KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 flörür bazı ülkelerde yasak içme suda Florür ün 8 Zararı ve Florürden Korunma Yolları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
huzeyfe
Süper Moderatör
huzeyfe


Mesaj Sayısı : 7719
Rep Gücü : 18108
Rep Puanı : 23
Kayıt tarihi : 27/03/09

flörür bazı ülkelerde yasak içme suda   Florür ün 8 Zararı ve Florürden Korunma Yolları Empty
MesajKonu: flörür bazı ülkelerde yasak içme suda Florür ün 8 Zararı ve Florürden Korunma Yolları   flörür bazı ülkelerde yasak içme suda   Florür ün 8 Zararı ve Florürden Korunma Yolları Icon_minitimeC.tesi Mart 17, 2018 10:33 am

http://www.zehirsizev.com/anne-cocuk/florurun-8-zarari-ve-florurden-korunma-yollari/

Florürün 8 Zararı ve Florürden Korunma Yolları

bengu | Temmuz 18, 201316 Yorum |

flörür bazı ülkelerde yasak içme suda   Florür ün 8 Zararı ve Florürden Korunma Yolları Musluk_florur
 Foto: Cheeseslave.com
Florür tartışmalı bir madde. Düşük dozlarda diş çürümelerini engellediği için önceleri serbestçe diş macunlarına, hatta bazı ülkelerde şebeke suyuna katılırken, son yıllarda zararları faydalarından daha çok tartışılıyor.

Çin, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Danimarka, Norveç, İsveç, Hollanda, Macaristan ve Japonya gibi bazı ülkelerde suya florür katılması yasak. Türkiye’de suya florür katılmıyor, ama pek çok ilimizin şebeke suyunda doğal olarak florür bulunuyor. Üstelik şebeke suyu tek florür kaynağı değil. Hazır meyve suyu ve gazlı içeceklerden tutun, bebek mamalarına kadar pek çok üründe florür bulunuyor.

Florür Kaynakları

Çoğu kişi florürsüz diş macunu kullanarak bu kimyasalın zararlı etkilerinden korunabileceğini düşünüyor. Ancak bazı illerimizde şebeke suyunda yüksek sayılabilecek miktarlarda florür bulunuyor.  [url=http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=t%C3%BCrkiye i%CC%87%C3%A7me sular%C4%B1nda flor%C3%BCr%C3%BCn b%C3%B6lgesel da%c4%9f%c4%b1l%c4%b1m%c4%b1%c4%b1&source=web&cd=1&cad=rja&sqi=2&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.journals.istanbul.edu.tr%2F]Türkiye İçme Sularında Florürün Bölgesel Dağılımı (I)[/url] (PDF) başlıklı çalışmada, Marmara Bölgesi’nin suları incelenmiş ve bazı ilçelerde florür değerlerinin tehlikeli seviyelere çıktığını saptamış. Örneğin Kırklareli merkez ilçede sudaki florür değerlerinin, Dünya Sağlık Örgütü’nün güvenli bulduğu aralık olan 0,5 – 1.7 mg/lt.nin üzerinde olduğu saptanmış.

İşin kötüsü, oturduğunuz bölgedeki suların düşük florürlü olması da yetmiyor, çünkü tükettiğimiz pek çok hazır içecek, Türkiye’nin farklı bölgelerinde, şebeke suyundan üretiliyor. Eğer üretimin yapıldığı bölgedeki sular yüksek florür içeriyorsa, ürünü tükettiğinizde siz de florüre maruz kalıyorsunuz.

Florür kaynağı olabilecek bazı ürün ve gıdalar şöyle:


  • Florürlü diş macunu
  • Bebek maması
  • Hazır çorba
  • Tavuk bulyon
  • Teflon tava veya tencerede pişmiş gıdalar
  • Gazlı içecekler
  • Hazır meyve suları
  • Paketli ve/veya işlenmiş gıdalar
  • Anestezi kimyasalları
  • Florürlü tuz
  • Sigara


Florür neden zararlı?

1. Biyobirikim

Biyobirikim, belirli bir kimyasalın vücutta birikme eğilimine verilen teknik isim. Florür, biyobirikimli kimyasalların arasında. Sağlıklı bir kişi, her gün aldığı florürün %50 – 60’ını idrar yoluyla vücudundan atıyor. Geri kalanıysa kemiklerde ve beyinde birikiyor. Bebek ve çocuklarsa aldıkları florürün sadece %20’sini vücuttan atabiliyor. Kemiklerde biriken florür miktarı hayat boyu artış gösteriyor.

2. Üreme sistemi

Laboratuvar hayvanlarında yapılan deneylerde, yüksek dozlarda florürün erkek üreme organlarına hasar verdiği ve kısırlığa yol açtığı tespit edilmiş. ABD’de yapılan bir araştırma, şebeke suyunda 3 mg/lt. ve daha fazla florür bulunan yerlerde doğurganlık oranlarının düştüğünü belirlemiş. Bir başka araştırmaysa, yine yüksek florürlü bölgelerde yaşayan erkeklerde ortalamanın altında testosteron hormonu tespit etmiş.

3. Beyin (merkezi sinir sistemi)

Florürün merkezi sinir sistemi için zararlı olduğunu belgeleyen onlarca araştırma var. Florürün beyinde biriktiğine, davranış değişikliklerine yol açabildiğine ve uzun vadede Alzheimer hastalığına yol açabildiğine dair bulgular var.

İçme suyunun florürlenmesini destekleyenler, bu çalışmalarda çok yüksek dozda florür kullanıldığını savunsalar da, florürün biyobirikimli olduğunu unutmamak gerekli.

4. Düşük IQ

Çin, İran, Hindistan ve Meksika’da yapılan 24 ayrı çalışmada, vücuttaki florür miktarıyla IQ arasında ters bağıntı olduğu ortaya konmuş. İçme suyundaki 1 mg/lt. florür artışının, 0,59 IQ puanı kaybına yol açtığı bulunmuş.

5. Erken ergenlik

Florürün merkezi sinir sistemi dışında da olumsuz etkileri var. Florür aynı zamanda pineal bezini olumsuz etkiliyor. Bu bez, pek çok başka işlevin yanı sıra, büyüme ve ergenlik süreçlerinden sorumlu. Yapılan araştırmalar (PDF), içme suyuna florür katılan bölgelerde kız çocukların, florür kullanılmayan bölgelere kıyasla 5 ay önce âdet gördüğünü ortaya koymuş.

6. Tiroid hormonları

Florürün tiroid bezini de olumsuz etkilediği bildiriliyor. Ukrayna’da yapılan bir çalışmada, 2,3 ml/lt. düzeyinde florürün tiroit hormonunda azalmaya yol açtığı belirlenmiş. Hatta bu etki o kadar tutarlıymış ki, 20. yüzyıl ortalarında hipertiroidizmi (aşırı aktif tiroid bezi) olanlara florür tedavisi önerilmiş.

7. Romatizma belirtileri

Skeletal florozis, florürün kemiklerde birikmesiyle ortaya çıkan ve romatizma benzeri belirtilere yol açan bir rahatsızlık. İşin kötüsü, belirtileri romatizmayla karıştırılabildiğinden, erken safhada teşhis koyulması oldukça güç. Belirtiler ışığında doktorlar genellikle romatizmadan şüphelendikleri için, aslında son derece basit bir şekilde (florür alımını keserek) tedavi edilebilecek rahatsızlık, uzun yıllar tedavi edilmeyebiliyor.

8. Kemik erimesi

Florür, kemiklerde birikiyor. Florürün sağlık üzerindeki etkisini araştıran ilk çalışmalardan birine göre, içme suyuna florür katılan bölgelerdeki çocuk nüfusunda görülen kemik ve kemik bağlantılı rahatsızlıklarda iki kat artış kaydedilmiş. Benzer şekilde, Meksika’da yapılan bir araştırma (PDF), diş macunundaki florürle çocuk kemik kırılmaları arasında bağıntı olduğunu ortaya çıkarmış.

Kaynaklar:

Ann Marie Michaels, The Top 10 Dangers of Fluoride, Cheeseslave.com

Bachinskii PP, Gutsalenko OA, Naryzhniuk ND, Sidora VD, Shliakhta AI, Action of the Body Fluorine of Healthy Persons and Thyroidopathy Patients on the Function Of Hypophyseal-Thyroid System, Problemi Endokrinologii, Cilt: 31, Sayı: 6, Kasım-Aralık, 1985, Sayfa: 25-29.

Başak Pirtini, Toksik Diş Macunu – Florür tehlikesi, Dogalanneyim.blogspot.com

Bilge Hapçıoğlu, Rian Dişçi, Leman Demir, Ender Başak, Övat Güray, Nurten Özer, [url=http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=t%C3%BCrkiye i%CC%87%C3%A7me sular%C4%B1nda flor%C3%BCr%C3%BCn b%C3%B6lgesel da%c4%9f%c4%b1l%c4%b1m%c4%b1%c4%b1&source=web&cd=1&cad=rja&sqi=2&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.journals.istanbul.edu.tr%2F]Türkiye İçme Sularında Florürün Bölgesel Dağılımı (I)[/url], İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, Cilt: 26, Sayı: 4, Aralık, 1992, Sayfa: 222-23.

David B. Ast ve Edward Schlesinger, The Conclusion of a Ten-Year Study on Water Fluoridation (PDF), American Journal of Public Health and the Nation’s Health, Cilt: 46, Sayı: 3, Mart 1956, Sayfa: 265-71.

M. Teresa Alarcón-Herrera, Ignacio R Martín-Domínguez, Rodolfo Trejo-Vázquez, Sandra Rodriguez-Dozal, Well Water Fluoride, Dental Fluorosis, and Bone Fractures in the Guadiana valley of Mexico (PDF), Fluoride, Quarterly Journal of the International Society for Fluoride Research, Cilt: 34, Sayı: 2, Mayıs 2001, Sayfa: 91-160.

Phyllis J. MullenixCorresponding author contact information, Pamela K. Denbesten, Ann Schunior, William J. Kernan, Neurotoxicity of Sodium Fluoride in Rats, Neurotoxicology and Teratology, Cilt: 17, Sayı: 2, Mart-Nisan 1995, Sayfa: 169-77.

Stan C. Freni, Exposure to High Fluoride Concentrations in Drinking Water is Associated With Decreased Birth Rates, Journal of Toxicology and Environmental Health, Cilt: 42, Sayı: 1, Ocak 1994, Sayfa: 109-121.
Yunpeng Ding, YanhuiGao, Huixin Sun, Hepeng Han, Wei Wang, Xiaohong Jia, Xuehui Liu, Dianjun Sun, The Relationships Between Low Levels of Urine Fluoride on Children’s İntelligence, Dental Fluorosis in Endemic Fluorosis Areas in Hulunbuir, Inner Mongolia, China, Journal of Hazardous Materials, Cilt: 186, Sayı: 2–3, Şubat 2011, Sayfa: 1942–46
bengu | Temmuz 18, 201316 Yorum 
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
huzeyfe
Süper Moderatör
huzeyfe


Mesaj Sayısı : 7719
Rep Gücü : 18108
Rep Puanı : 23
Kayıt tarihi : 27/03/09

flörür bazı ülkelerde yasak içme suda   Florür ün 8 Zararı ve Florürden Korunma Yolları Empty
MesajKonu: Diş macunu nun 10 Doğal Alternatifi   flörür bazı ülkelerde yasak içme suda   Florür ün 8 Zararı ve Florürden Korunma Yolları Icon_minitimeC.tesi Mart 17, 2018 10:39 am

Diş macununun 10 Doğal Alternatifi



http://sizdeduyun.com/dis-macununun-10-dogal-alternatifi/



Diş macununun yerine doğal olarak ne kullanabilirim diyenlerdenseniz doğru yere geldiniz. Dişlerinizi ve diş etlerinizi sağlıklı tutmak için her zaman doğru araçları kullanmanız gerekir. Günlük diş fırçalamak, diş ipi kullanmak, şeker alımını sınırlamak, ağız hijyenine dikkat etmek önemli unsurlarıdır.

Ancak diş macunu gibi bazı oral hijyen ürünleri titanyum dioksit, sodyum loril sülfat ve yapay tatlandırıcılar gibi ağız sağlığınız için kötü olabilecek birçok zararlı bileşen içerir.
Bu nedenle birçok kişi diş macunu için doğal alternatifler arıyor. Aslında, dişlerinizi fırçalamak ve onları yıllarca beyaz ve parlak tutmak için diş macunu yerine kullanabileceğiniz bazı basit ve ucuz doğal ürünler var.
İşte diş macunu için ilk 10 doğal alternatifler.

1. Karbonat

Karbonat  dişlerini temizlemek için düzenli olarak kullanabileceğiniz en iyi diş macunu alternatiflerinden biridir. Aslında, birçok ticari diş macununun ana maddelerin birisi olarak pudra içerir.
Karbonat aşındırıcı bir ajan görevi görür, dişlerinizi beyazlatıp parlak görünmesine yardımcı olur. Ağızda bulunan asitleri bile nötralize eder, bu da kötü ağız kokusu şansını azaltır.
2008 yılında yapılan bir çalışmada, karbonatın diş fırçalama, diş temizliğinde etkili olduğu ve plakları temizleyerek diş çürümesine karşı koruma sağladığını bildiriyor.

  • Islak diş fırçasını karbonata batırın ve dişlerinizi normal şekilde fırçalayın.
  • Bir çay kaşığı karbonatı biraz su ile karıştırarak pasta kıvamına getirin. İsterseniz, ağzınıza narin bir his vermek için suya birkaç damla nane nişastası ekleyebilirsiniz.

Not: Dişlerinizi karbonat ile fırçaladıktan sonra en az yarım saat bir şey yeyip içmeyin. Ayrıca, karbonat diş minesini aşındırabileceğinden sürekli kullanmayın.

2. Hint Lilası

Hint lilası, aynı zamanda neem veya margosa olarak da bilinir, kullanabileceğiniz en iyi diş macunu alternatiflerinden biridir. Onun antibakteriyel ve antiseptik özellikleri çürüklere neden olan bakterileri öldürür, plakları temizler, diş eti iltihabını ve diğer diş eti hastalıklarını tedavi eder.
2008 tarihli bir araştırma neemin diş eti iltihabı tedavisinde neredeyse mucizevi özelliklere sahip olduğunu bildirmektedir.
Aynı zamanda ağzınızın uzun süre güzel kokmasını sağlar.

  • Neem yapraklarının suyunu sıkın ve dişlerinize sürün. Birkaç dakika beklettikten sonra dişlerinizi yumuşak bir diş fırçası ile fırçalayıp ılık su ile durulayın.
  • Dişlerinizi fırçalamak için misvak çubuklarını da kullanabilirsiniz. Misvağın uçlarını dişlerinizi fırçalamaya yetecek yumuşaklığa gelene kadar suda bekletin.

Ökaliptüs, turuncu veya kireç ağacından, iki parça da diş temizliği için çiğneme çubuğu olarak kullanılabilir.

3. Zerdeçal

Zerdeçal genel ağız sağlığını geliştirir ve ayrıca bu sarı baharat tozunu zaman zaman diş fırçalamak için kullanabilirsiniz.
Antiplak, anti-inflamatuar ve antibakteriyel özellikleri, diş ağrısı ve diş eti iltihabı gibi diş problemlerini engellemeye yardımcı olur.
2012 yılında yapılan bir araştırmada, zerdeçallı gargaranın plak kontrolü ve diş eti iltihabının önlenmesinde etkili olduğu bildirildi.

  • ¼ çay kaşığı zerdeçal tozunu az hardal yağı ile karıştırın. Bu macunu diş fırçanızın üzerine koyun ve dişlerinizi fırçalamak için kullanın. Fırçalama işleminden sonra ağzınızı iyice durulayın.
  • Ayrıca bir fincan zerdeçal tozuna ılık suya ekleyebilir ve bir gargara olarak kullanabilirsiniz. 30 saniye boyunca gargara yapıp tükürün.

4. Hindistan Cevizi Yağı

Hindistancevizi yağı, ağız temizliği için kullanışlı olan antifungal ve antibakteriyel özelliklerinden dolayı başka bir harika doğal diş macunu alternatifidir.

Bu yağ, dişlerinizdeki plakların azalmasına yardımcı olabilir ve diş ağrısı, ağız kokusu ve diş eti hastalığı gibi sorunları önleyebilir.
Hint Periodontoloji Dergisi’nde yayınlanan 2014 tarihli bir araştırmada, hindistancevizi yağının ağız sağlığını korumada ve iyileştirmede değerli koruyucu bir ajan olarak kullanılabileceği bildiriliyor.
2015 yılında Nijerya Medical Journal’da yayınlanan bir başka çalışma hindistan cevizi yağı kullanımının plak oluşumunu azaltmada etkili olduğu bildirildi.

  • Ağzınıza 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı koyun.
  • Yağ köpüklü ve süt beyazı olana kadar yaklaşık 15 dakika boyunca ağzınızda döndürün.
  • Ardından ağzınızı su ile iyice durulayın.
  • Son olarak, neemli diş macunu ile dişlerinizi fırçalayın ve dişlerinizdeki parıltıyı seyredin.

Not: Bu yöntemi sabah aç karnına uygulamayın.

5. Aktif kömür

Bir diğer iyi diş macunu alternatifi de aktif kömürdür.
Aktif kömür, dişlerinizdeki lekeleri ve plakları azaltabilir. Mikro gözenekli kömür dişlerdeki lekelenen plak ve diğer maddeleri emmeye yardımcı olur.
Buna ek olarak, ağzınızdaki pH dengesini geliştirir, toksinleri çıkarır ve ağız kokusu ile mücadeleye yardımcı olur.

  • Diş fırçanızı ıslatın ve toz haline getirilmiş aktif kömürün içine daldırın.
  • Normalde yaptığınız gibi dişlerinizi fırçalayın.
  • Son olarak, ağzınızın içindeki siyahlık gidene kadar ağzınızı suyla yıkayın.

Not: Diş kaplaması olanlar aktif kömür kullanmamalıdır.

6. Bentonit Kil

Bentonit kil, dişlerinizi fırçalamak için kullanabileceğiniz mükemmel bir doğal maddedir. Mineraller bakımından zengindir, diş mineralizasyonunu destekler. Artı, dişeti hastalıklarıyla savaşarak nefesinizi tazelemeye yardımcı olan detoxifying özelliklere sahiptir. Ayrıca bu madde dişlerinizi güçlendirip direnç kazandırır ve çürümelere karşı koruma sağlar.

  • Bir kap içine 1 çorba kaşığı bentonit kil koyun.
  • Bir çorba kaşığı kabartma tozu ilave edin.
  • Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar 2 çorba kaşığı veya daha fazla Hindistan cevizi yağı karıştırın.
  • Birkaç damla nane ekstraktı ekleyin.
  • İsteğe bağlı olarak, daha iyi tatması için stevia gibi biraz yapay tatlandırıcı ekleyebilirsiniz.

Bu karışımla dişlerinizi günde en az bir kez fırçalayın.
Ayrıca, karanfil tozu, tarçın tozu gibi malzemelerde ekleyebilirsiniz. Ev yapımı diş macunu kabuğu tozu diş çürümesiyle mücadele eder ve ağız sağlığını korur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
flörür bazı ülkelerde yasak içme suda Florür ün 8 Zararı ve Florürden Korunma Yolları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» diş macunu gerçeği: Florür
» Bel fıtığından korunma yolları
» sigara zararı ile ilgili resimler....
» 10 MADDEDE ALZHEİMER ,BUNAMADAN ve UNUTKANLIKTAN KORUNMA YOLLARI
» ŞEYTAN VE CİNLER GİBİ KÖTÜ VARLIKLARDAN KORUNMA YOLLARI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Sağlık Ve Şifalı Bitkiler-Gıda-
Buraya geçin: