KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

  çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir'

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Limoni
Co-Admin
Limoni


Mesaj Sayısı : 6150
Rep Gücü : 14991
Rep Puanı : 44
Kayıt tarihi : 27/05/09

 çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir' Empty
MesajKonu: çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir'    çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir' Icon_minitimeSalı Ağus. 21, 2012 4:10 pm

Çay Tiryakilerine Kötü Haber




 çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir' 6a8c3b8e






Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen
Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Harun
Çiftçi, vücuda birçok faydası olan çayın günde 6-8 bardaktan fazla
tüketilmemesi gerektiğini belirterek,
''Çay gereğinden çok tüketildiğinde alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir'' dedi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen, AEÜ, Gazi Üniversitesi ve Fırat
Üniversitesindeki araştırmacıların da katıldığı ''Gıdalarda Eser
Alüminyum Tayini İçin Katı Faz Özütleme Yöntemi Geliştirilmesi ve Ticari
Katı Faz Kartuşu Üretilmesi'' başlıklı projeyi yürüten Yrd. Doç. Dr.
Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araştırmaların çaydaki
alüminyum miktarının gerekenden fazla olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Çiftçi, proje kapsamında Türkiye'de sadece 6 yerde olan ''sürekli ışın
kaynakları alevli atomik absorpsiyon spektrofotometre'' cihazının AEÜ'ye
kazandırıldığını, bu cihaz sayesinde insan sağlığını ilgilendiren
birçok bilimsel çalışmanın rahatlıkla yapılabileceğini ifade etti.

Elde ettikleri proje çıktılarının insan sağlığını doğrudan ilgilendiren
gıda, su ve çevre kalitesini belirlemede önemli rol oynayacağına işaret
eden Çiftçi, bu kapsamda gıda ve su örneklerinde ağır metal düzeylerinin
çeşitli aletsel yöntemler kullanılarak belirlenmesi gerektiğini
söyledi.

Ağır metallerin başta metalurji olmak üzere sanayinin birçok alanında
kullanımının hızla arttığını, özellikle alüminyumun kolay
şekillenebilmesi, uzun ömürlü ve ekonomik özelliğiyle ideal bir ambalaj
malzemesi olarak gıda, meşrubat ve ilaç teknolojisinde kullanıldığını
belirten Çiftçi, çeşitli alanlardaki atıklarla dolaylı olarak veya gıda,
içecek ve sularla doğrudan insan bünyesine geçerek vücutta çeşitli
proteinlere bağlanan alüminyumun geniş bir alana yayıldığını ve
organizmadan uzaklaştırılmasının zor olduğunu kaydetti.

Vücutta tolere edilebilen miktarın üzerinde alınan alüminyumun alzheimer
ve parkinson gibi rahatsızlıklara sebep olduğunu söyleyen Çiftçi, şöyle
konuştu:

''Bundan korunmanın en etkili yolu, gıda ve içecek yoluyla organizma
tarafından alınacak alüminyum miktarının azaltılmasıdır. Bu nedenle,
gıda örneklerindeki alüminyumun, başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere
çeşitli kuruluşlar tarafından önerilen değerlere uygun olup olmadığının
kontrol edilmesi önemlidir. Bu amaçla geliştirdiğimiz ayırma ve
zenginleştirme yöntemiyle başta Kırşehir şebeke suyu olmak üzere çeşitli
su örneklerinde alüminyum düzeyini belirledik ve bu düzeyleri Dünya
Sağlık Örgütünce üst sınır olarak önerilen litrede 0,2 miligram
düzeyinden aşağı ölçtük.''

Çaydaki alüminyum oranı

Araştırmada en ilginç bulguların çay örneklerinden elde edildiğini belirten Çiftçi, şunları kaydetti:

''Vücuda birçok faydası olan çay gereğinden çok tüketildiğinde alüminyum
zehirlilik açısından risk taşıyabilir. Yeşil çay dahil olmak üzere
çayın dem ve özelliğine göre bir bardakta ortalama alüminyum düzeyini
litrede 2,5-12 miligram arasında tespit ettik. Bu değerler, içme
sularında önerilen üst sınır olan litrede 0,2 miligramdan 12 ile 60 kat
daha fazla. Sağlığımız açısından günde 6-8 bardak çay yeterlidir, daha
fazla çay içerken bu hususlar dikkate alınmalı.''

Yaklaşık 15 çay numunesi aldıklarını, sonuçların birbirine yakın
çıktığını ifade eden Çiftçi, yurt dışından gelen çaylara ve bitki
çaylarına baktıklarını, özellikle bütün bitki çaylarında alüminyum
miktarının çok düşük çıktığını belirtti.

Çiftçi, alüminyumla ilgili çalışmaların çok ciddi olduğunu, özellikle
yurtlarda alüminyum tencere, tabak ve çaydanlık kullanımının tamamen
yasaklandığını belirterek, bunun da güzel bir gelişme olduğunu söyledi.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Limoni
Co-Admin
Limoni


Mesaj Sayısı : 6150
Rep Gücü : 14991
Rep Puanı : 44
Kayıt tarihi : 27/05/09

 çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir' Empty
MesajKonu: Geri: çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir'    çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir' Icon_minitimeSalı Ağus. 21, 2012 4:12 pm

ALÜMİNYUM  çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir' IconAlüminyum'un Güvenlik Önlemleri



<table class="border" border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" width="100">
<tr>
<td> çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir' Aluminyum01</td>
</tr>
</table>
Alüminyumun canlı hücreler
üzerinde yararlı bir işleve sahip olduğu gözlemlenmemiştir. Bazı
kişilerde, alüminyumun herhangi bir formundan kaynaklanabilen temas
dermatiti (deri iltihabı), stiptik (kan durdurucu) veya ter önleyici
ürünler kullanımıyla birlikte ortaya çıkan kaşıntılı kızarıklık,
alüminyum tencerelerde pişen yemeklerin yenmesiyle ortaya çıkan sindirim
bozuklukları ve besinlerin emiliminin durması, ve Rolaids, Amphojel,
ve Maalox gibi antasit (asit giderici) ilaçların kullanımıyla ortaya
çıkan kusma vb. gibi zehirlenme belirtileri şeklinde alerjik
reaksiyonlar yaratabilir.

Diğer kişilerde
alüminyum, ağır metaller kadar zehirli olmasa da ve alüminyumdan
yapılmış mutfak gereçleri kullanımının (yüksek korozyon direnci ve iyi
ısı iletkenliği nedeniyle tercih edilir), genelde alüminyum
zehirlenmesine yol açtığı kanıtlanmamış olsa da, yüksek dozlarda
alındığında zehirlenme belirtileri gösterebilir. Alüminyum bileşikleri
içeren antasitlerin aşırı dozda tüketimi ve alüminyum içeren ter
önleyicilerin aşırı miktarda kullanımı zehirlenme nedeni olabilir.
Alüminyumun Alzheimer hastalığına yol açtığı iddia edilmişse de o
araştırma, tam tersine, Alzeimer hastalığının neden olduğu tahribatın,
vücutta alüminyum birikimine yol açtığı şeklinde çürütülmüştür. Özetle,
eğer alüminyum zehirlenmesi varsa bunun oldukça spesifik bir mekanizma
ile gerçekleşmesi gerekir. Zira insanın yaşamı boyunca, toprakta doğal
kil mineralinin içindeki alüminyum ile olan teması zaten yeterince
yüksektir.

Alüminyumun, onun hızla korozyona uğramasına neden olan
bazı kimyasallarla temas etmesinden kaçınmak gerekir. Örneğin, bir parça
alüminyumun yüzeyine damlatılan çok küçük bir miktar civa, koruyucu
alüminyum oksit tabakasını kolayca deler ve birkaç saat içinde devasa
yapı kirişleri bile önemli derecede zayıflayabilir. Bu nedenle, pek çok
havayolu şirketi, uçakların yapısal iskeletinde alüminyum önemli bir yer
tuttuğu için civalı termometrelere izin vermemektedir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Limoni
Co-Admin
Limoni


Mesaj Sayısı : 6150
Rep Gücü : 14991
Rep Puanı : 44
Kayıt tarihi : 27/05/09

 çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir' Empty
MesajKonu: Geri: çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir'    çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir' Icon_minitimeSalı Ağus. 21, 2012 4:17 pm

 çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir' Aluminyum-kap
 çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir' Aluminyum-folyo






Alüminyum folyo ve kaplar
hakkında müthiş iddia




Alüminyum Folyonun Zararları


Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç .Dr. Sadettin Turhan
yaptığı bir araştırma sonucu, alüminyum kaplarda pişirilen
ve saklanan yemeklerin sağlık açısından zararları bir kez
daha gözler önüne sermişti. Yeni araştırmalar özellikle
yüksek ısıya ve beklemeye maruz bırakılan alüminyum folyodaki
alüminyum maddesinin yiyeceklere geçtiğini gösteriyor.

Alüminyumun insan vücuduna başta kemik hastalıkları olmak
üzere çok sayıda zararı olduğu belirtiliyor. Bu zararlardan
bazıları anemi, kemik erimesi, zeka geriliği ve kanser.

Alzheimer hastalarının beyin dokusunda görülen yüksek miktardaki
alüminyum, uzmanların Alzheimer ve alüminyum arasında bir
bağlantı olabileceğini düşünmesine yol açıyor. Ayrıca artan
alüminyum miktarı vücudumuz için çok gerekli olan kalsiyum,
demir, fosfor, magnezyum gibi minerallerin emilimini de
azaltıyor.

Bu nedenle alüminyum kaplarda hazırlanan yemeklerin, tüketenlerde
başta Alzheimer hastalığı olmak üzere anemi, kemik erimesi,
zeka geriliği, hatta kansere bile neden olabileceği araştırmalar
sonucu tespit edilmiş durumda. Alüminyumun sürekli alımıyla
beyin hücrelerinde meydana gelen birikim Alzheimer’a ek
olarak başka ciddi beyin rahatsızlıklarına yol açabiliyor.

Vücutta mineral dengesi çok önemlidir, eğer alüminyum seviyesi
artarsa diğer mineral eksiklikleri görülebilmektedir. Özellikle
demir eksikliği en sık görülen problemdir.

Alüminyum folyoyu eğer buzdolabında ya da derin dondurucuda
kullanacaksak içerisindeki yiyecek asitli, tuzlu ve sulu
bir besin olmamalıdır. Pişirme işlemi için alüminyum tencere
yerine çelik tencere, alüminyum folyo veya kapları yerine
yağlı kağıt veya kağıt ambalajları tercih edin.



Alüminyum folyo ve Alüminyum Tencere Kullanmayın


Alüminyum tencerelerde yemek
yapmak, alüminyum folyo ya da kapları içerisinde yemeğe
ısıl işlem uygulamakla tüketilecek besine daha çok alüminyum
geçmesine neden olacaktır. Ayrıca bu şekilde pişmiş bir
yemeğin yanında asidik bir besin varsa örneğin bol limonlu
bir salata ya da portakal suyu gibi alüminyum emilimi daha
da hızlanmış olacaktır.



Alüminyumu Vücudumuza Nasıl Giriyor?


Alüminyum birçok paketlenmiş
ürün içerisinde, kullandığımız şampuanlarda, antiperspirant
ve deodorantlarda, bazı ilaçlarda hatta eser miktarda içtiğimiz
su ve çay içerisinde dahi bulunmaktadır ama emilimi folyo
ya da kapları kadar olmamaktadır.

Alüminyum folyo, yapılan yemeklerin, yiyeceklerin saklanması
ve pişirilmesinde mutfaklarda ve restoranlarda çok sık kullanılmaktadır.
Ateşe dayanıklı olması nedeniyle bizlere kolaylık sağlayan
alüminyum folyo, bazı maddelerle bir araya geldiğinde reaksiyona
geçip çözülebiliyor.

Özellikle sıcak, sulu, asitli yiyeceklerin uzun süre alüminyum
folyoya maruz kalması ve ısı ile beraber gıdanın alüminyum
ile temas etmesi halinde gıdalara alüminyumun migrasyonu,
nüfuz etmesi söz konusu oluyor.

Alüminyum kaplarda pişirilen yemeklerin, sağlık yönünden
birçok sakıncası bulunmaktadır, özellikle fırında yemek
pişirirken kullanmak alzheimer, kemik erimesi, kansere neden
olabilmekte ve diyaliz hastaları için sakıncalı sonuçlar
oluşturmaktadır.

Alüminyum fazlalığı bebeklerde zeka geriliğine de neden
olabilmekte, özellikle hamilelikte uygunsuz kullanımından
kaçınmak, bebeğin yemeklerini folyo ya da kaplarında pişirmemek
önemli.

Alimünyumu aldığımız kaynaklar: Alüminyum mutfak kapları,
alüminyum folyolar. Hedef organlar: Kemikler, beyin, böbrekler
ve mide.
Zehirlenme belirtileri: Bunama, gastroenterit, böbrek hasar,
karaciğer fonksiyon bozukluğu, iştah kaybı, denge kaybı,
adale ağrısı, psikoz, nefes darlığı, bünyede zayıflık. Son
dönemde yapılan araştırmalar alüminyumun Alzheimer, Parkinson,
bunama, hareketlerde koordinasyon kaybı, kelimeleri düzgün
telaffuz edememe gibi nörolojik problemlerin oluşumunda
çok büyük katkısı olduğunu ortaya koyuyor.



Alüminyum zehirlenmesi ve etkileri:


- Kan ve beyin fonksiyon
bozuklukları
- Mide ve bağırsak ülseri
- Gastrointestinal hastalık
- Parkinson hastalığı
- Cilt problemleri
- Hiperaktivite
- Bebeklerde zeka geriliği
- Çocuklarda öğrenme bozuklukları
- Karaciğer rahatsızlığı
- Mide bulantısı
- Kabızlık
- Mide ağrısı ve gaz
- Enerji eksikliği

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
çay fazlası alüminyum zehirlilik açısından risk taşıyabilir'
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hayat Risk Almaktır..(resimlerle)
» Namaz kılmak ve Sağlık açısından faideleri
» İslam da Meşrebçilik Varmıdır? Tarikat mezhebler açısından
» yaşlıların din eğitimi ve öğretimi açısından problem ve beklentileri
» Şairi, edibi, hocası... Hepsi İslamiyet'i kendi açısından anlatır

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Sağlık Ve Şifalı Bitkiler-Gıda-
Buraya geçin: