KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Ey âdemoğlu! Hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından korkma kudsi hadisi ve kaynağı

YazarMesaj
huzeyfe
Süper Moderatör
huzeyfe

Rep Gücü : 18108
Rep Puanı : 23

Ey âdemoğlu! Hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından korkma kudsi hadisi ve kaynağı Empty
MesajKonu: Ey âdemoğlu! Hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından korkma kudsi hadisi ve kaynağı   Ey âdemoğlu! Hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından korkma kudsi hadisi ve kaynağı Icon_minitimeC.tesi Tem. 15, 2017 11:28 pm

السؤال

http://fatwa.islamweb.net/fatwa/index.php?page=showfatwa&Option=FatwaId&Id=43669

أريد السؤال عن صحة الحديث القدسي الآتي: عن النبى صلى الله عليه وسلم قال: قال الله عز وجل:
يا ابن آدم لا تخافن من ذي سلطان ما دام سلطاني باقيا وسلطاني لا ينفذ أبداً، يا بن آدم لا تخش من ضيق الرزق وخزائني ملآنة وخزائي لا تنفذ أبداً، يا بن آدم لا تطلب غيري وأنا لك فإن طلبتني وجدتني، وإن فتني فتك وفاتك الخير، ياا بن آدم خلقتك للعبادة فلا تلعب وقسمت لك رزقك فلا تتعب فإن أنت رضيت بما قسمته لك أرحت قلبك وبدنك وكنت عندي محمودا......... إلى آخر الحديث، أرجو من فضيلتكم التكرم بالإفادة عن مدى صحة الحديث، وفي حالة الإفادة بصحته أرجو التكرم بالإفاده بإسناد الحديث وورد في أي من الكتب وإن كان في الإمكان إرسال نسخه كامله لهذا الحديث كما ورد كاملاً على الإيميل الخاص بي؟ ولسيادتكم جزيل الشكر.
الإجابــة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وصحبه أما بعد:
فلم نجد هذا الحديث مرفوعاً إلى النبي صلى الله عليه وسلم لا في دواوين الإسلام المشهورة، ولا في ما بين أيدينا من أجزاء الحديث المنثورة، بل لم نجده في الكتب المصنفة لكشف الأحاديث الموضوعة، وما دام الأمر كذلك فلا تجوز نسبته إلى النبي صلى الله عليه وسلم، ومثل هذا يقال فيه: موضوع أو لا أصل له، قال ابن الجوزي: [color:eb7d=6600cc]ما أحسن قول القائل: إذا رأيت الحديث يباين المعقول، أو يخالف المنقول، أو يناقض الأصول، فاعلم أنه موضوع.
قال السيوطي في  تدريب الراوي[color:eb7d=6600cc]: ومعنى مناقضته للأصول: أن يكون خارجاً عن دواوين الإسلام من المسانيد والكتب المشهورة.
وإنما وجدناه في كتاب الفتوحات المكية لابن عربي، وكتاب المستطرف في كل فن مستظرف للأبشيهي منسوباً إلى كعب الأحبار أنه وجد هذه الكلمات بطولها في التوراة. 
ولا يقطع بصحة نسبته إلى كعب أيضاً، لعدم وروده بالإسناد إليه، كما أن الكتابين المذكورين ليسا من الكتب المعتمدة عند أهل العلم في نقل الأخبار. 
قال الشيخ عبد الرحمن المعلمي[color:eb7d=6600cc]: [color:eb7d=6600cc]ليس [color:eb7d=6600cc]كل ما نسب إلى كعب في الكتب بثابت عنه، فإن الكذابين من بعده قد نسبوا إليه أشياء كثيرة لم يقلها. 
وعلى افتراض صحة نسبة هذا إلى كعب -وهو أمر مستبعد- فإنه لن يعدو أن يكون من الإسرائيليات، وراجع الفتوى رقم: 17575، والفتوى رقم: 16467.
والله أعلم.  [color:eb7d=6600cc] 
İbni arabi-futuhatı mekkiye kabul ahbar dan sıhhatı sağlam değil..manası uygun

Kutsi hadiste Allah'u Teala şöyle buyuruyor:

Ey Ademoğlu! Otoritem var oldukça hiçbir otorite sahibinden korkma. Otoritem
ebediyen yok olmaz.

Ey Ademoğlu! Rızkın sıkıntısından endişe etme. Benim hazinelerim doludur,
ebediyen hiç tükenmez.

Ey Ademoğlu! Bana kulluk etmen için seni yarattım, oynama. Senin rızkını
ayırdım, yorulma.

Ey Ademoğlu! Sana ayırdığım rızka razı olursan, kabinin ve bedenini rahatlatmış olursun, yanımda övülen kimse olursun. Sana ayırdığım rızka razı olmazsan, izzetime ve Celalime yemin ederim ki; dünyayı sana musallat kılacağım. Kırlarda vahşi hayvanların hoştukları gibi, dünyada rızık peşinde koşacaksın. Sonra, dünyadan ancak sana ayırdığım kızmı alırsın ve yanımda da kötğlenmiş kimse olursun.

http://www.haberdarmisin.com/ben-de-o-sultana-siginiyorum-saim-oral/

Yüce Allah buyuruyor:

Ey âdemoğlu! Hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından korkma. Benim Sultanlığım durduğu müddetçe. Sultanların sultanlıkları biter. Benim Sultanlığım asla sona ermez.

Ey Âdemoğlu! Rızkın darlığından korkma. Benim hazinelerim dolu olduğu müddetçe. Ve şunu da bil ki benim hazinelerim asla bitmez.

Ey Âdemoğlu! Ben seni ibadet için yarattım. Öyleyse oyalanma. Ve senin rızkına kefil oldum. Bundan dolayı kendini yorma. Uzuvlarını değil, kalbini üzüntü ile yorma. Kolların bacakların çalışırken kalbin Allah’a tevekkül etmelidir. İzzetime ve Celalime yemin ederim ki, benim taksim ettiğime sen razı olursan kalbini ve bedenini rahatlatırım. Ve benim indimde övülenlerden olursun.

Eğer sen, benim taksim ettiğime razı olmazsan İzzetime ve Celalime yemin ederim ki, dünyayı sana musallat ederim. Vahşi hayvanların yabanda koştuğu gibi koşarsın. Ve sonunda yine benim sana taksim ettiğim nasibini alırsın.

Ey Âdemoğlu! Ben yerleri ve gökleri yarattım. Bunları yaratırken yorulmadım ve zorlanmadım. Sana bir ekmek vermek bana zorluk verebilir mi?

Ey Âdemoğlu! Ben senden yarının amelini istemediğim gibi, Benden de yarının rızkını isteme. İşte ben tamamen teslimim.  Allah kullarından dilediğinin rızkını genişletir. Dilediğinin rızkını da daraltır. Muhakkak ki Allah, her şeyi en iyi bilendir.

Ey âdemoğlu! Hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından korkma kudsi hadisi ve kaynağı Gece_ibadeti

En son huzeyfe tarafından C.tesi Tem. 15, 2017 11:38 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
huzeyfe
Süper Moderatör
huzeyfe

Rep Gücü : 18108
Rep Puanı : 23

Ey âdemoğlu! Hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından korkma kudsi hadisi ve kaynağı Empty
MesajKonu: Geri: Ey âdemoğlu! Hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından korkma kudsi hadisi ve kaynağı   Ey âdemoğlu! Hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından korkma kudsi hadisi ve kaynağı Icon_minitimeC.tesi Tem. 15, 2017 11:37 pm

Ey âdemoğlu! Hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından korkma kudsi hadisi ve kaynağı 19990585_10212426305234877_4914409601529182957_n

Ey âdemoğlu! Hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından korkma kudsi hadisi ve kaynağı 20108364_10212426305754890_4983546179578966821_n

Ey âdemoğlu! Hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından korkma kudsi hadisi ve kaynağı 19989710_10212426306714914_89615679819267930_n

Ey âdemoğlu! Hiç kimsenin gücünden ve sultanlığından korkma kudsi hadisi ve kaynağı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kudsi Hadisler - İmam Gazali PDF (indir)
» kardeşlerim hadisi
» Günün Hadisi
» Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Dua:
» Çocuklara vakfedilmiş Hadisi şerifler...