MS Hastalığında Yüzde 80 Çare Olduğu Saptandı
ÇOK ÖNEMLİ BİLGİ… PAYLAŞMANIZI DİLERİM…
BU KADAR FAYDALI OLDUĞUNU ÖĞRENDİKTEN SONRA KAPARİ BESLENMEME EKLEDİĞİM BİTKİLERDEN BİRİ OLDU…
Kaparinin MS Hastalığında Yüzde 80 Çare Olduğu Saptandı. Türkiye’de yetişmesine rağmen çok fazla bilinmeyen kapari bitkisinin,
Multipl Skleroz (MS) hastalarına çare olduğu bildirildi.
http://www.bitkilog.com/ms-hastaliginda-yuzde-80-care-oldugu-saptandi
-------- Sponsorlu İçerik --------
Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) tarafından yapılan çalışmalarda, konsantre
kapari çayı verilen MS hastası farelerin yüzde 80 oranında iyileştirildiği belirlendi.
MS hastalığı, beyindeki ve omurilikteki sinirlerin yıpranması ve bozulmasıyla ortaya çıkan, görmede bulanıklık, geçici görme kaybı, kolda veya bacakta güçsüzlük, yürüyüşte dengesizlik, ellerde titreme, konuşmada bozukluk gibi belirtiler gösteren, bağışıklık sisteminden kaynaklanan ve doğrudan merkezi sinir sistemini etkileyen bir hastalık.
-------- Sponsorlu İçerik --------
AYRICA: “Kaparinin içindeki flavonoid, antioksidan aktiviteleri ile serbest Radikal olarak adlandırılan ve hücrelere zarar veren maddeleri zararsız hale getirir. Güçlü antioksidan etkisiyle kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir. Kanserli hücrelerin çoğalmasını engeller”
Kapari Bitkisi Hastalıklara Karşı Nasıl Kullanılır ? MS HASTALIĞINDA KAPARİ KULLANIM ŞEKLİ Ms Hastalığında kaparinin 3 çeşit kapari ürünü kullanmamız gerekiyor. Bunlar;
1-Kapari Karpuzu (en önemlisi)
2-Kapari Salamura (takviye için)
3-Kapari Çayı (antioksidan etkisi için)
Nasıl Kullanacağız ? 1-Kapari Karpuzu (en önemlisi)
Sabah akşam aç karna tüketmek kaydı ile haftada en az 1 kg tüketilecek.
(Tüketirken zeytinyağı limon koyarak tüketebilirsiniz.)
2-Kapari Salamura (takviye için)
Sabah akşam aç karna tüketmek kaydı ile haftada en az 1 kg tüketilecek.
(1 kasenin içine bir miktar kapari salamura koyup, kaseye zeytinyağı,kekik, ve nar ekşisi ekleyip karıştırıyor ve kaşıkla tüketiyoruz.)
3-Kapari Çayı (antioksidan etkisi için)
Bir demlik 6 bardaklık sıcak su içersine bir miktar (yarım veya bir çay kaşığı) kapari çayından koyup 5 dakika demlendikten sonra şekersiz olarak içiyoruz.
Günde sabah Öğlen ve akşam aç karna olmak üzere 3 fincan kapari çayı tüketilebilir.
Kapari çayında soğan ve sarımsaktan 15 kat daha fazla ANTİOKSİDAN bulunur. ağrı kesici toksin atıcı ,kan temizleyici ve plazma yenileyicidir.
Dikkat:Kortizonlu ilaç kullanılması aşamasında bu ürün tuz ihtiva ettiği için kullanılmaz.Ancak kortizon tedavisinden bir hafta sonra tekrar kullanılabilir.
Tedavi süresi: Ms tedavisi için 3 aylık kullanımdan sonra MR çekimi yaptırıp tedaviden önceki MR ile beraber doktorunuza danışınız.
KAN HASTALIKLARINDA KAPARİ KULLANIMI (Lösemi-Anemi-Kansızlık-Trombosit düşüklüğü)
Kan hastalıklarında bütün kapari ürünlerini tavsiye edebiliriz. Ancak Kapari Reçeli ve Marmelatı önceliklidir.
Nasıl kullanacağız ?
Kapari Reçeli veya Marmelatı
Sabah ve Akşam aç karna en az 2-3 tatlı kaşığı yenecek.
Dikkat:Şeker ihtiva ettiği için diabet hastaları dikkatli kullanmalıdır
Tedavi süresi: Kan hastaları için kullanıma başlamadan önce ve 3 haftalık kullanımdan sonra testlerinizi yaptırıp kan değerlerinizi ölçtürünüz. Aradaki farkı doktorunuzla paylaşınız.
BÖBREK TAŞINDA KULLANIMI Böbrek kumu ve taşı için kapari bitkisinin karpuzunu ve çayını tavsiye ediyoruz.
15 gün boyunca sabah ve gece yatarken aç karna günde 1 küçük kavanoz (190cc) kapari karpuzunu tüketip suyunu da içiniz.
Bir demlik 6 bardaklık sıcak su içersine bir miktar (yarım veya bir çay kaşığı) kapari çayından koyup 5 dakika demlendikten sonra şekersiz olarak içiyoruz.
Günde sabah Öğlen ve akşam aç karna olmak üzere 3 fincan kapari çayı tüketilebilir.
Kapari çayında soğan ve sarımsaktan 15 kat daha fazla ANTİOKSİDAN bulunur. ağrı kesici toksin atıcı ,kan temizleyici ve plazma yenileyicidir.
2. haftadan itibaren kum dökülmeye başlar. Eğer taş varsa böbrek taşı da büyüklüğüne bağlı olarak eriyip küçülerek kum şeklinde düşecektir.
GUT HASTALIĞINDA KULLANIMI Gut hastalığında bütün kapari ürünlerini önermemize rağmen REÇEL ve ÇAY önceliklidir.
Reçeli sabah akşam aç karna 2-3 tatlı kaşığı veya yenebildiği kadar tüketebilirsiniz.
Bir demlik 6 bardaklık sıcak su içersine bir miktar (yarım veya bir çay kaşığı) kapari çayından koyup 5 dakika demlendikten sonra şekersiz olarak içiyoruz.
Günde sabah Öğlen ve akşam aç karna olmak üzere 3 fincan kapari çayı tüketilebilir.
Kapari çayında soğan ve sarımsaktan 15 kat daha fazla ANTİOKSİDAN bulunur. ağrı kesici toksin atıcı ,kan temizleyici ve plazma yenileyicidir.
MİDE-BAĞIRSAK-KABIZLIK-BASUR(HEMOROİD) Kapari bitkisi mide ve bağırsak iç mukozasını yenileyen ve düzene sokan bir bitkidir.
Kapari salamurasını ve Kapari karpuz salamurasını aç karna istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
Kapari çayını da günde 3 fincan tüketebilirsiniz.
Bir demlik 6 bardaklık sıcak su içersine bir miktar (yarım veya bir çay kaşığı) kapari çayından koyup 5 dakika demlendikten sonra şekersiz olarak içiyoruz.
Günde sabah Öğlen ve akşam aç karna olmak üzere 3 fincan kapari çayı tüketilebilir.
Kapari çayında soğan ve sarımsaktan 15 kat daha fazla ANTİOKSİDAN bulunur. ağrı kesici toksin atıcı ,kan temizleyici ve plazma yenileyicidir.
BASUR İÇİN: Basur için ek olarak kapari bitkisinin ham tohumlarını önce iyice yıkayıp havanda dövüyoruz.Sonra herhangi bir basur kremiyle iyice karıştırıp basurlu bölgeye haricen uyguluyoruz.Bu işlemi günde 1 defa yatarken yapabiliriz.15 günlük kullanımdan sonra iyileşmeyi doktorunuzla paylaşınız.
kapari-hangi-hastalkta-ne-sekilde.a- MS hastalığında kapari karpuzu salamurasını öncelikli tavsiye ediyoruz.sabah akşam aç karna tüketmek kaydı ile 2 günde 1 küçük kavanoz (190cc) veya 1 haftada bir büyük (960gr) kavanoz tüketilmesini tavsiye ediyoruz.Tüketirken zeytinyağı limon koyarak daha kolay tüketebilirsiniz.
b- MS hastalarına ayrıca takviye için kapari tomurcuk salamurası tavsiye ediyoruz.Kapari tomurcuk salamurasını sabah akşam aç karna 1 kasenin içine büyük kavanozun 1/7 sini koyup kaseye zeytinyağı,kekik, ve nar ekşisi koyuyoruz. Kapariyle beraber bunları karıştırıp kaşıkla tüketiyoruz.
c- Kortizonlu ilaç kullanılması aşamasında bu ürün tuz ihtiva ettiği için kullanılmaz.Ancak kortizon tedavisinden bir müddet sonra kullanılabilir.
d-Kapari çayını yatıştırıcı ,ağrı kesici toksin atıcı yönü ile kullanılmasını tavsiye ediyoruz.Ayrıca kapari çayı müthiş bir kan temizleyici ve plazma yenileyicidir.Bir demlik 6 bardaklık sıcak su içersine bir miktar (yarım veya bir çay kaşığı) kapari çayından koyup 5 dakika demlendikten sonra şekersiz olarak kullanılmasını tavsiye ediyoruz.Günde sabah Öğlen ve akşam aç karna olmak üzere 3 fincan kapari çayı tüketilebilir.
e- Ms tedavisi için 3 aylık kullanımdan sonra MR çekimi yaptırıp tedaviden önceki MR ile karşılaştırınız. Doktorunuzla paylaşınız.
KAN HASTALIKLARINDA KAPARİ KULLANIMI
(Lösemi-Anemi-Kansızlık-Trombosit düşüklüğü)
1-Kan hastalıklarında bütün kapari ürünlerini tavsiye edebiliriz. Ancak reçel ve marmelat önceliklidir.
2-Reçel veya marmelat Sabah-Akşam aç karna en az 2-3 tatlı kaşığı veya yenebildiği kadar tüketilebilir.(kan hastalıklarında)
3- Reçel veya marmelat Kahvaltı da veya ara yemeklerde de tüketilebilir.
4-Bu ürünler ilaç değildir. Tamamen doğaldır. Şimdiye kadar herhangi bir zararı tespit edilmemiştir.Diabet hastalarının reçel marmelat kullanması uygun olmayabilir.
5-Kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışabilirsiniz.
6-Kan hastaları için kullanımdan önce ve ilk 3 hafta kullanımdan sonra testlerinizi yaptırıp kan değerlerinizi ölçtürünüz. Aradaki farkı doktorunuzla paylaşınız.
7-Kapari karpuzu ve kapari tomurcuğu salamurası da genelde salatalarda,kahvaltıda ve sos olarak tüketilebilir.Tamamen doğal bir ürün olduğu için yenebildiği kadar yenebilir.İçinde herhangi bir katkı maddesi yoktur. Aç karna kullanmak daha uygundur. Tuz ihtiva ettiği için yüksek tansiyon hastalarında doktora danışınız.
BÖBREK TAŞINDA KULLANIMI
8-Böbrek kumu ve taşı için kapari bitkisinin karpuzunu ve çayını tavsiye ediyoruz.
9-15 gün boyunca sabah ve gece yatarken aç karna günde 1 küçük kavanoz (190cc) kapari karpuzunu tüketip suyunu da içiniz.
10-Kapari çayını yukarıdaki tarifteki gibi demleyip günde 3 defa aç karna şekersiz olarak sıcak içiniz.
11-2. haftadan itibaren kum dökülmeye başlanır. Eğer taş varsa böbrek taşı da büyüklüğüne bağlı olarak eriyip küçülerek kum şeklinde düşecektir.
