Yorum Yapmak İstemiyorum...
Papaz, ölmek üzere olan adamın üzerine eğilerek: "Ölmeden önce şeytanı ve onun kötülüklerini lanetle" der. Ancak adamdan ses çıkmaz. Papaz gene: "Ölmeden önce şeytanı ve onun kötülüklerini lanetle" der demesine ama adamdan gene ses çıkmaz. Papaz iyice sinirlenir: "Neden şeytanı ve kötülüklerini lanetlemiyorsun be adam?"
Adam yanıtlar: "nereye gideceğimi bilmeden kimse hakkında yorum yapmak istemiyorum"
Churchill
Churchill, avam kamarasında konuşurken, muhalif partiden bir kadın milletvekili, Churchill’ e kızgın kızgın söyle seslenir:
- “Eğer, karınız olsaydım, kahvenizin içine zehir karıştırırdım.”
Churchill, oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır:
- “Hanımefendi, eğer karım siz olsaydınız, o kahveyi seve seve içerdim.”
Düriye'yi Ne Zaman Gördün?
Huriye, Nuriye ve
Düriye 75-80 yaslarinda, çok eski üç arkadastir.
Birgün Huriye Nuriye ye telefon eder ve Düriye ye gitmeye karar verirler ve giderler.
Biraz muhabbetten sonra Düriye kahve yapar ve içerler.
Biraz sonra Düriye yine:
Ay kusura bakmayin unuttum, birer kahve yapayim da içelim der.
Huriye ve Nuriye birsey demezler ve içerler.
Aradan biraz zaman geçer. Düriye yine :
Size bir kahve bile yapmadim hemen yapayimda içelim der ve yapar getirir. Bizimkilerde yine itiraz yok.
Aksama dogru Huriye ve Nuriye kalkarlar, yola
düserler.
Yolda bastonlari ile yavas yavas yürürken aralarinda su konusma geçer;
Huriye: Kiz Nuriye, gördün mü Düriye yi..!!! Ne kadar pinti olmus
Bize bir kahve bile ikram etmedi
Nuriye: Kiizzz Düriye yi ne zaman gördün??
Barbie Boşandı
Adam kizina Barbie almak ister ve bir oyuncakciya girer.- Vitrindeki Barbie bebek kac para ? diye sorar.Satici - Hangisi beyim ? ve devam eder :- Barbie spora gidiyor 19.95 usd- Barbie alisverisde 19.95 usd- Barbie discoda 19.95
usd- Barbie plajda 19.95 usd- Barbie bosandi 265 usdAdam sasirir.-Neden hepsi 19.95 de bosanmis olan 265 usd ?Satici cevaplar :- Cok basit Bosanmis Barbie ile birlikte ; Ken'in evini, arabasini, mobilyalarini da aliyorsunuz.
Düşünce Suçu
Adamın birinin bir papağanı varmış.Papağan devamlı televizyon
seyrediyormuş.Adamda işten eve evden işe giden bir kişiymiş.Bir gün
adam papağanını kafesiyle birlikte balkona bırakmış ve işe gitmiş...
Bir saat sonra sokaktan polis aracı geçerken papağan bağırmaya
başlamış. KAHROLSUN PARALI EĞİTİM KAHROLSUN POLİS V.S.
Ekip aracı hemen durup sesin geldiği yere ateş etmeye başlamış.Ev
darmadağın olmuş.Eve gelen adam hayretler içinde bakakalmış.Neyse
diyerek evi yaptırmış. Ertesi gün aynı olay tekrarlayınca adam evi
gözlemeye başlamış.Ekip aracı karşıdan görününce başlamış papağan yine slogan atmaya tabi polis te ateş etmeye. Durumu gören ev sahibi papağanı alıp tavuk kümesine atmış.Papağan kümeste başlamış volta atmaya bunu gören tavuklar gülüyorlarmış.
Papağanın kafasıda atmış, tavuklara dönüp şöyle demiş...
-Ne gülüyonuz lan ben sizin gibi .........dan yatmıyorum.Düşünce suçundan yatıyorum...
Trafik Polisi
Adamın biri arabasıyla şehirler arası yolda seyahat ederken trafik polisi durdurur.
"İyi Günler beyefendi, ehliyet ruhsat lütfen", der.
Adam: "Buyrun" der ve uzatır.
Trafik polisi bakar: "Yangın söndürücünüz var mı?"
Adam: "Var" der, gösterir.
Polis: "İlkyardım çantası?"
Adam: "Var" der, yine gösterir.
Polis: "Zincir" diye sorar, adam gösterir.
"Takoz?"
"Var."
"Çekme halatı."
"Var."
Polis dayanamaz:
- Mezdekenin kaseti de var mı lan?" der.
Adam güler "O da var" der, kaseti gösterir.
Polis:Tak o zaman teybe.
Adam takar, polis oynamaya başlar. Adam gülerek: "Memur bey, napıyosunuz" der.
Polis adama döner: Eşşek diilsin, ya bi yirmilik takarsın artık!
Çeçen-Rus Savasi
Rus birligi dağda bir mağarayi kusatmis. Mağaradan bir ses gelmis.
-Bir Cecen 10 Rusun hakkindan gelir diye.
Komutan 10 asker yolllamis. Çatisma sesleri duyulmus ve
-Bir Cecen 30 Rusun hakkindan gelir diye bir ses daha.
Rus komutan sinirlenmis 30 asker daha yollamis.Yine çatisma sesleri, sonra
-Bir Cecen 50 Rusun hakkindan gelir diye bir ses daha gelmis. Komutan iyice sinirlenmis ve 50 asker daha yollamis. Çatisma seslerinden sonra komutan bir bakmis askerin biri kan revan icinde surunerek geliyor,olmek uzere iken komutana;
-Sakın gitmeyin komutanim bu bir pusu,magarada bir degil iki Cecen varmıs.
Ücüncü Kadınsın
Adam balık tutuyor. Bir elinde oltası öbür eli ise bir taşı tutmuş vaziyette havada... Kadın yanına yaklaşıyor ve soruyor: - "Oltayı anladım da, bu taşı neden böyle tutuyorsunuz?" Adam: - "Bir şartla söylerim!" Şartı duyan kadın kızıp gidiyor ama merakını yenemiyor, tekrar dönüp geliyor. "Peki diyor şartını yerine getirelim; ondan sonra söyle bu taşı neden böyle havada tuttuğunu.." Şart yerine geldikten sonra adam taşı neden öyle havada tuttuğunu açıklıyor.. - "Bu oltaya sabahtan beri hiç balık vurmadı. Ama sen bu taşa düşen üçüncü kadınsın."
Yapıştım
Bir gün bir bilim adami yilbasi nedeniyle hastaneleri gezip akillanan delileri salmaya karar vermis. Bir sürü hastaneyi gezmis fakat hic akillandigina kanaat getirilen deliye rastlamamis.
En sonunda bir hastaneye gitmis birde bakmis ki bütün deliler zipliyor hemen onlarla ilgilenen doktorlara sormus:
-"Bunlar neden böyle zipliyorlar?"
-"Bunlar kendilerini misir patlagi zannediyorlar." demis
Birde bakmislar ki bir tanesi ziplamadan yatagin üzerinde sabit bir sekilde duruyormus. Hemen ona yaklasarak sormus.
-"Sen neden ziplamiyorsun?"
-"Ben tavaya yapistim..."
Kör Olmuşam...
Diyarbakır tren garından İstanbul'a gelmek için yola çıkmıştı Haso ile Reşo.Trende birlikte yolculuk yaptıkları bir yolcuyu muz yerken gördüklerinde muz'un nasıl bir şey olduğunu merak ettiler.Trenin durduğu ilk istasyonda birer muz satın aldılar. Tedbir olsun diye
Reşo :
-Haso sen yemeyesen ben yiyacağım bana bir şey olursa sen yardımcı olacaksın der Reşo muz'u ısırır ısırmaz tren tünele girer.
Reşo bağırır :
-Ula Haso sakın yemeyesen ben yemişem kör olmuşam!
Ağustos Böceği ve Karınca... (Yeni versiyon)
Karınca yaz boyunca çalışırken ağustos böceği saz çalmış. (Bilirsiniz hikayeyi)
Tabi kış gelmiş, karınca sıcacık evinde afiyet içinde yaşıyorken bir gün kapısı çalmış.
Bakmış ağustos böceği.
"Tamam" demiş
- "Yaz boyunca saz çaldın şimdi aç kaldın ve benden yemek istemeye geldin, değil mi?
Saz çalacağına biraz çalışmış olsaydın böyle aç kalmazdın".
Ağustos böceği de:
"Yoo. Yanlış anladın"demiş.
-"Biz yaz boyunca saz çalınca, bir sürü param oldu. Hatta meşhur da oldum,
şimdi Avrupa turnesine çıkıyorum. Belki oralardan istediğin birşeyler vardır, diye sormaya geldim"
Hakikaten de karınca bir bakmış ağustos böceğinin hiç öyle aç bir hali yok.
Üzerinde bir kürk var, arkada da kocaman bir limuzin, onunde şöförü ile onu bekliyor.
"Yok, bir şey istemiyorum" demiş.
-"Ama Fransa ya uğrayacaksın değil mi?" diye sormus.
Ağustos böceği de:
- "Evet" demiş.
"İyi o zaman" demiş karınca.
-"Paris e gidince orada La Fontaine diye bir adam var, onun yüzüne benim için tükür, oldu mu?"
Gerçekten Ölmüş.
Otelciyi çağırdı :
-Odalarım temizdir, dediniz.Pire filan yoktur, dediniz.Bakın şuna!
Otelci eğilip baktı :
-Evet, o pire ama…Ölü…Ölü…
Müşteri boynunu büktü, otelci de gitti.
Ertesi sabah otelci :
-Nasıl, dedi, rahat uyudunuz mu?
-Valla uyuyabilseydim, belki rahat ederdim ama…Sizin o ölü pire yok mu?
-N’olmuş ölü pireye?
-Yoo…Siz haklıymışsınız…Gerçekten ölüymüş o pire…Fakat cenaze töreni o kadar kalabalık oldu ki… Eşi, dostu ahbabı, akrabası, bütün pireler hazırdı törende…
Şeytana Ödettin
Yaşlı kadın oldukça dini bütün bir insanmış. Her sabah kapısının önüne çıkar ve bağıra bağıra dua edermiş.
"Allah'ım bize verdiklerin için Sana şükürler olsun." ve ardından her seferinde de yan komşusunun sesi duyulurmuş:
- "Allah yok kadıııınn Allah yok!!!"
Yaşlı teyze ne kadar sinirlense de yine her sabah dua edermiş, öteki komşu da inadından her seferinde ona öyle bağırırmış. Neyse bir akşam, komşusu yaşlı teyzeye bir oyun oynamaya kalkmış. Markete gidip bir sürü meyve, sebze, ekmek vs, alıp torbalara doldurmuş, yaşlı teyzenin kapısının önüne bırakmış... Ertesi sabah teyze kapıyı açıp da yiyecekleri görünce çok şaşırmış ve sevinçle bağırmış:
- "Sana şükürler olsun Allah'ım, bu gönderdiğin yiyecekler için Sana şükürler olsun!"
Ve ağacın arkasından onu seyreden komşusu seslenmiş:
- "Allah yok kadıııınnn Allah yok!!! O yiyecekleri ben aldıııımmm!!!"
Yaşlı teyze hiç istifini bozmamış:
- "Yüce Allah'ım Sana ne kadar şükretsem azdır!!! Hem bu yiyecekleri göndermişsin hem de parasını şeytana ödetmişsin!!!"
Beni Tutuklayın.
Komiser bey, beni tutuklayın karıma beş el ateş ettim
Öldü'mü?
Hayır hiç biri isabet etmedi.
Öyleyse neden tutuklanmayı istiyorsun?
Karım beni arıyorda.
Odacılar.
İki müdür odacilarindan sikayet ediyormus. Ikiside kendi odacisinin daha aptal oldugunu iddia ediyormus.
Birbirlerine kabul ettirmeye bahse girmisler. Bir tanesi zile basarak odacisini çagirmis ve demis ki:
-Al su 50 bin lirayi, git bana en son model arabalardan birini al getir.
-Basüstüne, diyerek çikmis odaci kapidan.
Ardından diger müdür kendi odacisini çagirmis:
-Git simdi bizim eve bak bakalim ben evde miyim?-Emredersiniz efendim , demis ikinci odaci.
Tam kapida iki odaci karsilasmislar, onlarda müdürlerini çekistirmeye baslamislar. Biri demis ki:
-Ya su bizim müdür de çok salak, bana 50 bin lira verdi, git son model bir araba al gel dedi. Bugün pazar hiçbiryer açik degil ki!
-O da bisi mi, asil benimki benden evine gidip kendisinin evde olup olmadigini ögrenmemi istedi. Aptal adam, elinin altinda telefon var açip sorsana!
Aynı Yerde
Temel uzun zamandir görmedigi arkadasi Cemal’le Istanbul’da karsilasinca :
- Usak nasilsun pakayum?
-Iyiyum…
-Çocuklarin nasildur?
-Onlar da iyidur.
-Peki karin nasildur?
Temel böyle sorunca Cemal’in birden yüzü degisir…Temel arkadasinin karisinin geçen yil öldügünü hatirlayip hemen söyle der :
-Yani hala ayni mezarda mi yatiyii?
Dirin mi Daha Beter, Ölün mü?!
Zamanın birinde, bir köyde bir muhtar varmış. Ama ne muhtar!.. Zâlim mi zâlim; astığı astık, kestiği kestik imiş. Zulümleriyle bütün köylüyü canından bezdirmiş. İnsanları o kadar kızdırmış ki, sonunda dayanamamışlar, bir toplantı yapıp muhtarı da çağırmışlar. Bir bir anlatmışlar muhtara yaptıklarını... Muhtar dinlemiş dinlemiş sonra da insafa gelip:
— Haklısınız, demiş, bütün bu söylediklerinizin hepsini yaptım. Cezamı da kendim seçiyorum: Beni asın. Hem de ibret-i âlem olsun diye beni köy meydanının ortasına asın ki, benim yerime geçecek olan adam aynı işkenceleri, aynı zulümleri bir daha yapmasın.
Köylüler muhtarın teklifini müsbet karşılamış ve muhtarı köy meydanının ortasın da smışlar. Ertesi gün bu durum, köy civarında devriye gezen jandarmaların dikkatini çekmiş. Köyün ileri gelenlerini toplayıp bu durumun ne olduğunu sormuşlar. Onlar da anlatmışlar; ama ikna edememişler askerleri...
Sonunda bütün köylüyü soruşturma için toplayıp götürmüşler en yakın cezaevine... Balık istifi tek bir hücrede alt alta üst üste yatarken, içlerinden biri dayanamayıp söylenmiş:
— Ah muhtar ah!.. Diriyken bize çektirdiklerin yetmezmiş gibi, şimdi de ölüyken çektiriyorsun! Dirin mi daha beter, ölün mü?!