Zihin açan gıdalar
Beynin güçlü kalmasında tüketilen gıdalar da önemli bir rol oynuyor.
ABD’de yayınlanan Men’s Health dergisinde Doktor Tom Gilhooly’nin zihin açan gıdalar araştırması yayınlandı.
Soya: Ostrojen salgılanmasını arttıran soya hafızayı güçlendiriyor. Soya sütü ya da soyalı yemekler bunamayı geciktiriyor.
Yumurta: D vitamini deposu olan yumurta hücrelerin kendi kendini onarmasının sağlıyor ve beynin faaliyetlerini geliştiriyor.
Çilek: Antioksidan ve C vitamini deposu. Yaş ilerledikçe zayıflayan beyin fonksiyonları düzene giriyor.
Çay: Barındırdığı flavonoidler sayesinde beynin esnekliğini koruyor ve beyin aktivitelerini artırıyor.
Kırmızı et: Demir deposu kırmızı et özellikle çocuklarda zeka seviyesini yukarı çekiyor.
Üzüm suyu: Kısa ve uzun süreli hafızayı kuvvetlendirir. Ancak aynı etkiyi şarap göstermiyor.
Sardalya: Sperm kalitesini arttıran selenyum oranı yüksek sardalya, stresi de azaltıyor.
Brokoli: Folik asit eksikliği gerginlik, asabilik ve ilgisizliğe neden oluyor. Brokolide yüksek oranda bulunan folik asit bu sorunları ortadan kaldırıyor.
Yulaf: Karbonhidrat oranı yüksek yulaf, hafıza ve dikkate olumlu etki yapıyor.