KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

  Prostat Ve Cinsellik..(Bitkisel) Tedavisi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
huzeyfe
Süper Moderatör
huzeyfe


Mesaj Sayısı : 7721
Rep Gücü : 18110
Rep Puanı : 23
Kayıt tarihi : 27/03/09

 Prostat Ve Cinsellik..(Bitkisel) Tedavisi Empty
MesajKonu: Prostat Ve Cinsellik..(Bitkisel) Tedavisi    Prostat Ve Cinsellik..(Bitkisel) Tedavisi Icon_minitimePtsi Eyl. 06, 2010 10:15 pm

Prostat, cinsel mutluluğu bitirmesin

Yaşlanmayla birlikte prostat hastalıkları daha fazla görülüyor. Özellikle prostat büyümesi, sık idrara çıkma, idrarda yanma gibi sorunlara yol açıyor ve peniste sertleşme bozukluklarına neden oluyor

HATİCE YAŞAR (Arşivi)

Erkekler, sık idrara çıkma, idrarda yanma, zorlanma sorunları olsa bile bunu gözardı edebiliyor. Ancak ne zamanki prostat büyümesi cinsel sorunlara yol açıyor işte o zaman erkekler doktorun kapısını çalıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Akkuş, “Erkekler, prostat hastalıkları tedavi edildikten sonra cinsel hayatlarında ciddi düzelmeler olacağını bilseler belki de daha önce bize başvururlar” diyor.

Prostat nedir, bir hastalık mıdır?
Üroloji denince halk arasında ilk akla gelen kelime prostattır. Ancak öncelikle prostatın hâlâ bir organ olduğunun bilinmemesi bunun bir hastalık adı olduğunun sanılması yanlışını düzeltmemiz gerekiyor. Prostat, mesanenin (idrar torbası) hemen altında bulunan ve içinden mesanedeki idrarın dışarı atılmasını sağlayan idrar kanalı geçen, sadece erkeklerde bulunan, şekil olarak kestaneye benzeyen bir organdır. Prostatın görevi erkeklerde meni sıvısına katkıda bulunmak olarak ifade edilebilir. Prostatın önemi, yaşlanma süreciyle birlikte büyümeye başlamasıdır. İlginç olan, her erkekte bu büyümenin farklı olmasıdır. Erkeklerde 40-45 yaşından itibaren büyümeye başlayan prostatın, ilginçtir her erkekte büyüme hızı ve büyüme şekli farklı olur. Ancak her büyüyen prostat, her erkekte aynı belirtilerle, aynı yakınmalarla ve mutlaka tedavi gerektirecek durumda olmaz.

Her erkekte büyür
Özellikle prostatın idrar kanalına doğru büyümesi, idrar kanalına baskı yapması, idrar akımını engelleyen bir unsur oluşturduğu için erkekler belli bir yaştan sonra bu prostat büyümesine bağlı olarak, idrar şikâyetleriyle doktora başvurmak zorunda kalabilirler. Genellikle 50 yaşından sonra bu süreç hızlanır. Ama bugün biliyoruz ki 40’lı yaşlardan itibaren bu süreç yavaş yavaş başlıyor. 50 yaşından sonra idrar kanalına olan baskılar, daha belirgin hale gelebiliyor. Prostatın büyüklüğüyle verdiği rahatsızlıklar her zaman doğrudan ilintili değildir. Yani prostat çok büyümese de idrar kanalını engelleyecek durumda ise ciddi idrar yakınmalarına yol açabilir. Bazen de çok büyüyen prostatlar hiçbir idrar yakınmasına yol açmaz ve kişinin yaşam kalitesini bozmaz.
Her erkekte prostatın selim büyümesi az ya da çok olur. Ama her erkekte prostat kanseri oluşmaz. Her erkekte prostat, yaşlanma süreci içerisinde büyür. Her büyüyen prostat, her erkekte aynı belirtilerle, aynı yakınmalarla ve mutlaka tedavi gerektirecek durumda olmaz.

Belirtileri nelerdir?
Hastalar genelde idrar yaparken zorlanma, idrar yaparken yanma, sızı, gece sık idrara çıkmaya başlama ve o kadar sık olur ki, bazen bu durum hastalarda ciddi anlamda uyku sorunlarına yol açabilir. Gecede yedi-sekiz kere tuvalete kalkabilirler. Normalde bir erkek ya da kadın yattığında fazla sıvı almadıysa, gece idrara kalkmaması lazım. Eğer gece idrara kalkmalar başladıysa, hele de bu kalkmaların sayısı arttıysa, bu prostatın idrar kanalına yaptığı baskıdan dolayıdır. Prostatın büyümesine bağlı oluşan idrar yakınmaları hastanın sosyal hayatını ve yaşam kalitesini de önemli ölçüde bozar.Örneğin ani idrar sıkıştırmaları olan bir hasta sinema, tiyatro, gezme gibi olaylardan mümkün olduğunca sırf bu nedenle uzak kalmaya çalışır. Gittiği yerlerde de ilk olarak kendisi için çok önemli olan tuvaletin yerini belirler.

Prostat büyümesinin tedavi edilmesi neden önemli?
Selim prostat büyümesinin mutlaka tedavisi gerekir. Çünkü prostatın büyüme süreci içerisinde, zamanla mesane, içindeki idrarı yeteri kadar atamaz hale gelir ve mesanede sürekli bir idrar kalıntısı ortaya çıkar. Bu kalıntı idrar, her zaman bir idrar yolu enfeksiyonuna yol açabilir. Bununla da kalmayıp, böbrekleri de olumsuz etkileyebilir ve uzun süre içerisinde böbreklerde böbrek yetmezliğine gidebilecek ciddi tablolar oluşturabilir. O yüzden prostatın yaptığı bu tıkanma bulgulara bağlı olarak, süreç bir süre sonra böbrek yetmezliğine kadar gidebilir. O yüzden de selim (fiziksel) prostat büyümelerinin de mutlaka tedavi edilmesi gerekir.

Fazla cinsel aktivite, prostat büyümesine yol açar mı?
Hayır açmaz. Yani genç yaşlarda cinsel aktivitesi fazla olanların, ilerde prostatları büyüyecek ya da prostat hastalıkları olacak diye bir durum yok.

Prostat sorunları cinsel yaşamı da etkiliyor mu?
Selim prostat büyümesi (BPH) nedeniyle idrar yakınmaları çok olan hastalarda cinsel sorunlar da başlayabilir. Bunun nedeni özellikle idrarda yanma, zorlanma, sık idrara çıkmak, gece birkaç kez idrara kalkmaktır. Unutulmamalıdır ki erkeklerin cinsel organı olan penis, idrar kanalının da içinde olduğu bir organdır. Bu nedenle özellikle idrar yanmaları ve ağrılı idrar erkeklerde cinsel organa ait ereksiyon sıkıntılarını da beraberinde getirebilir. Bazı hastalar, idrar yakınmaları olduğu halde uzun süre doktora gitmez. Ta ki ereksiyon (sertleşme) sorunları başlar, o zaman doktora başvururlar.
Prostat hastalıkları tedavi edildikten sonra cinsel hayatlarında ciddi düzelmeler olacağını bilseler belki de daha önce başvururlar.

Kadınlar eşlerini doktora gitmeleri için teşvik etmiyor mu?
Kadınlar, prostata ait sorunları olan erkeklerin genellikle doktora başvurmasını destekliyorlar. Erkeklerin bir kısmı prostat hastalığı deyince cinsel hayatlarının da biteceği kaygısıyla eşlerine dahi yansıtmak istemiyorlar. Ta ki bıçak kemiğe dayanıncaya kadar.

Cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıkların prostata etkisi var mı?
Bu hastalıklar, eğer iyi ve uygun tedavi edilmezlerse, daha sonra kronik hale gelirler. Bu enfeksiyonlar genellikle idrar kanalının, prostatın olduğu bölgede yoğunlaşırlar. O yüzden de ‘kronik prostatit’ denilen, hastalığa neden olurlar. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, eğer iyi ve zamanında tedavi edilmezlerse, özellikle prostatın olduğu bölgede müzmin iltihaplara, kronik enfeksiyonlara neden olurlar.

Alkol prostatı etkiliyor
Hangi hastalıklar bunlar?
Mesela halk arasında ‘bel soğukluğu’ denilen, gonore ya da reoplazma ve klamidya adlı, idrar kanalında sık görülen cinsel yolla bulaşan hastalıklar.

Alkol ve baharatlı yiyeceklerin prostat sorunlarıyla ilgisi var mı?
Prostatın büyümesi üzerine etkisi yok. Ancak alkol, mesanenin, idrar kesesinin tahrişine yol açtığı için sık idrara çıkılmasına neden olabilir.
Baharat ya da benzeri şeylerin bağlantısı da özellikle hemoroidi olanlarda; baharat ve acılı yiyeceklerin, o bölgede tahrişe neden olmasıdır. Bu, ‘Konjesyon’ dediğimiz, dokularda şişliğe neden oluyor. Prostat ile makat komşudur, arka arkayadır. Dolayısıyla birindeki şişme diğerini de olumsuz etkiliyor.

Prostat dokuları lazerle buharlaştırılıyor
Prostat sorunlarında tedavi seçenekleri nelerdir?

Ağızdan alınan bazı ilaçlar idrar kanalında gevşeme yaratır ve idrar akımının devamlılığı sağlanır.
Prostat hacmini küçülmeye yönelik ilaçlar ise, semptomların gerilemesine çok da katkıda bulunmazlar. Ayrıca bu tip ilaçlar cinselliği olumsuz etkileri olduğu biliniyor.
Cerrahi tedaviler: Bunlar içinde altın standard olarak TUR (transüretral rezeksiyon) ameliyatı kabul ediliyor. Penisten idrar kanalına girilerek prostat dokularının traşlama gibi kesilmeleri esasına dayanır. Büyük olmayan prostatlarda tercih edilir.
İkinci seçenek özellikle de büyük hacimli prostatlarda klasik açık cerrahi uygulamasıdır. Burada da prostat mesaneden girilerek kapsülünden sıyrılır. (Bunu kalın kabuklu bir portakalın içindeki meyvesini çıkartmaya benzetebiliriz). Son yıllarda popüler olan Laser yöntemi, özellikle de Greenlight (Yeşil Işık) Laser ile prostat dokuları buharlaştırılıyor. Kanamanın en aza inmesi, ameliyat sonrası hastanede kalış süresini bir güne kadar indirilmesi avantajlarına sahip.
İdrar kanalına stent takılması ve yolun açık tutulması, ısı tedavisi gibi seçenekler de yaygın olmasa da uygulanabilen yöntemlerdir.
Prostat hastalıklarında lazer kesin çözüm mü?
Lazerle prostat kanseri tedavisi diye bir şey kesinlikle yok. Ancak ilerlemiş prostat kanserinde komplikasyonların önlenmesine veya tedavisine yönelik kullanılabilir. Hastanın rahat idrar yapmasını sağlamak amacıyla bazı olgularda uygulanabilir. Lazer, selim prostat büyümelerine bağlı, idrar kanalına baskı yapması ve tıkanması, daralması nedeniyle oluşan durumlarda bir seçenektir. Prostatın aşırı büyümesinde lazer tedavisi genellikle yeterli olmaz. Özellikle 50-100 gram arasındaki prostatlar için lazer tedavisi ideal.

Prostat kanseri sinsice ilerliyor
Prostat kanseri, erkeklerde akciğerden sonra en sık görülen ikinci kanser türü. Ancak erken teşhisle tedavisi mümkün

Prostat kanserinin belirtileri neler?
Selim prostat büyümelerinin tam tersine prostat kanseri hiçbir belirti vermeyebilir. Yani erkekler, “Benim hiçbir şikâyetim yok ki! Ben ne diye doktora gideceğim?” diye yanlış düşünebiliyor.

Erkekler ne yapmalı?
PSA (Prostat Spesific Antijen) denilen test, prostat kanserinin erken teşhisindeki en önemli belirteç. Bir erkek hiçbir şikâyeti olmasa bile, PSH tetkiklerini düzenli yaptırırsa, prostat kanserinin erken teşhisi mümkün olur. Erken teşhis edildiğindeyse hastalık kesinlikle tedavi edilir. Eğer ailede bu hastalık varsa, erkeğin 40 yaşından itibaren her yıl düzenli olarak bu basit kan tahlilini yaptırması gerekir.

Prostat kanseri sık mı görülüyor?
Erkeklerde akciğer kanserinden sonra en sık görülen kanser türü. Prostat kanserinin bir özelliği de genetik özellik taşıması. Ailede birinci derecede akrabalarda (baba, erkek kardeş gibi) prostat kanseri varsa, o kişinin prostat kanseri olma riski iki kat daha fazladır.

PSA’da sınır değerler nedir?
0-4 arası normal kabul ediliyor. Ama PSA’nın bir yıl içindeki artışı çok önemli bir bulgu. Erkeğin PSA değerine bir yıl önce baktığınızda 0.5 ise ve bir yıl sonra bu değer 2 çıkarsa normal sınırlar içindedir denebilir. Ama bu yükselme bizim için ciddi bir alarmdır.

PSA yükselmişse ne yapıyorsunuz?
‘Rektal tuşe’ denilen, parmakla, makattan muayene yapılır. Erkeklerin sürekli kaçtığı, doktora gitmek istemediği sevimsiz bir muayene bu. Ancak tanıdaki en önemli unsur.

Tanı için başka tetkik gerekir mi?
PSA yükselmiş, parmak muayenesi de kuşku vermişse kesinlikle prostat biyopsisi yaparız. Prostat biyopsisi yapmak da oldukça sevimsiz ve zor. Erkekler bundan rahatsız oluyor. İşlem makattan yapılır. Prostatın çeşitli alanlarından 12-18 parça alınır.

Teşhisin ardından ne yapılıyor?
Prostat kanserinin, erken, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü dönem diye evreleri var. İlk iki dönem prostat kanserinin, organ içerisinde sınırlı olması anlamına gelir. Bu durumda kesinlikle tedavi mümkün. ‘Radikal prostathektomi’ denilen açık bir ameliyat yapıyoruz ve prostatın çevresindeki bazı dokularla birlikte tümünü alıyoruz. Ameliyatın bazı yan etkileri var. Ameliyat sonrası birkaç ay sürebilen idrar kaçırmaları ve sertleşme sorunu görülebilir. Sertleşme sorunu genellikle kalıcıdır. Ancak ‘damar sinir koruyucu cerrahi’ denilen yöntemlerle, bu olasılık biraz azalsa da cinsel sorun yaşanmayacağını vaadedmek gerçekçi değil. 6-12 ayda sertleşme sorunları yavaş yavaş düzelmeye başlayabilir.

Bu durumda ameliyattan vazgeçen erkekler oluyor mu?
Genç hastalar bunu duyunca ameliyatı tercih etmeyebiliyor. Oysa sertleşmeyi sağlayan ilaçlar bu sorunu gidebiliyor. Ancak düzelmenin ne oranda gerçekleşeceğinin garantisi yok.

Başka tedavi seçenekleri var mı?
‘Radyoterapi’ (ışın tedavisi) ikinci bir seçenek. Eğer kanser prostatla sınırlıysa bunu uyguluyoruz, ancak bazı yan etkileri de var. Üçüncü tedavi seçeneği ise ‘brakiterapi’dir. Bu, radyoaktif çekirdeklerin ameliyatla, prostat lojuna yerleştirilmesi prensibine dayanır. Radyoaktif çekirdekler prostat kanserini bulunduğu yerde imha eder. Yeni yeni uygulanmaya başlayan bir yöntem bu.

Erkeklere önerileriniz neler?
Ürolog, kanser hastasına tedavinin yan etkilerini anlatmalı. Hasta da doktoruna sorular sormalı. Prostat kanseri hastasının yan etkileri düşünüp tedaviden kaçma lüksü yok. Böyle bir gecikme yaşamına mal olur.
40 yaş üstü erkekler derhal PSA tetkiklerini yaptırsın ve doktora gitsinler. PSA, çok önemli bir belirteç ama her zaman prostat kanserinde arttığını söylemek yanlış. PSA, prostatın selim büyümesinde ve hacminin çok büyümesinde de artabilir.

Bir tesadüf hayatını kurtardı
48 yaşında, sosyo-kültürel düzeyi yüksek erkek, bir yemekte tanıştığı doktorun üroloji uzmanı olduğunu öğrenince ona sorular sormaya başladı. Prostatla ilgili merak ettiği şeyler vardı. Doktor ona uzun uzun prostatı anlattı. Bu arada erkek 48 yaşında olduğunu ve yaşının prostat sorunlarıyla karşılaşmak için çok erken olduğunu, dahası hiçbir idrar yakınması olmadığını anlattı. Doktor ise prostatın fizyolojik büyümesinin söz konusu olmayabileceğini ama bu durumun prostat kanseri riskini ortadan kaldırmadığını söyledi. Basit bir kan testi olan PSA’yı yaptırmasını ve kendisini ziyaret etmesini önerdi.

Kanser ama ilerlememiş
O buluşmadan sonra kafasında kuşku oluşan erkek, PSA testi yaptırdı. Bir hafta sonra doktorun muayenesindeydi. Doktor test sonucuna baktığında PSA değerinin normalin iki katına çıktığını gördü. Bu bir riske işaret ediyordu. Bunun üzerine parmak muayenesi de yapıldı. Doktor, şüphelerinde haklıydı ve bunu hastasına açıkladı. Biyopsi gerekiyordu. Erkek, “Başıma iş çıkarmayın hocam” diyerek pek yanaşmak istemedi. Doktor ise biyopsinin zorunlu olduğunu söyledi ve ısrar etti.
10 gün sonra biyopsi raporuyla erkeğin prostat kanseri olduğu kesinleşti. Sevindirici olan kanserin ilerlememesiydi. Hemen ameliyata alındı. Ameliyatının üzerinden iki yıl geçen erkeğin şu anda hiçbir yakınması yok. İdrar kaçırmıyor, üstelik cinsel yaşamı da sorunsuz devam ediyor. Ameliyattan sonra önce altı aylık sonra da yıllık yapılan PSA kontrolleriyle izleniyor.

***************************

bİTKİSEL tEDAVİSİ

Prostatitis (Prostat Enfeksiyonu)

Prostat enfeksiyonunun iki şekli olduğu tıp otoriteleri tarafından savunulmaktadır. Bunlardan birincisi bakteriyel Prostatitis (bakteriyel prostat enfeksiyonu), ikincisi ise non-bakteriyel prostatitis (bakteriyel olmayan prostat enfeksiyonu) dur. 1998 yılında bir grup Amerikalı ve Kanadalı bilim adamı, 1 Aralık 1998 tarihinde Journal of infectious Urology dergisinde yayınladıkları makale de bakteriyel olmayan prostat enfeksiyonunun gerçekte bakteriyel prostat enfeksiyonu olduğunu kanıtlamışlardır. Bakteriyel-Biyofilm teorisi ile açıkladıkları bu prostat enfeksiyonunu tedavi etmek daha da zor görünmektedir. Genel olarak prostat enfeksiyonunu Antibiyotiklerle tedavi etmek çoğu zaman mümkün olamamaktadır. Bunun nedeni de antibiyotiklerin, prostatın içine kadar girememesidir. Genel olarak bir enfeksiyonun başarı ile tedavi edilebilmesi için bağışıklık sistemininin de güçlü olması veya güçlendirilmesi gerekmektedir.

Prostatis de Brokolinin Fonksiyonu

Brokoli aynı anda iki özellik birden göstermektedir. Birincisi bağışıklık sistemini güçlendirmesi, ikincisi ise antibiyotik (anti-inflammatory effects of antibiotics) özelliğe sahip olmasıdır. Güçlü bir bağışıklık sistemi enfeksiyonlara karşı daha güçlü demektir. Halbuki antibiyotikler bağışıklık sistemimizi zayıflatırlar. Bu nedenle antibiyotik kullananlar beraberinde çoğu kez vitamin alarak veya sağlıklı ve dengeli beslenerek bağışıklık sistemilerini güçlendirmeye çalışırlar. Ancak, alınan antibiyotiklerin çoğu bağırsak florasını etkilediklerinden, vitaminlerin, kofaktörlerin, minerallerin ve besinlerden gelen bazı etkin maddelerin emilmesine engel olabilmektedirler. Brokoli giriş kısmında bahsedildiği gibi bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve içerdiği pseudoantibiyotik özellikli etkin maddelerle prostatitis' e karşı etkin rol oynamaktadır.

İyi huylu Prostat büyümesi (Benigne ProstateHyperPlasie) = BPH

Genel olarak prostat, 40-50 yaşları arasındaki erkeklerin % 43 'ünde görülmekte, 50 yaş ve yukarısında %60 lara kadar çıkmaktadır. Dünya sağlık teşkilatının verilerine göre 185.000.000 erkek bu rahatsızlıktan şikayet etmektedir. Prostat büyümesin sebebi olarak bir çok teori öne sürülmektedir. Bunlardan en önemli iki tanesi beslenme ve hormonal düzenle ilgilidir. Beslenme her ne kadar önemli bir sav ise de, Testosteron hormonunun bu rahatsızlığa neden olduğu teorisi ağırlık kazanmaktadır. Erkeklerin testislerinde (haya) oluşan Testosteron hormonu (TH), belirli yaşlardan sonra prostat bezine (kestanecik) ulaşamamaktadır. Prostatı bezinin salgılama görevini yapabilmesi için TH 'na ihtiyacı vardır. TH 'nun prostat bezine ulaşamaması sonucunda prostat bezi büyümeye başlamaktadır. Bu büyüme sonucunda prostat bezi idrar kanallarına baskı oluşturarak belirli şikayetlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bunlar

sık sık idrara çıkma (geceleri dahil)

idrarını tutamama, idrar yaparken zorlanma

idrar yaparken çatallanma

idrar yaparken yanma

idrar torbasını tamamen boşaltamama (miksiyon)

idrar yaptıktan sonra damlama

gibi şikayetlerdir. Bu şikayetler doğrultusunda idrar kesesi her defasında tam boşalamadığından bakteriyel enfeksiyonlara da neden olabilmektedir. Bunun sonucunda da idrar yolları enfeksiyonunları bu rahatsızlığa paralel olarak gelişmektedir. Prostat büyümesinin neden olduğu olumsuz etkilerden bir tanesi de erkekte cinsel isteksizliğe ve iktidarsızlığa neden olmasıdır. Cinsel isteksizlik, Prostatitis hastalarında da ortak bir olgudur.

BPH de Brokolinin Fonksiyonu

Brokoli, içerdiği bazı indol derivatları ve mediyatörler vasıtasıyla biyosentez mekanizmasını harekete geçirerek Testosteron Hormonunun Prostata ulaşmasını sağlamaktadır. Böylece Prostat normal salgılama fonksiyonlarını yavaş yavaş yerine getirmeye başlamaktadır. 21 günlük Brokoli Kürü neticesinde BPH (İyi huylu prostat) hastaları daha 2-3 gün içerisinde idrara bağlı şikayetlerinin nasıl azaldığını görebilmektedirler. Brokoli Kürünü yapan erkeklerin hemen hemen hepsi cinsel isteksizliklerinin önemli ölçüde ortadan kalktığını söylemektedirler. Tabiki hastalığın seyrine göre 21 günlük başlangıç kürü yeterli olmayabilir. Uzun yıllardır iyi huylu prostat büyümesi rahatsızlığı olanlar ( 6-7 yıl) bir kaç ay sonra şikayetlerinin tekrar başladığını göreceklerdir. Bu durumda sadece bir haftalık Brokoli Kürü nün uygulanması yeterli olabilmektedir. Kısaca her BPH hastası kendisini bilir. İyi huylu Prostat büyümesine yeni yakalanmış olanlar 21 günlük Brokoli Kürü ile enaz 10 - 11 ay rahat edebilmektedirler. Daha sonra bir haftalık kür ile tekrar uzun zaman rahat edebilmektedirler.

Prostatitis ve BPH hastalarının, kür boyunca kesinlikle acı biber, alkol ve kahve tüketmemeye (nescafe ve türk kahvesi) ve de hayvansal yağlardan uzak durmaya özen göstermeleri gerekmektedir. Beslenmede BPH ya neden olan etkenlerin başında hayvansal yağlar gelmektedir. BPH hastalarının genelde gün boyu bol su tüketmeleri hekimlerin önerileri arasındadır.

Brokolinin Kullanılış Şekli

Bu yardımcı tedavi şekline başlamadan önce mutlaka bir hekime gittiğinizi kabul ediyoruz. Kesinlikle bir hekime gitmeden prostat şikayetlerine iyi geliyormuş düşüncesiyle hareket ederek, brokoli kür tedavisini uygulamayınız. Mutlaka hekime gidiniz ve teşhisinizi koydurunuz. Eğer konulan teşhis; Prostatitis veya BPH ( iyi huylu Prostat büyümesi) veya idrar yolları enfeksiyonu ise bu taktirde brokoli kür tedavisini çekinmeden bir yardımcı tedavi olarak uygulayabilirsiniz. Brokoli'nin yan tesiri yoktur ve ilaçlarlada etkileşmesi söz konusu değildir. Ancak brokoliye karşı alerjisi olanların bu tedaviyi uygulamamaları gerekir. Genel bir kural olmamakla beraber, süte karşı alerjisi olanların % 25 oranındada brokoliye karşıda alerjileri olduğu gözlenmiştir. Hekiminizin size verdiği ilaçları alarak, Brokoli tedavisini de bir yardımcı ve önleyici tedavi olarak uygulayabilirsiniz.

En az 250 gram Brokoliyi 1 litre suda su kaynadıktan sonra ağzı kapalı olarak hafif ateşte 5-6 dakika pişiriniz. Suyunu ılttıktan veya soğuttuktan sonra, yarısını sabah diğer yarısını da akşam yemeğinden 20 dakika önce aç karına içiniz. Brokoli suyunu çtikten sonra 20 dakika su hariç hiç bir şey yemeyiniz ve içmeyiniz. Pişirdiğiniz brokoliyi de öğleyin yemeğinizin yanında salata olarak yeyiniz. Bu işlem 21 defa uygulanacak ve Brokoli suyu hergün taze olarak hazırlanacaktır. Yani bu küre 21 gün devam edilecektir.

Brokoliyi pazarlarda, manavlarda ve bazı süpermarketlerde taze veya dondurulmuş olarak bulabilirsiniz. Brokoliyi alırken taze ve sararmamış olduğuna dikkat ediniz. Eğer Brokoloyi fazla miktarda aldıysanız, 250 gramlık porsiyonlar halinde yıkamadan mutlaka buzdolabınızın buzluk kısmında saklayınız. Günlük ihtiyacınızı hergün buzluktan alıp, yıkayıp hazırlayınız.



Hazırlanması ve Kullanılması :

Bitkinin hem odunsu saplarını hem de çiçekli bölümlerini kullanabilirsiniz. En az 250 gr, en fazla 500 gr brokoli 1 litre suyla agzı kapalı bir kapta 5 dakika kaynatılır. Süzülüp bir başka kaba alınan brokoli suyunun yarısı sabahları aç karnına diger yarısı da aksamları yine aç karnına içilmelidir (ılık veya soguk). Hazırlanan 1 lt su aynı gün tüketlimeli ve ertesi gün için yenisi hazırlanmalıdır.Brokoli suyu içildikten sonraki 20 dakika boyunca su hariç hiç bir sey yenilip içilmemelidir. Aynı zamanda ögle yemeklerinde de haşlanmış brokoli yenmesinin bir çok avantajları vardır. Bu uygulama 1 hafta boyunca her gün yapılmıs olacaktır. Her 7 günden (1 Hafta) sonra 3 günlük bir ara verilmelidir. Bu işleme 21 gün (3 hafta) devam edilmelidir (3 'er günlük aralar hariç)

NOT: 1 lt su için 250 gr'dan fazla kullanılan brokolinin etkisi artar fakat 500 gr'dan fazlası da gerekmez.

1-2 yıllık prostat hastaları için 21 günlük brokoli kürü yeterlidir. 21 günlük brokoli kürünü tamamlayan hastalar belki 5-6 ay sonra tekrar bir rahatsızlık hissedebilirler. Böyle bir durumda sadece 10 günlük bir brokoli kürü yeterli olacaktır.

Uzun bir süreden beri prostat rahatsızlıgı olan hastalar (4 yıldan fazla) için 21 günlük brokoli kürü rahatsızlıklarını geçici bir süre gidermek için yardımcı olacaktır. Bu durumdaki hastalar 45 gün brokoli kürü uygulamalıdırlar.(Yine aynı şekilde her 7 günden sonra 3 gün ara vererek)

Brokoli Kürü Esnasında Dikkat Edilmesi Gerken Hususlar:

Brokoli kürü (tedavisi) boyunca, baharat ve baharatlı yiyecekler kesinlikle yasaktır ve her çesit kahve ile hayvansal yaglardan da kaçınılması gerekir.

Brokoli Tedavisi Esnasında ve Sonrasında Beklenen Sonuçlar:

Sertleşme problemlerinin düzelmesi (Erectile dysfunctions)

İdrar yapma zorluklarında düzelme

Meni miktarının artması

Kısırlığın giderilmesi

Yaşam kalitesinin normallestirilmesi

Urogenital sistemden (Böbrek, prostat, mesane vs.) patojen mikropların temizlenmesi

PSA 'nın düşürülmesine katkı (Prostate Specific Antigen)

Genito-Urinary sistemdeki spazm ve kramplar için fayda



Brokoli, kür esnasında eş zamanlı olarak aşağıdaki faydaları da sağlar:

Kolesterol seviyesinin düşürülmesi

Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesi

Kan basıncının ayarlanması

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi

Kaynatılmış Brokoli Kullanmamızın Sebebi Nedir?

Taze veya kaynatılmamış brokoli,harekete geçirilmemesi gereken (aktif hale gelmemesi gereken) bazı enzimler içerir. Bu enzimleri etkisiz hale getirmenin en basit yolu, brokoliyi 5 dakika su içinde kaynatmaktır. 5 dakikalık bir kaynatma sonucunda bu enzimler etkisiz hale geleceklerdir. Eğer bu enzimler etkisiz hale getirilmezlerse brokoli, BPH (Iyi huylu prostat büyümesi), prostat ve genel olarak idrar yolları enfeksiyonlarından müzdarip olanlara başarılı bir sekilde tedavi yapmayacaktır. Brokoli çok önemli bilesikler içerir. Bu bilesikler sadece sözkonusu enzimler etkisiz hale getirildikleri zaman, prostat, BPH ve idrar yolları enfeksiyonu hastalarını tedavi edebilirler. Eger bu yapılmazsa brokolinin içerdigi enzimler, brokolinin bu hastalar üzerindeki etkisini azaltıcı farklı reaksiyonlara başlarlar.

Sık Sorulan Sorular:

Soru 1: 21 günlük kür süresine 3 günlük dinlenme süresi dahil mi? Hayvansal yaglardan kaçınılmasını öneriyorsunuz, bu hiç balık, tavuk, et ve hatta peynir yenmemesi anlamına mı geliyor? Neler yiyebilecegimize örnekler verir misiniz?

Cevap 1: 21 günlük tedavi süresi 3 günlük dinlenme süresini kapsamamaktadır. Izgara ile pisirilmis tavuk ve balık yiyebilirsiniz fakat tereyagı, iç yagı ve bunlarla pisirilmis yiyecekleri yememelisiniz. Düsük yaglı diyet peynirleri de yiyebilirsiniz. Baharat ve baharatlı yemeklerden ve her ne çesit olursa olsun kahveden (kafeinsiz olsa bile) uzak durmalısınız. Bitkisel sıvı yagları tercih etmeli ve margarin kullanmamalısınız.

Soru 2: Brokoliyi günde 1 kez mi yoksa 2 kez mi kaynatıyoruz? 1 lt için günlük brokoli miktarı ne kadardır ?

Cevap2: Sadece 1 kez kaynatıyorsunuz. Sabahleyin 250 gr la 500 gr arası brokoliyi 1 lt suyla agzı kapalı bir tencerede kaynatıyorsunuz. Yarısını sabahleyin aç karnına diger yarısını da aksam yemeginden önce içiyorsunuz. Brokoli suyunu içtikten sonra 20 dakika boyunca su hariç hiç bir sey yemiyor ve içmiyorsunuz. 20 dakika sonra kahvaltınızı veya aksam yemeginizi yiyebilirsiniz. Brokoliyi 5 dakikadan fazla kaynatmamalısınız.

Soru 3: Kaynatacagımız brokoli odunsu saplardan mı yoksa bitkinin çiçekli bölümlerinden mi olusuyor ?

Cevap 4: 250-500 gr 'lık günlük kür için bitkinin her iki bölümünü de kullanabilirsiniz :

Soru 4: Brokoliden kaçınıyorum, çünkü doktorum onun prostatımı azdıracak bazı kristalizasyonlara sebep olabildigini söyledi. Doğru mu ?

Cevap 4: Tam tersine, brokoli tedavisi kristalizasyonu önlüyor. Brokoli tedavisi (kürü) kristalizasyona sebep olamaz. Brokoli kürünü binlerce hasta üzerinde test ettik. Bu kürü uygulayan hastalardan bazıları da özellikle prostat taşlarını yok etmek ve mesanedeki kristalleşmeyi gidermek amacıyla kullananlardı.

Soru 5: Diger seyleri de yememize izin veriliyor mu ? Yoksa 7 gün boyunca sadece brokoli yiyip brokoli suyu mu içecegiz ?

Cevap 6: Elbette normal olarak diger seyleri de yemenize izin veriliyor. Fakat kahve vs. gibi kısıtlamalar var.


*****************************************************************

Prostat için Şifalı Bitkiler

Şifalı Bitkiler > Bitkiler, Bitki Çayları, Meyveler, Sebzeler, Baharatlar

ayı üzümü
Kuvvet verir. İshali keser. İdrar yollarını temizler. İdrar söktürür. Ateşi düşürür. İdrar yollarındaki taşların düşmesine yardım eder. prostat büyümesinden kaynaklanan şikayetleri giderir.

domates
Kanserden koruyucu ve yaşlanmayı zihinsel ve bedensel olarak yavaşlatıcı bir sebze. C ve E vitaminleri içerir. Domates zengin bir potasyum kaynağıdır ve çok az miktarda tuz bulunur. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına ve prostat kanserine karşı etkili. 'Beta karotin'e yakın olan likopen içeriyor. Likopen vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyan maddeler arasında yer alıyor. Araştırmalar domatesin prostat kanseri riskini azalttığını gösterdi. Haftada en az iki kez domates yiyen erkeklerin, diğerlerine oranla prostat kanserine yakalanma riskleri az

eğir kökü
Rhizoma Calami aromatici Gaz söktürücü, terletici ve antispazmotiktir. Dahilen prostat, haricen ise romatizma için kullanılır.

enginar
Kandaki üre ve kolesterolü düşürür. İdrar söktürür. Kandaki şeker miktarını ayarlar. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur. prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir. Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar, ayrıca Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti. Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altında gösterdikler.

kereviz tohumu
Apii graveolentus Uyarıcı ve iştah açıcıdır. prostat için kullanılır.

mahlep
Pruni mahaleb Afrodizyak, balgam söktürücü, nefes darlığı ve prostat için, ayrıca şeker hastalığına karşı kullanılır.

üzerklik
Bağırsak kurdundan prostata, hemoroitten karın ağrısına pek çok hastalığa iyi gelmektedir.


*******************

Ahmet Marankinin prostat hastalığı için önerdiği bitkisel çözümler.

- 10 gr hazenbel, 10 gr kereviz yaprağı ya da tohumu ayrı ayrı birer litre su ile 10 dakika kaynatılır. 30 dakika demlendirilerek, sabah akşam tok karnına birer su bardağı ayrı ayrı içilir. Bu terkiplerin içilmesine Bir ay süre ile devam edilmelidir.

- 250 gr brokoli bir litre su ile 4 dakika kaynatılır. Günde bir kaç bardak içilir.

- 8 litre kaynar suyun içine 500 gr sarı kantaron konularak 40 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Buzdolabında saklanan karışımdan sabah, öğle, akşam yemeklerden 1 saat önce 1er bardak içilir.

- At kestanesi, tam açılmamış servi kozalağı, mazı yaprağı, ardıç tohumu, ökse yaprağı, ayrık kökü ve maydanoz gibi bitkilerin çayları günde 3-4 bardak içilir.

- Kenevir, kereviz tohumu ile birlikte kaynatıldıktan sonra balla tatlandırılarak macun yapılıp yemeye devam edilir.



- Isırgan otu prostat büyümesinden kaynaklanan idrar zorluğunu rahatlatır.

- Bir su bardağı kaynar suya, 10 gr funda konulur. 10 dakika bekletildikten sonra günde 2-3 bardak içilir.

- Maydanoz kaynatılarak suyundan günde 3 su bardağı içilir. www.kadincazayiflama.com

- Prostat iltihabı için her gece 1 litre suda 1-2 soğan sabaha kadar bekletilerek, sabahları aç karna içilir.


*1 lite suya 250 gr brokoli atılarak 4 dakika kaynatılır. Günde 1-2 kez karışım içilir.

*Kereviz tohumuyla kenevir birlikte kaynatılarak balla karıştırıp macun kıvamına getirilerek yenir.

*Prostat büyümesinde hastalar idrar yapmakta zorlanır. Bunun için ısırgan otu son derece faydalıdır.

*Bir miktar suyla kaynatılan maydonuzun suyu günde 2-3 kez içilir.

*Çok rastlanan prostat iltihabı içinse 1 litre suyun içinde 2-3 tane soğan 1 gün boyunca bekletildikten sonra içilir.

 Prostat Ve Cinsellik..(Bitkisel) Tedavisi Adsz
 Prostat Ve Cinsellik..(Bitkisel) Tedavisi Adsz2

[wow]KHKFHKHKHİK[/wow]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Prostat Ve Cinsellik..(Bitkisel) Tedavisi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Prostat Kanserinde Bitkisel Tedavi
» Zona Hastalığı Nedir ?ve bitkisel tedavisi
» İdrar Yolu Daralması Tedavisi Bitkisel Çözüm
» Testosteron Tedavisi Prostat Büyümesine Neden Olabilir mi?
» Prostat Ameliyatı Sonrasında Gelişen İdrar Kaçırmanın Tedavisi kegel egzersizleri e

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Sağlık Ve Şifalı Bitkiler-Gıda :: Prostat-
Buraya geçin: