| Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
@bdulKadir Adminstratör
Mesaj Sayısı : 6736 Rep Gücü : 10015190 Rep Puanı : 97 Kayıt tarihi : 17/03/09 Yaş : 61 Nerden : İzmir
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
Mesaj Sayısı : 6736 Rep Gücü : 10015190 Rep Puanı : 97 Kayıt tarihi : 17/03/09 Yaş : 61 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler Cuma Ekim 22, 2010 10:49 am | |
| Genç adamın biri, dermiş ki babasına her gün: “Benim de DOSTLARIM var, sendeki DOSTLAR gibi.” Baba, itiraz eder: “Olmaz öyle çok DOST, Hakikisi belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki…” Devam eder durur konuşma… Aralarında başlar bir tartışma. Karar verirler bir sınava, DOSTun hakikisini anlamaya… Bir akşam bir koyun keserler ve koyarlar çuvala. Baba der ki oğluna: “Hadi al bu çuvalı, şimdi götür DOSTuna.” Çuvalda damlalar damlamakta, sanki öldürmüşler de bir adamı, koymuşlar çuvala, dıştan böyle sanılmakta. Delikanlı sırtlar çuvalı, gider en iyi bildiği DOSTuna, çalar kapıyı. O DOST, bakar ki bir çuvala hem de kanlı, kapar hızla kapıyı delikanlının suratına, Almaz içeri arkadaşını. Böylece tek tek dolaşır delikanlı, kendince tanıdığı, sevdiği DOSTlarını. Ne çare, hepsinde de sonuç aynıdır evlat geriye döner. Ama içten yıkılır… Babasına dönerek; “Haklıymışsın baba!” der. “DOST yokmuş bu dünyada ne sana, ne de bana.” Baba, “Hayır evlat” der, “benim bir DOSTum var bildiğim. Hadi çuvalı al da bir kere de git ona.” Genç adam, çuvalı sırtlar tekrar. Alnında ter, çuvaldan kanlar damlar… Gider, baba DOSTuna. Kabul görür, sevinir. O DOST, delikanlıyı alır hemen içeri. Geçerler arka bahçeye. Bir çukur kazarlar birlikte, çuvaldaki koyunu gömerler adam diye, üzerine de serpiştirirler toprak. Belli olmasın diye dikerle sarımsak… Genç adam gelir babasına: “Baba, işte DOST buymuş!” diye konuşunca, babası; “Daha erken, o belli olmaz daha. Sen yarın gir ona, çıkart bir kavga. Atacaksın iki tokat, hiç çekinmeden ona, işte o zaman anlaşılacak, DOSTun hakikisi. Sonra gel olanları anlat bana…” Genç adam, aynen yapar babasının dediğini, Maksadı anlamaktır DOSTun hakikisini. Babasının DOSTuna istemeden basar iki tokat! Der ki tokadı yiyen DOST; “Git de söyle babana, biz satmayız sarımsak tarlasını böyle iki tokada!” | |
|
| |
@bdulKadir Adminstratör
| Konu: Geri: Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler Cuma Ekim 22, 2010 10:49 am | |
|
Bir zamanlar Afrika'daki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı. Kral, daha çocukluğundan itibaren arkadaş olduğu, birlikte büyüdüğü bir dostunu hiç yanından ayırmazdı. Nereye gitse onu da beraberinde götürürdü.
Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı. İster kendi başına gelsin, ister baskasının, ister iyi olsun, ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi: "Bunda da bir hayır var!"
Bir gün Kral'la arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kral'ın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, Kral'a veriyor, Kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı ve Kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve Kral'ın baş parmağı koptu. Durumu gören arkadaşı her zamanki sözünü söyledi: "Bunda da bir hayır var!"
Kral acı ve öfkeyle bağırdı: Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu?"
Ve sonra da kızğınlığı geçmediği için arkadaşını zındana attırdı.
