::ALMİNA:: Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 48 Rep Gücü : 1116 Rep Puanı : 9 Kayıt tarihi : 17/03/09 Yaş : 38
| Konu: Çocuklara vakfedilmiş Hadisi şerifler... Perş. Mart 19, 2009 12:11 am | |
| Yetim Çocuk Müşfik Baba Rahim Dede Nebi aleyhisselamdan
ÇOCUKLARA VAKFEDİLMİŞ SÖZLER
Ebu Hureyre radıyallahu anh rivayet ediyor. Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdular: “Her doğan çocuk fıtrat üzere doğar. Anne babası onu Yahudileştirir, Hristiyanlaştırır veya Mecusileştirir. Hayvanın kusursuz doğması gibi; hiç eksik doğduğunu görüyor musunuz?” Buhari | |
|
::ALMİNA:: Süper Moderatör
Mesaj Sayısı : 48 Rep Gücü : 1116 Rep Puanı : 9 Kayıt tarihi : 17/03/09 Yaş : 38
| Konu: Geri: Çocuklara vakfedilmiş Hadisi şerifler... Cuma Mart 20, 2009 9:52 am | |
| Enes bin Malik radıyallahu anh diyor ki: Peygamber aleyhisselama on yıl hizmet ettim. Emrettiği bir işi geciktirdiğimde veya yapmadığımda beni kınamadı. Ev halkından biri beni kınayacak olsa, ona da şöyle derdi: “Bırakın onu. Olması gerekseydi, olurdu.” Ahmed
Yine Enes radıyallahu anh diyor ki: ‘Resulullah sallallahu aleyhi ve selleme on yıl hizmet ettim. Vallahi bana asla ‘Üff!’ demedi. Bir iş için ‘Neden böyle yap-tın? Böyle yapsaydın ya?’ demedi. Müslim | |
|
Mehmet Co-Admin
Mesaj Sayısı : 52 Rep Gücü : 1000338 Rep Puanı : 14 Kayıt tarihi : 17/03/09 Yaş : 29 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: Çocuklara vakfedilmiş Hadisi şerifler... Cuma Mayıs 01, 2009 9:52 pm | |
| | |
|
TaLia Özel Üye
Mesaj Sayısı : 33 Rep Gücü : 53 Rep Puanı : 8 Kayıt tarihi : 08/04/09 Nerden : an itibariyle şimdide Ankara sonrası yine Allah Kerim
| Konu: Geri: Çocuklara vakfedilmiş Hadisi şerifler... C.tesi Haz. 20, 2009 4:54 am | |
| Allah razı olsun Alminam can... Enes olayının benim çok hoşuma giden diğer kısmınıda ben eklemiş olayım inş... Hz Enes Nasıl olmuşsa Efendimize küsmüş .. dediğini yapmamış gönderdiği yere gitmemiş oyuna dalmış sokakta.. Efendimizin yüksek ahlakına bakın ki kızıp bağırmak zıtlaşmak yerine anladığı bu küsme işini '' enescik göndediğim yere gittin mi " diye yumuşak sesle sorarak bertaraf etmiş.. Enes bin Malik diyorki öyle yumuşaktıki birden sıçrayıverdim ve küstüğümü unuttum Yok Ya Rasululullah şimdi koşuyorum dedim ve fırladım diyor... canım kurban onun davranışları bambaşka tabi Rabbim hakkıyla örnek alalardan etsin inş. dilde lafta teoride kalmasın inş diye ümmet adına dualıyorum.... | |
|