KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Ameliyat Sonrası Ödem Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir? sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
huzeyfe
Süper Moderatör
huzeyfe


Mesaj Sayısı : 7719
Rep Gücü : 18108
Rep Puanı : 23
Kayıt tarihi : 27/03/09

Ameliyat Sonrası Ödem Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir?  sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz Empty
MesajKonu: Ameliyat Sonrası Ödem Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir? sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz   Ameliyat Sonrası Ödem Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir?  sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz Icon_minitimeC.tesi Haz. 03, 2017 4:31 am

eklem içinde ödem ,sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz. dizde sıvı toplaması ya da çevre dokulardaki ödemler hareketi zorlaştırır, yürümeyi zorlaştırır, kas güçsüzlüğüne neden olur.

https://www.doktorsitesi.com/soru/hocam-dizimde-odem-var-nasil-duzelir/1474753




Ameliyat Sonrası Ödem



Ameliyat Sonrası Ödem, deri ve diğer dokular arasında hücrelerin fazladan su tutması nedeniyle deri altında oluşan şişliğe ödem adı verilir. Genelde bir rahatsızlıktan sonra meydana gelen bu şişlikler vücudun gösterdiği dışa dönük bir belirtisi halinde kompleks olarak da değerlendirilir. Göz kapaklarında, ayaklarda, ayak bileklerinde, el parmaklarında ve karın bölgesinde de hissedilebilir. Ödem sadece el, ayak yada ayak bileği gibi bölgelerde değil vücudun genelinde etkili olabilir. Bunun oluşması beslenme kaynaklı olabileceği gibi, ameliyatta vücuda yapılan müdahale sonucunda da tepki olarak ortaya çıkabilir. 
Kan damarları, hücreler, karın boşluğu, akciğer, kalp, böbrek, beyin ve hatta bağırsaklarımızda da oluşabiliyor. Çoğu zaman ameliyat veya bir cerrahi işlemden sonra ödemlerin oluştuğu görülmektedir. Ancak ameliyat sonrası oluşan ödemler belirli bir süre sonunda kendiliğinden de geçmesini sağlar. Ameliyat sonrası ödem tedavisi sağlıklı ve dengeli beslenmeyle gerçekleşir. Ayrıca ameliyat sonrası oluşan ödemlerin önlenmesi için yapılacaklardan en önemlisi düzenli spor ve egzersizdir. Hayatına hareket vermesi anlamında bu ödemlerin geçmesini ve azalmasını sağlamaktır. Hastaların tedavi sürecinde iyi bir moral ile iyileşmeleri daha kolay olacaktır.

Ameliyat Sonrası Ödem Belirtileri; Ödemin belirtileri bulunduğu bölgeye göre değişir. Ödemli dokular şişkin ve soluk görünür.

Ameliyat Sonrası Ödem Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir?  sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz Ameliyat-sonrasi-odem

Deri gergin ve parlak bir görünüm içerisindedir. Doğal kıvrımlar kaybolur. İlerlemiş durumlarda doku yıkımı da meydana gelebilir. Deri altı dokularının ödemi kolaylıkla anlaşılır. Ödemli bölgeye parmakla bastırıldığı zaman bir süre kaybolmayan çukurluk oluşur. Bu basit uygulama hafif ödemlerin olduğunu göstermektir. Vücudun farklı bölgelerinde ödem toplanabilir. Yani kalp yetersizliği, böbrek yetersizliği ve sürekli oturmaya bağlı ödemler yer çekimi etkisi ile ayak bileği ve ayaklarda oluşabilir. Damar tıkanıklığı veya toplardamara baskı yapan nedenlere bağlı ödemler ise, tek kol veya tek bacakta şişme ile kendini belirgin olarak gösterebilir. İç organlarda sıvı birikmelerine bağlı ödemler, organla ilgili bulgular verir. Yani akciğer ödeminde nefes darlığı meydana gelebilir. 

Ameliyat Sonrası Ödem Tedavisi; Ödemin vücuttan atılması için bol miktarda su tüketilmesi gereklidir. Tuz ve şeker tüketimi azaltılmalıdır. Süt ve süt ürünleri bol miktarda tüketmeye özen gösterilmelidir. Egzersiz yapılmalıdır ve bol bol hareket etmek gereklidir. Ödem söktürücü çaylar ve kürler uygulanmalıdır. Alkol, sigara ve asitli içecek tüketimi azaltılmalıdır. Vücuttan su atmaya yardımcı olan sebzeler ve meyveler en iyi besin kaynağıdır. Bunları tüketildiği zaman vücutta azalan su miktarını dengeler. Lifli gıdalar sindirimi kolaylaştırdığı için vücudu ideal kiloda tutmasını sağlamaktadır.
Yayınlanma Tarihi : 14.04.2016 12:06:12
Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir?

YE-İÇ02 Nisan 2017
https://www.iyihisset.com/ye-ic/saglikli-beslenme/odem-nedir-odem-olusumu-nasil-engellenir
Share to FacebookShare to TwitterShare to E-posta
Ameliyat Sonrası Ödem Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir?  sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz Shutterstock_381670786_0
Ödem, yani vücuttaki su artışı; vücuda alınan sıvı ile vücuttan atılan sıvı arasındaki dengenin bozulması sonucu meydana gelir. Bu dengenin bozulmasını etkileyen birçok etmen bulunur.
Vücudumuzun kendine has yapısında, biyolojik düzenini doğrudan etkileyen iç ve dış etkenler mevcuttur. En önemli dış etkenler hava değişimi veya sıcaklık-soğukluk farklılığıdır.
Havanın soğuk olması vücudu kaplayan deri ve altındaki damarları büzüştürür, bunun sonucunda vücut ısı kaybeder. Damarların daralması sonucu vücutta bulunan kan böbrekler, kalp, ve diğer organlarda yoğunlaşır. Bazal metabolizma soğuk havalarda yavaşlar ve vücut ısısı azalır. Vücut da buna tepki olarak kendi normal ısı seviyesine ulaşmak için daha fazla enerjiye ihtiyaç duymaya başlar.
Sıcak havalarda ise bunun tam tersi bir durum gelişir. Organlardaki kan miktarları damarların genişlemesiyle azalır ve damarlarda bulunan kan miktarı artar. Sıcak hava, nem oranındaki artış, rüzgar ve sis yoğunluğu gibi iklim değişiklikleri kişinin vücut ritmini etkilemektedir. Bu etkilenme sonucu organizmada bazı değişiklikler meydana gelir.  Vücuda alınan sıvı miktarı ile atılan sıvı miktarı arasında normalde bir denge söz konusudur. Kalpten alınan sıvı dolaşım sistemi tarafından damarlar yoluyla dokulara taşınır. Dokuların ihtiyacı olan oksijen ve besin öğeleri bu sıvı tarafından sağlanır. Besin ve oksijen, dokulara ulaştığında kan damarları tarafından gerekli dokulara aktarılır. Bu besin öğelerinin kullanılmasıyla birlikte sıvı, kalbe damarlar aracılığıyla geri iletilir.  
Sonuç olarak bazı durumlarda vücudun sıvı alışverişinde dengesizlikler yaşanır ve vücutta ödem (su artışı) oluşur.
Peki, ödem oluşma sebepleri nelerdir?
Ameliyat Sonrası Ödem Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir?  sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz Shutterstock_554782786
Lodos: fiziksel ve ruhsal açıdan, kişinin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Uykusuzluk veya fazla uyku hali, çoğunlukla baş ağrısı, mide ağrısı, yorgunluk, huzursuzluk, iştahsızlık veya fazla iştah gibi birçok soruna yol açabilen lodosun en bilinen etkisi ödem oluşturması ve şişkinliğe yol açtığıdır.


Hareketsizlik: Yürürken veya koşarken bacak kasları damarları sıkıştırarak kan dolaşımını sağlar. Hareketsiz kalan kaslar damarlarda kan toplanmasına neden olur, dokulardan damarlara sıvı aktarımı zorlaşır ve sıvının dokularda birikmesi sonucu ödem oluşur. 
Ameliyat Sonrası Ödem Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir?  sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz Shutterstock_302901386
Isı: Isı fazlalığı veya artışı damarların genişlemesine yol açar. Böylece sıvının dokulara geçişi kolaylaşır ve sonucunda ödem oluşur. Fazla nem oranı da bu durumun artmasında etkilidir.
Ameliyat Sonrası Ödem Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir?  sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz Shutterstock_474705142
Bazı ilaçlar: Çeşitli ilaç türleri (steroidler, tansiyon düzenleyiciler veya kortizoller gibi) damarlardan ayrılan sıvı akışının düzgün ayarlanamaması sonucu ödeme yol açabilir.
Ameliyat Sonrası Ödem Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir?  sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz Shutterstock_137498780
Fazla Tuz: Tuz, vücut dokuları tarafından belli miktarlarda ihtiyaç duyulan bir maddedir. Ancak fazla tuz tüketiminde vücut yapısında suyu tutarak tuzu seyreltir ve bunun sonucunda ödem oluşur.
Ameliyat Sonrası Ödem Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir?  sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz Shutterstock_403459432
Regl Dönemi ve Gebelik: Hormon seviyelerinde oluşan değişim nedeniyle vücuda alınan ve atılan sıvı dengesi bozulabilir. Böylece vücut sıvıyı tutar ve ödem oluşur.


Bazı hastalıklar: Böbrek hastalığı, Kalp hastalığı, tiroit, lenfödem ve karaciğer hastalığı, kan pıhtılaşması, enfeksiyonlar ve tümör gibi durumlarda vücudun sıvı dengesi bozulabilir ve ödem oluşur.


Dağ sporları veya Sürekli Uçuşlar: Yükseklik ne kadar artarsa vücut tarafından su ve sodyum o kadar tutulur, böylece vücuttaki dengelerin bozulması nedeniyle sıvı miktarı artarak ödem oluşur.
Ödem Oluşumunu Engelleme Yolları
Ameliyat Sonrası Ödem Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir?  sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz Shutterstock_397831372
*Yeterli miktarda su içmek ve sodyum tüketimin azaltmak. Yüksek sodyum içeren besinler tüketmek sıvının vücut tarafından tutulmasına yol açar.
*Armut, maydanoz, salatalık, elma, kabak, portakal, tam tahıl ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, tarçın ve karanfille yapılmış çay veya kiraz sapı ödemi atmaya yardımcı olur. Salamura ve turşu gibi tuzlu yiyecekler, alkol, kola, kafein, çikolata, şeker, soya sosu, fazla protein ve süt ürünleri tüketimi ödemin artmasına neden olur.

*İdeal kiloda olmak veya sağlıklı kiloyu korumak. Fazla kilo damarlar üzerinde ekstra basınç oluşturmaya, dolaşımın yavaşlamasına ve sonuç olarak vücuttaki sıvı dengesinin bozulmasına neden olur.


*Düzenli egzersiz yapmak. Fiziksel aktivite sıklığı ve düzeni, sıvı dengesinin korunmasında önemli bir rol oynar.

*Masaj yaptırmak. Masaj, dokular arası dolaşımın artırılmasına yardımcı olarak vücuttaki ödemin giderilmesini sağlar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Ameliyat Sonrası Ödem Ödem nedir? Ödem oluşumu nasıl engellenir? sıvı toplaması varsa ultrason eşliğinde boşaltıyoruz
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  kol kaslarını kaplayan zar (faysa ÖDEM NEDİR? TEDAVİSİ NASIL YAPILIR? Dim Medya A.Ş. ve Yeni Alanya Gazetesi internet sitelerinde yayınlanan haber, yazı, resim ve fotoğrafların FSEK ve Basın Kanunu'ndan kaynaklanan her türlü hakları Dim Medya Gazetecil
» Tasavvufa Dair Ne Varsa..kaynak..bloglarda ne varsa
» Jinsei Kolye, radyo aktivite testinden de olumlu rapor almış
» İltihaplı Ekrem Ağrılarına ve Romatizmaya, Diz Kapağında Sıvı Kaybına Beslenme Tavsiyeleri
» Bu belirtiler varsa asprin alerjisine dikkat!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Sağlık Ve Şifalı Bitkiler-Gıda-
Buraya geçin: