Limoni Co-Admin
Mesaj Sayısı : 6150 Rep Gücü : 14991 Rep Puanı : 44 Kayıt tarihi : 27/05/09
| Konu: Annem şiiri-Türkçe olimpiyatları afgan kızı ist da okudu Perş. Haz. 10, 2010 11:53 pm | |
| [ımg] [ımg] ANNEM
Beni doğuran annem bir yangın var içimde anlatamam yazık ki yanmadan bu yangından da kurtulamam hizmet desem nar-ı aşk desem kor desem anlar mısın git deyip kınalı kuzum deyip alnımdan öpüp beni uğurlar mısın yine mi gurbet deyip düşmesin yüreğime gam toprak kokulu elinle gül yavrunu okşa son kez ben gitmesem o gitmese bu dava kime keder anne kime gam aklın kalmasın bende rabbime emanetim ben dizlerinin dibi kadar güvenli kucağın kadar sıcak bir yere yolculuğum cennet anaların ayakları altında değil mi hem müsade et öpeyim ayaklarının altından başlasın cennete yolculuğum bir sözüm vardı unutmadım hatırımda hatırlatıpta ne olur hatırımı yıkma evet tahsilim bitince hep kalacaktım yanıbaşında lakin sana söz verirken rabbim gelmemişti aklıma rabbim diyorum anne rabbim rabbimin aşkı şimdi damarlarımda alem yanıyor anne alem anlıyor musun yanarken alem alev alev benim bakmamı mı istiyorsun gitmem gerek gitmem gerek anne beni anlıyor musun burada bir çift gözle bekleyeceksin sen beni binlerce göz bekliyor beni anne binlerce göz beni oralarda dönmek var dönmemek var ölüm var kalım var şöyle sıcak kucağınla sıkıca sar bi yavrucuğunuhakkını helal et sütünü helal et kalmasın aklın buralarda mübarek dualarınla mübarek eyle yolculuğumu bu alemde bize gurbet bize hasret sanma bir benim annesinden ayrı kalmış kınalı kuzu binlerce evlat var anasından ayrı başları kınalıyüzleri nurlu gurbette birbirimizin anasıyız babasıyız yariyiz yareniyiz bir ilahi aşkın peşinden dört bir yana savrulmuşuz nazlı bir leylanın ateş-i aşkıyla tutuşmuşuz. kimimiz keren kimimiz ferhat kimimiz mecnunuz anne nereye bu gidiş deme sana adres veremem dönüş ne gunceliz.net vakit deme belki de hiç dönemem gurbet ellerde ölmek var belki bahtımda mezar taşım bile olmaz belki yerimi belli eden sen bil,bu sana yavrunun ,ayşenin vasiyeti olsun eğer ki gurbet ellerde ölürsem oralarda ölmek son arzumdur selamı bilal-i habeşi okur ,olur ya efendim kıldırır namazımı bu da bu garibin umududur. duyarsan anacığım eğerki duyarsan bir gün mozambikte bir gül açmış duyarsan afganistanda bir gül açmış duyarsan kutuplarda bile bir gül açmış bil ki yavrun ayşen ölmüş gül olup sana açmış. | |
|