huzeyfe Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 7719 Rep Gücü : 18108 Rep Puanı : 23 Kayıt tarihi : 27/03/09
| Konu: Yanılgı Saatleri..GÜL..Diken...Nurullah Genç Şiirleri Paz Şub. 21, 2010 3:35 pm | |
| Yanılgıya çeker dağları bile Bu yol acıları, kul acıları Mehtâbın kahrıyla çürür bedenim Damıtır içimi çöl acıları
Keskin bir muamma şarâbıdır bu Yine de, günahkâr karanlığımda Cennet kokan bir mehtâbı özlerim Oysa umutların serâbıdır bu
Minyatür bir kalbe sığar mı benim denizleri tutuşturan gözlerim *******************************Y a n ı l g ı S a a t l e r i
Sardunyalar en eşsiz yerde açar, Özlenir, yanılgı saatlerinde. Bulutlara meydan okur turnalar, Süzülür yanılgı saatlerinde.
Yüreklere aksetmeyen sevgiler, Sabahları haram eden geceler, Fedakarlıktan yoksun kelimeler, Ağlatır, yanılgı saatlerinde.
Her taşınan yük derttir omuzlara, Her kazılan yol hüzündür dağlara, Gözlerim yağmur yüklü bulutlara, Yenilir, yanılgı saatlerinde.
Söğütlü ovalar toza bulanır, Gönül yurdumda sevgin arınır, Ruh gemim sahillerinde barınır, Sanmıştım, yanılgı saatlerinde.
Anlatmaktan bıktım kaldırımlara, Yaprakları savuran rüzgarlara, Bir kalem çekilir hatıralara, Silinir, yanılgı saatlerinde.
Taze bir akasya serinliğinde Gençliğim aynada silindiğinde İliklerim bedel derinliğinde Sızlıyor, yanılgı saatlerinde.
http://www.imagestar.nl/bild.php/2996,yan305lg305EBPAH.jpg
http://www.resimupload.com/ds741987720_yanılgı.html
En son huzeyfe tarafından Paz Şub. 21, 2010 4:11 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 5 kere değiştirildi | |
|
huzeyfe Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 7719 Rep Gücü : 18108 Rep Puanı : 23 Kayıt tarihi : 27/03/09
| Konu: Geri: Yanılgı Saatleri..GÜL..Diken...Nurullah Genç Şiirleri Paz Şub. 21, 2010 3:41 pm | |
| gül
Bitir bu işkenceyi , sen de artık bana gül dokundurma elini pıhtılaşan kana gül bahçe boş ; çeşme kuru ; nerde bostancıbaşı ? Gel de feryâd ü figân etme bu hüsrâna gül yıllarca yatağında uyudum semenderin çakallar yuvalandı bizim olan hana gül unuttum gökkuşağı altındaki resmini nice bühtan ettiler eski bir sultana gül kâinat oluk oluk boşalırken içimden yağmur damlası bile olamadım sana gül.
Uzandığım her hayal tutuşturdu ömrümü her yangınla yeni bir yangın düştü cana gül ya öldür , yarasalar okşasın cesedimi ya da terkedip gitme beni bu isyâna gül dinle ki , en ölümcül şarkımı söylüyorum darağacı kurdular döndüğüm her yana gül nasıl sevişiyorsun kırkayakla , çıyanla hani boyun bükmüştün ebedî fermana gül meğer bir yanılgının zinciriymiş umudum güvenimi yitirdim şimdi her dermana gül...
diken
» Diken Diken
zembilcide büyüyen, dal üstünde uyuyan gülmek sende gül olur, sen bende diken diken elmas beşik içinde kundağını öptüğüm sevmek tende gül olur, ten bende diken diken inci döker gözlerin asil kirpiklerinden umut kanda gül olur, kan bende diken diken kezzap akıtsan bile filizlenir yüreğim ölüm canda gül olur, can bende diken diken maverayı bulunca kapında süvariler kılıç kında gül olur, kın bende diken diken kafdağından öteye gidenler birgün döner hasret handa gül olur, han bende diken diken hasadı diriliştir tarlasında sevginin buğday unda gül olur, un bende diken diken acıların birikir, birikir de içimde her şey bende gül olur, ben bende diken diken
Şair : Nurullah Genç | |
|