah/mavi renkli dolma/pilot kalemle konu başlıkları ise kırmızı kalemle yazılır.Proje Ödevilerde tükenmez ve kurşun kalem kullanılmaz.
7-Ödev kağıtları sayfanın alt tarafına numaraları yazılmak suretiyle sıralanmalıdır.
8-Ödev kağıdının ilk sayfasına (veya öğretmen tarafından istenirse kapağına) öğrencinin adı-soyadısınıfı ve şubesinumarasıödev aldığı ders ve ödev konusu düzgün bir şekilde yazılmalı bunların dışında ( diğer sayfalarda dahil ) gereksiz şekil ve süslemeler yapılmamalıdır.
9-Ödevin hazırlanması sırasında faydalanılan eserler ödev kağıdının son sayfasına “Kaynaklar” başlığı altında yazılmalı faydalanılmayan her hangi bir eser yazılmamalıdır.
10-Proje Ödeviler en son Nisan ayının ikinci haftasında bir dosyaya konularak ilgili ders öğretmenine teslim edilir.
11-Proje Ödeviler Öğretmen tarafından “100 puan” üzerinden değerlendirilerek yıl sonu ortalamasına katılır.
Proje Ödevilerin değerlendirilmesinde şu esaslar dikkate alınır:
A-Araştırma Ödevleri:
a.Planlama: 10 Puan
b.Kaynakların tesbiti: 10 Puan
c.Kaynaklardan faydalanma: 20 Puan
d.Tertipdüzenimla: 20 Puan
e.Düzgün ve anlaşılır ifade: 20 Puan
f.Vardığı sonuçlardaki isabet: 20 Puan
B-Eser İncelemesi:
a.Planlama: 10 Puan
b.Eseri inceleyip değerlendirme: 30 Puan
c.Tertipdüzenimla: 20 Puan
d. Düzgün ve anlaşılır ifade: 20 Puan
e. Zamanında teslim: 20 Puan
12-Ders öğretmeni değerlendirmiş olduğu ödevleri ilgili öğrencilere teslim edeceği gibi arşiv için de alıkoyabilir.