GUT HASTALIĞINDA KULLANIMI
a- Gut hastalığında bütün kapari ürünlerini önermemize rağmen REÇEL ve ÇAY önceliklidir.
b-Reçeli sabah akşam aç karna 2-3 tatlı kaşığı veya yenebildiği kadar tüketebilirsiniz.
c- Çayı da yukarıdaki tarifteki gibi demleyip günde3 defa aç karna şekersiz olarak içiniz.
MİDE-BAĞIRSAK-KABIZLIK-BASUR(HEMOROİD)
1- Kapari bitkisi mide ve bağırsak iç mukozasını yenileyen ve düzene sokan bir bitkidir.
2- Kapari salamurasını ve Kapari karpuz salamurasını aç karna istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
3- Kapari çayını da günde 3 fincan tüketebilirsiniz.
4- Basur için ek olarak kapari bitkisinin ham tohumlarını önce iyice yıkayıp havanda dövüyoruz.Sonra herhangi bir basur kremiyle iyice karıştırıp basurlu bölgeye haricen uyguluyoruz.Bu işlemi günde 1 defa yatarken yapabiliriz.15 günlük kullanımdan sonra iyileşmeyi doktorunuzla paylaşınız.
HEMOROİD (BASUR) İÇİN KAPARİ TOHUMU MUCİZESİ
[url][/url]
HEMOROİD İÇİN KAPARİ
1-Kapari tohumunu önce ılık suda yıkayıp bir havanda iyice ezin ve herhangi bir hemoroid kremiyle iyi karıştırıp macun haline getirin.
2-Akşam yatarken ve sabah günde 2 defa haricen hemoroidli bölgeye sürün.
3-İçten tedavi için kapari salamurasını 1 gece suda bekletip tuzdan arındırdıktan sonra gece yatarken ve sabah aç yiyebildiğiniz kadar yiyin.
4-Hemoroin durumuna göre 10. günden itibaren hemoroid kurumaya başlayacaktır.
5-Hemoroid tamamen kuruyuncaya kadar bu işleme devam edin.
6-İyileşmeyi doktorunuzla paylaşın
KAPARİ FİDANI NASIL ÜRETİLİR
[url][/url]
DİKKAT
Kapari tohumu çok zor çimlenen bir yapıya sahiptir.Çimlendirme üzerine bilgi sahibi olmayanların çimlendirmesi çok zordur.Çimlendirme için birçok değişik yöntem kullanılır.Aşağıdaki yöntem sadece bir örnek çimlendirme yöntemidir.Çimlendirme işlemi için aşağıdaki yöntemde tek başına tam yeterli değildir.Çimlendirme sürecinde tecrübe ve bakım işlemleri daha çok ön plandadır.
KAPARİ TOHUMLARINI ÇİMLENDİRME ÖNERİSİ
Bir kavanozun çeyreğini ılık su ile doldurun (41-45 C)
İçine tohumu koyun ve 12 saat ıslatın.Bu işlemde su ısısının 45-50 C de kalması gerekmektedir,su oda ısısına gelebilir.
Suyu boşaltın,tohumu nemli havluya sarın ve plastik poşete koyup 65-70 gün buzdolabında bekletin.
Tohumu buzdolabından çıkarın ve 2.maddedeki işlemi tekrarlayın.Bu sefer buzdolabı işlemini yapmayın.
Tohumları ¼ inç ile ½ inç derinlikte %50 toprak - %25 perlit ve %25 kum karışımı ile hazırlanmış fideliğe dikin.(yöreye göre ocak-şubat-mart-nisan ayları daha uygundur)
Fidelik güneş gören bir yerde ve örtü altında olmalıdır.Sıcaklık 21-30 C civarında uygundur.Sık sık sulanması gerekir.
Toprağın yüzeyini kurutmayın daima nemli olmasını sağlayın.
3-4 hafta içinde çimlenme başlar. Tüm tohumlar aynı ayda çimlenmez bu süreç 2-3 ay sürer.
Fideler en erken ekim-kasım aylarında dikime hazır hale gelir.
Tarlaya fidan dikimi yöre şartlarına göre ekim-kasım-aralık veya şubat-mart-nisan aylarında yapılır.
KAPARİ TURŞUSU NASIL YAPILIR
[url][/url]
ÖNCE TOPLADIĞINIZ KAPARİLERİ %30 LUK TUZLU SUDA 3 AY BEKLETİP FERMANTE EDİNİZ.
%30 LİK TUZLU SUDA FERMANTASYON İŞLEMİ BİTMİŞ KAPARİLERİ. NORMAL SU DOLU KABA SÜZÜP BOŞALTIN. 12 SAAT SONRA SUYUNU DEĞİŞTİRİN 24 SAAT SONRA SUYUNU SÜZÜP CAM KAVANOZLARA DOLDURUN.
SOS HAZIRLANMASI
MALZEMELER:
3 KG SU (biraz daha yumuşak tad için 4 kg su)
1 KG ÜZÜM SİRKESİ
250 GR TUZ
40 GR LİMON TUZU
10 DİŞ BÜTÜN SARIMSAK
5 ADET DEFNE YAPRAĞI
HAZIRLANIŞI
YUKARDAKİ MALZEMELERİ BİR KABA BOŞALTIN VE 10 DAKİKA KAYNATIN.
DAHA ÖNCE HAZIRLAYIP SÜZDÜĞÜNÜZ VE KAVANOZLARA KOYDUĞUNUZ KAPARİLERİN ÜZERİNE BU SOSU SICAK OLARAK KOYUN.İSTEĞE GÖRE İÇERSİNE DİĞER TURŞULARI DA KOYABİLİRSİNİZ.( SALATALIK, V.S.) KAVANOZLARIN AĞIZLARINI SIKICA KAPATIN. 10 GÜN SONRA AFİYETLE YİYEBİLİRSİNİZ.
KAPARİNİN ŞİFASI
BİR SÖYLEŞİ
“Tanrı kulları için dert vermişse dermanınıda aynı zamanda göndermiştir.Kaparidenilen doğal ve tabii olan ürünü Tanrı bize dertlerimize derman olsun diyeyaratmıştır.İnsanların kan tablosunu hızla düzeltmekte ve kan hastalığınayakalanan kişilerin imdadına koşmaktadır.Bugüne değin Lösemili hastalar dahil her insandan kapari hakkında hep iyişeyler duydum.Bu ürününün insanların sağlığı için son derece lüzümlu olduğunainanıyorum, özellikle trompositopenili hastalarda kısa sürede etkisinigöstermektedir. Kapari kullandığım her hastadan teşekkürler alıyorum.Ama esasteşekkürlerin sahibi Türkiyede ilk defa kapariyi topluma tanıtan Murat Mıhladızın hakkıdır.Kapariye ve sayın Mıhladıza sonsuz teşekkürler.” 25.03.2005Prof. Dr. Ali Enes DALKILIÇ_________________________________________________
Peygamber efendimizin kapari bitkisi ile ilgili Hadisi şerifi:İbni Abbas (r.a.) demiştir ki“Ben benzi sararmış olarak peygamber aleyhisselamın yanına varmıştım”, “Ey İbni Abbas bu ne haldir” diye sordu. Bende “Basur hastalığı var dedim”,“Küçük yaşta olmana rağmen öylemi, Gebereotunun çiçek tomurcuğunu alıp iyice döversin, sonra sulandırıp içersin” buyurdu.Bende aynen yaptım iyileştim.
Kaynak:Tıbbi-Nebevi cilt 1 sf.89 Hadis kaynağı:Ebu Nuaym vr. 81ab
___________________________________________________________________________________________________
Evliya Çelebi, 400 yıl öncesinde keşfetmiş bu bitkinin varlığını.Ünlü “Seyahatname”sinde bakın neler söylüyor kapari için , Çorum’un Osmancık İlçesini tanıttığı bölümde?“….İşte bu kumlu toprakta, bu iklim şartlarında “gebre” adında bir yemiş yetişiyor ve bu yöre halkı bu yemişin sirkeli turşusunu yapıyor.Bu turşu için “ çok faydalı” diyor Evliya Çelebi.Faydalı oluşu hastalıklara deva olmasından, zindelik, sağlık , güç vermesinden olsa gerek.Ve meşhur olması da lezzetli, faydalı oluşundan… Akdeniz Ülkelerinde ilk çağlardan bu yana gıda ve tedavi amaçlı kullanılan kapari bitkisinden günümüzde boya ve kozmetik sanayiisin de yararlanılmakta.Kaparinin bezelye büyüklüğündeki tomurcuklarının protein, vitamin, mineraller, rutin ve hardal yağı glikosidi yönünden oldukça zengin olması, onu doyurucu bir besin haline getiriyor.Özellikle turşusunda ortaya çıkan iştah açıcı aromatik kokusunun kaynağı da hardal yağı glikosidi.Kapari turşusunda sadece kokusunu değil, keskin tadını da bulabilirsiniz hardal yağının.Gençleştirici ve “afrodiziak”- cinsel gücü arttırıcı- etkisi de keşfedilen kapari tomurcukları, Avrupa ve Amerika da vazgeçilmez bir çeşni olarak sofrada yerini alıyor.Özellikle Batı Avrupa ülkelerinde kaliteli bir meze olarak kabul görüyor.Kapari tomurcukları salamura edildikten sonra, zeytinyağı ve limonla işlem görüyor ve mezeye dönüşüyor;sofraların baş tacı oluyor.Kaparinin tomurcukları dışında “karpuzcuk”da denilen meyveleri ve sürgün uçları da salamura ve sirkede muhafaza edilmek suretiyle gıda olarak değerlendiriliyor.Özellikle de Kıbrıs’ta ve İspanya’da sürgün uçları, vejetasyonun başlarında taze iken toplanıyor.Tabii yine sirke ve tuz ile terbiyelendikten sonra tüketiliyor.Çünkü acılığı- ki bu acılık içeriğindeki hardal yağı glikosidinden kaynaklanıyor- ancak bu şekilde gideriliyor ve asıl tadı ortaya çıkıyor.İnsanlar kapariyi gıda niyetine tüketirken aynı zamanda, pek çok hastalığa karşı da bağışıklık kazanıyorlar.Örneğin özündeki rutin, kılcaldamarlardaki kanamaları önlüyor.
Hayvanlar yediğinde ise sonuç inanılmaz.Süt ve yumurta verimi oldukça artıyor.Kaparinin her şeyi değerli; hiçbir şeyi atılmıyor.Dal uçları, tomurcukları, meyveleri gıda sektöründe;yaprakları sertleşmiş dalları, kökleri de ilaç, boya ve kozmetik sanayiinde değerlendiriliyor.İspanyollar köklerinden yaptıkları ilaçları, hemoroidin tedavisinden kalça rahatsızlıklarının giderilmesine, kadınların regl dönemlerinin düzenlenmesinden sancıların giderilmesinde kullanmışlar.Sirkesinden diş ağrılarının giderilmesinde faydalanılmış.Yine köklerinden zehirlenmelere karşı panzehir elde etmeyi başarmışlar.Hindistan’da kaparinin kök kabuğu, taze veya kurutulmuş olarak yüzyıllardır müshil, tonik balgam söktürücü, solucan düşürücü, ağrı kesici olarak kullanılmakta.Romatizma ağrıları olanlar, felç geçirenler, dalak büyümesi şikayeti olanlar şifayı kaparinin kök kabuklarından elde ettikleriilaçlarda bulmuşlar.Avrupa’da meyveleri ve çiçek tomurcukları, müshil(kabızlık giderici) ve diüretik(idrar söktürücü) olarak kabul edilmekte, uyarıcı ve iskorbüt hastalığını önleyici olarak değerlendirilmekte.Yaprakların ezilmesiyle hazırlanan lapa ise gut hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.Ayrcıa kan bozuklarının giderilmesinde yine kapariye başvurulmakta.Türkmenistan’da kapari türlerinden polifenol nitelikli altı madde elde ediliyor.Uluslararası Kanser Enstitüsü’nde yapılan çalışmalarda kapari, antitümör aktivitesi sağlayan “ekstrakt”ın hazırlanmasında kullanılan bitkiler arasında yer alıyor.
MUCİZE BİTKİ KAPARİNİN FAYDALARI 1.Cinsel Gücü Artırıcı2.Kabızlık giderici3.İdrar söktürücü4.Balgam söktürücü5.Solucan düşürücü6.Ağrı kesici7.Romatizma8.Felç9.İskorbit hastalığı10.Kan bozuklukları11.Gut hastalığına12.Antitümör13.Hemoroid14.Dalak büyümesi15.Kalça rahatsızlıkları16.Adet düzenleyici ve sancıları17.Diş ağrıları18.Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyici19.Multipl Skleroz MS hastalığı
DOĞAL VİAGRA ‘KAPARİ’
[url][/url]
Viagra Etkili Mucize Bitki. KAPARİKapari. Kıraç topraklarda kendiliğinden yetişen bu bitkinin dünyada talibi çok. Dolar açan tomurcuk kapari cinsel gücüde arttırıyor.Son günlerde gazetelerin ilan sayfalarını, kıraç topraklarda yetişen, Viagra etkili mucize bitki “kapari” nam-ı diğer gebere otu süslüyor.
Türkiye’de fazla tanınmamasına rağmen, özellikle Avrupa mutfaklarının gözdesi olan kapari çok pahalı bir bitki. Kapari, kıraç bölgelerde yetişiyor. Su istemeyen arsız bir bitki. Enerji veren, Viagra etkili bu Akdeniz bitkisi, rakımı 1000 metrenin üstünde ve Erzurum gibi çok soğuk bölgeler hariç her yerde yetişiyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde barajlar kapsamı dışında kalan bölgeler kapari yetiştirmek için çok ideal. Ancak çiftçilerimiz hala bu büyük hazinenin farkında değil. Türkiye’de ise sadece kimi süper marketlerde ithal kavanozlar içinde kapariyi görebiliyoruz.
Kapari bu gizli cevherin çiftçilere milyarlar kazandıracağı aşikar. Kaparinin bir dönümde 1000 dolar kazandırıyor. Kapari yetiştiricisine tütünden 4-5 kat, buğdaydan ise 10 kat daha fazla gelir sağlıyor. Hiç işe yaramayan topraklarda işler hale getiriliyor. Geçen yıl Avrupa ülkelerinde kilosu 3-4 dolardan sadece 4 bin ton kapari ihraç edebildik. O ülkelerde ise kaparinin tohumcuklarının kilosu 15-20 dolardan alıcı buluyor”
KOZMİK BEDEN TEMİZLİĞİ NEDİR NASIL YAPILIR
[url][/url]
Şifalı BitkilerBeden temizliği yılda 2 kez yapılır. Sonbahar ve ilkbaharda dolunay olduğunda ayın çekim gücünden istifade ederek, vücudumuzdaki suları da çekeceğini düşünerek bu uygulama yapılıyor.
Vücudumuzdaki kalın bağırsaklar, safra kesesi, karaciğer, akciğerler, pankreas ve dalak gibi organlarımızı temizleyerek hücrelerimizi 10 yaş gençleştirebiliriz…
Beden temizliği hangi hastalıklara karşı etkili :
- Ölümcül hastalıklardan kanser, hepatit B.hepatit C,mide reflü, ülser, kalın bağırsak rahatsızlıklarında, hemoroiti, safra kesesi taş ve kumlarında çok etkilidir.
Uygulayacağınız bu kürle bağırsaklarınızı, sindirim sisteminizi arındırarak rahatlatacaksınız.
Eylül, ekim kasım aylarında her ayın dolunay olduğu zaman ;gökteki ayın 9. da başlıyor, gökteki ayın 15.günü tam dolunay olduğu günde bitiyor.
Sabah: Lahana, havuç, yeşil elma ve kırmızı pancar bunun yanında mevsimine göre ıspanak, maydanoz, çiğ olarak katı meyve sıkacağı ile suları sıkılarak her sabah kahvaltı yerine 2 bardak vücut sıcaklığında içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyularak yudum yudum içilecek.
Not:Bu sebzelerin içindeki vitaminler yağda çözündükleri için zeytinyağı mutlaka konulmalı,aksi halde vitaminlerden yararlanmak mümkün değil.
Öğlen :mevsiminde olan sebzeler 5 dakika kadar hafif haşlanarak yenilecek suları da içilecek.
Akşam: salata , ve sebze çorbası tüketilecek başka bir şey yenilmeyecektir…
son gece akşam yemeği yerine 1 su bardağı limon suyu ve 1 su bardağı zeytin yağını yudum yudum içilecek ve burundan nefes almaya özen gösterilecek ki yağ vücutta gezinsin ve bedeni temizlesin.sabah kalkınca da lavman yapılacak.
Kür boyunca yemememiz gereken yiyecekler
Ekmek , hayvansal gıdalar et süt yumurta, peynir ,konsantre gıdalar,şeker yenmeyecek siyah çay içilmeyecek, .
7 gün boyunca lavman yaparak bedeni temizliyoruz
Kaynamış Su ile Lavman detoks Uygulaması :İki buçuk litre su kaynayana kadar ısıtılır. Kaynayan su vücut ısısına gelene kadar soğutulur. İki kaşık limon suyu ve elma sirkesi ilave edilir.
Öncelikle bu karışımın yarım litresi, sulu lavman setinin torbasına doldurulur. Lavman setinin hortumunun ağzı hafifçe yağlandıktan sonra anüse sokulur.
Lavman setindeki suyun kalın bağırsağa dolması beklenir. Dolduktan sonra minimum 5 dakika su kalın bağırsakta bekletilir.
Erken boşaltım hareket refleksi oluşursa boşaltım yapılır. Daha sonra hazırlanan karışımın iki litresi lavman setine doldurulur ve lavman işlemi için hazırlanılır.
Uygulanışı: Bu aşamada diz üstü durulur ve öne yere doğru eğilinir. Hortum ve anüs yağlanarak veya kremlenerek hazırlanır. Lavman seti, içindeki suyun rahatça kalın bağırsağa akması için 1-1,5 m. yükseğe asılır.
Diz üstü durumda lavman setinin hortumu anüse yerleştirildikten sonra dirseklerin üzerine eğilerek alın yere değecek şekilde baş ve beden öne doğru yatırılır. Lavman setindeki bütün suyun kalın bağırsağa dolması beklenir.
Daha sonra duruş pozisyonu hiç bozulmadan, lavman seti anüsten çıkarılır. Bu işlemden 1 dakika sonra vücut önce sağ tarafa 5 dakika yatırılır. Sonra sırt üstü yatarak bacaklar yukarı doğru kaldırılır ve suyun kalın bağırsağın dibine doğru gitmesi sağlanır. Bu konumda mümkün olduğu kadar durulduktan sonra boşaltım yapılır.
Gönderen ulu çınar zaman: 12:51
Etiketler: [url=http://alternatiftb.blogspot.com.tr/search/label/Kapari hangi hastal%C4%B1kta ne %C5%9Fekilde kullan%C4%B1l%C4%B1r %3F]Kapari hangi hastalıkta ne şekilde kullanılır ?[/url]