http://www.fikracenneti.com/tag/Ramazan
Ramazan Fıkraları
Nasreddin Hoca / nasrettin hoca
Memnun mu? Nasreddin Hoca fıkralarıNasreddin Hocaya sormuşlar: - Hocam Ramazan bizden memnun mu, onu memnun edebiliyor muyuz? Hoca cevaplamış: - Memnun olmasa her sene 10 gün önce gelir miydi?
fıkranın devamı
Nasreddin Hoca / Ramazanın 49’u
Kameri takvime göre ramazan hilâli görününce oruca başlanır. Şevval ayı hilâli görününce bayram yapılır.Eskiden ayın ne zaman...
fıkranın devamı
Nasreddin Hoca / Gökte misafir edilen ne yer
Nasreddin Hoca, ramazan ayı boyunca vaazlar etmek, namazları, teravihleri kıldırmak üzere evine uzak bir köyde işe başlamış. ...
fıkranın devamı
Nasreddin Hoca / Ramazanda buzlu hoşaf
Sıcak bir yaz günü Nasreddin Hoca’yı iftara çağırmışlar. Ortaya önce bir tencere soğuk hoşaf gelmiş. Muzip ev sahibi el...
fıkranın devamı
Nasreddin Hoca / Tarihi çağlardan kalma bir ahır dolusu öküz buldum.
Nasreddin Hoca’yı bir köyde imamlık yapmak üzere, iki öküz bedel karşılığında razı etmişler.“Bize vakit namazlar...
fıkranın devamı
Temel Fıkraları / Temelin Duası
Temelin ineği hastalanmış.. Hangi veterinere götürmüşse bir türlü iyileşmemiş.
Temel biçare bir şekilde düşünürken ellerini açıp Allah'a yalvarmış..
-''Yarabbi sen ineğimi iyi et, iyi edersen 15 gün oruç tutarım... ".
Bu hayvan iki günden fazla yasamaz diyen veterinerlere rağmen inek iyileşmiş..
Bizim temel 15 gün oruç tutmuş. 16.gün inek ölmüş.
Temel ne yapacağını sasırmış.
İnek ölü, havadan 15 gün de oruç tutulmuş.....
Ellerini açmış :
-"Yarabbi sen saniyorsun ki Temel aptaldur,
hiç itiraz kabul etmem, ineğu kurbana sayar, tuttiğum oruçlari da Ramazan'dan düşerum.
Hiç kusura pakmayasun...''
fıkranın devamı
Nasreddin Hoca / Çömlek Hesabı
Ramazan günlerini hesaplamak için bir çömleğin içine her gün bir taş atar, Hoca. Bir avuç taş doldurur çömleğin içine Hoca'nın yaramaz oğlu, muziplik olsun diye.
Bir zaman sonra arkadaşları: "Bugün Ramazan'ın kaçı acaba? diye sorarlar Hoca'ya. Hoca'da: "Şimdi eve gider öğrenirim. Biraz sabredin." der ve evinin yolunu tutar.
Çömleği boşaltır; bir sayar, iki sayar... Taşların yüz yirmi beş tane olduğunu görür. Şaşkın bir halde döner arkadaşlarının yanına Hoca. "Arkadaşlar, bugün, Ramazan'ın kırk beşi" der.
Hoca'nın bu cevabına gülüşürler arkadaşları. Aralarından biri:
"Aman Hocam, bir ay otuz gündür. Hiç Ramazan'ın kırk beşi olur mu?" diye itiraz eder.
Hoca, biraz şaşkınlık biraz da kızgın bir ifadeyle: "Ben yine insaflı davrandım. Benim çömlek hesabına bakacak olursak; bugün Ramazan'ın yüz yirmi beşi!"der.
fıkranın devamı
Temel Fıkraları / Ramazan
Bir Ramazan günü Nasreddin Hoca"nin gözleri susuzluktan afallamis. dayanamayip bir çesmeye çaktirmadan yanasir. Tam suyunu içerken, bir köylü görmüs hocayi :
- Aman hoca, günah degil midir bu yaptigin !
- Yikil karsimdan, Ramazan gider bir daha gelir, ama ben gidersem bir daha gelmem ! ne günahi ..
fıkranın devamı
Ramazan günlerini hesaplamak için bir çömleğin içine her gün bir taş atar, Hoca. Bir avuç taş doldurur çömleğin içine Hoca'nın yaramaz oğlu, muziplik olsun diye.
Bir zaman sonra arkadaşları: "Bugün Ramazan'ın kaçı acaba? diye sorarlar Hoca'ya. Hoca'da: "Şimdi eve gider öğrenirim. Biraz sabredin." der ve evinin yolunu tutar.
Çömleği boşaltır; bir sayar, iki sayar... Taşların yüz yirmi beş tane olduğunu görür. Şaşkın bir halde döner arkadaşlarının yanına Hoca. "Arkadaşlar, bugün, Ramazan'ın kırk beşi" der.
Hoca'nın bu cevabına gülüşürler arkadaşları. Aralarından biri:
"Aman Hocam, bir ay otuz gündür. Hiç Ramazan'ın kırk beşi olur mu?" diye itiraz eder.
Hoca, biraz şaşkınlık biraz da kızgın bir ifadeyle: "Ben yine insaflı davrandım. Benim çömlek hesabına bakacak olursak; bugün Ramazan'ın yüz yirmi beşi!"der.
fıkranın devamı
Çocuk Fıkraları / Ramazan
Adamın biri yolda bir çocuk görmüş. Adını sormuş. Çocuk tam adını söylicekken Dur Dur demiş adam. Ben tahmin edeyim senin adını. Sen sadece baş harfini söyle. Çocuk "Y" demiş. Adam başlamış saymaya.
-Yunus
-Hayır
-Yakup
-Hayır
-Yusuf
-Hayır
...
Adam sinirlenmiş. Başlamış kız isimlerini saymaya.
-Yeliz
-Hayır
-Yeşim
-Hayır
...
En sonunda kızan adam.
-Ne ulan senin ismin! demiş.
Sonra çocuk.
-Yamazan
fıkranın devamı
Çeşitli Fıkralar / Ramazan Fıkrası Top Patladı
Tilki ormanda gezmektedir. bir ağacın dalında asili bir geyik budu
görür.
Açtır ama şüphelenir kontrol etmeye baslar ve görür ki bu bir tuzak.
Geyik budu bir iple bombaya bağlıdır.
Epeyce uzağa gider ve başını kollarının üzerine koyarak yatar, biraz
sonra
kurt gelir, budu görür ve yatan tilkiyi de tabi... Tilkiye sorar "ne
yapıyorsun dostum"
Tilki cevap verir "hiç... yatıyorum" -Burada bir but var
-Evet var
-Neden yemedin
Tilki sakince cevap verir ;
"BU GÜN ORUCUM"
Kurt kendinden emin ;
"Ben yiyeyim o zaman"
Tilki "Buyur afiyet olsun" der.
Kurt but 'a uzanır uzanmaz bir patlama ortalık toz duman kurt yaralı
hareketsiz 10 metre uzakta perişan halde yatarken tilki sakince budu
yemeye
baslar.
Bunu gören kurt ;
"LAN SEREFSIZ HANI ORUCTUN"
Tilki pişkin pişkin ;
"Biraz önce top
patladı duymadın mı ?" der....
HERKESE NEŞELİ , SAĞLIKLI, HAYIRLI RAMAZANLAR
fıkranın devamı
Ramazan günlerini hesaplamak için bir çömlegin içine her gün bir tas atar, Hoca. Bir avuç tas doldurur çömlegin içine Hoca'nin yaramaz oglu, muziplik olsun diye.
Bir zaman sonra arkadaslari: "Bugün Ramazan'in kaçi acaba? diye sorarlar Hoca'ya. Hoca'da: "Simdi eve gider ögrenirim. Biraz sabredin." der ve evinin yolunu tutar.
Çömlegi bosaltir; bir sayar, iki sayar... Taslarin yüz yirmi bes tane oldugunu görür. Saskin bir halde döner arkadaslarinin yanina Hoca. "Arkadaslar, bugün, Ramazan'in kirk besi" der.
Hoca'nin bu cevabina gülüsürler arkadaslari. Aralarindan biri:
"Aman Hocam, bir ay otuz gündür. Hiç Ramazan'in kirk besi olur mu?" diye itiraz eder.
Hoca, biraz saskinlik biraz da kizgin bir ifadeyle: "Ben yine insafli davrandim. Benim çömlek hesabina bakacak olursak; bugün Ramazan'in yüz yirmi besi!"der.
fıkranın devamı
Çeşitli Fıkralar / Oruç Ile Dilber
Güzel için oruç bozulurmu ?Bektaşiye bir gün sormuşlar...Gelse bir dilberi ahuOlsa savmı rama...
fıkranın devamı
Çeşitli Fıkralar / Radar
Ramazan ayında teravih namazı kılınacaktır. Namazdan önce cemaat imamı tambihler maç var nam...
fıkranın devamı
Çeşitli Fıkralar / Ters Mantık
Temel coğrafya öğretmenine sorar: - İstanbul'dan Ankara'ya uzaklık kaç kilometre?..- 450... di...
fıkranın devamı
Çeşitli Fıkralar / Ramazan
Bayramın yaklaştığı günlerden birinde, iftar sırasında, misafirlerden biri: "Keşke Ramazan ...
fıkranın devamı
Çeşitli Fıkralar / Tık Tık
Ramazan vakti Temel karisi ile yatmamaya karar vermis. Fadime bu fikri begenmedigi halde kabul etmi...
fıkranın devamı
Çeşitli Fıkralar / Yarı Yarıya
Bektaşinin birini ramazanda içki içtiği için yaka paça kadıya götürürler. Çakırkeyif Bek...
fıkranın devamı
Çeşitli Fıkralar / Namaz
Karadenizli bir ailedeki bey, son zamanlarda camiye gidip namaz kılmaya başlar. O zamana kadarda b...
fıkranın devamı
Çeşitli Fıkralar / Bekliyorum
Canlardan birine, Ramazanda sormuslar: -Erenler kaç tane oruç tuttun? -Henüz nasip olmadi.Tuzak k...
fıkranın devamı
Çeşitli Fıkralar / Sen Ne Işe Yaradın
Bektaşi ile hacı osmanlı zamanında ramazanda içki içerken yakalanırlar. Kadı yaptıklarını...
fıkranın devamı
Çeşitli Fıkralar / İki Kez
Bayramın yaklaştığı günlerden birinde, iftar sırasında, misafirlerden biri: -Keşke, Ramaza...
fıkranın devamı
Komik Yazılar / ramazan topu
birgün 2 tilki beraber geziyorlarmış önlerine büyük bir et çıkmış 2 tilkiden biri ben bunu yemem kesin tuzaktır demiş diğeri ise bence ye diyince sen niye yemiyorsun demiş o da ben orucum demiş oda heveslenmiş gidince bomba patlamış son nefesini verirken niye eti yiyiyorsun demiş oda top patladıya demiş
fıkranın devamı
Diğer / inek duası
Adamın Birininin ineği hastalanmış.Adam Allah'a dua etmiş.
-İneğim iyileşirse 10 gün oruç tutacağım.
Bu duasından birkaç gün sonra inek iyileşmiş. Adam da söz verdiği gibi orucunu tutmaya başlamış. Fakat inek 9. gün ölmüş.
-Adam mağdur durumdadır.Düşünür taşınır ve kendi kendine şu kararı alır:
-9 günlük orucu ramazandan düşerim,ineği de kurbana sayarım olur biter...
-
fıkranın devamı
Diğer / Haydar 'ın İkna MektubuHaydar 'ın İkna Mektubu
Menekşe moru gözlüm, al yanaklım, seni bir daha dövmeyeceğim. Lütfen artık eve dön. Bak Yaşar halıya kustu, kusmuk seni bekliyor. Ayaklarım bugün de hep seni aradı, yıkanmak için. Seni çok arıyorum, bir haftadır akşam rakılarının tadı tuzu yok... Ev sensiz çok ıssız. Gerçi nasıl, nerede yattığımı, kime nasıl çaktığımı falan hiç hatırlamıyorum ama onun sen olmadığını bir büyük rakının sonunda dahi hissedebiliyorum.
Kezban, ben sana aşığım. Eve döndüğün gün, bunu arkadaşlarla kutlayacağım. Sen, kanlar içerisinde evden kaçarken nasıl duygulandığımı bilemezsin. Elimdeki şişeyi, hırsımdan ananın fotoğrafına fırlattım. (Artık duvarları gelince silersin.) Kezban bir de gelirken 2 paket kısa Maltepe getirebilir misin?
Dün Zeynep okula gitmeyip dolma sardı, ben de okeye dönerken dikkatleri dağıtmak için habire dolma yiyip,"yiyin yiyin nefis olmuş" dedim. Nasıl zeka ama.. Zeynep'in tezkeresinde okul ve sınıf kısmını boş bıraktım. Onu da mı ben dolduracağım?
Bu sabah seni kaçırışım aklıma geldi, efkarlanıp bir cıgara yaktım. On dört yaşlarında taş gibi kızdın. Nasıl; Mehmet, Abidin, Ramazan, Yusuf gelip seni döve döve taksiye atmıştık? Peki, seni piknik tüpü ile dövüşümü hatırlıyor musun? Yeni evliydik, bir boğaz gezisi dönüşüydü. Mehmetgiller kapıda bekliyorlardı, sen daha roka bile hazırlamamıştın ve Ramazan içeriden "ROKA!" diye bağırmıştı. Mutfağın kapısını içeriden nasıl kilitlediğimi, ocağın oradan tüpü nasıl kaptığımı falan hiç hatırlamıyorum. O gece Ramazan 'lar gidince sen Yaşar 'ı doğurdun. Huysuz mu huysuz, koca burunlu Yaşarımı... Bu arada son maaşınla Yaşar 'a don falan aldım...
Artık yuvana dön, asabımı bozma!
Kocan Haydar
fıkranın devamı