MESLEKLERE UYGUN YEMEKLER
Meşrutiyet devrinde çıkan dergilerden Ay Dede Mizah mecmuasında “Mesleğe Nazaran(Göre) Yenilmesi İktiza Eden(Gereken)Taamların Listesi” şöyle sıralanmış;
Zabitlere(Subaylara): Kılıçbalığı
İmamlara: İmambayıldı
Polislere: Düdük makarnası
Gazetecilere: Ankara balı
Mabeyincilere(Saray Görevlilerine): Saray lokması
Askerlere: Gazi helvası
Babayiğitlere: Puf böreği
Kitapçılara: Kâğıt helva
Muhaliflere: Beyin söğüşü
Ağzı bozuklara: Dil söğüşü
Akşamcılara: İşkembe çorbası
Gazete muhabirlerine: Yalancı dolma
Telgrafçılara: Tel kadayıf
Kaynak
Refik Halid Karay’da Hiciv ve Mizah, 55, 56. haz: Gülşen Selekler