KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Kul Taksimi mi Allah Taksimi mi?

YazarMesaj
kutluhatice
Özel Üye
kutluhatice

Rep Gücü : 40
Rep Puanı : 2

Kul Taksimi mi Allah Taksimi mi? Empty
MesajKonu: Kul Taksimi mi Allah Taksimi mi?   Kul Taksimi mi Allah Taksimi mi? Icon_minitimeCuma Şub. 12, 2010 5:29 am

Nasreddin Hoca merhuma, talabelerinden biri bir torba ceviz getirir. Hocaefendi,sınıftaki çocuklara hitaben:
-Bu cevizleri kul taksimi mi yapalım, Allah taksimi mi? diye sorunca, çocuklar:
- Allah taksimi yap hocam, derler. Hocaefendi, torbayı eline alarak, kimine bir avuç, kimine bir tane, kimine üç avuç, kimine hiç, kalanını da torbayla birine verir. Ceviz alamıyan çocuklar:
-Hoca, hani bize ceviz? derler. Hoca:
-Çocuklar, baştan size sordum. Allah taksimi istediniz. Allah'ın taksiminde adalet değil, ihsan (lütuf) esastır. Allah, lütfundan dilediğine verir, dilemediğine vermez. Kimine az verir, kimine çok. Hiçbir varlığın ona, "niye böyle?" diye sormaz hakkı yoktur. Mülk sahibi mülkünde dilediği gibi tasarruf eder...
*
*
*
*
*
bunu da imtihan etmek için böyle yapar
kimin çok verdiğiyle kiminide az verdiğiyle
biri sabreden kul olacakmı biri de şükreden kul olacakmı diye

adaletini ise tam olarak ebedi daimi alemde gösterecek

birde nimet meselesi izafi göreceli bir kavramdır
kimisi varlık gibi görünen şeylerde huzuru bulamazken ,fakir soğan ekmekli bir hayatta çok daha büyük lezzetler alabilir

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kul Taksimi mi Allah Taksimi mi?FIKRA..kaza kader konusu için
» Allah arşa istivâ etmiştir. ne demek Allah' nerede
» NEDEN BEN…!? Elimde şampiyonluk kupasını tutarken Allah’ıma ‘Neden ben?’ diye hiç sormadım. Şimdi sancı çekerken, Allah’ıma nasıl ‘Niye ben’ derim?
» “Zâlim, yeryüzünde Allah’ın adâletidir. Allah onunla (başkalarından) intikâm alır. Sonra (döner), ondan da intikâmını alır.” (bk. Keşfu’l-Hafâ, 2/64) الظَّالِمُ عَدْلُ اللَّهِ فِي الأَرْضِ ، يَنْتَقِمُ بِهِ ، ثُمَّ يَنْتَقِمُ مِنْهُ
» Allah SEvgisi