KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
@bdulKadir
Adminstratör
@bdulKadir


Mesaj Sayısı : 6727
Rep Gücü : 10015177
Rep Puanı : 97
Kayıt tarihi : 17/03/09
Yaş : 61
Nerden : İzmir

Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Empty
MesajKonu: Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm   Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Icon_minitimeC.tesi Nis. 09, 2011 12:12 pm

Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Algoloji (Ağrı Tedavisi) Kliniği'nde bel-boyun fıtıkları ile omurga ve eklemlerin ağrılı dejeneratif hastalıklarında çok etkili bir yöntem olan ozon tedavisi uygulanıyor.
Bel ve boyun fıtıklarının en sık görülen rahatsızlıkların başında geldiğini ifade eden AÜ Başhekim Yardımcısı ve Algoloji (Ağrı Tedavisi) Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arif Yeğin, bel ağrısına bağlı yakınmaların nüfusun yüzde 80'inde görüldüğünü bildirdi. Özellikle 30'lu yaşlardan sonra bel ve boyun şikayetlerinde ciddi bir artış gözlendiğini kaydeden Yeğin, her 20 kişiden birinde bel fıtığı tespit edildiğinin altını çizdi.

Ozon tedavisinin ucuz, kullanımı kolay ve yan etkisi olmayan güvenli bir yöntem olduğunu ifade eden Doç. Dr. Arif Yeğin, özellikle omurgalar arasındaki disk denilen yastıkçıkların suyunu kaybetmesi sonucunda küçük çatlak ve yarıklar oluştuğunu kaydetti. Bununla beraber seyreden bel ve boyun bölgesinin ağrılı dejeneratif hastalıklar ve fıtıklaşmaların omurgalar arasından çıkan sinirleri sıkıştırması sonucu ortaya çıkan ağrılı durumlarının da ozon tedavisinden fayda gördüğünü dile getiren Yeğin, ''Bu yöntem bel ya da boyun fıtıkları ve dejenere disk hastalıklarında uygulanan bir yöntemdir'' dedi.

Yöntemin Akdeniz bölgesinde sadece Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Algoloji (Ağrı Tedavisi) Kliniği'nde başarıyla uygulandığının altını çizen Doç. Dr. Yeğin, yöntemi şöyle anlattı:

''Ozon nükleolizis adı verilen işlemde, ozon gazı direk olarak fıtıklaşmış diskin içine enjekte edilir. İşlem sırasında narkoz ya da neşter kullanılmaz. Lokal anestezi altında, radyolojik görüntüleme eşliğinde uygulanan bir yöntemdir. En önemli avantajı hastanede yatmayı gerektirmeden, çok kısa sürede işlemin yapılabilmesidir. Fıtıklaşmış diskte görülen genişlemeyi daraltarak ve diskin hacmini azaltarak, sinirlere olan basıyı ortadan kaldırır. Gerektiğinde tekrarlanabilen bir uygulamadır. Narkoz ya da neşter kullanılmadığından, uygulamadan sonrasında hastalarımız yürüyerek evlerine gönderilmektedir.''

_________________
Elif gibi yalnızım,
Ne esrem var, ne ötrem.
Ne beni durduran bir cezmim,
Ne de bana ben katan bir şeddem var.
Ne elimi tutan bir harf,
Ne anlam katan bir harekem...
Kalakaldım sayfalar ortasında.
Bir okuyan bekledim,
Bir hıfzeden belki...
Gölgesini istedim bir dostun med gibi…
Sızım elif sızısı...

Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Sdfghj15
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://kutluforum.yetkinforum.com
@bdulKadir
Adminstratör
@bdulKadir


Mesaj Sayısı : 6727
Rep Gücü : 10015177
Rep Puanı : 97
Kayıt tarihi : 17/03/09
Yaş : 61
Nerden : İzmir

Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Empty
MesajKonu: Geri: Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm   Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Icon_minitimeC.tesi Nis. 09, 2011 12:19 pm


Boyun Ağrısının Sebepleri
Boyun ağrısının birçok sebebi vardır. Çoğu zaman birden fazla sebep olabilir. Ağrının esas sebebini bulmak önemlidir, ancak tedaviye başlamak için ağrının gerçek sebebini bulmak şart değildir. Boyun omurlarındaki osteofitler (kireçlenme), kaymalar, disk hernileri, boyun kaslarında spazm, bazı anatomik anormallikler kola giden sinirlere ve omuriliğe baskı yaparak boyun, kol ve başta ağrı oluşturabilir.

************************

Bel ve boyun fıtıkları günümüzde en sık görülen rahatsızlıkların başında yer alıyor. Öyle ki her 100 kişiden 80'i bel ağrısından şikayet ederken 5'inde de bel fıtığına rastlanıyor.

Uzmanlar fıtığın sebebini hareketsiz hayat tarzına bağlıyor. Bu hareketsizliğin üzerine bir de aşırı yükleme olunca bel ve boyun bunu kaldıramıyor. Peki bel fıtığını diğer bel ağrılardan nasıl ayırt edebiliyoruz? Beyin sinir ve omurilik cerrahisi Dr. Gökhan Özçelik diğer tedavi yöntemlerine cevap vermeyen hastaların ameliyatla iyileşebileceğini söylüyor. Fakat burada unutulmaması gereken önemli bir ayrıntı var.

Hasta rahatsızlığını ihmal edip nasıl olsa geçer diye tedaviyi ne kadar ertelerse sinirler de o kadar zedelenmiş oluyor.Yani tedavinin başarı oranıda o kadar düşüyor. Uzmanlar fıtığı olan hastalara yüzme ve egzersiz yapmalarını tavsiye ediyor. Özelikle stresten uzak durulması ise her hastalıkta olduğu gibi burada da önem taşıyor.


KURE.TV

********************

Bel ve Boyun Fıtığına Yeni Çözüm

Bel ve boyun fıtığı ağrılarından şikayet edenlere hızlı çözüm…

Bel ve Boyun fıtığı ağrılarına, hastaneye bağımlı olmadan, evde, işyerinde, üstelik iş yaparken fizik tedaviye imkan sağlayan yöntem ile çözüm bulmak artık mümkün.

Omurları 3 boyutlu olarak birbirinden uzaklaştırarak omurlar arası mesafenin genişlemesini sağlayan ’’dikey traksiyon’’ yöntemi kısa bir süre sonra ağrıları ve fıtıktan kaynaklanan uyuşma şikayetini ortadan kaldırıyor.

Türkiye’de kısa bir süre önce kullanılmaya başlanan yöntem, bel ve boyun fıtığı ağrılarına hızlı ve kolay çözüm getiriyor.

Cihaz omurları birbirinden çekerek fıtığı tedavi ediyor. Fizik tedavide var olan bu tedavi yöntemi, ilk kez bir cihaz yardımı ile deneniyor.

Bir hasta cihaza 5 dakikadan fazla bağlanamıyor. Hastalara 14 ila 20 seans uygulanıyor. Hastaların ilk beş seanstan sonra şikayetlerinde azalmalar görülüyor.

********************

İNTRAMÜSKÜLER STİMÜLASYON (İMS)
İntramusküler stimülasyon (IMS) ağrılı kas spazmlarının tedavisinde kullanılan önemli bir tedavi metodudur. Kuru iğneleme metodu olarakta adlandırılır. İMS çeşitli uzunluklardaki çok ince iğnelerin spazm olan kaslara batırılarak spazmın çözülmesi esasına dayanır. İMS; tek başına bir çok ağrılı hastalığı tedavi etmede yeterlidir. İMS; ilaç tedavisi, fizik tedavi, kaplıca tedavileri, kinezyoterapi (hastalıkların egzersizle tedavisi) gibi tedavi metodları ile kombine edilebilir.
Miyofasial ağrı sendromu (MAS) sebebi bilinmeksizin herhangi bir bölgesel kas-iskelet sistemi ağrısını tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Kaslar ve onunla ilişkili yumuşak dokularda ağrı, hareket kısıtlığı, hassasiyet gibi belirtiler vardır. Miyofasial ağrıların en önemli sebepleri travmalar, duruş bozuklukları, tekrarlayan hareketler, stres, aşırı kullanım, doğumsal bozukluklar vs.
Miyofasial ağrılarının tanısı için herhangi bir test, röntgen, laboratuar bulgusu yoktur. Teşhis genellikle hastanın ifadesine ve hekimin muayenesine göre konulur. Bel ve boyun ağrıları gibi ağrı sendromları ile hekime başvuran bir çok hastada tomografi, MRI gibi ileri görüntüleme yöntemlerinde görülen patolojik değişiklikler ağrının gerçek sebebi olmayabilir.
Miyofasial ağrılarda tedavi oldukça zordur. Sebebi ortaya çıkarmak her zaman kolay değildir. İlaçlar genellikle çok az işe yarar. Kaplıca ve fizik tedavi vs. kısmen fayda sağlar. Egzersizler çok önemli olmakla birlikte, hastaların bu egzersizleri düzenli yaptığını söylemek çoğu zaman mümkün değildir.

Miyofasial ağrı sendromlu hastalarda, spazm olur. Spazm olan kaslar kısalır ve kalınlaşır, aynı zamanda kas içindeki mikrosirkülasyon (dolaşım) bozularak kas iskemisi (oksijensizlik) oluşturur. Kaslarda dokunmaya, sıkmaya ve hareketlere karşı bir hassasiyet vardır.
Ayrıca; kasılan kas tendonları ve tendon yapışma yerlerini (enthesis) gererek, tendopati ve entesopatiye yol açar. Olay kronikleştikçe eklemlerde yozlaşmalar, disk yıpranmaları, tendinitler, nöropati (sinir harabiyeti) gibi patolojiler ortaya çıkar.


IMS; ABD li Dr Gunn tarafından geliştirilmiş bir ağrı tedavi metodudur.
IMS de kasılmış ve kısalmış kasa bir iğne batırılarak bu spazm çözülmeye çalışılır. Bir kasta çoğu zaman çok sayıda ağrılı kasılmış kas demetleri olduğundan çoğu kez, çok sayıda iğneleme yapmak gerekir.
Tekrarlayan veya kronikleşmiş ağrıda spazmla birlikte fibroz doku gelişimi de varsa iğne sayısının ve iğneleme sıklığının arttırılması gerekir. Ancak fibrotik kaslarda olumlu sonuç her zaman mümkün değildir.
IMS bir akupunktur yöntemi midir?
IMS ile akupunkturun benzerliği, ikisinde de iğne kullanılmasıdır. Akupunkturda iğne belli noktalara yapılır ve 20 dk kadar beklenir. IMS de ise iğne spazm olan ve olması muhtemel kaslara yapılır ve hemen çıkarılır. Etkisini hemen gösterir. İMS de iğne nöroanatomik yapıya göre çeşitli doku derinliklerine yapılır. Kronik kas iskelet sistemi bozuklukları ve bu bozukluklara bağlı ağrıların tedavisinde İMS oldukça etkili bir yöntemdir.
Uygulama hangi aralıklarla yapılmalıdır ?
Genellikle haftada 1 veya 2 defa, 6-10 seans arasında yapılır. İMS ağrılı bir yöntem olmasına rağmen sonuçlar oldukça iyidir.

*************

_________________
Elif gibi yalnızım,
Ne esrem var, ne ötrem.
Ne beni durduran bir cezmim,
Ne de bana ben katan bir şeddem var.
Ne elimi tutan bir harf,
Ne anlam katan bir harekem...
Kalakaldım sayfalar ortasında.
Bir okuyan bekledim,
Bir hıfzeden belki...
Gölgesini istedim bir dostun med gibi…
Sızım elif sızısı...

Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Sdfghj15
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://kutluforum.yetkinforum.com
@bdulKadir
Adminstratör
@bdulKadir


Mesaj Sayısı : 6727
Rep Gücü : 10015177
Rep Puanı : 97
Kayıt tarihi : 17/03/09
Yaş : 61
Nerden : İzmir

Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Empty
MesajKonu: Geri: Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm   Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Icon_minitimeC.tesi Nis. 09, 2011 12:20 pm

Bel ve Boyun Fıtıklarında Enjeksiyon tedavisi

Enjeksiyon Tedavisi
Ameliyatsız bel ve boyun fıtığı tedavileri bağlamında enjeksiyon tedavisi denilen şey epidural kortizon uygulamasından başka bir şey değildir. Türkiye’de çok yeni bir yöntem gibi anlatılmasını hayretle karşılıyorum. Oysa bizim gerek bel gerekse boyun fıtıklarında ilaç tedavilerine yanıt vermeyen ve ağrının ön planda olduğu vakalarda uyguladığımız basit bir girişimsel tedavi metodudur. Kayıtlarımızda 3000 civarında uygulama mevcuttur. Hemen her anestezi hekiminin uygulayabileceği bu yöntemde sadece boyun bölgesi daha ileri bir eğitimi gerektirmektedir. Türkiye’de onlarca yıldır uygulanan bir yöntemdir. Özellikle Algoloji (ağrı bilimi) ile uğraşan anestezi hekimlerinin günlük rutinleri arasındadır.

Bel ve boyun fıtığı nedir?
Omurlarımız arasında yer alan bizim disk dediğimiz yastıkçıklarımız vardır. Bunlar ağırlık kaldırma, hareket etme, eğilip doğrulma, atlayıp zıplama gibi hareketlerde vucudun ağırlığını emen amortisör görevi gören oluşumlardır. Herhangi bir nedenden dolayı, örneğin bu bir tarfik kazası, düşme , çarpma gibi travmatik olayların bir sonucu olarak karşımıza çıkabileceği gibi stres yada kronik kabızlık gibi daha basit travmasız olayların sonucunda bu yastıkçıklar elastikiyetini kaybetmekte ve fıtık dediğimiz süreç başlamaktadır.

Bel yada Boyun fıtığının belirtileri nedir?
Boyun yada bel tutulmalarının sık olarak tekrarlaması bir şeylerin yolunda gitmemeğe başladığının ön işaretleridir. Yani bel yada boyun tutulmalarımız sık tekrar ediyorsa dikkat etmek gerekir bunlar öncü belirtilerdir. Daha sonra ağrılarımız ortaya çıkmaya başlar ve zaman içersinde ağrı kesicilere dahi yanıt vermemeğe başlar. Hatta o hale gelir ki ağrıdan uykularımız bile kaçar. Neden? Fıtık artık daha belirgin olmuş ve sinir dokusunda enflamasyon dediğimiz hadise oluşmağa başlamıştır. Omurlarımız arasındaki disklerin içersinde jöle kıvamında nükleus vardır işte o diskin dışına taşarak sinirlere bası yapmağa başlamıştır. Baloncuk şeklinde olabilir. Bası altındaki sinirlerin mikrosirkülasyonu engellenir ve sinir şişerek ağrı şeklinde belirti vermeğe başlar. Aynı zamanda disklerimizden ağrıya neden olan maddeler de salınmağa başlar. Birlikte uyuşma ve karıncalanmalar ortaya çıkar, daha sonra her hareket ızdırap verici bir hal alır. Buyun fıtıkları başa, enseye, omuzlara, kürek kemiklerine kollara ve koltuk altlarına ve parmaklara vuran ağrı ve uyuşma, karıncalanmalara neden olurken, bel fıtıkları bele, kalçalara, baldırlara ve ayak parmaklarına vuran ağrı ve uyuşmalara, karıncalanmalara neden olmaktadır. Kuvvet kayıpları, kol yada bacaklardaki incelmeler ilerlemiş fıtıkların belirtileridir. İdrar ve büyük abdesti tutamama ve denge, yürüyüş bozuklukları çok ciddi işaretler olup acil cerrahiyi gerektirir.

Fıtıklara nasıl tanı konur?
MR ile. Evet bu kadar basit. Bel yada boyun fıtığının en önemli tanı aracı MR dır. Burada şuna dikkat etmeliyiz. MR da gördüğümüz her fıtık müdahale gerektirmez, diğer bir değişle MR filminde fıtık çıktı diye filme bakılarak tedavi planlaması yapmak son derece yanlıştır. Hastanın şikayetleri ve muayenesi önem taşır. Yoksa siz filmleri ameliyat etmiş olursunuz ama hastalar ağrı ve şikayetlerinden kurtulamaz. Yani çok dikkatli bir muayene tedaviye yol gösterir.

Bel ve Boyun Fıtıklarında Enjeksiyon tedavisi
Bel ve boyun fıtıklarında eğer ağrı kesici ve kas gevşeticiler ya da FTR tedavilerine yanıt alınamıyorsa bir algoloji uzmanına müracaat etmenizde fayda vardır.
İşte Enjeksiyon tedavileri (Epidural steroid yada kortizon) MR görüntülerinde bulging yada protruzyon dediğimiz Fıtıklarda tercih ettiğimiz bir yöntemdir. Yukarıda izah ettiğimiz sinir şişmelerini ortadan kaldırır ve disklerden ağrıya neden olan maddelerin salınımına engel olur. %50-80 arası etkinliği vardır. Tedavi edici bir yöntemdir. Hastalar ağrılarından ve de kol yada ayaklarındaki uyuşmalardan kurtulur. Günlük normal yaşamlarına geri dönerler. Bu enjeksiyondan yaklaşık 3-4 gün sonra yararını görmeye başlarlar. Yılda 3 kez uygulanabilir. Ameliyathane koşullarında ve deneyimli hekimlerin uygulaması gereken bir girişimdir. Skopi kullanarak hedef fıtığın siniri civarına verilme yöntemleri ( transforaminal steroid enjeksiyonları) çok popüler uygulamalardır. Kortizon burada tamamen kapalı bir alana verildiğinden çok az bir kısmı sistemik dolaşıma katılarak vucuda dağılır. Yani kortizon tedavilerinin yan etkileri bu yöntemde pek görülmez. Mide sorunları yaşayan, yüksek tansiyonu olan yada şeker hastası olan hastalar daha dikkatle izlenmelidir. Bu tedavi kan sulandırıcı ilaç alan hastalara uygulanmaz. Kan sulandırıcılar örneğin aspirin bu uygulamadan 1 hafta önce kesilmelidir. Hekimler bu uygulama öncesi bazı tahlilleri yaptırırlar.
Konuya ilişkin ameliyatsız bel yada boyun fıtığı tedavilerinin diğer uygulamalarından ileride bahsedeceğiz.

_________________
Elif gibi yalnızım,
Ne esrem var, ne ötrem.
Ne beni durduran bir cezmim,
Ne de bana ben katan bir şeddem var.
Ne elimi tutan bir harf,
Ne anlam katan bir harekem...
Kalakaldım sayfalar ortasında.
Bir okuyan bekledim,
Bir hıfzeden belki...
Gölgesini istedim bir dostun med gibi…
Sızım elif sızısı...

Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Sdfghj15
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://kutluforum.yetkinforum.com
@bdulKadir
Adminstratör
@bdulKadir


Mesaj Sayısı : 6727
Rep Gücü : 10015177
Rep Puanı : 97
Kayıt tarihi : 17/03/09
Yaş : 61
Nerden : İzmir

Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Empty
MesajKonu: Geri: Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm   Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Icon_minitimeC.tesi Nis. 09, 2011 12:23 pm

İMS (Kuru İğne Tedavisi) Nedir ?

Şekil olarak akupunktura çok benzeyen ama uygulamalarda farklılıklar gösteren, kaslara iğne yapılmasıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Kas-iskelet sistemi ağrılarının en önemli nedeni kas spazmıdır. Kas spazmı birçok ağrı sendromu olarak kendini gösterir. Bunlar; baş ağrısı, boyun ağrısı, omuz ağrısı, sırt ağrısı, bel ağrısı, tendinitler (tendon yıpranması), entesopatiler (tendonun kemiklere yapışma yerinde yıpranma, yozlaşma), ligamentitler (kemikleri ve eklemleri bir arada tutan bağlardaki yıpranma) vs. Kaslardaki ağrılı spazmlar (kasılmalar) kaslara ve tendonlara (kiriş, kasın kemiğe yapışan uzantısı) baskı yaparak, eklem aralığını daraltarak eklemlere binen yükü artırır. Disklere (omurlar arasında bulunun ve omurganın esnekliğini sağlayan yastıkçıklar) baskı yaparak fıtıklaşmalara, omurga osteoartritine (kireçlenme), ağrılı omurga sendromlarına yol açar. Spazm damarsal yapıları da sıkıştırarak ekstremitelerde (kollar, bacaklar) soğukluk, üşüme, ağrı, ödem gibi belirtilere yol açar. Ayrıca sinirlere olan baskılar sonucu siyatalji (bacak ağrısı), brakialji (kol ağrısı) gibi radikülopatiler (yayılıcı sinir ağrıları) oluşturur.
İntramusküler stimülasyon (İMS) ağrılı kas spazmlarının tedavisinde kullanılan önemli bir tedavi metodudur. Kuru iğne metodu olarak ta adlandırılır. İMS çeşitli uzunluklardaki çok ince iğnelerin spazm olan kaslara batırılarak spazmın çözülmesi esasına dayanır. İMS; tek başına birçok ağrılı hastalığı tedavi etmede yeterlidir. İMS; ilaç tedavisi, fizik tedavi, kaplıca tedavileri, kinezyoterapi (hastalıkların egzersizle tedavisi) gibi tedavi metotları ile kombine edilebilir.
İMS; ABD li Dr Gunn tarafından geliştirilmiş bir ağrı tedavi metodudur.
İMS de kasılmış ve kısalmış kasa bir iğne batırılarak bu spazm çözülmeye çalışılır. Bir kasta çoğu zaman çok sayıda ağrılı kasılmış ve kısalmış kas demetleri olduğundan çoğu kez, çok sayıda iğneleme yapmak gerekebilir.
Tekrarlayan veya kronikleşmiş ağrıda spazmla birlikte fibroz doku gelişimi de varsa iğne sayısının ve iğneleme sıklığının arttırılması gerekir. Ancak fibrotik kaslarda olumlu sonuç her zaman mümkün olmayabilir.
İMS bir akupunktur yöntemi midir?
İMS ile akupunkturun benzerliği, ikisinde de iğne kullanılmasıdır. Akupunkturda iğne belli noktalara yapılır ve 20 dk kadar beklenir. İMS de ise iğne spazm olan ve olması muhtemel kaslara yapılır ve hemen çıkarılır. Etkisini hemen gösterir. İMS de iğne nöroanatomik yapıya göre çeşitli doku derinliklerine yapılır. Kronik kas iskelet sistemi bozuklukları ve bu bozukluklara bağlı ağrıların tedavisinde İMS oldukça etkili bir yöntemdir.
İMS hangi hastalıklarda kullanılır?
İMS nin kullanım alanı oldukça geniştir. İMS aşağıdaki tabloda gösterilen hastalıkların tedavisinde tek başına ya da diğer tedavilerle kombine edilerek başarı ile kullanılmaktadır.
KURU İĞNE TEDAVISI

_________________
Elif gibi yalnızım,
Ne esrem var, ne ötrem.
Ne beni durduran bir cezmim,
Ne de bana ben katan bir şeddem var.
Ne elimi tutan bir harf,
Ne anlam katan bir harekem...
Kalakaldım sayfalar ortasında.
Bir okuyan bekledim,
Bir hıfzeden belki...
Gölgesini istedim bir dostun med gibi…
Sızım elif sızısı...

Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Sdfghj15
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://kutluforum.yetkinforum.com
@bdulKadir
Adminstratör
@bdulKadir


Mesaj Sayısı : 6727
Rep Gücü : 10015177
Rep Puanı : 97
Kayıt tarihi : 17/03/09
Yaş : 61
Nerden : İzmir

Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Empty
MesajKonu: Geri: Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm   Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Icon_minitimeC.tesi Nis. 09, 2011 12:23 pm


Bel Fıtığı, Ameliyetsız,İlaçsız,Ekonomik Tedavi

Hastalıklar tedavisinde, esas semptomları (belirtiler) değil, hastalığın nedeni ni bularak tedavi programları oluşturmak ve doğru tedavi yöntemler geliştirmektir


Şöyle ki, İnsanlar yaşam boyunca yer çekimi ile mücadele içinde olduğundan ve diğer sebeplerden dolayı, omurga yapısı ve eklemlerde bir veya birkaç bölgede düzensizlikler meydana gelmektedir, bu etki sonucunda tepki olarak omurga yapısında şekil bozuklukları ve yıpranmalar oluşturmakta, nihaiyi olarak omurga en zayıf bölgesinde fıtık veya diğer rahatsızlıklar oluşturmaktadır. ( Not; boyun C4-C5-C-6, bel L4-L5 gibi )

Atlas kemiği (C1), Göğüs (T1) ve Kalça kemiği, Tüm omurga yapı düzeninde önemli rol üstlenmiş olup, bu yapı da disk eklem simetrik bozukluklar, düzensizlikler oluşmuş ise zaman içinde boyun, göğüs, belde fıtıkları ve diğer rahatsızlıkların oluşması kaçınılmaz olur.

Fıtığın ortaya çıkması sadece bir belirtidir, nedeni ise doğanın etki tepki kanunudur, dolaysıyla oluşmuş olan fıtık tedavisinde öncelikle fıtığı değil nedeni olan yapının simetrik şekliyi düzeltmek, oluşmuş olan fıtığı ve baskıyı kaldırmaktır.

Sadece belirti olan fıtığı ameliyat yada diğer yöntemlerle tedavi yapıldığında , fıtığın ve ağrıların tekrarlama riski yüksek olup, çoğu zaman tedavi başarısız olur.

AHT Karma Therapy

Modern ve geleneksel tıbbı senteze ederek geliştirilmiş ameliyatsız, iğnesiz, ilaçsız, çok yönlü, ekonomik, güvenilir migren tedavi yöntemidir

AHT Therapy. Geleneksel Çin tedavi yöntemi, Amerika birleşik devletleri chiropractic yöntemi, Japonya joint surgery ve diğer omurga eklem, disk düzeltme karma tedavi yöntemidir.

AHT Therapy, Boyun omurga disk kayması, sinir ve damar sıkışması ve bağlı olan kas ödemlerden oluşan ağrı kısa zaman içinde tedavi edilmesi, hatta tek seansta ağrılara cevap vermesi, ızdırap çeken hastalara umut ışığı olmuştur.

ATH Therapy, Amerika birleşik devletler, Avrupa, Japonya, Çin halk cumhuriyeti ve diğer devletlerde uygulanan doğal tedavi yöntemidir.

AHT Therapy, 6 seans ve iki haftalık tedavidir.

İstanbul da bulunan kliniğimiz bu terapilere öncelik etmektedir

Newton Hareket Kanun

Doğada, her etkiye karşılık eşit büyüklükte zıt yönde bir tepki kuvveti vardır.

Omurgada fıtık ve diğer rahatsızlıkların oluşma nedeni ise newton hareket kanununa uygun olarak gelişmektedir.

_________________
Elif gibi yalnızım,
Ne esrem var, ne ötrem.
Ne beni durduran bir cezmim,
Ne de bana ben katan bir şeddem var.
Ne elimi tutan bir harf,
Ne anlam katan bir harekem...
Kalakaldım sayfalar ortasında.
Bir okuyan bekledim,
Bir hıfzeden belki...
Gölgesini istedim bir dostun med gibi…
Sızım elif sızısı...

Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm Sdfghj15
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://kutluforum.yetkinforum.com
 
Bel ve boyun fıtığına ozonla çözüm..iğneyle çözüm
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bel ve boyun fıtıklarınıza kesin çözüm Kırk Kilit Otu -at kuyruğu
» Bel Fıtığına Evde 5 Bitkisel Tedavi Yöntemi
» boyun sertleşmesi
» vertigo bitkisel çözüm egzersiz
» boyun fıtığı düzleşmesi egzersizleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Sağlık Ve Şifalı Bitkiler-Gıda-
Buraya geçin: