K
KANSER diye bir hastalık yok!.. Kanser, sadece vitamin B17 eksikliği!...
Başka bir şey değil!..
Ülkemizde genel olarak bilinmemesi ile birlikte bazı gıdaların içerisinde çeşitli vitaminler bulunmaktadır. Örneğin,
acı kayısı çekirdeğinde bulunan
Amigdalin ya da
B17 vitamini, başka hiçbir yiyecekte bu kadar fazla bulunmamaktadır.
Acı kayısı çekirdeğinde b17 vitamininin oranı %6 ‘ dır. Bu madde ABD’de kanseri engelleyici olarak yaygın bir
şekilde kullanılmaktadır. Amerikanın yanı sıra avrupa ükelerinde de
kullanılan
Amigdalin ya da
B17 vitaminin insan sağlığı açısından sahip olduğu değer oldukça fazladır.
Ülkemizde yoğun olarak kayısı üretimi yapılan şehirlerden biri olan
Malatya’daki çekirdek üreticileri bu çalışmalar için ciddi bir kaynak
oluşturmakta ve çeşitli projeler için ciddi anlaşmalar imzalanmaktadır.
Amigdalin veya
Vitamin B17 ‘nin üretiminin çok zor olmadığı yapılan araştırmalar sonucu ortaya
çıkarılmış ve ülkemizde de üretiminin yapılabilmesi için çalışmalar
başlatılmıştır. Bu sayede hem ciddi bir dış ticaret kaynağı
oluşturulacak, hem de önemli bir sağlık sorununun çözülmesinde büyük bir
adım atılacaktır.