@bdulKadir Adminstratör
Mesaj Sayısı : 6736 Rep Gücü : 10015190 Rep Puanı : 97 Kayıt tarihi : 17/03/09 Yaş : 61 Nerden : İzmir
| Konu: Merhaba Çocuklar şiir RESİM Salı Ara. 08, 2009 11:48 am | |
| Merhaba Çocuklar
İbrahim Demirel : Çocuklara Merhaba
[SIZ=2][/SIZE][/center] http://www.gaxxi.com/fotoritim/fotoritim/gorsel/dosya/12069126424.jpg[/img:7f14][/SZE][/SIE][SIZ=2][/SIZ][/IZE][SIZE=2][/IZE][SIZE=2][/SZE][SIZE=2][/SIE][size=18] Ben, gamlı, donuk kış güneşi, Çıplak dallarda, sessiz dinleniyordum. Köyleri, yolları, dağı taşı Isıtıyor, avutuyordum.
Bir köy gördüm tâ uzaktan, Dağlar ardında kalmış, bilmezsiniz, Kar örtmüş, göremezsiniz karanlıktan, Yalnızlıkta üşür üşür de çaresiz,
Ben gördüm bu köyü, damlarının altında, Çocukları kızamuk döküyor, Gözleri, göğüsleri, yüzleri, ah bırakılmış tarla, Gelincikler arasından öyle masum bakıyor.
Habersiz hepsi, kızamıktan ve ölümden, Kirli yüzlerinde açan ölümden habersiz, Ve, düşmüş bir gül oluyorlar birden, Bebekler ölüyor, ölümden habersiz.
Ceyhun Atıf KANSU
[SIZ=2][/center]
Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar oynasınlar türküler söyliyerek yıldızların arasında dünyayı çocuklara verelim kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi hiç değilse bir günlüğüne doysunlar dünyayı çocuklara verelim bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı çocuklar dünyayı alacak elimizden ölümsüz ağaçlar dikecekler
Nazım Hikmet RAN
[/center]
| |
|