yabani elma yaprağının beyin
ve kalp damarlarını açtığını öğrendim. Üstelik türk standartlar
entüstüsüne okeyletilmiş,insan sağlığına hiç bir zararı yoktur diye.Çay
olarak demlenmiş bir beyin damarı bile olsa açıyormuş,bir tanıdıklarında
bunama türü yaşlıda yirmi günde sonuç almışlar
************
kalp için faydalı bitkiler,GENEL BİLGİLER
Betaglukan kalp sağlığı için olumlu
Çarşamba, 18 Şubat 2009
Gün içinde tüketildiğinde kolesterolü düşürerek, kalp ve damar sağlığını koruyor...
Yulafın lif içerdiği ve içerisindeki betaglukan adlı çözünür lifin kalp sağlığı konusunda olumlu etkileri olduğu ispatlandı.
İsveçli
Dr. Anita Alvang, betaglukanın olumlu etkilerini, mide ve bağırsakta
bal kıvamında bir jel oluşturarak, glikozun vücut tarafından emilme
hızını düşürmesi olarak açıklıyor.
Bu sayede, kan şekeriniz bir
anda yüksek derecelere çıkmıyor. Alvang, yulafın gün boyunca istenilen
saatte hatta bazı yemeklerle bile yenilebileceğini söyledi.
KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR
Yulaf
betaglukanı sayesinde midede oluşan jel, yine mide ve ince bağırsakta
safra asidini bağlayarak dışkı yoluyla atılmasını sağlıyor.
Karaciğer,
bu durumda tekrar safra asidi üretiyor ve üretirken kandaki kolesterolü
kullanıyor. Böylece toplam kolesterol seviyesinde düşüş sağlanıyor.
alıntı: http://www.kalitelihayat.com/dogal-yasam/betaglukan-kalp-sagligi-icin-olumlu.html
1. Alıç
yaprağı ve çiçeği koroner (=kalp damarları) dolaşımı, ginkgo yaprağı
özel ekstresi periferik (=çevresel: el-kol, ayak-bacak gibi) dolaşımı
artırmakta, rutince zengin karabuğdayotu kapiller (=en ince kan
damarları) dolaşımı düzeltmekte, aslankuyruğu otu hipertiroidiye
(=tiroid bezinin aşırı çalışması) bağlı olan (tamamlayıcı) veya olmayan
(tek başına) sinirsel kalp şikayetlerinin tedavisinde etkili olmaktadır.
2.aluç-latin çiçeği-havuç-kırlangıç otu-tere-diş otu kalp damarlarını genişleten bitkilerdir.
3.Biberiye,
karabaş, melisa, kırkilit, zahter, kereviz tohumu, hindiba….. muşta
kalp damarını kendi kendine açan bir vatandaşın hazırladığı
prepatlardır.
4. soğan ve sarımsak da kandaki kolestrolü dengeleyen yararlı bitkilerdir.
5.Ayşe kadın fasülye çiğ olarak yemek ve semiz otu’da kalbe yarayan sebzelerdendir
6.Kandaki
yağı düşüren bitkiler; sarımsak, yabani iğde, enginar yaprağı,
kırlangıç otu, limon, şahtere, ardıç tohumu, soğan, ısırgan otu, sinir
otu, elma sirkesi ve kabuğu, ay çiçek yağı, soya yağı, hindiba, , ayrık
otu, biberiye, kekik,
7.Soya ve soya yağıda tüketmek çok yararlıdır.
8.Zeytin
yağı’da henüz gelişmemiş kalp rahatsızlıkları için ve kalp krizi
riskini indirmek için birebirdir, tedavi edici etkisinden çok önleyici
etkisi bulunmaktadır. (dr. James a.duke YEŞİL ECZANE KİTABINDAN)
9. Kalp damarı tıkanıklığı
20'şer
gr. andız kökü, oğul otu, karanfil, civanperçemi, tarçın, rezene,
biberiye, hayzembel ve anason, 4 litre suda 5 dakika kaynatılır.
soğutulup süzülür. Yemeklerden yarım saat önce bir su bardağı içilir. Bu
karışımın kullanımı süresince çay kahve kullanılmamalı, stresli
ortamlardan uzak durulmalıdır.
10 KALP
DAMAR VE BEYİN DAMAR TIKANIKLIĞI: Karabaş otu, Melissa, Zencefil,
Havlıcan, Alıç çiçeği, Alıç meyvesi, Zahter, Çoban çökerten dikeni.
(İsveç şurubu sabah akşam aç karnına).
11 Hüsnü
Kabul Macunununda Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:Hindistan cevizi,
Kişniş, Soğan, Papatya, Ekşi nar,Karanfil, İncir, Bal
*
Üç tutam papatya, iki tutam kişniş, bir tutam karanfil, bir
baş soğan, beş adet incir dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım
yarım saat süre ile suda pişirilir.
* Süzülerek
elde edilen posaya yarım avuç rendelenmiş hindistan cevizi ilave
edilerek macun kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan macun
papatya yağı ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak
serin bir yerde saklanır.
* Damar tıkanıklığından şikayeti olanlara tavsiye edilen Hüsn-ü Kabul macunundan günde üç çorba kaşığı yenir.
12***Ceviz, badem, fındık kalp için vazgeçilmez
-
Domates çok yararlı. Etin yanında çiğ olarak yendiğinde içindeki
lycopen adlı antioksidan etteki zararlı maddeleri zararsız hale
dönüştürüyor.
- Omega 3 içeren yeşil yapraklı sebzeler, taze fasulye, semizotu çok yararlı.
- Sarmısak vücudun koruyucu hücrelerini destekliyor ve tansiyonu düşürüyor.
-
Posalı meyveleri tercih edin. Meyve yemenin ölçüsünü günde bir avuç
olarak hesaplayın. Kavun karpuzu da birer ince dilim. Üzüm ve muzda çok
yüksek dozda şeker bulunduğundan uzak durun. Kayısı ve incir çok yararlı
meyvelerden.
- Renkli beslenin, bol sebze meyve tüketin.
- Genç balıklar kalp dostudur.
- Soya fasulyesi, brokoli ve lahanayı bol tüketin. Lahana çok yararlıdır, kalorisi düşük olduğundan zayıflatır.
- Yumurta muhteşem bir protein kaynağı. Kolesterolü olanlar rahatlıkla beyazını yiyebilir.
- Her türlü kızartmadan uzak durun. Kızartma ve hidrojenize yağlarla üretilmiş gıdalar toksiktir.
-
Kırmızı üzümde kalbi koruyucu bir madde olduğu kanıtlandığından
akşamları 2 kadeh kırmızı şarap içmek çok faydalı. Ancak karaciğer
rahatsızlığı olanlar hariç.
- Çay yerine ıhlamur, bitki çayları için.
-
Her sabah aç karnına bir bardak ılık suyun ardından bir avuç ceviz
yiyin. Cevizi fazla kaçırmamak gerek tansiyon düşürücü etkisidie vardır.
-
Oksidasyon, yaşlanma ve hastalığa yol açar. Tıpkı demirin paslanması,
elmanın kesildikten sonra kararması gibi. Besinleri kızartmak
oksidasyonu hızlandırır ve diyetten çıkarılmalıdır.
-
Şekerli gıdalar ve içeceklerden vazgeçin. Her gün şekerli içecekler
yerine 8 bardak su için. Bu, sizi şişmanlatan ve doğal hormon
sistemlerinizi bozan gereksiz şekerlerin vücudunuza girmesini önlediği
gibi kabızlığı da engeller.
- Rafine edilmiş, unlu besinlerden uzak durun.
-
İdeal kilonuzun altına düşün. Şişmanlık sigara kadar tehlikeli. İdeal
rejimler haftada 1 kilo verdirenlerdir. Eğer haftada 1 kilodan çok
kaybediliyorsa, vücuttan giden sadece sudur.
-
Kolalı içecekler yerine limonlu maden suyunu tercih edin. Kolalı
içecekler içinde ki kafein, yüksek tansiyon ve ritim bozukluklarına yol
açar.
- Her gün alınan bir Aspirin kanın pıhtılaşmasını önlediği gibi vücuttaki birçok doku tahribatını da onarıyor.
-Şeker,
tuz, pasta, beyaz pirinç, beyaz makarna gibi beyaz renkli yiyecekleri.
Kabuklu pirincin zararı yok, kepekli makarna da tüketilebilir. Aslında
önemli olan yediğiniz şeyleri tanımak. Çoğu kişi yemeklerini televizyon
önünde yiyor. Ne yediğinin farkına varmıyor bu yüzden. Yediğin yemeği
düşünmediğin zaman, o yemeği yeme. Sadece televizyon önünde değil.
Örneğin ofiste bir yandan telefon geliyor. O sırada yemeyi bırakın, su
için. Senin istediğin şey ağzında bir şey olması. Şeker yesen, su içsen
fark etmez o an. Meşrubatların çoğu şekerli yani kalorili. Onların
yerine su, maden suyu için. Kola içecekseniz düşünerek, tadını alarak
yavaş yavaş için. Susuzluğu gidermek için bir litreyi bir kerede
içmeyin. Kolalı içecekler hem şeker hem kafein içeriyor. Kafein ritm
bozukluğuna yol açıyor.
DAMAR TIKANIKLIĞI İÇİN
250g.Hayıt
tohumu, 6lt suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir
çay bardağı içilir. ( Tansiyon düşürücü etkisi vardır. )
KALP KRİZİ İÇİN
Ökseotu
çayı, Melisa çayı ve Adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye
sahiptir. Ayrıca Civanperçemi, Atkuyruğu ve kekik oturma banyoları da
yararlıdır.
D-GENEL BİLGİLER
KALP KRİZİ BELİRTİLERİ
· Sol Koldaki Sancılar
· Göğüs Üzerinde Baskı
· Omuza Yayılan Ağrı
· Tansiyon
· Yüzün Solgun Ve Gözlerdeki Parlaklığın Azalması
· Kalpte Sancı Ve Sıkıştırması
· Sıkıntı
· Kusma Bazen
· Kalp Atımlarında Düzensizlikler
· Nabız Azalır
· Kan Basıncı Düzensizliği
· Panik Ve Ölüm Korkusu Ağır Durumlarda
· Kadınlarda Daha Değişebilir
KOLESTEROL BELİRTİLERİ
· Baş dönmesi · Uykusuzluk · Ciltteki sarı lekeler
· Halsizlik · Görme problemleri · Gözde gelişen değişiklikler
· Gözaltındaki siyahlıklar
· Ağız tadının kaçması acılık hissi duymak · Ter kokusunda ağırlaşma
· Sinirsel problemler · Gerginlik
· Mide problemleri hazım iştah problemleri
· Baş ağrısı Bu sebepler kolesterolün yüksekliğinin sebepleri olabilir
ALINTI