Bir yıl kadar sonra, Kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede bir kaç adamıyla birlikte avlanıyordu. Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine götürdüler. Ellerini, ayaklarını bağladılar ve köyün meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar. Tam odunları tutusturmaya geliyorlardi ki, Kral'ın baş parmağının olmadığını fark ettiler.
Bu kabile, batıl inançları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insanı yedikleri takdirde baslarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla, Kral'ı çözdüler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler.
Sarayına döndüğünde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan Kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zındana koştu ve zındandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir bir anlattı.
"Haklıymışsın!" dedi. "Parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış. İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zındanda tuttuğum için özür diliyorum.Yaptığım çok haksız ve kötü bir şeydi."
"Hayır" diye karşılık verdi arkadaşı. "Bunda da bir hayır var."
"Ne dıyorsun Allah aşkına?" diye hayretle bağırdı Kral. "Bir arkadaşımı bir yıl boyunca zından da tutmanın neresinde hayır olabilir?"
"Düşünsene, ben zından da olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum, değil mi?
Ve sonrasını düşünsene!!!...
| |
|
| |
@bdulKadir Adminstratör
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
| Konu: Geri: Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler Cuma Ekim 22, 2010 10:51 am | |
| Dost Ve Arkadaş Arasındaki Fark
Arkadaş evinize geldiğinde misafir gibi davranır Dost geldiğinde buzdolabını açıp istediğini alır
Arkadaş senin ağladığını görmez Dostunun omuzu ise senin gözyaşlarınla ıslanır
Arkadaş davetine katılınca bir paket hediye ile gelir Dost sana yardım etmek için erken gelir; toparlanman için geç gider
Arkadaş, onu o yattıktan sonra ararsan rahatsız olur Dost neden bu kadar geciktiğini sorar, derdini anlatmak için
Arkadaş bir kavgadan sonra her şeyin bittiğini düşünür Dost ise tekrar arar
Arkadaş senin daima onun arkanda olmanı ister Dost ise her zaman senin arkandadır
Arkadaş zaaflarınızı öğrenir ve onları kullanabilir Dost zevklerinizi öğrenir ve onlara hitap eder
Arkadaş zayıflıklarınızı bilirse başınıza kakar Dost zayıflıklarınızı bilirse örtmeye çalışır
Arkadaş sıkıntınız olmadığında yanınızdadır Dost sıkıntınız olduğunda size koşar
Arkadaş en ufak hatanızda sizi siler Dost size bir şans daha verir | |
|
| |
@bdulKadir Adminstratör
| Konu: Geri: Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler Cuma Ekim 22, 2010 10:52 am | |
| Bir dostum vardı ki, o gün bir etüt saatinde birşeye gülmüştük ve oradan bir tartışma hasıl oldu, birbirimizi kırmıştık. Beni de pek uyku tutmamıştı bu tatsız hadiseden dolayı. Biz bir sene aynı odada kaldık. Ve benim 'hadi bir nasihat et de dinleyeyim' dediğim bir arkadaşımdı, değerliydi. Onu geceleyin namazda yakaladım. Biraz konuşalım dedim. Oturduk. O da içine dert etmiş. Sarıldık, ağlaştık. Demek ki karşılıklı değerliymişiz. Birkaç zaman sonra herhalde otobüste dinlemiştim. Hz. Ebubekir ile Hz. Ömer arasında bir tatsızlık olmuş. Biraz zaman sonrası, birbirlerini kırdıkları için sarılıp ağlaşmışlar. Bunu duyunca, çok farklı olmuştum. Bir konum biçme değil, o kutlu asırdan bizim olayın tasdiklenmesi gibi birşeylerin verdiği duygular... Demem o ki, samimiyet çok güzel birşey. Özünde sözünde hayırlı dostluklar için dua etmek de. Benim o arkadaşım ondan evvel ettiğim birkaç defaki onun gibi bir dost istek duamın kabulüydü aslında. | |
|
| |
@bdulKadir Adminstratör
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
| Konu: Geri: Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler Cuma Ekim 22, 2010 10:56 am | |
| Hakiki dost şifadır..
Hastalıkların tedavisi sadece bir takım iğne ve haplardan ibaret değildir.. Allah (c.c) Kur’ân-ı Kerîm’de, Kur’ân ve balın şifa olduğunu beyan ediyor. Peygamberimiz Efendimiz (s.a.v) fakirleri doyurmanın, yetimi sevindirmenin, sadaka vermenin, tebessümün… de birçok hastalıklar için şifa olduğunu haber veriyor. Hz. Dâvud Aleyhisselâm’ın hikmetli bir sözü vardır. Der ki: “Dostlardan ayrı kalmak kişiyi hasta eder.” Demek ki, hakiki dost da birçok hastalıklar için şifa oluyor. Hakiki dostluk Allah (c.c) için olanıdır. Bundan dolayı hakiki dostlar demişler ki: Fâni dünyanın padişahı değiliz. Gönül hırkalarını yamar giyeriz. Dostlarla ağlar dostlarla güleriz… Dostlarla gülüp dostlarla ağlayabilmek; böyleleriyle dostluk bağları oluşturabilmek mesele budur. Böyle dostların yokluğudur insanları hasta eden. Şair Bâki’ye arkadaşları kaç çeşit dost var diye sorarlar. Bâki, üç çeşit dost olduğunu söyler ve şöyle sıralar: “Bir dost vardır gıda gibidir, onu her gün ararsın Bir dost vardır ilâç gibidir, icâb ettiğinde ararsın. Bir dost vardır ki hastalık gibidir, o seni arar.”
Hadi, kendinizi tahlil edin bakalım, sizin dostluğunuz ve dostlarınız hangi gruba giriyor? Dostlarınız ne kadar çok olursa olsun katiyyen bezginlik göstermeyin. Dostları çoğumsamayacağız, bin dostumuz da olsa. Düşmanlarımızı da bir tane bile olsa azımsamayacağız. Dinimizin düşmanı câmi bile yapsa onu “Mescid-i Dırar” bileceğiz. Dostlarını asla üzmeyeceksin; nasıl olsa onlar sadık diyerek ihmâl de etmeyeceksin. Senin dostluğun eline geçen makam, mevki, şan ve şöhretle birlikte netleşir. Eba Müslim Horasanî’nin enfes bir tespiti vardır. Levha yapıp duvarlara asılması her gün de okunması gereken bir tespit. O diyor ki: “Onlar, zararlarından emin oldukları için dostlarını uzak tuttular. Kendilerine bağlamak ve kazanmak için de düşmanlarını yakınlaştırdılar. Yakınlaştırılan düşman dost olmadı. Ama uzaklaştırdıkları dost düşman oldu. Herkes düşman safında birleşince yıkılmaları mukadder oldu.” Bu meyanda Hz. Ali (RA)’nin bir sözü burada yerini almalı. Diyor ki: “Dostların kâlbini kırmakla düşmanların arzularına hizmet etmiş olursun…” Dostunu-düşmanını tanıyamamak denilen şey de bu olsa gerek. İmam-ı Şâfii rahmetullahi aleyh hazretleri de dostluk hakkında hep kulaklarımızda küpe gibi kalması gereken şu tespitinde der ki: “Zor günde faydası olmayan arkadaş, Düşmanına yakındır kıyaslanırsa, Hangi asırda yaşarsa yaşasınlar, Gerçek dostlar ve kardeşler, Ortaya çıkar o kederli ânlarda…”
Dostlarımıza bakalım; hakiki mi sahte mi? Denemeden de anlayamayız. Muhtaç olduğumuz anlar denemek için bir fırsattır.
alıntı | |
|
| |
@bdulKadir Adminstratör
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
| Konu: Geri: Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler Cuma Ekim 22, 2010 10:57 am | |
| Dost deniz kenarındaki taşlara benzer...Önce tek tek toplarsın sonra birer birer denize atarsın...Ancak kıyamadıkların vardır...İşte o kıyamadıkların gerçek DOSTlardır. | |
|
| |
@bdulKadir Adminstratör
| Konu: Geri: Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler Cuma Ekim 22, 2010 10:57 am | |
| Gerçek dostlar, iyi günlerinizde, davet edince sizi ziyaret ederler; kara günlerinizde davetsiz gelirler.” | |
|
| |
@bdulKadir Adminstratör
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
| Konu: Geri: Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler Cuma Ekim 22, 2010 10:58 am | |
| Dost;cehennemden çıkışta ve cennete girişte "önden buyur" diyendir...
M.F.G | |
|
| |
@bdulKadir Adminstratör
| Konu: Geri: Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler Cuma Ekim 22, 2010 10:58 am | |
| "Gizli düşmanlar olduğu gibi, gizli dostlar da vardır. Dostun gizlisi, kendini anlatmayı dalkavukluk sayar. O halde, düşmanları tanımada gayret gösterildiği gibi, dost arama da ihmal edilmemelidir. Zira aranmadan bulunan dostlar, umulduğu kadar emniyetli olamayabilirler. "Ölçü ve Yoldaki Işıklar'dan.. | |
|
| |
@bdulKadir Adminstratör
| |
| |
@bdulKadir Adminstratör
| Konu: Geri: Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler Cuma Ekim 22, 2010 11:01 am | |
| Dostlar hayatımızın vazgeçilmezleridir. Onlarla yaşam güzeldir. Hayatın her döneminde insanın dosta ihtiyacı vardır. Sevincini veya üzüntüsünü paylaşabileceği, ağlarken başını yaslayabileceği, yaşamın zorlukları ile savaşırken sırtını dayayıp güç alabileceği, içindeki duyguları dillendirebileceği ve herkesin karşısında olduğu bir anda bile yanında olacağına gönülden inanabileceği dostları olması gerek insanın.
Ebed yolunda ebed soluyan, simaları hakikat gamzeden, iradelerinde Allah'ın iradesi nümâyân öyle dostlar, ahbablar, arkadaşlar vardır ki, yanlarına gittiğiniz, atmosferlerine girdiğiniz zaman, nebi ile diz dize gelmiş gibi kuvvet kazanır, aşkla, şevkle dolarsınız. Onların iksirmisal söz ve davranışları, içinizde yosun gibi yeşermeye başlamış kötü duygu ve düşünceleri bir hamlede siliverir. İyi arkadaş, nasihatleriyle sizin yüreğinizi hoplatacak, içinize aşk, heyecan salacak, düşüncenize aydınlık getirecek ışıktan bir dosttur. Münevver ve münevvir dostlar, has ahbablar, evet bize lâzım olan, işte bunlardır.(M.F.G)
Şiirde de en fazla işlenen konulardandır dostluk. Niyazi Mısri’de (1617 – 1694) dostluk bakın nasıl işlenmiş:
Bakıp cemal-i yare çağırırım dost dost Dil oldu pare pare çağırırım dost dost Aşkın ile dolmuşum zühdümü yanılmışım Mest-i müdam olmuşum çağırırım dost dost
Niyazi Mısri dost dost çağıra dursun, İsmet Özel “İnce Sızı” şiirinde dostu bir başka güzellikte ele almış:
Var mıdır nalçaları sevincin gün tene değince kanatları uzar mı derin bir secde gibi rüzgara aşılanmak dostları düşünmenin çarpıntısından mı
Atilla İlhan ise “Mahur Beste” şiirinde dostla geçen hayatı şölene benzetmiş:
Şenlik dağıldı bir acı yel kaldı bahçede yalnız O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız Gitti dostlar şölen bitti ne eski heyecan ne hız Yalnız kederli yalnızlığımızda sıralı sırasız
Dostları gökteki yıldızlara benzeten Hasan Basri Kale “Dost” isimli şiirinde dostluğun tanımı da olabilecek bir güzel ifade kullanır:
Biliyorum.. Yıldızlara benzer dostlar. Her yer karanlığa büründüğünde Onlar çıkar ortaya bir bir...
Çağlar ötesinden seslenen Bizim Yunus her işi dosttan yana olan kişilere düşman elinin yetemeyeceğini bakın bizlere nasıl hatırlatır:
Düşman bana nide bile,İşim gücün dost'tan yana Dost makamı can içinde,düşman eli eremeye
Peki dostlukta tavsiyeler yok mu? Elbette vardır, olmalıdır da... Kamber Bal’de “Dosttan Dosta” isimli şiirinde bazı tavsiyelerde bulunuyor:
Amenna deme her söylenen söze Bir gün adın hiçe çıkar. Ey dost! Sakın koyverme kendini belirsiz ize Varır yolun bir çıkmaza. Ey dost!
Hüseyin Nihal Atsız ise “Dosta Sesleniş” isimli şiirinde dostuna şöyle sesleniyor:
od düşmüş gönlüme söndürde derdine yan muhanne yolu kesmiş çöldeki merdine yan yarınlar kalleş dolu mert olan her düne yan
http//img169.imageshack.us/img169/2742/dostluk09jn3.jpg][img:3848]http://
Dost denilince Abdurrahim Karakoç’un “Dosta Doğru” isimli şiirini anmamak büyük eksiklik olurdu... İçme işlemiş ve okurken gözlerimi nemlendiren; coşku, ümit, sevinç, keder ve üzüntü gibi farklı duyguları bir arada hissettiren bu şiir de:
İçimde uzayan her yol Çıkar gider dosta doğru Nergis, ıtır, menekşe, gül Kokar gider dosta doğru
Zamanım yoğrulur gamla Birleşir sabah akşamla Ilık kanım damla damla Akar gider dosta doğru
Gel bende gör, sen gel beni Durduramaz engel beni Görmediğim bir el beni Çeker gider dosta doğru
Beynim fırın, bağrım tandır Yanarım hayli zamandır Sevgim bir yavru ceylandır Seker gider dosta doğru
Ne saklarım, ne gizlerim Yalnızca O'nu özlerim Tabutta bile gözlerim Bakar gider dosta doğru.
Diyerek dostluğun ne kadar değerli olduğunu bizlere haykırıyor.
Dostluğa gerekli önemi veren tüm dost yüzlü insanlara en içten sevgilerimle... | |
|
| |
@bdulKadir Adminstratör
| Konu: Geri: Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler Cuma Ekim 22, 2010 11:02 am | |
| Gel bende gör, sen gel beni Durduramaz engel beni Görmediğim bir el beni Çeker gider dosta doğru..
Sakın Dönme Ey Dost!
Ben sana kaç zamandır boşuna “Şems Şems” demiyorum!
Şems: alıp başını gidebilen bir “adam”
Keşke alıp başımı gidebilsem
Hayranım o adamın bu tavrına ve tarzına
Ne şems olabildik ne de Mevlana.
Susmayı da susturmayı da bilmiyoruz.
Şems terketti Konya'yı ve herkes sustu.
Şems herkesi susturdu
Mevlana sustu!
Konya sustu!
Cihan sustu!
Alem sustu
Dostum!
Bırak alemi susturmayı
Kendimize gücümüz yetmiyor!
Sen Şems!
Bense Mevlana
Aldın başını gittin ey dost
Kaldık yalnız buralarda
Kalbim sustu
Cihan sustu
Alem sustu.
Şems dostunun hasretine dayanamadı
Ve
Döndü.
Konya konuştu
Cihan konuştu
Alem konuştu!
İki aşık
Anlaşılamayan aşklarının hazzını doyasıya yaşar
ve
yaşadıkları hasreti kana kana giderirken
konuşulanları duyamadılar.
Belki de duymadılar.
Umursamadılar.
Ve sonunda Şems sustu.
Sen Şems bense Mevlana
Bu yüzden Ey Dost!
Sakın dönme kal oralarda.
Vedat ÖZCAN | |
|
| |
@bdulKadir Adminstratör
| Konu: Geri: Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler Cuma Ekim 22, 2010 11:02 am | |
| zamani geldi ey dost,zamani geldi gitmenin dur desen ,yalvarip kal desen ,günesi daglara demirlesen neye yarar zamani geldi gitmenin.
susmak bir dert , konusmak apayri ,kosmak güzeldir ,sürünsen kimene gülmek hayati sevmek ,aglamak kaderin cilvesi aydinlik çok uzakta ey dost karanligi örtüp bir yorgan misali üstüme zamani geldi gitmenin.
yar irak olmus gönülden bir anam aglar benim için dostlarim kayip bir senden gayri, yüregim dipsiz kuyularda aglayip yalvarsan, kosup baglasan zamani bosuna ey dost göz kapali,ten soguk ,yürek atmaz tutup sallasanda yerinden kalkmaz bu beden zamani geldi gitmenin
(Ahmet Kaçmazer) | |
|
| |
@bdulKadir Adminstratör
| Dostunuz sizin karşılığını bulmuş ihtiyacınızdır, O sizin sevgiyle ekip teşekkürle biçtiğiniz tarlanızdır Sizin sofranız ve ocak başınızdır Çünkü siz ona aç olarak koşar ve huzura kavuşabilmek için onu ararsınız Dostunuz size aklından geçenleri açıklarken kendi aklınızdan geçen Ne (evet )ne de (hayır)ı ona söylemekten çekinmeyin ve sustuğunda yüreğiniz onun yüreğini dinlemeyi sürdürsün. Çünkü sözcükler olmasa da dostluklarda tüm düşünceler tüm istekler tüm umutlar doğar ve açıklanamayan bir mutlulukla paylaşılır Senin için en iyi neyin varsa bırak dostunun olsun Eğer dostlar senin içindeki denizin alçalacağını bilmek zorundaysa bırak yükseleceğini de bilsin HALİL CİBRAN | |
|
| |
@bdulKadir Adminstratör
| Konu: Geri: Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler Cuma Ekim 22, 2010 11:03 am | |
| Hikmet Dost... Susması tefekkür konuşması hikmet Dost
Haydi, bu gece anlat bana dost her şeyi anlat O'na ulaşanları anlat
İlk insandan başlayalım ey dost!
Cennetin ilk insanı Âdem’i anlat bana
Kabenin mimarı İbrahim'i anlat
Bıçak altına korkusuzca yatan İsmail'i anlat
Balığın karnındaki Yunus'u, Gemisine binen Nuh'u anlat
Musibete sabreden Eyüp’ü anlat
Dünyalar güzeli Yusuf'u anlat
İffetin timsali Meryem'i ve onun temiz oğlu İsa'yı anlat
O'nu Âlemlere rahmet olarak gönderileni Hz Peygamberi anlat bana
O'na eş olmakla şereflenen Hatice'yi anlat
Mağaradaki ikinin ikincisi Ebu Bekir'i anlat
Mağaradaki güvercin ve örümceği anlat
Şecaat timsali Ömer'i, hayâ timsali Osman'ı, ilmin kapısı Ali'yi anlat
Hepsi ayrı birer yıldız sahabeleri anlat bana
Görmeden sevmenin ekolü olan Veysel Karani'yi anlat…
Göç eden Muhaciri ve onları karşılayan Ensarı anlat
Anlat bana ey dost
Sen hiç susmamacasına anlat
Ben hiç konuşmamacasına dinleyeyim
Leyla'dan Mevla'yı bulan Mecnun'u
Mecnun'u Mevla'ya ulaştıran Leyla'yı anlat
Sabretmeyi anlat Şükretmeyi anlat Zikretmeyi anlat
ALLAH için sevmeyi ALLAH için sevilmeyi anlat bana…
Ve ey dost O'(cc)nu anlat bana O'nu anlat
Ey susması tefekkür konuşması hikmet dost
Anlat bana ey dost ANLAT
Sen hiç susmamacasına anlat
Ben hiç konuşmamacasına dinleyeyim
alıntı | |
|
| |
| Dosta Ve Dostluğa Dair Yazılar Resimler | |
|