2021 Yılında IP Adresi Nasıl Saklanır ve Nasıl Anonim Olunur
https://tr.wizcase.com/blog/ip-adresinizi-gizlemek-ve-anonim-olmak/
Son Güncelleme Tekin Coşar tarafından Kasım 01, 2021 tarihinde
IP adresi saklamada sıklıkla kullanılan bazı stratejiler sizi hacker’lara karşı savunmasız bırakabilir ve hızınızı yavaşlatabilir. Ben siber güvenlik sektöründe 6 seneyi aşkın çalıştıktan sonra
IP adresi değiştirmek için VPN kullanmanın mevcut en hızlı ve güvenli yöntem olduğundan emin oldum. VPN’ler gerçek konumunuzu sakladığından anonim olarak internette gezinebilir, engelli içerikleri izleyebilir, gizlice torrent kullanabilir, daha ucuz uçak biletlerine ulaşabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.
Bu yazıda
size IP adresi hakkındaki temel bilgileri ve IP adresini saklamanın en iyi 5 yolunu (bazısı ücretsiz) anlatacağım. Bonus olarak da, bulunduğunuz yeri saklayamayan ve sizi güvende tutamayan servislerle zamanınızı boşa harcamayın diye, IP maskeleme konusundaki en başarılı VPN’leri paylaşacağım.
Eğer hemen bir cevap arıyorsanız,
IP adresi saklamada en iyi VPN’leri görmek için buraya atlayın.
Hızlı Rehber – IP Adresini Hızlıca Gizlemenin 5 Yolu
- Virtual Private Network/Sanal Özel Ağ (VPN) – VPN, IP adresini saklama konusunda mevcut en iyi teknolojidir. Anonim torrent kullanımı, coğrafi kısıtlamaları aşma vb. işlemler için en iyi güvenlik ve hızı sağlar. Hatta isterseniz bu listenin bir numaralı ürününü 30 gün boyunca ücretsiz denemek mümkündür.
- Proxy sunucuları – Hızı gayet iyi ama yayın kısıtlamalarını her zaman aşamayabiliyor.
- The Onion Router (TOR) ağı – Ücretsiz ve tam anonimlik sağlıyor ama bu listedeki en yavaş yöntem.
- Hotspot – Ev IP adreslerini maskelemenin hızlı bir yolu ama coğrafi kısıtlamalı içeriklere erişim sağlamaz.
- Ortak kablosuz ağ – Kısa süreli kullanım için iyi ama torrent kullanma ve yayın izleme gibi çok fazla veri harcayan işler için uygun değil.
2021 Yılında IP Adresini Saklamanın En İyi 5 (Ve En Kötü 3!) Yolu
İnternette, IP adresini saklama konusunda bir sürü farklı öneri bulabilirsiniz ama ben size en hızlı ve kolay 5 yöntemi göstereceğim. Ama öncelikle, zamanınızı boşa harcamayın diye
başka sitelerde bahsedilebilecek pek de etkili olmayan yöntemlerden bahsedeyim:
- Modeminizin fişini çekerek IP adresini değiştirme ya da İSS’nizden yeni bir adres isteme – Bu IP adresini gizlemekle aynı işlevi görmez çünkü yeni adresinizle takip edilmeye devam edilirsiniz.
- Tarayıcınızın gizli modunu (incognito) kullanma – Bunu yaptığınızda IP adresiniz görünmeye devam eder.
- Özel ağdaki IP adresinizi saklama – Bu pek de önemli değildir çünkü bu adres yerel ağdaki cihazlar arasında kullanılır (mesela bilgisayarınızla yazıcınız arasında) ve internette görünmez.
İpucu: Bir yöntemi seçtikten sonra,
bu araçtan IP adresinizi kontrol edip gerçekten gizli olup olmadığına bakmanızı öneririm. Yıllardır farklı farklı IP maskeleme stratejilerini denedikten sonra söyleyebilirim ki, IP adresi gizlemenin en kolay ve güvenli yolu VPN kullanmaktır.
1. VPN – IP Adresi Gizlemenin En Hızlı ve En Güvenli Yolu
IP adresini gizlemenin en kolay ve güvenli yolu Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ’dır.
VPN programları online gizliliğinizi iki şekilde korur. İlk olarak, online trafiğinizi İSS’nizin sunucularından uzaklaştırır ve onun yerine kendi sunucularından birine gönderir. VPN kullanıcıları, bağlandıkları sunucunun adresini diğer kullanıcılarla paylaştıkları için diğer veriler arasındaki fark anlaşılamaz ve böylece trafiğiniz anonim kalır. Daah sonra ise, VPN cihazınızdan gönderilen tüm bilgileri şifreler ve bu bilgiye kim ulaşırsa ulaşsın okunamaz bir hâle getirir.
Konumunuzu saklamanın en iyi yolu, yüksek kaliteli bir VPN kullanmaktır çünkü:
- Veri sızıntı koruması teknik bir arıza yaşansa bile verilerinizi gizli tutar.
- Torrent kullanımında ya da hassas veri gönderiminde şifreleme teknolojisi gizlilik ve güvenliğinizi sağlar.
- Coğrafi kısıtlamaları aşma becerisiyle normalde kendi konumunuzdan erişemediğiniz sitelere erişebilirsiniz.
- Yüksek hızıyla torrent dosyalarını hızlıca indirebilir, videoları UltraHD kalitede izleyebilir ve internette sorunsuzca gezinebilirsiniz.
- Kolay kurulumu sayesinde, 1 dakika içinde güvenli bir bağlantı kurabilirsiniz.
2. Proxy Sunucusu – Hızlı ancak Torrent ve Yayınlar İçin Yeteri Kadar Güvenilir Değil
Proxy sunucuları IP adreslerini saklar ve bunu yaparken fena sayılmayacak bir hız da sağlar ama internette yapacağınız şey gizlilik gerektiriyorsa ya da birtakım kısıtlamaları aşacaksanız proxy sunucularını size önermem.
Aynı VPN’lerde olduğu gibi, trafiğinizi kendi sunucularına yönlendirip gerçek konumunuzu, proxy sunucusunun IP adresiyle maskelerler. En büyük dezavantajı ise
proxy’lerin, verilerinizi VPN’lerin yaptığı gibi şifrelememesi ve bu yüzden kısıtlı içeriklere her zaman ulaşamamasıdır. Yani gizlice torrent kullanmak istiyor veya Hulu, Netflix gibi yayın sitelerini açmak istiyorsanız pek işinize yaramayacaktır.
3. Tor Ağı – Ücretsiz ve Anonimlik Sağlıyor ama Çok Yavaş
Tor’u (The Onion Router) kullandığınızda çok yüksek bir anonimlik seviyesine ulaşırsınız – ama sonucunda aşırı düşük hızlarla boğuşmanız gerekir.
Özel Tor tarayıcısına bağlandığınızda, trafiğiniz çok katmanlı şifrelemeye sahip pek çok sunucuya gönderilir. Yani
Tor, IP adresinizi ve online etkinliğinizi kesinlikle takip edilemez bir hâle getirir ve bu sebeple, hassas bilgileriniz varsa idealdir. Tabii veriler bu kadar fazla şifrelemeden geçince hızda da büyük bir yavaşlık görülür. Normal bir siteyi açmak bile 10 saniyeden fazla sürebilir! 3 dakikalık bir videoyu yüklemesi bile işkence olduğundan Tor açıkken video izlemeyi ve torrent kullanmayı imkânsız buldum.
Tor ağına bağlandığınızda İSS’niz ne yaptığınızı göremez ama ağa ne zaman bağlandığınızı görebilir. Tor sıklıkla yasa dışı işlerde kullanıldığından, bazı ülkelerde Tor’a bağlanmak bile hakkınızda soruşturma açılmasına neden olabilir. Anonimliğinizi tam anlamıyla sağlamak için, Tor kullanmadan
güvenli bir VPN’e bağlanın ki İSS’niz Tor kullandığınızı bilemesin.
4. Akıllı Telefondan Kablosuz Bağlantı Noktası (Hotspot) Oluşturma – Hızlı Bir Çözüm ama Coğrafi Kısıtlamalı İçeriklere Erişim Sağlamıyor
Akıllı telefonunuzdan hotspot kurmak, evinizdeki yönlendiriciden atanan IP adresini maskelerken mobil ağınızdan yeni bir IP adresi almanın hızlı bir yoludur. Bu yöntem kısa süreli IP maskeleme için gayet uygundur. Mesela internetten bir şey satın almak istiyor ama aldığınız şeyin kendi IP adresinizle ilişkilendirilmesini istemiyorsunuzdur.
Ancak maalesef bu yöntem coğrafi kısıtlamalı içeriğe ulaşmada işe yaramıyor. Örneğin başka bir ülkeden Netflix ABD’yi izlemek bu yöntemle mümkün değildir. Mobil ağdan gelen IP adresi gerçek konumunuzu göstermeye devam eder, bu da belli bölgelerin dışında kalan kullanıcıları engelleyen siteler tarafından fark edilir.
5. Ortak bir WiFi Kullanın – Ücretsiz ama Fazla Veri Harcayan Etkinlikler İçin Uygun Değil
IP adresini değiştirmenin bir diğer yolu, ortak bir alanın kablosuz ağına bağlanmaktır. Çoğu özel ağlar şifreyle korunduğundan kafe, havaalanı ya da alışveriş merkezi gibi yerlere bağlanması daha kolaydır. Bu yöntemle okulunuzun ya da iş yerinizin ağında engelli olan bir siteye geçici olarak bağlanabilirsiniz.
Buna karşın, çoğu
ortak WiFi bağlantıları yavaştır ve kullanabileceğiniz veri miktarını kısıtlayabilir. Aynı anda birçok kişinin bağlandığı bu ağları herkes adil bir şekilde kullansın diye, ağın sahibi birtakım kısıtlamalar koyabilir. Bu yüzden, bu yöntem torrent kullanma ve yayın izleme gibi çok fazla veri kullanan işlemler için uygun değildir.
IP Adresi Saklama Konusunda En İyi 3 VPN Kasım 2021
1. ExpressVPN – Gelişmiş Sızıntı Koruması Bütün Verilerinizi Maskeler
Başlıca Özellikler:
- IP, DNS ve WebRTC sızıntı korumasıyla online trafiğinizi gizli tutar
- AES 256-bit şifreleme, durdurma anahtarı ve kanıtlanmış sıfır kayıt politikası ek güvenlik sağlar
- Aynı anda 5 cihazda kullanılabilir
- 94 ülkede 3000+ güvenli sunucu
- 30 günlük para iade garantisiyle bütün özelliklerini risksiz deneyebilirsiniz
IP adresinizi ve hassas bilgilerinizi mümkün olan en iyi sızıntı korumasıyla koruduğu için ExpressVPN’le kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Çoğu VPN gerçek konumunuzu saklayabilse de, DNS veya WebRTC verilerinizi sızdırabilir. Bu bilgiler de aynı şekilde büyük önem taşır çünkü bunları kullanarak konumunuz, IP adresiniz ve tarayıcı geçmişiniz öğrenilebilir. Testlerimde, ExpressVPN bu verilerin hiçbirini sızdırmadı.
ExpressVPN’in bir diğer artısı,
DNS sunucularının kendilerinin olması. Yani verileriniz kendi ağlarının dışına hiç çıkmıyor ve daima şifreli kalıyor. Diğer sağlayıcılar DNS isteklerini kendi ağlarının dışındaki üçüncü taraf sunuculara gönderdiklerinden verileriniz şifresiz ve savunmasız kalır. ExpressVPN böyle yapmadığından ziyaret ettiğiniz tüm sitelerin, indirdiğiniz tüm dosyaların ve yaptığınız tüm alışverişlerin gizli kalacağından emin olabilirsiniz.
ExpressVPN’in sızıntı korumasıyla online verilerim daima gizli kaldı
Katı sıfır kayıt politikasıyla
ExpressVPN size ilişkilendirilebilecek online etkinliklere dair hiçbir veriyi toplamaz. 2017 yılında devlet yetkilileri, cezai bir soruşturmada bir kullanıcı hakkında bilgi almak için ExpressVPN’in sunucularına erişmeye çalışmıştı. Ancak hiçbir şey bulamadılar ve bu da
ExpressVPN’in sıfır kayıt politikasına uygun davrandığını kanıtladı. Online işlemlerim sonucunda bana ulaşılamayacağını bilmek beni fazlasıyla rahatlatmıştı.
ExpressVPN, engelli içeriklere ulaşabilmeniz için IP adresini saklamada en iyi VPN’lerden bir tanesi. IP maskeleme teknolojisi, 4 günlük test süresi boyunca daima güvenilir kaldı ve
her zaman Netflix ABD’ye ulaşabilmemi sağladı. Hızlı sunucuları sayesinde en sevdiğim programları neredeyse hiç hız kaybı yaşamadan izleyebildim. ExpressVPN uygulamalarının Türkçe kullanılabilmesi de ayrı bir avantaj.
ExpressVPN’in tek eksisi,
bu listedeki diğer VPN’lere göre biraz pahalı olması. Ancak piyasadaki en güvenli servislerden ve aynı zamanda Çin’de kullanılabilecek en iyi VPN’lerden bir tanesi. Eğer daha hesaplı bir şekilde kullanmak isterseniz, para iade garantisinden faydalanıp
ExpressVPN’i 30 gün boyunca risksiz deneyebilirsiniz. Bunu test ettiğimde müşteri hizmetleri iade talebimi 3 dakika içinde işleme koydu ve param 5 günde hesabıma yattı. Tüm bu işlemler son derece hızlı ve kolay gerçekleşti.
ExpressVPN’in çalıştığı platformlar: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Raspberry PI, Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick, yönlendiriciler ve akıllı TV’ler.
ExpressVPN’in açabildiği siteler: Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, YouTube TV, ESPN ve dahası.
ExpressVPN Black Friday İndirimlerini kaçırma! ExpressVPN 1 yıllık planın fiyatını sınırlı bir süre için her ay $6.67'a düşürdü + 3 ay ücretsiz kullanım dahil! Bu süreyle sınırlı bir kampanya olduğundan elinizi çabuk tutun.
Daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
2. CyberGhost – IP Maskeleme Teknolojisi ve NoSpy Sunucuları Birinci Sınıf Güvenlik Sağlar
Başlıca Özellikler:
- Verilerinizi gizli tutmak için IP ve DNS sızıntı koruması sunar
- Ek güvenlik sağlayan AES 256-bit şifreleme, durdurma anahtarı ve sıfır kayıt politikası
- Aynı anda 7 cihaza kadar koruma sağlar
- 91 ülkede 7200+ sunucunun yanı sıra Romanya’da NoSpy sunucuları
- 45 günlük para iade garantisi
CyberGhost hem IP adreslerini hem de DNS isteklerini maskeleyebiliyor. (Eğer engelli yayın ve oyun sitelerine erişmek istiyorsanız her ikisi de gerekli!) 4 günlük test süresi boyunca her iki sızıntıya da engel olabiliyor mu diye kontrol ettim ve test sonuçları gerçek konumumun her zaman gizleneceğinin kanıtı oldu.
Askerî düzeyde şifreleme ve sıfır kayıt politikası gibi ek güvenlik özellikleriyle, CyberGhost’un bütün hassas bilgilerinizi koruyacağından (sadece IP adresiniz değil) emin olabiliyorsunuz. Bu birinci sınıf özellikler sayesinde, online bankacılık gibi mutlak gizlilik gerektiren işlerde CyberGhost’u güvenle kullanabildim.
Eğer online bilgilerinizin gizli kalması için ekstra teminat istiyorsanız, CyberGhost’un NoSpy sunucularını kullanabilirsiniz. Bu sunucular gizliliğe önem verilen ve veri kayıt kanunlarının bulunmadığı Romanya’dadır. Yani hiçbir kullanıcı verinizin kaydedilmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Ayrıca tüm NoSpy sunucularının sahibi ve yöneticisi CyberGhost’un kendisidir. Bu sayede muhtemel güvenlik ihlallerini çok yakından gözetleyebiliyorlar. NoSpy sunucularına erişmek için uygulamanın üst tarafındaki arama kutusuna “Romanya” yazmanız yeterlidir. Listenin aşağısına indiğinizde, “NoSpy”la başlayan herhangi bir sunucuya bağlanabilirsiniz.
Hassas bilgilerle iş yaparken ekstra gizlilik için CyberGhost’un NoSpy sunucularını kullandım
Bir VPN’le IP adresi maskelemek bağlantınızı yavaşlatabileceğinden, CyberGhost’un düzgün hız sağladığından emin olmak istedim. Testlerimde,
CyberGhost 13-15 Mbps hızının altına hiç inmedi ve bu sayede torrent kullanma ve yayın izleme gibi çok fazla miktarda veri harcayan faaliyetlerde bulunabildim. ExpressVPN kadar hızlı olmasa da, 500 MB’lık bir dosyayı 8 dakika içinde indirdim ve Avustralya’daki konumumdan Netflix ABD’deki dizileri HD kalitede, çok az gecikmeyle izledim. CyberGhost uygulamalarının Türkçe kullanılabilmesi de bir artı.
CyberGhost’un bulabildiğim tek sorunu,
WebRTC sızıntı koruması olmadığından IP adresinizi sızdırma ihtimalinin olması. Ben testlerim sırasında böyle bir sızıntıyla karşılaşmamış olsam da, bu tarz bir koruma sağlasalardı içim daha rahat olurdu.
CyberGhost para iade garantisi konusunda en cömert VPN’lerden bir tanesi ve
45 gün ücretsiz kullanma imkânı sağlıyor. Yani NoSpy sunucularını denemek ve kendi sızıntı testlerinizi uygulamak için önünüzde bir aydan uzun bir süre var. Eğer hizmetlerinden memnun kalmazsanız, 7/24 çalışan canlı sohbetten para iade talebinde bulunmanız yeterli. Ben paramı 5 gün içinde kolaylıkla geri alabildim.
CyberGhost’un çalıştığı platformlar: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Android TV, Amazon Fire TV ve Amazon Fire Stick.
CyberGhost’un açabildiği siteler: Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, YouTube TV, ESPN ve dahası.
CyberGhost Black Friday İndirimlerini kaçırma! CyberGhost 2 yıllık planın fiyatını sınırlı bir süre için her ay $2.17'a düşürdü + 3 ay ücretsiz kullanım dahil! Bu süreyle sınırlı bir kampanya olduğundan elinizi çabuk tutun.
Daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
3. Private Internet Access (PIA) – IP-Cloaking ile Anonim Kalın
Başlıca Özellikler:
- Bilgilerinizi IP ve DNS sızıntı korumasıyla koruyun
- Online güvenlik sağlayan AES 256-bit şifreleme, durdurma anahtarı ve kanıtlanmış sıfır kayıt politikası
- Aynı anda 10 cihaza kadar bağlantı
- Her biri torrent desteği sunan 78 ülkede 34400+ sunucu
- 30 günlük para iade garantisi
PIA’nın IP-cloaking özelliğini ilk duyduğumda, tam olarak ne kadar iyi çalışacağından emin olamamıştım. Ama kendim test ettikten sonra, bu teknolojinin IP adreslerini listenin üst sıralarındaki rakipleri kadar iyi gizlediğini gördüm.
PIA size kendi VPN sunucusuyla ilişkili bir IP adresi atayarak gerçek konumunuzu saklıyor. Online faaliyetleriniz diğer kullanıcıların faaliyetleriyle karıştığından, gerçek kimliğiniz ortaya çıkmıyor.
IP-cloaking özelliğinin yanı sıra,
beklenmedik bağlantı kopmalarında bile yaptıklarınız gizli kalsın diye sızıntı koruması ve otomatik durdurma anahtarından faydalanıyor. Bu teknolojinin ne kadar iyi çalıştığını görmek için 3 gün boyunca çok sayıda IP ve DNS sızıntı testi yaptım. PIA bu testleri her seferinde geçmeyi başararak verilerimin dışarıya asla sızmadığını kanıtladı.
PIA’yı denediğim süre içerisinde hiç veri sızıntısına rastlamadım
PIA ayrıca abonelerinin verilerini gizli tuttuğu kanıtlanmış az sayıda VPN’den bir tanesi. 2 farklı davada, ABD polisi soruşturma için PIA’dan kullanıcı bilgilerini vermesini istemişti. Ancak sıfır kayıt politikası, IP-cloaking ve diğer güvenlik özellikleri her türlü kullanıcı etkinliğini sildiğinden PIA hiçbir bilgi veremedi. Bu da bence aboneleri hakkında hiçbir bilgiyi kaydetmediklerinin ve verilerimin hep gizli kalacağının bariz bir kanıtı.
Bulduğum küçük bir eksisi,
PIA’nın 5 Göz İttifakı’nın bir parçası olan ABD’de bulunuyor olması. Bu, ülkelerin kendi vatandaşları hakkında istihbarat paylaştıkları bir ittifaktır. Ben özellikle de 5 Göz ülkesinde bulunan VPN’lere şüpheyle yaklaşıyorum çünkü devlet yetkililerinin VPN sunucularından geçen bilgilerinizi gözlüyor olma gibi bir ihtimali var. Buna karşın, kanıtlanmış sıfır kayıt politikaları, hiçbir yetkilinin kullanıcı bilgilerine ulaşamayacağını gösterdiği için, PIA’ya bir ayrıcalık tanıyorum. PIA uygulamalarının Türkçe kullanılabilmesi artı bir özellik.
İhtiyaçlarınızı karşılıyor mu diye görebilmek için, para iade garantisinden faydalanarak
PIA’yı 30 gün risksiz kullanabilirsiniz. Ben testlerimi bitirdikten sonra müşteri hizmetleri ekibinden para iade talebinde bulunduğumda, param bir hafta içinde hesabıma geri yatmıştı!
PIA’nın çalıştığı platformlar: Windows, macOS, iOS, Android, Amazon Fire TV, Linux, Chrome, Kodi ve yönlendiriciler.
PIA’nın açabildiği siteler: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, BBC iPlayer ve HBO Max.
PIA Black Friday İndirimlerini kaçırma! PIA 3 yıllık planın fiyatını sınırlı bir süre için her ay $2.03'a düşürdü + 3 ay ücretsiz kullanım dahil! Bu süreyle sınırlı bir kampanya olduğundan elinizi çabuk tutun.
Kampanyaya buradan ulaşabilirsiniz!
Temel Bilgiler: IP Adresi Nedir ve Ne Sebeple Saklamanız Gerekir
İnternet Protokol (IP) Adresi, internete bağlanabilen bir cihazın sanal adresidir. Birine mektup göndereceğiniz zaman, zarfın üzerine yazacağınız adresi tam olarak bilmeniz gerekir. Benzer şekilde, internet üzerinden iletişime geçen cihazların veri gönderip alabilmesi için bir IP adresine sahip olması gerekir. IP adresleri her cihaz için ayrı bir sıra sayı şeklindedir (örneğin 192.168.1.2) çünkü bilgisayarlar yalnızca sayılarla iletişime geçebilir.
Bu sistem şöyle çalışır: Bir e-posta gönderdiğinizde, cihazınızın IP adresi mesajın üzerine damgalanır. Daha sonra e-posta, alıcı kişi tarafından açılana kadar sunucu içinde bekletilir. Alıcı kişi mesajı görmek istediği zaman e-posta doğru ekranda görüntülensin diye sunucu, cihazın IP adresini kullanır.
Neden IP Adresini Gizlemeniz Gerekir
IP adresleri internetin çalışmasını sağlar ama kendi IP adresinizi açık, korumasız bir şekilde bırakmanız, bir nevi yatak odanızın penceresini daima açık tutmanız gibi bir şeydir.
Casuslar IP adresinizi kullanarak gerçek konumunuzu ve tarayıcı geçmişinizi görebilirler (ziyaret ettiğiniz siteler ve torrent’te indirdiğiniz şeyler gibi). Hatta internet servis sağlayıcınız, isim, kredi kartı bilgileri, adres gibi hassas bilgileri çoktan ele geçirmiş olabilir. Yani internette yaptığınız şeyler, kimliğinizle kolaylıkla eşleştirilebilir.
Neyse ki gerçek IP adresinizi, İSS’niz dışındaki herkesten saklayabiliyorsunuz. Bunu yaparak:
- Kişisel bilgilerinizi ve online geçmişinizi üçüncü taraflardan gizleyebilirsiniz. Böylece kişisel verileriniz reklamcılarla ve devlet kurumlarıyla paylaşılmamış olur.
- İSS’niz ve diğer yetkililer farkında olmadan anonim olarak torrent kullanabilirsiniz.
- Konum kısıtlamalı içeriklere erişebilir ve yayın platformları (Netflix gibi), banka siteleri ve seyahat siteleri gibi sitelerin IP yasaklarını delebilirsiniz.
- Bilgilerinizi size karşı kullanabilecek hükûmet gözlem kurumlarına karşı internetteki faaliyetlerinizi saklayabilirsiniz.
- Reklamcıların konum ve tarayıcı bilgilerinizi almalarına engel olarak, sizi hedefleyen reklamların önüne geçersiniz.
- Hacker’ların IP adresinizi kullanarak yasa dışı etkinliklere bulaşmalarına, cihazınızı ele geçirmelerine, kimlik bilgilerinizi çalmalarına ve çok daha fazlasına engel olursunuz.
SSS: IP Adresi Gizleme
? IP adresimi bir VPN’le nasıl değiştiririm?
- IP adresinizi sorunsuz bir şekilde değiştirmek için bu listedeki VPN’lerden birini seçin. Bende genel olarak en iyi performansı ExpressVPN gösterdi. ExpressVPN’i 30 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz!
- Bir sunucuya bağlanın. En yüksek hızlara ulaşmak için, sizin için en uygun sunucuya otomatik olarak bağlanmayı seçin.
- İnterneti anonim olarak kullanmaya başlayın! Bir kere bağlandıktan sonra gerçek IP adresiniz saklanmış olur, böylece gizli bir şekilde torrent kullanabilir, video izleyebilir ve internette sörf yapabilirsiniz.
? IP adresini gizlemenin ücretsiz yolları nelerdir?
Bu IP adresini gizlemenin en iyi yolları listesinde 3 ücretsiz yöntem bulunur. Örneğin Tor network ya da ortak bir kablosuz ağ kullanabilirsiniz ama hız ve güvenlik sorunları yüzünden bunları tavsiye etmem. En güvenli ve hızlı seçenek, para iade garantisi olan birinci sınıf bir VPN kullanmaktır.
Tor aşırı yavaştır. Basit bir internet sitesini açmak bile 10 saniyeden fazla sürebilir. O yüzden torrent ve video gibi amaçlar için pek kullanışlı değildir.
Ortak kablosuz ağlar ise güvensizdir ve hacker’lar tarafından kullanıcı verilerini çalmak için sıklıkla takip edilirler.
Ücretli VPN’ler IP adresinizi maskeler, verilerinizi şifreler ve yüksek hız sağlar.
Eğer konumunuzu para vermeden saklamak istiyorsanız,
ExpressVPN’i 30 gün boyunca ücretsiz deneyebilir ya da bu en iyi ücretsiz VPN’ler listesine göz atabilirsiniz. Ben para iade garantisini bizzat test ettiğim zaman müşteri hizmetlerine ulaşıp iade talebinde bulundum ve param 4 gün içinde hesabıma yattı!
? Netflix’i izlemek için IP adresini gizlemenin en iyi yolu nedir?
Netflix, Hulu ve Amazon Prime gibi yayın sitelerini açmanın en iyi yolu bu listedeki en iyi VPN’lerden birini kullanmaktır. Bu VPN’ler IP adresinizi en son teknolojiyle maskelediğinden, yayın platformları gerçek konumunuzu saptayamaz.
Proxy sunucuları gibi diğer yöntemler pek de güvenilir değildir çünkü verilerinizi şifrelemezler. Bu sebeple kolaylıkla saptanabilir olurlar ve kendi bölgenizde olmayan içerikleri izleyemezsiniz.
Para iade garantisi sayesinde, en iyi VPN’lerden biri olan
ExpressVPN’i 30 gün boyunca ücretsiz denemek mümkündür. Bu süre, en sevdiğiniz içeriklere erişip yeteri kadar hıza ulaşabiliyor musunuz diye görmek için yeterli olacaktır. Eğer performansından memnun kalmazsanız, müşteri hizmetlerinden para iadesi talebinde bulunmanız yeterli. Bunu ben yaptığımda, paramı yalnızca 4 gün sonra geri almıştım.
? IP adresimi Mac, iPhone, Android ve Windows cihazlarımda nasıl gizlerim?
Android, Mac, iPhone ve Windows cihazlarınızda IP adresinizi gizlemenin en iyi yolu bir VPN kullanmaktır. Bu siber güvenlik programı yalnızca gerçek konumunuzu gizlemekle kalmaz, ayrıca yüksek hız sağlarken verilerinizi şifreler de. Yani gizlice torrent kullanmak ve engelli yayın sitelerine (Netflix gibi) ya da oyun içeriklerine ulaşmanın çok iyi bir yoludur.
Bu listedeki VPN’ler Linux, Android TV vb. dâhil olmak üzere çok sayıda işletim sistemi ve cihazda çalışır. İlgilendiğiniz VPN’in, sahip olduğunuz cihaz için uygulaması yoksa bile, yönlendiricinize yükleyebilir ve kablosuz ağınıza bağlı tüm cihazları bu şekilde koruyabilirsiniz.
Torrent kullanırken IP adresimi gizlemem gerekir mi?
Evet! Bunu yapmanın en iyi yolu bu listedeki en iyi 3 VPN’den birini kullanmaktır. Torrent kullanımınızı özellikle de İSS’nizden gizli tutmak büyük önem taşır çünkü torrent kullandığınız için hızınızı yavaşlatabilir, hatta kazara telif haklı bir içeriği indirirseniz sizi yetkililere ihbar bile edebilirler.
Ancak,
IP adresini maskelemek, torrent kullanırken tam gizlilik sağlayacak diye bir kaide yoktur. Ayrıca verilerinizi de şifrelemeniz gerekir. Böylece İSS’niz sizi izlemeye çalışsa bile bütün trafiğiniz okunamaz hâle geldiğinden bunu yapamayacaklardır. Torrent kullanımınızı tamamıyla gizli tutacak gelişmiş teknolojiye, yalnızca en iyi VPN’ler sahiptir.
Testlerim gösterdi ki, yüksek hızı ve birinci sınıf güvenliğiyle torrent için en iyisi, ExpressVPN. Ben ExpressVPN’e bağlıyken bir filmi 15 dakika içinde indirebildim ve yaptığım çok sayıda IP sızıntı testi, verilerimi daima gizli tuttuğunu kanıtladı. İsterseniz uzun süreli bir plana abone olmadan önce para iade garantisini kullanarak
30 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz!
VPN’le IP Adresinizi Maskeleyin ve Anonim Kalın
Farklı IP maskeleme tekniklerini denerken dikkatli olmanız gerekir. Bazıları gizli bilgilerinizi hacker’lara satar, bazıları ise bağlantı hızınızı o kadar yavaşlatır ki interneti düzgün kullanamazsınız.
VPN’ler IP adresinizi saklamanın, verilerinizi şifrelemenin ve hızınızı yüksek tutmanın en kolay ve güvenli yoludur.
Eğer abonelik için para ödemeye hazır değilseniz, para iade garantisinden faydalanıp
ExpressVPN’i 30 gün ücretsiz deneyebilirsiniz. ExpressVPN’in sızıntı koruması, hassas bilgilerimi (IP adresi, DNS ve WebRTC) gizli tutmayı başardı. Bu sayede internette anonim olarak gezinebildim, torrent etkinliğimi saklayabildim ve coğrafi kısıtlamaları aşabildim. Eğer hizmetlerinden memnun kalmazsanız, müşteri hizmetlerine ulaşıp iade talebinde bulunabilirsiniz. Ben sordukları birkaç soruya hızlıca cevap verdikten sonra, paramı 4 gün içinde geri aldım.
Özet – İşte 2021 Yılında IP Adresi Saklama Konusunda En İyi VPN