KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

DİN KÜLTÜRÜ DERSİ YENİ ÖĞRETİM PROGRAMI DEĞERLENDİRMESİ

YazarMesaj
@bdulKadir
Adminstratör
@bdulKadir

Rep Gücü : 10015190
Rep Puanı : 97

DİN KÜLTÜRÜ DERSİ YENİ ÖĞRETİM PROGRAMI DEĞERLENDİRMESİ Empty
MesajKonu: DİN KÜLTÜRÜ DERSİ YENİ ÖĞRETİM PROGRAMI DEĞERLENDİRMESİ   DİN KÜLTÜRÜ DERSİ YENİ ÖĞRETİM PROGRAMI DEĞERLENDİRMESİ Icon_minitimeÇarş. Eyl. 21, 2011 9:05 am

19/09/2011

Talim ve Terbiye Kurulunun 28.12.2006 tarih;
410 sayılı kararı ile yürürlüğe giren ve 2007-2008 Eğitim-Öğretim
yılından bu yana uygulamakta olduğumuz Öğretim Programına artık veda
etmiş durumdayız.
Bu Eğitim-Öğretim yılından itibaren gerek ilköğretim okullarında gerekse liselerde Talim ve Terbiye Kurulu tarafından 30.12.2010 tarih; 328 sayılı kararı ile kabul edilen yeni eğitim-öğretim programının uygulanmasına geçilecektir. Bende yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlık yapmak için yeni müfredata göre ilköğretim yıllık planlarını yaptım.Eski
öğretim programı ile yeni uygulayacağımız öğretim programı arasındaki
gözüme çarpan temel farkları sizinle paylaşmak istedim.
4. Sınıf konularına baktığımız zaman göze çarpan belirgin hususların şunlar olduğunu görüyoruz:- İnanç ve İbadet ünitelerinde herhangi bir değişiklik olmadığını görüyoruz. - Hz.Muhammed Ünitesinde ise. “Hz. Muhammed’in Çocukluk ve Gençlik Yıllarındaki Erdemli Davranışları” konusunun alt başlıklarının kaldırılarak tek bir başlık altında toplandığını görüyoruz. - Kur’an-ı Kerimi Tanıyalım Ünitesinde ise bir değişiklik olmamış ancak ünitenin sonuna geçen yıl 5. sınıflarda bulunan “Bilge İnsan: Hz. Lokman” Kıssası eklenmiştir. - Sevgi Dostluk ve Kardeşlik Ünitesinde ise önceden 6 olan konu başlığı 5 e indirilmiş “Yaşatmak Sevgi İşidir” konusu kaldırılmıştır. - Aile ve Din Ünitesinde ise herhangi bir değişiklik göze çarpmamaktadır.5. Sınıf konularına baktığımız zaman ise;-Allah İnancı ünitesinde; geçen yıl 10 tane olan konu başlığı bu sene azaltılarak 5 e düşürülmüştür, sadeleştirilmiştir.- İbadet Konusunda Bilgilenelim ünitesinde ise bir değişiklik söz konusu olmamış sadece "Kültürümüzde Dua Örnekleri" isimli bir konu eklenmiştir.- Hz. Muhammed ve Aile Hayatı Ünitesinde ise konu başlıkları sadeleştirilmiş ve ünitenin sonuna “Okuma Metni: Hz. Peygamberin Hz. Hasan Ve Hz. Hüseyin Sevgisi” eklenmiştir.- En fazla değişiklik ise dördüncü ünitede olmuştur. Geçen yıl “Kur’an’da Kıssalar” başlığı altında olan bu ünite tamamen kaldırılmış ve bu ünitede yer alan kıssalar bütün sınıflara dağıtılmıştır. Kaldırılan bu ünite yerine geçen sene 6. Sınıfların müfredatında yer alan “Kur’an-ı Kerim’in Temel Eğitici Nitelikleri Ünitesi” konulmuştur. Ancak “Allah-İnsan; Allah-Evren” gibi konular konulmamış, sadeleştirilmiştir. Ayrıca “Allah’ı Arayan İnsan: Hz. İbrahim” kıssası yine bu ünitede yer almaya devam etmiştir. - 5. Ünite olan Sevinç ve Üzüntülerimizi Paylaşalım da ise genel olarak bir değişiklik görünmemektedir. Sadece "Nevruz ve Hıdrellez" isimli bir konu eklenmiştir.- 6. Ünite Vatanımızı ve Milletimizi Seviyoruz da ise herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. 6. Sınıf konularına baktığımız zaman ise;- Peygamberlere ve İlahi Kitaplara İnanç Ünitesinde; Peygamberlerin Nitelikleri tek bir başlık atında toplanmış ve “Kur’an’da Adı Geçen Peygamberler” konu başlığı kaldırılmıştır. İlahi Kitaplar konu başlığı ise bölümlere ayrılmamış tek bir başlık altında bütün kitaplar açıklanmıştır.- Namaz Ünitesinde ise herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.- Son Peygamber Hz. Muhammed Ünitesinde herhangi bir değişikli yoktur.- En büyük değişiklilerden biriside 4. Ünitede olmuştur. Geçen yıl okutulan “Kur’an-ı Kerim’in Temel Eğitici Nitelikleri Ünitesi” biraz sadeleştirilerek 5. Sınıflara kaydırılmıştır.Kaldırılan bu ünitenin yerine ise yeni bir konu başlığı eklenmiş: ”Kur'an-ı Kerim'in Ana Konuları” adı altında. Bu ünite 4 başlık altında toplanmıştır: İnanç, İbadet, Ahlak ve Kıssalar. Sabır Örneği: Hz. Eyüp” kıssası ise bu ünitenin sonunda yer almaktadır. - 5. Ünite olan İslam’ın Sakınılmasını İstediği Bazı Davranışlar Ünitesinde ise herhangi bir değişiklik göze çarpmamaktadır. - 6. Ünite olan İslamiyet ve Türkler Ünitesinde bir değişiklik görünmüyor. AncakTürkler Arasında İslam’ın Yayılmasında Etkili Olan Bazı Şahsiyetler konusunun altına yeni bir şahsiyet “Ali er-Rıza” eklenmiştir.7. Sınıf konularına baktığımız zaman ise;- Melek ve Ahiret İnancı Ünitesinde herhangi bir değişiklik görünmemektedir.- Ramazan Ayı ve Oruç İbadeti Ünitesine ise yeni bir başlık olarak "Muharrem Orucu" eklenmiş. - Bir İnsan ve Peygamber Olarak Hz. Muhammed Ünitesinde ise herhangi bir değişiklik yoktur.- 7. sınıfların dördüncü ünitesi olan "Kuran'da Akıl ve Bilgi" ünitesi 8.sınıflara taşınmıştır.- 8.sınıflarda yer alan "İslam Düşüncesinde Yorumlar" ünitesi ise 7.sınıflara taşınmış ve bir çok konu başlığı eklemesi yapılmıştır. Tasavvufi yorumlar konusu Yesevilik, Kadirilik, Nakşibendilik, Mevlevilik ve Alevilik-Bektaşilik gibi konu başlıklarına ayrılmıştır. Alevilik-Bektaşilik konu başlığı altında 6 tane ara başlık açılmıştır.- 7.sınıflarda bulunan "İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar" konusu 8.sınıflara taşınmış. Ünite içeriklerinde bir değişiklik yapılmamıştır Buna karşılık 8.sınıflarda yer alan "Din ve Güzel Ahlak" Ünitesi ise 7.sınıflara taşınmıştır- 6.Ünite olan Kültürümüz ve Din de ise herhangi bir değişiklik olmamıştır.8. Sınıf konularına baktığımız zaman ise;- Kaza ve Kader Ünitesinde göze çarpan bir değişiklik yoktur. - Zekât, Hac ve Kurban Ünitesinde ise Zekatla ilgi alt başlıklar tek bir başlık altında toplanmış ve sadeleştirilmiştir. - Hz. Muhammedin Hayatından Örnek Davranışlar Ünitesinde ise geçen sene 11 olan konu başlığı bu sene 9 a indirilmiştir. - Dördüncü ünite ise tamamen değişmiş olup geçen sene okutulan “İslam Düşüncesinde Yorumlar” Ünitesi 7. Sınıfa kaydırılmıştır.Onun yerine ise geçen sene 7.sınıflarda okutulan “Kur’an’da Akıl ve Bilgi” Ünitesi konulmuştur. Ayrıca Ünitenin sonuna “Sevgi Ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf” kıssası eklenmiştir. - Beşinci Ünite de tamamen değişen ünitelerden bir tanesidir. Geçen sene okutulan “Din Ve Güzel Ahlak” Ünitesi 7. Sınıflara kaydırılmıştır. Onun yerine ise geçen sene 7. Sınıflarda okutulan “İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar” Ünitesi yer almıştır. - Altıncı Ünite Olan “Dinler ve Evrensel Öğütleri” nde ise herhangi bir değişiklik göze çarpmamaktadır. NOT: Yeni Öğretim Programına Göre hazırladığım Planlara Facebook Grubumuzdan Ulaşabilirsiniz. (https://www.facebook.com/groups/izzetekerpaylasim/) İzzet EKER
https://kutluforum.yetkinforum.com

1 sayfadaki 1 sayfası