KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

“Allah gayûr’dur ..mü'minler hakkında gayret ve hamiyet gösterir. kıskançtır. Kulunun kalbinde kendisinden başka bir şeyin bulunmasını sevmez

YazarMesaj
huzeyfe
Süper Moderatör
huzeyfe

Rep Gücü : 18108
Rep Puanı : 23

“Allah gayûr’dur ..mü'minler hakkında gayret ve hamiyet gösterir.   kıskançtır. Kulunun kalbinde kendisinden başka bir şeyin bulunmasını sevmez  Empty
MesajKonu: “Allah gayûr’dur ..mü'minler hakkında gayret ve hamiyet gösterir. kıskançtır. Kulunun kalbinde kendisinden başka bir şeyin bulunmasını sevmez    “Allah gayûr’dur ..mü'minler hakkında gayret ve hamiyet gösterir.   kıskançtır. Kulunun kalbinde kendisinden başka bir şeyin bulunmasını sevmez  Icon_minitimePaz Ekim 15, 2017 12:10 pm

allah gayurdur gayretlilerin en gayretlisidir

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/3176-allah-gayur-dur-cok-kiskanctir.html
Fahr-i Kâinat Efendimiz (s.a.v.), sizin de naklettiğiniz gibi, "Allahü Zû'l-Celâl ‘Gayûr'dur (kıskançtır)" buyurmuşlardır. [Bkz. Buhârî, Sahih, Nikah 107, Hudûd: 40, Tevhid 20 ; Müslim, Sahih, Lian 16-17 ; Dârimî, Sünen, Nikah 37 ; Ahmed b. Hanbel, Müsned, c.II, s.32, c.6, s.307]

Ebu Hüreyre (r.a.) anlatıyor:
 “Sa‘d b. Ubâde (r.a.), ‘Yâ Rasûlallah (s.a.v.), hanımımın yanında bir adam bulsam, dört şâhid getirinceye kadar ona dokunmayacak mıyım?’ diye sordu.
 Rasûlullah (s.a.v.); “Evet!”” cevabını verdi.
 Hz. Sa‘d, ‘Asla olmaz! Seni, hak (din) ile gönderen Allah’a yemin ederim ki, ben onu, bundan önce mutlaka kılıçla tepeleyiveririm!’ dedi.
 Rasûlullah (s.a.v.), “Efendinizin söylediğine kulak verin! O, hakikaten gayûrdur (kıskançtır), amma ben, O"ndan daha gayûrum, Allah da benden gayûrdur!” buyurdular. [Müslim, Sahih, Kitâbu’l- Liân, Bâb:1, Hadis no: 16]

[size=24]Allah gayyurdur (Kıskançtır)" - "Allâh'dan sakın! Allah gayyurdur. Çok kıskançtır. Kulunun kalbinde kendisinden başka bir şeyin bulunmasını sevmez ve razı olmaz!" (Ruhü’l Beyan Tercümesi C:3 S:626)[/size]

Öncelikle işaret edelim ki, Allah Teâlâ’nın kıskançlığı, kulunun günah işlemesini istememesi mânâsındadır. Zira Rasûlullah Efendimiz (s.a.v.), bu husustaki bazı hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmaktadır:
"Muhakkak ki Allah, mü'minler hakkında gayret ve hamiyet gösterir. Allah'ın gayreti (kıskançlığı), Allah'ın haram kıldığı fena şeyleri, mü'minin işlemesinden dolayıdır." [Buhârî, Sahih, Nikâh, 108 ] "Allah Tealâ'nın korusu vardır. Cenâb-ı Hakk'ın korusu haram kıldığı şeylerdir." [Nesâî, Sünen, Büyu' 2 ; Ebâ Dâvûd, Sünen, Büyu', 3] "Allah Tealâ bir kulunu sevdiği zaman onu dünyalık (arzular)dan korur." [Tirmizî, Sünen, Tıbb, 1]

“Allah gayûr’dur ..mü'minler hakkında gayret ve hamiyet gösterir. kıskançtır. Kulunun kalbinde kendisinden başka bir şeyin bulunmasını sevmez
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» “Zâlim, yeryüzünde Allah’ın adâletidir. Allah onunla (başkalarından) intikâm alır. Sonra (döner), ondan da intikâmını alır.” (bk. Keşfu’l-Hafâ, 2/64) الظَّالِمُ عَدْلُ اللَّهِ فِي الأَرْضِ ، يَنْتَقِمُ بِهِ ، ثُمَّ يَنْتَقِمُ مِنْهُ
» Allah kimleri sever?Kimleri Sevmez
» Allah arşa istivâ etmiştir. ne demek Allah' nerede
» En mutlu insanlar her şeyin en iyisine sahip değildirler.
» NEDEN BEN…!? Elimde şampiyonluk kupasını tutarken Allah’ıma ‘Neden ben?’ diye hiç sormadım. Şimdi sancı çekerken, Allah’ıma nasıl ‘Niye ben’ derim?