KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 bu domuzlar nerde kullanılıyor ve neden domuz

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Limoni
Co-Admin
Limoni

Mesaj Sayısı : 5433
Rep Gücü : 13408
Rep Puanı : 44
Kayıt tarihi : 27/05/09

bu domuzlar nerde kullanılıyor ve neden domuz  Empty
MesajKonu: bu domuzlar nerde kullanılıyor ve neden domuz    bu domuzlar nerde kullanılıyor ve neden domuz  Icon_minitimeCuma Ocak 04, 2013 6:16 am

bu domuzlar nerde kullanılıyor ve neden domuz  9679_4912687252075_752523706_n

HANGI FIRMALARIN VE RESTORANTLARIN DOMUZ ETIYLE ALAKALARI VAR HEPSIDE BELGELI
Türkiyede üretilen 3 milyon kg domuz eti hangi müslümanın midesine gidiyor ?
Müslüman hükümetimiz müslüman seçmenine domuz etini niye layık görüyor ?
SUCUK,SALAM,SOSİS,FASTFOOD,PİZZA YERKEN BİRDAHA DÜŞÜNÜN...
VEYA HİÇ DÜŞÜNMEYİN AFİYET OLSUN
""Lütfen sonuna kadar okuyun, neler öğrendiğinize hayret edeceksiniz ! " "
İstanbul Gaziosmanpaşa Hacımaşlı Köyü Domuz Çiftliği'nin suları ve
katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj, 10
milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var.

Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarinda et
üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen
domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere 'kıyma' seklinde
satılıyor. Domuz etini Salam, sosis ve sucuk olarak da piyasaya sürmek
en çok kullanılan yöntem.

Peki neden domuz?

Türk yemek kültürüne aykırı ve en önemlisi 'Dinen yasak olmasına, rağmen neden domuz cazip bir konu?'

Çünkü domuz yetistiriciligi çok kârli bir iş.Domuz üretken bir
hayvan.Cinslerine ve yaşına göre yılda 1, 2, bazen de 3 kez; ve her
batında da 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor. Bir domuz
yılda 2 kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan
bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda
100 kiloya kadar çıkabiliyor!

Normal şartlarda evcil bir
domuzun % 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken; bu rakam bazen % 50'yi
bulabiliyor. Yani 150 kg'lik bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde
edilebiliyor. Bu da Dana ya da Koyuna göre tercih edilmesinde çok önemli
bir etken.

Beslenmesi çok kolay, cam dışında -leş dahil- her
şeyi hatta kendi pisliğini bile yiyebiliyor. Her domuz ortalama 80-100
kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten
yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor.

Bu etlerin hangi
kanalla, nerelere satıldığı meçhul!? Diğer çiftlikler de göz önüne
alındığında Türkiye 'de yaklaşık 3 milyon kg domuz etinin piyasaya
değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor.

Türkiye 'deki
toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa
tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 Türk lira
arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak Kıyma, Sucuk, Salam
ve Sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından
İsmail Türk'ün verdigi bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük
otellere, yemek fabrikalarina kiyma ve sosis gibi ürünler olarak
satılıyor.

Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak 5 firma domuz satın alıyor: 1-Çerkezo, 2-Polonez, 3-Nuta, 4-Namet ve 5-Sütte ...

1. Çerkezo aldığı ürünleri Salam Sosis olarak piyasaya sürerken aynı
zamanda Teşvikiye 'deki Şarküterisinden de nihai tüketiciye ulaşıyor.
(ki bu firmanin bir de "TADET" adı altında otellere ürün sattığı bir
markası daha bulunuyor... ) Ayn zamanda butik mağazalarda ve ulusal
zincir mağazalarda satılan BONUS markalı ürünlerin üreticisi de
ÇERKEZO...

2- Ayazağa daki Çerkezo'nun hemen yanında üretim
yapan SÜTTE firmasi da salam, sosis ve jambonlarını markasıyla satıyor.
Ancak bilinen bu firmalar ürünleri çeşitli zamanlarda farklı isimlerde
piyasaya sürüyor. Daha önce Sütte olarak piyasaya sürülen domuz
mamulleri son dönemde PIGGY adıyla satılıyor. Üstelik ünlü Amerikan fast
food zincirlerinden Little Caesar's Pizza tam 10 yılı aşkın süreden
beri et mamullerini SÜTTE firmasından temin edip bizlere bir güzel
yediriyor!!!

3- POLONEZ 5 yıl öncesine kadar resmi olarak
domuz ürünleri imal edip MIGROS'larda açık açık ürünlerini satarken, son
yıllarda %100 dana etinden ürünler imal ettigini iddia ediyor.

'Peki ya bunlar göz göre göre mağazalarında sattıran satın alma
müdürleri aldıkları rüşvetin yanı sıra bu milletin vebalini aldıklarını
da biliyorlar mı sizce?'

POLONEZ'in ciddi anlamda piyasaya
yayılmasındaki en büyük faktör MIGROS' tur . O dönem Migros'un et
mamülleri satın almasında olan (Şu an oyuncak reyonunda Satın Almacılık
yapan) Coşkun Bey'in büyük paralar karşılığında POLONEZ 'le işbirliği
içerisinde olduğunu ve bizzat domuzlari bizlere yediren kişi olduğunu
biliyor muydunuz?

Peki ya
Migros'ta çalışan tüm
tezgahtarların eksiksiz olarak her ay sonunda POLONEZ 'in sahibi MUSTAFA
AKKAS Bey'den (veya Satış Müdürü sıfatı ile çalışan ALİ ÖZYAVAŞ'tan)
maaşlarını ve primlerini (bizlere sattıkları et mamulleri üzerinden )
aldıklarını biliyor muydunuz?
Peki
METRO GROS MARKETLER'in
(Su anki değil bir önceki) satın almacılığını yapan kişinin Şu an BAGDAT
CADDESINDE bulunan Polonez - Barbekü Restoranları' nın sahibi olduğunu
biliyor muydunuz?

Peki Izmir'in kalesi olarak görülen KiPA
Marketler'in satın almacılğını yapan bayanın Polonez'in resmi hissedarı
olduğunu biliyor muydunuz?

PEKİ AMERİKAN FAST FOOD ZİNCİRİ
DOMINO'S PIZZA ve ALMAN EKOLÜ
DR. OETKER PİZZALARIN İÇERİSİNDE POLONEZ ET MAMULLERİNİN KULLANILDIĞINI BİLİYOR MUYDUNUZ?

PEKİ GIMA MARKALI ve PİYASALARDA SATILAN "OPI" MARKALI ÜRÜNLERİ
POLONEZ'İN ÜRETTİĞİNİ VE BUNUN KARŞILIĞINDA NE KADAR PARA YEDİRDİĞİNİ
BİLİYOR MUSUNUZ?

'Peki, sizce Türkiye de domuz eti yemeyen insan kalmış mıdır?'

4- NUTA öncelikle 7 TEPE markası ile tanınmakla beraber Güneydeki -
Herşey dahil - tatil köylerinin bir numaralı tedarikçisi... Ee tabi
yabancı turistlerin yanında yerli turistler de güme gidiyor! Bu firmalar
özellikle Büyük Alışveriş Merkezlerinde ayrı bir stant açıyorlar. Ancak
Küçük Şarküterilerde karışık olarak duruyor ve birçok tüketici farkına
varmadan domuz ürünlerini satın alabiliyor . Üstelik işin ilginç tarafi
bu firma Şimdi de firma tanıtım cd'si hazırlamış Carrefour gibi büyük
hipermarketlerde ne kadar hijyenik üretim yaptığını anlatıyor. Ama 7
TEPE SOSİS hafta sonları marketlerde KDV dahil 2.900 TL ye satılıyor.

Çünkü maalesef bu adamlar sosislerin içerisinde "hayvan küspesi" gibi
lafını bile etmek istemedigimiz katkılar kullanıyorlar ... Domuz
hammaddeli salam ve sosislerin kesiminin yapılıp piyasaya sürüldüğü bir
başka yer de NUTA 'nın üretimini yapan kişinin işlettiği Dolapdere'deki
imalathane. ("IDEAL" markali salam sosis imalatçısı )

5-
NAMET ünlü EMİNÖNÜ HASIRCILAR ÇARŞISININ İÇİNDE yıllardır tanınan NAMLI
PASTIRMACI'nin modern hali !!! Şu an modern(!) üretim tesisleri
BAYRAMPAŞA MEGACENTER (GIDA HALİ) içinde derme çatma bir imalathaneden
öteye geçemeyecek konumda olan ve üretim kapasiteleri aylık -günün 24
saati çalıştıklarını düşünürseniz-70 tonu geçemeyecek olan bu
imalathanede NAMET ayda tam 270 ton et mamulü üretiyor ve satıyor!!!

Bu aradaki 200 tonluk kapasite açığını ise İSTANBUL DIŞINDA ne idüğü
belirsiz imalathanelerde, merdiven altı firmalarda üretim yaptırıp
üzerine ' %100 NAMET KALİTESİ' bastıktan sonra (üretim yeri olarak
BAYRAMPAŞA'daki adreslerini gösteriyorlar) bizlere afiyetle
yediriyorlar.

Carrefour ve diğer tüm zincir mağazalarda
POLONEZ'in uyguladığı benzer taktikleri uygulayan NAMET bugün
kapasitesinin 3 kat üzerinde üretim yaparak gururla ülkemizi temsil
ediyor!..

Peki,Cem YILMAZ'ın dedigi gibi janjanlı ambalaja
sahip NAMLI pastırmaları' nın sahipleri olan Engin & Esen Mepa
Kardeşlerin aynı zamanda Çorlu'daki domuz çiftliklerinin yarı hissesine
sahip olduklarını da biliyor muydunuz?

2000 yılında patlak
vermiş olan kaçak Buffalo (Yaban Öküzü) etlerinin de NAMLI pastırmaları'
nın sahipleri olan Engin & Esen Mepa Kardeşler tarafindan
getirildiğini hatta Bayrampaşa'daki imalathanelerinin Gazetecilerin ve
Kameralarin gözü önünde basıldığını, Engin Mepa'nin Show TV'ye, o
dönemin 1 trilyon lirayı kendi elleriyle hediye ettiğini, sonra da
Milliyet, Hürriyet ve Sabah gazetelerine verdikleri dev ilanlarla TÜM
OLANLARIve BASKINLARI yalanladıklarını biliyor muydunuz?


NAMLI Pastırmalarının hem % 5 hissesine sahip olan, hem de İmalat
Müdürlüğünü yapan "Muzaffer ...." adındaki şahsın aynı dönemde kardeşi
ile Bağcılar semtinde açmış olduğu imalathanede At ve Eşek etinden
yaptığı pastırmaları dilimleyerek Zincir Marketlere sattıklarını biliyor
muydunuz?

2004 yılında da Uğur DÜNDAR ekibi tarafından BASILARAK ekranlarda gösterildiğini hatırlayabildiniz mi?

Domuz konusunda herkes topu başkasına atıyor! Bu noktada tüketicinin
yapması gereken şeyi Çevre Saglık İl Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol
Şubesi

Müdürü İrfan YILMAZ özetliyor:

'-
Piyasadaki etleri denetlemek mümkün olmuyor.' 'Kısacası ne yediğinize
dikkat edin. Çok emin olmadığınız ve bilmediğiniz markaların ambalaj
güzelligine kanmayın.' Ömer KIZILIRMAK TÜBITAK-SAGE Planlamalar ve
Kalibrasyon Birim Amiri
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
bu domuzlar nerde kullanılıyor ve neden domuz
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Sağlık Ve Şifalı Bitkiler-Gıda :: Gıda Raporları.Uyarılar-
Buraya geçin: