Mide yanması için pratik bitkisel çözümler
1-Bir fincan havuç suyu,1 tatlı kaşığı lahana suyu ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırılır. Havuç suyu yerine patates suyu da kullanılır.Bu karışımdan öğle yemeğinden 1 saat önce ve yatarken olmak üzere günde 2 defa yenilir.
2-Bir çay bardağı sıcak suya 1 çay kaşığı bal ve yarım limon sıkılıp içilir.
3-Yemeklerden sonra nane ve papatya çayı içilmelidir.Yemeklerden önce ise aynı safa çayı, nergis çayı, kantaron çayı, keten tohumu,meyan kökü gibi bitkilerden çay yapılarak içilir.
4- Bir bardak kaynar suya, 10 gram civanperçemi konulur. 10 dakika demlendirilip günde 2-3 bardak içilir.
5- Bir bardak kaynar suya 6 gram ufalanmış ebegümeci konulur.10 dakika bekletilerek günde 3 bardak içilir.
6-Bir bardak kaynar suya 5-10 gram kantaron konulularak 10 dakika demlendirilir.Öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 bardak içilir.Bu karışımı içmeye 25 gün devam edilir. 7-Bir bardak suya 10 gram kuru üzüm konularak 10 dakika kaynatılarak içilir. 8-Bir su bardağına yarım fincan patates suyu.1 tatlı kaşığı lahana suyu ve 1 tatlı kaşığı bal konularak karıştırılır.Üzerine su ilave edilerek sabahları aç karnına içilir. 9-Bir su bardağına 1 fincan havuç suyu,1 tatlı lahana suyu ve 1 tatlı kaşığı bal konularak karıştırılır.Üzerine su ilave edilerek günde 3-4 bardak aç karnına içilir.Bu uygulamaya 2 ay devam edilir.
Detay ► http://www.saglikhaberleri.com.tr/mide-yanmasi-olanlara-oneriler-p4-aid,1459.html#galeri