KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim...

YazarMesaj
Semanur
Özel Üye
Semanur

Rep Gücü : 2246
Rep Puanı : 18

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... Empty
MesajKonu: KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim...   KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... Icon_minitimeC.tesi Nis. 09, 2011 10:08 am

KASİDE-İ BÜRDE

MUHAMMED B.SAİD EL-BUSİRİ

''Mevlaya Salli ve sellim daimen ebeda
Ala habibike hayril-halkı küllihimi''

MUKADDİME

Madde ve manayı yaratan, sayısız alemleri nizam ve intizam içine koyan Cenab-ı Hak'ka kulluk ve şükranımı arz ederim.
Kalbim, hamd-ü senaya koşarken, işlediğim kötülüklere muttali olan aklım ise yaptıklarından haya ediyor.
Üstün varlığı ile mahlukatın en şereflisi olan Hak Tealanın mahbubu, iki cihan güneşi Hz. Muhammed (S.A.v.)'e salat ve selam ederim. O Peygamber ki, cana can katan feyiz ve irşadiyle bu köhne dünyayı ihya etmiş, hiç batmayacak şeriat güneşinin ışıklarını bütün cihana yaymıştır. Aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'le bu yüce dini ebediyyen payidar kılmıştır.
Bütün vazifelerini tamamladıktan sonra, topraktan gelen pak vücutları Medine'de yine toprağa dönmüş, mübarek ruhları ise alem-i melekuta çıkarak Allah Teala'nın sayısız nimetleriyle bahtiyar olmuştur;
İşte O, (Resuller' Resulü) yüce insan, bu Kaside-i Bürde'de medhedilmiş, bunu okuyan aşıkların kalbleri ise sürarla dolmuştur.
O yüce Resule ümmet olmaya çalışan ve Hz. Mevlana'ya sadık bir aşık olan ben, sırf ilahi lütfa sığınarak bu Kasideyi şerhetmeye cür'et ettim.

Temennim Allah'ın merhametiyle bu çalışmamın hüsn-ü kabul görmesidir. Ancak böyle bir ümitle mahzun kalbim teselli bulacaktır.

Hz. Peygamber'in Halifesi alem-i islam'ın hamisi büyük siyaset dehası padişahımız Abdülhamid Han Hazretlerinin idaresi zamanında bu kitabımın neşredilmesi ise benim için büyük bir şereftir. Allah ömrünü uzun, sayini meşkur eylesin.
Kaside-i Bürdenin müellifi Muhammed b. Said b. Hammad b. Abdullah el-Büsri'dir. 608 Hicri (1212 M.) senesinde dünyaya gelmiş, 692 H.(1296 M.) de vefat etmiştir. Annesi Basir'li olduğu için bu ismi almıştır. Büyük bir şairdir. Fesahat ve belağatta eşsizdir.
Bir rivayete göre Mısır'da vezirlik de yapmıştır. ilk önceleri şiir ve devlet hizmetiyle uğraştığını kendisi Kaside-i Bürde'nin bir beytinde ifade eder. Mısır Sultanının yakınları arasına girdikten sonra güzel şiirleriyle onun medh ü senasını yapmış, dÜşmanları hicveden pek çok şiir yazmıştır.

Bir gün evine giderken yolda bir pir-i faniye rastlar. Yaşlı adam ona:
«- Ya Busiri! Bu gece Resulullahı rüyanda gördün mü?» diye sorar İmam-ı Busiri
«- Hayır görmedim» diye cevap verir.
Bunun üzerine o piri fani başka bir şey demeden ayrılır. Fakat imam-ı Busirinin kalbine o anda Hz. Peygamberin aşk ve muhabbeti düşer. Hemen evine gider. O akşam rüyasında Hz. Peygamberi görür. Uyanınca içinin neş'e ve huzurla dolduğunu farkeder. Bunun üzerine Peygamberi medheden Mudariyye, Hemziyye gibi bir çok kaside yazar.
Daha sonraları vücudunun yarısı felç olur.Yürüyemez ve hareket edemez duruma düşer. O zaman kaside-i Bürde'yi yazıp bununla Cenab-ı Hak'tan şifa diler. Kasideyi bitirdiği gece rüyasında Hz. Peygamberi görüp, bu Kasideyi ona okur. Resulullah (SAV.) mübarek elleriyle felçli azalarını mesheder.
imam-ı Busıri uyanınca hastalığının yok olduğunu görür Allah'a şükreder.
O gecenin sabahında camiye giderken yolda Şeyh Ebu'r-Reca Hazretlerine rastlar. Şeyh Ebu'r-Reca ona:
- Ya Busiri! Fahr-i alemi medhettiğin kasideyi getir» der.
imam-ı Busiri cevaben :
- Resulüllah (SAV.)i medheden kasidelerim pek cok hangisini istiyorsunuz?) der. Bunun üzerine Şeyh:
- Emin Tezekkür-i Ciranin Bizi Selem, mezecte dem'an cera min mukletin bi demi» beytiyle başlayan kasideyi istiyorum. Çünkü sen onu Peygamberin huzurunda okurken işittim. Ve Peygamberin çok memnun olduğunu gördüm, der.
Bu kasideyi daha hiç kimsenin duymadığını bilen Busiri hayretler içinde kalır.

Rivayet edildiğine göre bu Kaside, Hz. Peygamberin huzurunda okunurken Resulüllah, rüzgarın tesiriyle ağaç dallarının sallanmasl gibi mübarek vücutlarını hareket ettiriyor ve memnuniyetini izhar ediyormuş.
Bu kasidenin isminde ihtilaf vardır. Bazıları, Kasıde-i Bür'e dir. Çünkü kasidenin müellifi bu kasideyle şifa bulup sıhhatine kavuşmuştur, derler. Bazıları da Kasıde-i Bürdedir. Çünkü bu kaside Resulüllahı methettiğinden ona layık bir elbise veya onun bürdeleri mesabesindedir demişlerdir. Bazıları da Bürdiyye demişlerdir.
Onlara göre Resulüllah'a bu kaside okunurken mübarek bürdelerini imam-ı Busıri'ye giydirmişler. Kaside-i Bürey'de de denmiştir ki, bu yanlıştır. Ulema arasında Bürde diye meşhurdur.
Bu kasidenin okunması için bazı şartların yerine getirilmesi söylenir. Fakat bu şartların en üstünü kalb ve bedenin temiz olmasıdır.

ABİDİN PAŞA

HAVASSI VE OKUNUŞ ADABINDAN BAZILARI:

1 - Aslında Kaside-i Bürde'yi İmam Busiri'ye ulaşan senetle icazetli kimselerden izin alıp okumalıdır. Bu gün böyle kimseler yoksa metni düzgün okuyan ehli bir kimseye dinlettikten sonra okumak tavsiye olunur.
2 - Yemede, içmede, giyimde ve sair hususlarda haram olan şeylerden kaçınmak.
3 - Okurken abdestli olmak, temiz bir yerde ve temiz elbise ile okumak.
4 - Okurken kıbleye dönmek, manasını anlamaya çalışmak, kelimeleri düzgün ve doğru okumak; vezin, kafiye ve aruz kaidelerine riayet etmek.
5 - Her beytin sonunda Efendimize şu aşağıda verildiği şekilde salatü selam getirmek:

6 - Kaside-i Bürde'nin büyüklüğüne, tesirine Efendimize Kemal-i ta'zim ve muhabbet üzere olmak, huşu ve huzuru kalb ile okumak, inanmak,
7 - Okurken dünya kelamı söylememek, mümkünse kasideyi ezberlemek, okumaya başlamadan önce güzel bir amel yapmak (sadaka vermek gibi), diz çökerek okumak, önce istiğfar etmek, mümkünse biraz Kur'an okumak.
8 - Okuyan veya okutan ne niyyet etmişse onun için dua yapmalı ve murad ettiği şeyi tayin etmelidir. Bu arada şu başlangıç duasını okur:

''Allahümme inni etevesselü bi kıraeti'l-kasideti'l-mübareke ileyke en tu'tıyeni hayreddareyni acilen ve acilen.''

9 - Yedi defa Allah'a hamdü sena etmek, ve şu salavatı üç veya yedi defa okumak tavsiye edilmiştir.
''Allahümme salli ala Seyyidina ve mevlana Muhammedin fi'l-evveline ve'l-ahirine ve fi'l-melei'l-a'la ila yevmiddin.''
10 - «Le kad caekem» ayetini sürenin sonuna kadar bir defa okumak ve iki rek'at namaz kılmak.
11 - Bazı yer ve zamanlarda Tezellül kasdı ile yalın ayak baş açık okumak.
12 - Cuma günleri bir defa, haftada bir defa okumak ve şu salavatı şerifeyi getirmek:

''Allahümme salli efdale salatin ala es'adi mahlukatike Seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim adede ma'lumatike ve midade kelimatike küllema zekere'z-zakirun ve gafele an zikrikel-gafilun.''

Büyük bir alim, sabah evden çıkarken kapıları açarken ve kaparken, yola çıkarken vasıtaya binerken Kasidenin 79.uncu beytini okumayı tavsiye etmiştir.
13 - Kaside-i Bürde şifa ümidiyle hastalara okunursa biiznillahi Teala şifa olur.
14 - Bazı alimlerin ifade ettiklerine göre bu kaside sıkıntıların uzaklaşması, belaların defi, sulh ve selametin gelmesi ümidiyle okunursa Allahın izniyle bunlar hasıl olur.
15 - Resulullah'ı rüyasında görmek isteyen kimse bu kasideyi ihlas ve samimi sevgi ile okur da yatarsa biiznillah Resulullah'ı rüyasında görür, denilmiştir.

1.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 1A

SELEM AĞAÇLARININ BULUNDUĞU MEVKİDE OTURAN KOMŞULARINI HATIRLADIĞIN İÇİN Mİ KANLI GÖZYAŞI DÖKÜYORSUN?

2.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 2A

YAHUT KAZİME
TARAFINDAN BİR RÜZGARMI ESTİ VEYA KARANLIK BİR GECEDE İDAM DAĞINDAN BİR
ŞİMŞEK Mİ ÇAKTI DA KANLI GÖZYAŞI DÖKÜYORSUN?

3.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 3A
GÖZLERİNE NE OLUYOR Kİ,ARTIK AKMAYIN DEDİKÇE YAŞ BOŞANIYOR?KALBİN NİÇİN,ARTIK KENDİNE GEL DEDİKÇE DAHA DA COŞUYOR?

4.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 4A
BİR TARAFTA AKAN GÖZYAŞI,DİĞER TARAFTAYANAN KALB VARKEN,AŞIK,SEVGİSİNİN GİZLİ KALACAĞINI MI SANIYOR?

5.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 5A
EĞER SENDE BU SEVGİ
OLMASAYDI,NE BU HARABELERDE GÖZYAŞI DÖKER,NE DE ''BAN''DENİLEN AĞAÇLA
''ALEM'' DENİLEN DAĞI HATIRLAYIP UYKUSUZ KALIRDIN?

6.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 6A
GÖZYAŞIN VE HASTALIĞIN EN İYİ ŞAHİT İKEN NASIL OLUR DA AŞK VE MUHABBETİNİ İNKAR EDERSİN?

7.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 7A
GÖNÜL ELEM VE ATEŞİ İLE İKİ
YANAĞIN ÜZERİNE BİRİ KANLA KARIŞIK GÖZYAŞINDAN DİĞERİ İSE HASTALIĞIN
VERDİĞİ SARILIKDAN HASIL OLAN SARI VE KIRMIZI İKİ ÇİZİK ÇEKTİ.ÖYLE
ÇİZGİLER Kİ ONLARDAN BİRİ ''BAHAR'' DENİLEN SARI GÜL,DİĞERİ İSE''ANEM''
DENİLEN KIRMIZI RENKLİ AĞAÇ GİBİDİR.

8.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 8A
EVET ,SEVDİĞİMİN HAYALİ ,GECE GELİP BENİ UYANDIRDI.SEVGİ İSE,BERABERİNDE GETİRDİĞİ ELEMLE,LEZZET VE ZEVKLERE MANİ OLUYOR.

9.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 9A
EY,UZRE OĞULLARI GİBİ AŞKIYLA YANAN BENİ KINAYAN KİŞİ.BAK,ÖZRÜMÜ GÖR.EĞER BİRAZCIK İNSAF ETSEYDİN BENİ KINAMAZDIN.

10.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 10A
İŞTE BENİM GERÇEK DURUMUMU ÖĞRENDİN.ZATEN BENİM,NE KINAYANLARDAN SAKLI BİR SIRRIM,NE DE DERDİME DERMANIM VAR.

11.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 11A
SEN SAMİMİ OLARAK BANA NASİHAT
EDİYORSUN FAKAT BEN O NASİHATLARI DUYACAK HALDE DEĞİLİM.ÇÜNKÜ
AŞIK,KENDİNİ AZARLAYANLARI VE MEDHEDENLERİ DUYMAZ.

12.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 12A
BAŞIMDA Kİ BEYAZ SAÇLARIN NASİHATINI KÖTÜYE YORDUM.HALBUKİ BEYAZ SAÇ NASİHATINDA,TÖHMETLERDEN BERİDİR.

13.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 13A
BENİM NEFSİ EMMAREM,CAHİLLİĞİ SEBEBİYLE BEYAZ SAÇ VE İHTİYARLIĞIN İKAZ VE ÖĞÜTLERİNİ DİNLEYİP ONA GÖRE HAREKET ETMEDİ.

14.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 14A
NEFSİ EMMAREM,MİSAFİRE GÜZEL AMELLERDEN HİÇ BİR ZİYAFET HAZIRLAMADI.İZAZ VE İKRAM OLUNMAMIŞ MİSAFİR DE BAŞIMA İNDİ.

15.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 15A
O MİSAFİRE GEREKEN İKRAMI
YAPAMAYACAĞIMI BİLSEYDİM,O MİSAFİRİN BANA VERDİĞİ SIRRI (KETEM)DENİLEN
SİYAH BOYA İLE KAPLARDIM.YANİ O SIRRI SAKLARDIM.

16.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 16A
AZGIN ATLARIN DİZGİNLE DURDURULMASI GİBİ VÜCUT VE ARZULARIMI ÇEŞİTLİ KÖTÜLÜKLERDEN UZAK TUTMAYI KİM TEKELLÜF EDEBİLİR?

17.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 17A
NEFS-İ EMMARE VE ŞEHVETİN İMHASINI GÜNAH VE KÖTÜLÜKLER DE ARAMA.ZİRA YEMEK, AÇ OLANIN ARZUSUNU ŞİDDETLENDİRİR.

18.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 18A
NEFİS,SÜT EMEN ÇOCUK
GİBİDİR.EĞER ÇOCUĞU SÜTTEN KESMEZ DE ÖYLE BIRAKIRSAN,DELİKANLIDA OLSA
SÜT EMMEK İSTER.AMA VAKTİNDE SÜTTEN KESERSEN BİR DAHA SÜT EMMEK İSTEMEZ.

19.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 19A
NEFSİ,ARZU VE İSTEĞİNDEN
ÇEVİR.ONU KENDİNE HAKİM KILMAKTAN SAKIN.ZİRA NEFSİN ARZU VE HEVESİ BİR
ŞEYE HAKİM OLURSA ONU HELAK EDER VEYA YARALAR.

20.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 20A
AMEL VE İŞ MERASINDA OTLAYAN NEFSİ İYİ GÖZET.EĞER OTLADIĞI MERAYI TATLI BULURSA, ONU OTLATMA.

21.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 21A
NEFSİ EMMARE ,İNSANA NİCE ÖLDÜRÜCÜ LEZZETLERİ GÜZEL GÖSTERMİŞTİR.ÇÜNKÜ ZEHİR,ALTIN TAS İÇİNDE SUNULUR.

22.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 22A
AÇLIK VE TOKLUĞUN KÖTÜLÜKLERİNDEN KORK.NİCE AÇLIK VARDIR Kİ,NİCE TOKLUK DAN DAHA KÖTÜ VE ZARARLIDIR.

23.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 23A
HARAM OLAN ŞEYLERLE DOLU GÖZÜNDEN GÖZ YAŞINI BOŞALT VE NEDAMET PERHİZİNE SARIL.

24.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 24A
NEFSİ EMMARE İLE ŞEYTANA KARŞI KOY VE İSYAN ET ONLAR SANA GÜZEL ÖĞÜTLER DE BULUNSALAR BİLE SEN YİNE KABUL ETME.

25.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 25A

İSTER HAKEM OLSUN,İSTER DÜŞMAN OLSUN,NEFİS VE ŞEYTANA UYMA.ÇÜNKİ SEN BU GİBİ HAKEM DÜŞMANIN HİLESİNİ BİLİRSİN.

26.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 26A
SÖYLEYİPDE,KENDİSİYLE AMEL
ETMEDİĞİM SÖZDEN DOLAYI ALLAH-U TEALA DAN MAĞFİRET TALEP EDERİM.BUNUNLA
BEN,KISIR OLAN BİR KİMSENİN,ÇOCUĞUNUN OLDUĞUNU İSBAT ETMESİ GİBİ BİR ŞEY
YAPMIŞ OLDUM .

27.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 27A

BEN, SANA HAYIR VE AMEL-İ SALİH
YAPMANI EMRETTİM.FAKAT EMRETTTİĞİM ŞEYİ KENDİM YAPMADIM VE DOĞRU YOLU
BULMADIM.HAL BÖYLEYKEN SANA DOSDOĞRU OL DEMENİN NE TESİRİ OLABİLİR?

28.BEYİT:
KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 28A

ÖLÜMDEN ÖNCE ,NAFİLE OLARAK HİÇ BİR AZIK TEDARİK ETMEDİM.FARZDAN BAŞKA NAMAZ KILMADIM.FARZ ORUÇ DAN GAYRI ORUÇ TUTMADIM

29.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 29A

BEN AYAKLARI ŞİŞİNCEYA KADAR NAMAZ KILARAK,GECELERİNİ İBADETLE İHYA EDEN RESULULLAH(SAV) İN SÜNNETİNE UYMADIM.

30.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 30A

RESULU EKREM EFENDİMİZ (SAV),AÇLIKDAN BELİNİ İYİCE SIKTIRIP KARNINA TAŞ BAĞLAMIŞTI.

31.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 31A

NİCE ALTINDAN
YÜCE DAĞLAR,SIRF RESULULLAH'IN MEYLİNİ ÇEKEBİLMEK İÇİN KENDİLERİNİ ONA
ARZETTİLER.FAKAT ALLAH'IN RESULU ONLARA RAĞBET VE MEYL ETMEYEREK GERÇEK
YÜKSEKLİK VE İYİLİĞİN NEREDE OLDUĞUNU GÖSTERDİ.

32.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 32A

RASULULLAH'IN(SAV)
İÇİNDE BULUNDUĞU FAKR-U ZARURET,ONUN ALTIN DOLU DAĞLARDAN KAÇINMASINI
DAHA DA KUVVETLENDİRDİ.ÇÜNKÜ YOKLUK,DOĞRU YOL VE GÜZEL HUYLARA GALEBE
ÇALAMAZ.

33.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 33A

GÖRÜNÜŞDEKİ
YOKSULLUĞU,RESULULLAH'I DÜNYA MALINA VE DÜNYA SEVGİSİNE NASIL
ÇEVİREBİLİR?O ÖYLE BİR RASUL Kİ,EĞER OLMASAYDI,DÜNYADA OLMAZDI.

34.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 34A

ŞİMDİYE KADAR ANLATMAYA ÇALIŞDIĞIM O
MANEVİYAT GÜNEŞİ,SEVGİLİLER SEVGİLİSİ HZ.MUHAMMEDDİR Kİ; İKİ
CİHANIN,İNSANLIK VE CİN ALEMİNİN ARAP VE ARAP OLMAYAN BÜTÜN MİLLETLERİN
EFENDİSİDİR.

35.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 35A

KAİNATIN MEDARI
İFTARI OLAN PEYGAMBERİMİZ İYİLİKLERİ EMREDİCİ,KÖTÜLÜKLERİ İSE
NEHYEDİCİDİR.HİÇ KİMSE ONUN ''EVET VE HAYIR'' DİYE İFADE ETTİĞİ,EMİR VE
NEHİYLERİNDE ONDAN DAHA İSABETLİ OLAMAZ.

36.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 36A

O ÖYLE BİR
PEYGAMBER VE ALLAHIN SEVGİLİ KULUDUR Kİ,KARŞILAŞILAN HER TÜRLÜ TEHLİKE
VE KORKULU HALLER DE ONUN ŞEFAATI UMULUR,İSTENİR

37.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 37A

O YÜCE PEYGAMBER İNSANLARI.ALLAHA İBADETE DAVET EDİYOR.ONUN SÖYLEDİĞİ YOLDA YÜRÜYENLER KOPMAYAN SAĞLAM BİR İPE YAPIŞMIŞ OLURLAR.

38.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 38A

PEYGAMBER
EFENDİMİZ YARATILIŞTA,GÜZELLİK VE İYİ AHLAKTA DİĞER BÜTÜN
PEYGAMBERLERDEN DAHA ÜSTÜNDÜR.DİĞER PAYGAMBERLER , ONUN İLİM VE
KEREMİNE ,DEĞİL ERİŞMEK,YAKLAŞAMADILAR BİLE.

39.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 39A

PEYGAMBERLERİN HEPSİ,RASULULLAH'IN İRFAN DERYASINDAN BİR AVUÇ VEYA KEREM YAĞMURUNDAN BİR YUDUM SU İSTER.

40.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 40A

DİĞER BÜTÜN PEYGAMBERLER RASULULLAH'IN İLMİ YANINDA BİR NOKTA,ONUN RASULLERE LAYIK HİKMETİ YANINDA DA BİR HAREKE GİBİ KALIRLAR.
Semanur
Özel Üye
Semanur

MesajKonu: Geri: KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim...   KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... Icon_minitimeC.tesi Nis. 09, 2011 10:11 am

41.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 41A

O ÖYLE BİR
PEYGAMBERDİR Kİ,BATİNİ VE ZAHİRİ,RUHİ VE CİSMANİ VARLIĞI GELİŞİP,TAM
KEMAL NOKTASINI BULUNCA,İNSANLARIN YARATICISI CENAB-I HAK ONU KENDİSİNE
SEVGİLİ VE NEBİ SEÇTİ.

42.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 42A

PEYGAMBERİMİZ'İN İYİ AHLAK VE ÜSTÜN
VASIFLARDA HİÇBİR EŞİ VE BENZERİ YOKTUR.ÖYLE Kİ,ONDA Kİ İYİLİK VE
GÜZELLİK CEVHARİNDEN KİMSE BİR ŞEY ALMAMIŞ,ONDAKİ GÜZELLİK CEVHERİ
EKSİLMEMİŞTİR.

43.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 43A

HRİSTİYANLARIN
KENDİ PEYGAMBERLERİ HAKKINDA İLERİ SÜRDÜKLERİ İDDALARI BİR KENARA BIRAK
DA,PEYGAMBER EFENDİMİZİ,O NUN DIŞINDA DİLEDİĞİN ŞEKİLDE MEDH-Ü SENA ET.

44.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 44A

RESULULLAH'IN (SAV) ZATINA DİLEDİĞİN ŞEREFİ,KUDRETİNEDE DİLEDİĞİN BÜYÜKLÜĞÜ NİSBET ET.ONU DİLEDİĞİN KADAR MEDHÜ SENA ET.

45.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 45A

PEYGAMBER EFENDİMİZİN (SAV)FAZİLET VE KEMALİNİN HUDUDU YOKTUR.YETER Kİ DİL,ONUN ÜSTÜNLÜKLERİNİ ANLATABİLSİN.

46.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 46A

EĞER RASULULLAH'IN MUCİZELER O'NUN GERÇEK BÜYÜKLÜĞÜNÜ AKSETTİREBİLSEYDİ,HER ANILIŞINDA İSMİ,ÇÜRÜMÜŞ KEMİKLERİ DİRİLTİRDİ.

47.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 47A

O,BİZİ ÇOK
SEVDİĞİ İÇİN ,AKILLARA DURGUNLUK VERECEK VE BİZİM TAKAT GETİREMEDİĞİMİZ
ŞEYLERLE BİZİ İMTİHAN ETMEDİ.BİZDE ONUN EMİR VE NEHİYLERİNİ TATBİKDE
ASLA TEREDDÜT ETMEDİK VE YANLIŞ YAPMADIK.

48.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 48A

PEYGAMBERİN
GERÇEK DEĞER VE MAHİYETİNİ ANLAMAK İŞİ, İNSANLARI ACİZ BIRAKMIŞTIR.BU
SEBEBLE PEYGAMBERE UZAK VE YAKIN OLANLAR ARASINDA,O'NUN GERÇEK DEĞERİNİ
ANLAMAYIP SÜKUT EDENLERDEN BAŞKASI GÖRÜLMEZ.

49.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 49A

RASULULLAH(SAV) UZAKDAN KÜÇÜK GÖRÜNEN,FAKAT YAKLAŞDIKÇA GÖZÜ KAMAŞTIRAN BİR GÜNEŞ GİBİDİR.

50.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 50A

PEYGAMBERİ SADECE RÜYALARINDA GÖRMEKLE TESELLİ BULAN İNSANLAR ONUN GERÇEK DEĞERİNİ NASIL ANLARLAR?

51.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 51A

PEYGAMBERİMİZ HAKKINDA BEŞERİN BİLDİĞİ ONUN SADECE BİR İNSAN VE ALLAH'IN MAHLUKATININ EN SEVGİLİSİ OLDUĞUDUR.

52.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 52A

DİĞER BÜTÜN PEYGAMBERLERİN GÖSTERDİĞİ MUCİZELER HZ.MUHAMMEDİN NURUNDAN ONLARA ULAŞMIŞTIR.

53.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 53A

NEBİYİ ZİŞAN EFENDİMİZ BİR FAZİLET VE
İRFAN GÜNEŞİDİR.DİĞER PEYGAMBERLER İSE,BU GÜNEŞİN IŞIKLARINI
KARANLIKLARDA İNSANLIĞA ULAŞDIRAN YILDIZLARDIR.

54.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 54A

CENABI HAK O GÜZEL PEYGAMBERİ NE
GÜZEL YARATMIŞ. BÜTÜN İYİ VE MAKBUL HUYLAR ONUN MÜBAREK ZATINI
SÜSLEMİŞ.O GÜZELLİKLERLE BEZENMİŞ,GÜLERYÜZLÜLÜKLE TEMAYÜZ ETMİŞTİR.

55.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 55A

O PEYGAMBER BİR ÇİÇEK GİBİ LATİF
YARATIŞLI ,AYIN ONDÖRDÜ GİBİ PARLAK VE ŞEREFLİ,DENİZLER GİBİ
CÖMERT,ZAMAN GİBİ HİMMETLİ VE GAYRETLİDİR.

56.BEYİT:
KENNEHÜ VAHVA FERDÜN Fİ CELALETİHİ Fİ ASKERİN HİNE TELGAHÜ VE Fİ HAŞEMİ

RASULU EKREM
CELALET VE HEYBETTE EŞSİZDİ.ÖYLE HEYBETLİ VE AZAMETLİ İDİKİ
KARŞİLAŞTIĞINDA ONU SANKİ BİR BÖLÜM ASKER VEYA BİR GRUP HİZMETÇİ
ARASINDA ZANNEDERDİM.

57.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 57A

HZ.PEYGAMBERİN KONUŞTUĞU ZAMAN AĞZINDAN ÇIKAN SÖZLERİ VE TEBESSÜM ETTİĞİNDE GÖZÜKEN DİŞLERİ,SEDEF İÇİNDE GİZLİ İNCİLER GİBİDİR.

58.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 58A

O RESULUN KEMİKLERİNİ KUCAKLAYAN TOPRAĞIN KOKUSUNDAN DAHA GÜZEL KOKU YOKTUR.NE MUTLU O TOPRAĞI KOKLAYIP ÖPENE.

59.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 59A

PEYGAMBERİN DÜNYAYA GELİŞİ,ÖZÜNDEKİ İYİLİK VE GÜZELLİĞİ ORTAYA ÇIKARDI.İYİLİKLERİN BAŞLANGICI VE BİTİMİ ONA BAĞLIDIR.

60.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 60A

PEYGAMBERİN DOĞDUĞU GÜN, O ZAMAN
PUTPEREST OLAN FARSLARIN, BAŞLARINA GELECEK MUSİBET VE SIKINTILARLA
KORKUTULDUKLARINI ANLADIKLARI BİR GÜNDÜR.

61.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 61A

KİSRANIN SARAYI DOST VE ASKERLERİNİN TEKRAR BİRARAYA GELEMİYECEK ŞEKİLDE DAĞILMASI GİBİ,O GECE YARILIP ÇATLADI.

62.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 62A

PEYGAMBERİN DÜNYAYA GELİŞİ VE
KİSRANIN SARAYININ YIKILMASI SEBEBİYLE,ÜZÜNTÜDEN MECUSİLERİN TAPTIKLARI
ATEŞ SÖNMÜŞ,HER ZAMAN AKAN NEHİR İSE YİNE AYNI ÜZÜNTÜDEN KURUMUŞTU.

63.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 63A

SAVE ŞEHRİNDE Kİ ATEŞPERESTLER,GÖLÜN KURUMASINA ÇOK ÜZÜLDÜLER.GÖLE SU ALMAYA GİDENLER,SU BULAMADAN ÖFKEYLE DÖNDÜLER.

64.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 64A

HÜZÜN VE KEDERDEN SANKİ ATEŞ,SUYUN RUTUBETİNİ SUDA ATEŞİN ALEV VE HARARETİNİ ALMIŞTI.

65.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 65A

PEYGAMBERİN DOĞUMUNDA CİNLER,ONUN
DOĞUŞUNU MÜJDELEDİLER.O GÜN ALEME NUR SAÇILDI.BÖYLECE HAK OLAN ŞERATI
MUHAMMEDİYE HEM MANEN, HEMDE LAFZEN AÇIKLANMIŞ OLDU.

66.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 66A

ONLAR KÖR VE SAĞIR OLDUKLARINDAN,PEYGAMBERİN GELİŞ MÜJDELERİNİ İŞİTMEDİLER,İNZAR EDİP KORKUTUCU ŞİMŞEĞİ GÖREMEDİLER.

67.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 67A

KAHİNLERİ,ONLARA YALAN YANLIŞ
DİNLERİNİN AYAKTA KALMAYACAĞINI HABER VERMELERİNE RAĞMEN,ONLAR HAKİKATI
GÖRMEK VE ANLAMAK İSTEMEDİLER.

68.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 68A

YERYÜZÜNDEKİ PUTLARIN DÜŞÜP KIRILMALARI GİBİ GÖKYÜZÜNDEKİ YILDIZLARIN DA DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜKTEN SONRA HALA GERÇEĞİ ANLAYAMADILAR.

69.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 69A

ÖYLE Kİ HEZİMETE UĞRAYAN ŞEYTANLAR,VAHYİN GELDİĞİ SEMADAN BİRBİRİNİN PEŞİ SIRA KAÇTILAR.

70.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 70A

ŞEYTANLAR,EBREHENİN KAHRAMANLARI VEYA
BEDİR SAVAŞINDA PEYGAMBERİN,İKİ AVUCUYLA DÜŞMANIN ÜZERİNE ATTIĞI
TAŞLARDAN SONRA HEZİMETE UĞRAYAN MÜŞRİKLER GİBİ KAÇTILAR.

71.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 71A

HZ.YUNUS'UN BALIĞIN KARNINDAN,DIŞARIYA ATILMASI GİBİ,RESULULLAH ALLAHI ZİKİR VE TESBİHDEN SONRA İKİ AVUCUNDA Kİ TAŞLARI ATTI.

72.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 72A

RESULULLAHIN DAVETİ ÜZERİNE AĞAÇLAR KÖK VE DALLARIYLE GELİP,SECDE ETTİLER VE ONUN PEYGAMBERLİĞİNİ TASDİK ETTİLER.

73.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 73A

SANKİ O AĞAÇLAR,DALLARININ YOL ÜZERİNE YAZDIKLARI GÜZEL YAZILARA BİRER SATIR ÇİZMİŞLERDİ.

74.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 74A

AĞAÇLARIN HAREKETİ,GÜN ORTASINDA
FIRIN ATEŞİ GİBİ YAKICI SICAKDAN PEYGAMBERİ KORUMAK İÇİN HER GİTTİĞİ
YERE GİDEN BULUTUN HAREKETİ GİBİDİR.

75.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 75A

İKİYE BÖLÜNEN AYA YEMİN EDERİM Kİ O AY RESULULLAHIN KALBİNE BENZİYOR.BENİM BU YEMİNİM GERÇEK BİR YEMİNDİR.

76.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 76A

MAĞARANIN İKAME ETİĞİ HAYIR VE KEREME YEMİN EDERİM.KAFİRLERİN GÖZLERİ BU NURU GÖREMEDİ.

77.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 77A

HZ.PEYGAMBER VE HZ.EBU BEKİR,MAĞARADA OLDUKLARI HALDE GÖRÜNMEDİLER.KAFİRLER İSE MAĞARADA KİMSE YOK DİYORLARDI.

78.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 78A

KAFİRLER,BEŞERİN EN HAYIRLISI
HZ.MUHAMMED'İN GİRDİĞİ MAĞARADA NE BİR GÜVERCİNİN UÇACAĞINI NE DE BİR
ÖRÜMCEĞİN AĞ YAPACAĞINI ZANNETMEDİLER.

79.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 79A

ALLAH'IN,RESULUNU KORUMASI,ONU KAT KAT ZIRHLARA YÜKSEK KALELERE MUHTAÇ ETMEDİ.

80.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 80A

HER NE VAKİT ZAMANIN KADRİNE UĞRAYIP RESULULAHA İLTİCA ETSEM,ONDAN SONSUZ BİR ENAM BULURUM.

81.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 81A

RESULULLAH (S.AV.) DAN,NE ZAMAN İKİ CİHAN SERVETİ İSTEMİŞSEM,HER DEFASINDA DA ONDAN İHSAN ALMIŞIMDIR.

82.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 82A

RESULULLAH'IN (S.AV.) RÜYADA ALDIĞI VAHYİ İNKAR ETME.ZİRA GÖZLERİ UYUSA DA KALBİ UYUMAZ.

83.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 83A

RÜYA YOLU İLE VAHİY HZ MUHAMMEDE,
PEYGAMBER LİK GELDİĞİ ZAMAN OLMUŞTU.ÖYLEYSE NÜBÜVVET GELDİKTEN SONRA
RÜYA GÖREN BİR PEYGAMBERİN HALİ İNKAR OLUNAMAZ.

84.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 84A

ALLAH'IN ŞANI YÜCEDİR.VAHİY ÇALIŞMAKLA ELDE EDİLEMEZ.HİÇ BİR PEYGAMBERDE GAYB DAN VERDİĞİ HABERDEN YANILMAZ,HATA ETMEZ.

85.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 85A

PEYGAMBERİN MÜBAREK AVUÇLARI SADECE
DOKUNMAKLA NİCE HASTAYI İYİ ETMİŞ,NİCE GÜNAHKAR VE YOKSULUDA, DERT VE
GÜNAHLARDAN KURTARMIŞTIR.

86.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 86A

PEYGAMBERİN DUASI,KITLIK YÜZÜNDEN KUPKURU OLAN SENEYİ İHYA ETTİ.ÖYLEKİ O SENE,KARANLIK ASIRLAR İÇİNDE ÇOK PARLAK BİR SENE OLDU.

87.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 87A

SEN DAHA TAHMİN EDİNCEYE KADAR,BİR
BULUTUN CÖMERTLİĞİ İLE ÖYLESİNE YAĞMUR YAĞDI Kİ BÜYÜK DERELERLE,DENİZ
GİBİ IRMAKLAR YAHUT ARİM VADİSİNDE SELLER AKTI.

88.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 88A

BIRAKDA,PEYGAMBERİN,GECELEYİN BİR GAĞ TEPESİNDE YANA ZİYAFET ATEŞİ GİBİ PARLAYAN MUCİZELERİNİ ANLATIP MEDHEDEYİM.

89.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 89A

İNCİ,MUNTAZAM BİR ŞEKİLDE DİZİLİRSE GÜZELLİĞİ DAHA DA ARTAR.AMA MUNTAZAM DİZİLMESEDE KIYMETİ EKSİLMEZ.

90.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 90A

PEYGAMBERİ MEDHEDENİN ARZU VE EMELİ,O GÜZEL AHLAKLA,GÜZEL HUYLARIN KAYNAĞINA NASIL ARİŞEBİLİR?

91.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 91A

KURANI KERİMİN AYETLERİ CENABI HAK
TARAFINDAN NAZİL OLMUŞTUR VE LAFZ CİHETİNDEN EVVELİYATI YENİDİR. AMA
MANA OLARAK KADİMDİR.KIDEM İSE EVVELİYATI OLMAYAN CENABI HAKKIN
SIFATIDIR.

92.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 92A

KURAN AYETLERİ BELLİ BİR ZAMANA HAS DEĞİLDİR.ONLAR BİZE KIYAMET DEN,AD VE İREM KAVİMLERİNDEN HABER VERİRİLER.

93.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 93A

KURAN AYETLERİ DEVAMLI OLARAK KALACAKTIR VE DİĞER PEYGAMBERLERİN BÜTÜN MUCİZELERİNDEN DAHA ÜSTÜNDÜR.ÇÜNKİ DİĞER MUCİZELER DEVAMLI DEĞİLLERDİR.

94.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 94A

KURAN AYETLERİ MUHKEMDİR.CENABI HAK TARAFINDAN HAKEM KILINMIŞTIR.İHTİLAFA DÜŞENLERDE HİÇBİR ŞÜPHE BIRAKMAZ.BAŞKA BİR HAKEM DE GEREKTİRMEZ.

95.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 95A

KURAN AYETLERİNE HİÇBİR
ZAMAN KARŞI KONMADI.ONLARA KARŞI DÜŞMANLIK YAPANLARIN EN GÜÇLÜLERİ
BİLE,UĞRADIKLARI GÜÇLÜKLERE DAYANAMAYARAK O AYETLERE BOYUN EĞDİLER.

96.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 96A

NASIL NAMUSLU BİR ADAM,NAMUSUNA
TECAVÜZE YELTENEN BİR CANİYİ TEPELERSE,KURANIN BELAĞATIDA KENDİSİNE
KARŞI KOYANLARIN İDDİALARINI ÖYLECE MAHVETMİŞTİR.

97.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 97A

KURAN AYETLERİNİN,ADETA
DENİZ DALGALARI GİBİ BİRBİRİNİ TAKİB EDEN BİRÇOK MANALARI VARDIR FAKAT
AYETLERİN MANALARI,DENİZDEKİ CEVHERDEN DAHA GÜZEL VE KIYMETLİDİR.

98.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 98A

KURAN AYETLERİNİN ÜSTÜNLÜKLERİ SAYMAKLA BİTMEZ.HEM NE KADAR OKUNURSA OKUNSUN BIKILMAZ.

99.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 99,

KURAN AYETLERİNİ
OKUYANIN GÖZLERİ PARLADI VE NURLANDI.O ZAMAN BEN ONA :ALLAH'IN
KELAMIYLA NURA VE ZAFERE KAVUŞTUN.HAYDİ ÖYLEYSE ALLAH'IN
İPİNE(KURANA)SIKICA YAPIŞ DEDİM.
Semanur
Özel Üye
Semanur

MesajKonu: Geri: KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim...   KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... Icon_minitimeC.tesi Nis. 09, 2011 10:13 am

100.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 100,

EĞER KURANI CEHENNEM ATEŞİNDEN KORKTUĞUN İÇİN OKUYORSAN,İYİ BİLKİ KURANIN SERİN SUYUYLA, CEHENNEM ATEŞİNİ SÖNDÜRÜRSÜN.

101.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 101,

KURAN AYETLERİ KEVSER HAVUZU GİBİDİR.KENDİSİNE KÖMÜR GİBİ SİMSİYAH GELEN ASİLERİNYÜZLERİNİ AĞARTIR.

102.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 102,

ADALETLE MUAMELEDE KURAN SIRAT VE MİZAN GİBİDİR.KURAN AYETLERİ DIŞINDAKİ BİR ADALET ANLAYIŞI,İNSANLAR ARASINDA DEVAMLI KALAMAZ.

103.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 103,

BİLMİYOR GÖRÜKEREK KURAN'I İNKARA YELTENEN HASETÇİYE ŞAŞMA.ASLINDA O,KURAN AYETLERİNİ ÇOK İYİ BİLİR.

104.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 104,

AĞRIYAN GÖZ,GÜNEŞ IŞIĞINI,HASTA OLAN AĞIZ DA SUYUN TADINI BULAMAZ.

105.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 105,

EY MUHTAÇ VE YOSULLARIN,YAYA VE
BASTIKLARI YERDE İZ BIRAKAN KUVVETLİ DEVELERE BİNMİŞ BİR HALDE KAPISINA
VARDIKLARI KİŞİLERİN EN HAYIRLISI.

106.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 106,

EY İBRETLE BAKAN İÇİN EN BÜYÜK AYET OLAN.EY GANİMET TOPLAYAN İÇİN EN BÜYÜK NİMET OLAN RESUL!

107.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 107,

SEN ÇOK KARANLIK BİR GECEDE AYIN ETRAFINI AYDINLATARAK GİTMESİ GİBİ,BİR GECEDE MESCİDİ HARAMDAN,MESCİDİ AKSAYA GİTTİN.

108.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 108,

SEN,GECELEYİN CENABI HAKKA İKİ YAY MİKTARI YAKLAŞILAN BİR YERE ÇIKTIN.ORAYA NE KİMSE ÇIKABİLİR,NEDE ÇIKMAK İSTEYEBİLİR.

109.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 109,

BÜTÜN RESULLER VE NEBİLER,ADETA HİZMETÇİLERİN EFENDİLERİNİ ÖNE GEÇİRMELERİ GİBİ,SENİ O MERTEBEYE LAYIK GÖRDÜLER.

110.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 110,

SEN BAYRAKTARI BULUNDUĞUN PEYGAMBERLER CEMAATINA UĞRAYIP YEDİ KAT GÖĞÜ AŞTIN.

111.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 111,

SEMAVATI AŞIP CENABI HAKKA ÖYLESİNE
YAKLAŞTIN Kİ,NE İLERİ GEÇMEK İSTEYENE BİR YER.NEDE DAHA YUKARI ÇIKMAK
İSTEYENE BİR MESAFE BIRAKMADIN.

112.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 112,

EŞSİZ BİR SANCAK GİBİ,YUKARI ÇIKMAK İÇİN DAVET EDİLDİĞİNDE SEN,BÜTÜN MAKAMLARI GERİDE AŞAĞILARDA BIRAKTIN.

113.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 113,

SEN,GÖZLERDEN UZAK VE GİZLİ,BÜYÜK BİR VUSLATA DERİN VE GİZLİ BİR SIRRA KAVUŞMAK İÇİN DAVET EDİLDİN.

114.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 114,

BÜTÜN ÜSTÜNLÜKLERİ HİÇBİR ORTAĞIN OLMADAN BU DİNDE TOPLADIN.BÜTÜN MAKAMLARI TEK BAŞINA AŞTIN.

115.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 115,

SAHİB OLDUĞUN RÜTBELERİN MİKTARI ÇOK BÜYÜKTÜR.SANA VERİLEN NİMETLERİ BİLMEKDE GÜÇTÜR.

116.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 116,

EY MÜSLÜMAN TOPLULUĞU MÜJDE!ÇÜNKÜ BİZE ALLAH 'IN İNAYETİ İLE ÇOK SAĞLAM,YIKILMAZ BİR RÜKUN VERİLMİŞTİR.

117.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 117,

CENABI HAK BİZİ KENDİSİNE İTAATE DAVET EDEN HZ.MUHAMMED'E(S.A.V)RESULLERİN EN ÜSTÜNÜ DEYİNCE BİZDE ÜMMETLERİN EN ÜSTÜNÜ OLDUK.

118.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 118,

ASLANIN SESİ NASIL KENDİ HALİNDE
OTLAYAN KOYUNLARI ÜRKÜTÜRSE,HZ.MUHAMMED(S.A.V) İN DE PEYGAMBER OLARAK
GÖNDERİLECEĞİ HABERİ, DÜŞMANLARIN KALPLERİNİ KOTKUTTU.

119.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 119,

RESULULLAH HER SAVAŞTA KAFİRLERİN
KARŞISINA ÇIKARDI.ÖYLEKİ MÜSLÜMANLARIM MIZRAKLARIYLA KAFİRLER,KASAP
ÇENGELLERİNDEKİ ETLERE DÖNDÜ..

120.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 120,

KAFİRLER SAVAŞ MEYDANINDAN KAÇMAYI
ÖYLESİNE İSTİYORLARDI Kİ,ADETA KARTAL VE AKBABALARIN PENÇELERİNDE
YÜKSELEN ETLERE GIPTA EDİYORLARD

121.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 121,

SAVAŞ YAPMAK HARAM AYLAR GELMEDİKÇE,KAFİRLER GECELERİN SAYISINI ŞAŞIRIR,BİLEMEZLERDİ.

122.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 122,

İSLAM DİNİ ,SANKİ BÜTÜN TARAFTAR VE GAZİLERİYLE DÜŞMAN SAHASINA KONUP,ONLARIN ETLERİNİ YEMEK İSTEYEN BİR MİSAFİR GİBİYDİ.

123.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 123,

DİNİ MÜBİN,SÜRATLE GİDEN ATLAR
ÜZERİNDEKİ ASKER DERYASINI DÜŞMAN ÜZERİNE SALAR.BU ASKER DERYASI,PEŞPEŞE
AKAN KAHRAMANLARI DÜŞMAN ÜZERİNE DALGALAR GİBİ ATAR.

124.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 124,

HERBİRİ ALLAHIN EMRİNE UYUP,ONUN
RIZASI İÇİN SAVAŞAN BU KAHRAMANLAR,KÜFRÜ KÖKÜNDEN KOPARAN BİR
SİLAHLA,KÜFRÜ HELAK ETMEK İÇİN SALDIRIRLAR.

125.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 125,

ÖYLEKİ MÜSLÜMANLAR AYRILIK VE YALNIZLIKTAN KAHRAMANLARI VASITASIYLA KURTULUP KENDİ AKRABALARINA KAVUŞTULAR.

126.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 126,

İSLAM DİNİ,DAİMA EN HAYIRLI BABA VE KOCALARDAN MÜTEŞEKKİL KAHRAMANLARIN MUHAFAZASINDADIR. BUNUN İÇİN NE YETİM KALDI NEDE DUL.

127.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 127,

İSLAM MÜCAHİDLERİ DAĞLAR GİBİDİR.ONLARLA SAVAŞAN KAFİRLERE,YAPTIKLARI SAVAŞLARDA NE GÖRDÜKLERİNİ SOR?

128.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 128,

HUNEYN VADİSİNE,BEDİRE,UHUD DAĞINA SOR. O DEVİRLER DÜŞMAN İÇİN VEBADAN DAHA BELALI VE KÖTÜYDÜ.

129.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 129,

İSLAM KAHRAMANLARI BEYAZ KILIÇLARINI DÜŞMANLARIN,BAŞLARINDAN DÖKÜLEN SAÇLARLA SİYAHLAŞAN GÖĞÜSLERİNE SOKUP,KIPKIRMIZI ÇIKARIRLAR.

130.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 130,

İSLAM KAHRAMANLARI, HAT ÜLKESİNİN MIZRAKLARI İLE YAZARLAR.ONLARIN KALEMLERİ DÜŞMA VUCUTLARININ HİÇBİR HARFİNİ NOKTASIZ BIRAKMADI.

131.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 131,

İSLAM BAHADIRLARI,TAM
TEÇHİZATLIDIRLAR.ONLARI DİĞERİNDEN AYIRAN BİR TAKIM ÖZELLİK VE GÖRÜNÜŞ
LERİ VARDIR.GÜL AĞACI DA KENDİNE MAHSUS ÖZELLİ Ğİ İLE VE GÖRÜNÜŞÜYLE
SELEMDEN AYRILIR.

132.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 132,

ZAFER RÜZGARLARI SANA ONLARIN
KOKULARINI GE-TİRİR.BU SEBEBLE SEN,SİLAHLARLA DONANMIŞ BÜTÜN
KAHRAMANLARI,DAHA AÇILMAMIŞ GÜLLER SANIRSIN.

133.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 133,

MÜSLÜMA YİĞİTLER ATLARIN
SIRTINDA,ADETA YÜKSEK YERLERDE BÜYÜYEN AĞAÇLAR GİBİ DİMDİK VE HEYBETLİ
İDİLER.ONLARIN BÖYLEDURUŞU,AZİM İRADE VE CESARETLERİN
ÇOKLUĞUNDANDIR.YOKSA EĞERİN İPİNİN SAĞLAMLIĞINDAN DEĞİL.

134.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 134,

İSLAM MÜCAHİTLERİN HAŞMET VE
HEYBETİNDEN KORKAN DÜŞMANLARIN KALPLERİ UÇTU.ÖYLE
ŞAŞIRDILARKİ,ARSLANLARLA KUZULARI AYIRT EDEMEZ OLDULAR.

135.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 135,

RESULULLAH'IN(S.A.V) HAYIR DUASIYLA
ZAFER ELDE EDEN KİŞİ,EĞER ORMANDA ASLANLARLA KARŞILASSA, ASLANLAR
SUSAR,HİÇBİR ŞEY YAPAMAZLAR.

136.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 136,

RESULULLAH (S.A.V)DAN YARDIM GÖRMEMİŞ HİÇ BİR PEYGAMBER DOSTU ,PERİŞAN OLMAMIŞ HİÇ BİR PEY-GAMBER DÜŞMANI GÖREMEZSİN.

137.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 137,

NASIL,ARSLAN
YAVRULARIYLA BERABER ORMAN İÇİNE YERLEŞİRSE,PEYGAMBERDE ÜMMETİNİ,EN
SAĞ-LAM KALE OLAN İSLAM DİNİNİN HİMAYESİNE BIRAKDI.

138.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 138,

KURAN AYETLERİ İSLAM DİNİNE KARŞI
ÇIKAN NİCELE-RİNİ YERE ÇALDI.KUVVETLİ BİRER DELİL OLAN PEY-GAMBERİN
SÖZLERİ ,DİN DÜŞMANLARINDAN NİCESİNİ PERİŞAN ETTİ.

139.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 139,

CAHİLİYYET DEVRİNDE ÜMMİ
OLUP,KİMSEDEN OKUMA-YAZMA ÖĞRENMEYEN PEYGAMBERİN MÜKEMMEL İLMİ VE
YETİMLİĞİNDE ELDE ETTİĞİ EDEP İLE İRFANI MUCİZE OLARAK SANA YETER.

140.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 140,

BU KASİDEMLE FAHRİ KAİNATA HİZMET
EYLDİM.BU HİZMETİMLE,ŞİİR VE DÜNYA İŞLERİYLE GEÇEN HAYATIM BOYUNCA
İŞLEDİĞİM GÜNAHLARDAN AF DİLERİM.

141.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 141,

ÇÜNKÜ ŞİİRLERİM VE AMELLERİM,BOYNUMA NETİCESİ ÇOK KÖTÜ ÖYLE BİR HALKA TAKTILARKİ,SANKİ BEN KURBANLIK BİR KOYUN GİBİYİM.

142.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 142,

HER İKİ HALDE DE ÇOCUKLAR GİBİ KÖTÜLÜĞE MEYLETTİM.ELİME GÜNAH VE DÜŞMANLIKDAN BAŞKA BİR ŞEY GEÇMEDİ .

143.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 143,

YAZIK,NEFSİMİN TİCARETİNDE Kİ ZARAR
VE ZİYANA ÇÜNKÜ NEFSİM,DÜNYA ZEVKİNİ VERİP,DİN SAADETİNİ ALMADI.BÖYLE
BİR ŞEYİ İSTEMEDİ BİLE.

144.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 144,

KİM,AHİRETİ DÜNYA İLE DEĞİŞTİRİRSE,YAPTIĞI SATIŞ VE SELEM DE ZARAR ETMİŞ OLUR.

145.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 145,

BEN GÜNAH İŞLESEM DE NEBİ(S.A.V)LE OLAN AHDİM BOZULMAZ,SAĞLAM İPİM KOPMAZ.

146.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 146,

İSMİM MUHAMMED OLDUĞU İÇİN,PEYGAMBERDEN HUSUSİ BİR AHDİM DAHA VAR.ZİRA RESULULLAH,SÖZÜNE EN ÇOK BAĞLI OLANDIR.

147.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 147,

EĞER RESULULLAH (S.A.V) AHİRETDE,FAZL VE KERE-MİYLE ELİMDEN TUTMAZSA,SEN O ZAMAN:''EY AYAĞI KAYMIŞ BİÇARE,VAY SENİN HALİNE''DE.

148.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 148,

HAŞA,PEYGAMBER NE İSTEYENDEN LUTFUNU ESİRGER, NE DE İLTİCA EDENİ ŞEFAATINDAN MAHRUM EDER.

149.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 149,

BÜTÜN DÜŞÜNCELERİMİ,ONUN MEDHÜ SENASINA HASRETTİĞİM ZAMANDAN BERİ,RESULULLH'I (S.A.V) KURTULUŞUMUN YEGANE HAMİSİ BULDUM.

150.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 150,

PEYGAMBERİN ŞEFAAT VE YARDIMI
KENDİSİNE UZA- NAN HİÇBİR YOKSUL ELİ BOŞ ÇEVİRMEZ.ZİRA YAĞ-MUR,SU
DURMAYAN TEPELERDE BİLE ÇİÇEK BİTİRİR.

151.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 151,

BEN,YAPTIĞIM BU MEDİHLERLE ŞAİR ZÜHEYRİN, HEREM ADLI EMİRİ MEDHEDEREK ELDE ETTİĞİM DÜNYA MALINI,SÜSÜNÜ ASLA İSTEMEDİM.

152.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 152,

EY MAHLUKATIN EN FAZİLETLİSİ VE EN KERİMİ! EN BÜYÜK MUSİBET OLAN ÖLÜM GELDİĞİNDE SENDEN BAŞKA,SIĞINACAK KİMSEM YOKTUR.

153.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 153,

YA RESULALLAH! CENABI HAK MÜNTAKIM İSMİYLE TECELLİ ETSE DE,BENİM YÜZÜMDEN SENİN YÜCE MAKAMIN DARALMAZ.

154.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 154,

DÜNYA VE ZIDDI OLAN AHİRET,SENİN CÖMERTLİK VE İHSANINDAN,LEVH-İ MAHFUZ VE KALEM'İN DE SENİN İLMİNDENDİR.

155.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 155,

EY NEFSİM!İŞLEDİĞİN BÜYÜK GÜNAHLARDAN
DOLAYI ÜMİTSİZLİĞE DÜŞME.ZİRA CENABI HAKKIN MAĞFİRE- TİNDE,BÜYÜK
GÜNAHLAR KÜÇÜK GÜNAHLAR GİBİDİR.

156.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 156,

ÜMİD EDERİM Kİ,RABBİMİN RAHMETİ,TAKSİM EDİLİR- KEN GÜNAHLARA GÖRE GELİR.GÜNAHLARI ÇOK OLANLARA RAHMETİ İLAHİDE DAHA ÇOK GELİR.

157.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 157,

YA RABBİ,ÜMİDİMİ NEZDİNDE BOŞ ÇEVİRME.HÜSNÜ ZANNIMI DA TERSİNE DÖNDÜRME.

158.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 158,

YA RABBİ,DÜNYA VE AHİRETDE BU KULUNA LÜTFET. ÇÜNKÜ BU KULUN,BAŞINA BELA VE MUSİBETLER GELİNCE,TAHAMMÜL EDEMİYOR VE SABREDEMİYOR.

159.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 159,

İLAHİ,SENİN CANİBİNDEN GELEN RAHMET BULUTLA- RINA MÜSAADE ET DE PEYGAMBERİMİZ ÜZERİNDE DEVAMLI OLSUNLAR.

160.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 160,

İLAHİ,İZİN VERDE RAHMET BULUTLARIN,PEYGAMBERİN AL VE ASHABINA,ONLARA TABİ OLAN TAKVALI,HALİM VE KERİM OLANLARA DA AKSIN.

161.BEYİT:

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 161,

YA RAB,SABA RÜZGARI''BAN'' AĞACININ
DALLARINI SALLADIĞI, KERVANBAŞI TATLI NAĞMELERLE DEVELE Rİ AŞKA
GETİRDİĞİ MÜDDETÇE (yani dünya devam ettikçe), FAHRİ KAİNATA,O'NUN AL VE
ASHABINA VE ONLARA TABİ OLANLARA RAHMET BULUTLARINI GÖNDER.

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 1

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 2

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 3

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 4

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 5

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 6

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 7

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 8

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 9

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 10

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 11

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 12

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 13

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 14

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 15

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 16

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 17

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 18

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 19

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 20

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 21

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 22

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 23

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 24

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 25

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 26

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 27

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 28

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 29

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 30

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 31

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 32

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 33

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 34

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 35

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 36

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 37

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 38

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 39

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 40

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 41

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 42

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 43

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 44

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 45

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 46

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 47

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 48

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 49

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 50

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 51

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 52

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 53

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 54

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 55

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 56

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 57

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 58

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 59

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 60

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 61

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 62

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 63

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 64

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 65

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 66

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 67

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 68

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 69

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 70

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 71

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 72

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 73

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 74

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 75

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 76

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 77

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 78

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 79

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 80

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 81

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 82

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 83

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 84

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 85

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 86

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 87

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 88

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 89

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 90

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 91

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 92

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 93

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 94

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 95

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 96

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 97

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 98

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 99

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 100

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 101

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 102

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 103

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 104

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 105

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 106

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 107

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 108

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 109

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 110

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 111

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 112

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 113

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 114

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 115

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 116

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 117

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 118

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 119

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 120

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 121

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 122

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 123

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 124

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 125

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 126

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 127

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 128

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 129

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 130

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 131

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 132

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 133

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 134

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 135

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 136

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 137

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 138

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 139

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 140

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 141

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 142

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 143

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 144

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 145

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 146

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 147

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 148

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 149

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 150

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 151

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 152

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 153

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 154

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 155

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 156

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 157

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 158

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 159

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 160

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 161

BAŞA DÖN
ÖNSÖZ

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... Kas.bas KASİDE-İ BÜRDE MUHAMMED B.SAİD EL-BUSİRİ ''Mevlaya Salli ve sellim daimen ebeda Ala habibike hayril-halkı küllihimi'' KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... Kas.bas
Semanur
Özel Üye
Semanur

MesajKonu: Geri: KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim...   KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... Icon_minitimeC.tesi Nis. 09, 2011 10:19 am

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 1

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 2

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 3

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 4

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 5

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 6

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 7

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 8

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 9

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 10

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 11

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 12

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 13

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 14

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 15

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 16

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 17

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 18

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 19

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 20

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 21

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 22

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 23

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 24

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 25

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 26

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 27

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 28

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 29

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 30

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 31

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 32

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 33

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 34

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 35

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 36

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 37

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 38

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 39

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 40

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 41

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 42

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 43

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 44

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 45

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 46

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 47

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 48

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 49

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 50

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 51

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 52

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 53

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 54

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 55

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 56

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 57

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 58

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 59

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 60

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 61

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 62

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 63

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 64

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 65

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 66

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 67

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 68

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 69

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 70

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 71

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 72

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 73

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 74

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 75

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 76

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 77

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 78

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 79

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 80

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 81

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 82

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 83

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 84

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 85

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 86

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 87

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 88

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 89

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 90

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 91

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 92

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 93

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 94

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 95

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 96

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 97

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 98

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 99

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 100

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 101

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 102

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 103

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 104

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 105

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 106

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 107

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 108

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 109

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 110

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 111

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 112

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 113

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 114

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 115

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 116

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 117

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 118

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 119

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 120

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 121

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 122

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 123

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 124

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 125

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 126

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 127

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 128

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 129

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 130

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 131

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 132

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 133

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 134

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 135

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 136

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 137

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 138

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 139

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 140

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 141

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 142

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 143

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 144

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 145

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 146

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 147

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 148

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 149

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 150

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 151

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 152

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 153

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 154

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 155

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 156

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 157

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 158

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 159

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 160

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim... 161

BAŞA DÖN
ÖNSÖZ
http://www.serifbuhari.com/kaside.html

KASİDE-İ BÜRDE-buseyri-mevlaya salli ve sellim...
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mevlaya salli ve sellim daimen ebeda
» Hazreti Ali’nin (ra) Kaside-i Mecdiyyesi
» EBÛ BEKİR KASÎDE-İ SIDDÎK-İ EKBER
» Kaside-i Bürdenin Arapçası ve türkçesi
» Salli barik namazda okuma kaynağı