https://www.karar.com/saglik-haberleri/her-gun-mutlaka-ballandira-ballandira-yiyoruz-canan-karatay-uyardi-20-1799074?fbclid=IwAR0SABkI4kZQ87Fd5mZCeO_nXtfw7JN_4omnNPQtKksOagaVPy2nHYrN7q4
Toplumumuzda ekmek tüketimi oldukça fazla. Her öğünde mutlaka tükettiğimiz beyaz ekmeklerin faydalı olduğunu düşünürüz ancak oldukça zararlı. Canan Hoca üstüne basa basa uyardı 20 hastalığa neden oluyor. Bu besini sakın bir daha ağızına sürmeyin. Hem vücudu baştan aşağı zehirliyor hem de beynin çalışmasını engelliyor. Zararlarını öğrenince şok geçireceksiniz.
CANAN KARATAY ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI: 20 HASTALIĞA NEDEN OLUYOR
Beyaz ekmek tüketimin 20 hastalığa neden olduğunu ve beynin düşünme yeteneğini engellediğini belirten Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, şunları söyledi:
"Bunlar; ALS, dikkat dağınıklığı, otizm, diyabet, osteopeni, beyin bulanıklığı,kanser, sık sık hastalanma, süt ürünlerinde entolarans, büyüme geriliği, depresyon, mide bağırsak gazı, kısırlık, migren, sık sık düşük yapma, Alzheimer, sık acıkma, Parkinson, burun tıkanıklığıdır" dedi. Modern buğdayın oldukça zararlı olduğunu belirten Canan Karatay, "Modern buğdaydan ve kuru mayayla yapılan ekmek zararlıdır.
SAKIN EVİNİZE SOKMAYIN! BEYNİ DURDURUYOR VÜCUDU ZEHİRLİYOR
Modern buğday cüce buğdaydır, hibrittir. Hibrit olduğu için içinde gluten çok fazladır. İşte o gluten her türlü hastalığın sebebidir" ifadelerini kullandı. Glutenin mikrobiyom dengeyi alt üst ettiğini belirten Prof. Dr. Karatay, "Çünkü gluten vücuda girdiği zaman bağırsaklardaki dost bakterileri öldürüyor. Mikrobiyom dediğimiz dengeyi alt üst ediyor, ondan sonra hastalıklar başlıyor, o yüzden ekmek yemeyin diyoruz. Çünkü Türkiye'de çok fazla ekmek ve unlu mamüller tüketiliyor"
[url=https://www.karar.com/ara?key=BEYAZ EKME%C4%9E%C4%B0N ZARARLARI NELER?]BEYAZ EKMEĞİN ZARARLARI NELER?[/url]
Beyaz ekmek, beyaz undan yapılan bir ekmek çeşididir. Bu undan yapılan ekmeklerin çok tüketilmesi, bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Beyaz ekmek, diğer tam buğday veya kepekli ekmeklere kıyasla daha düşük besin değeri sunar ve aşırı tüketimi pek önerilmez.
Beyaz ekmek, rafine edilmiş bir tahıl ürünüdür ve bu nedenle lif, vitamin ve mineral açısından zayıf bir besin kaynağıdır. Beyaz ekmek, kan şekerini hızlı bir şekilde yükselten basit karbonhidratlar içerir. Ayrıca, beyaz ekmekte çok az miktarda protein bulunur ve bu da vücutta uzun süre tokluk hissi yaratmaz.
Beyaz ekmek, ayrıca obezite, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı riskini artıran yüksek glisemik indekse sahiptir. İnsülin direnci gibi sağlık sorunlarıyla da bağlantılıdır. Beyaz ekmek, aşırı tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir.
Beyaz ekmek, aynı zamanda glutensiz bir diyet izleyenler için de uygun değildir. Çoğu beyaz ekmek, gluten içeren buğday unundan yapılmıştır ve gluten intoleransı olan kişiler için sağlık sorunlarına neden olabilir.