Limoni Co-Admin
Mesaj Sayısı : 6150 Rep Gücü : 14991 Rep Puanı : 44 Kayıt tarihi : 27/05/09
| Konu: Niyazi Mısri'den dan şiirler ve bestesi videodan dinle Cuma Tem. 23, 2010 2:21 pm | |
| Ey garib bülbül diyarın kandedir Bir haber ver gül-izarın kandedir
Sen bu yolda kimseye yar olmadın Var senin elbete yarin kandedir
Arttı günden güne feryadın senin Ah u efgan oldu mu'tadın senin
Aşk içinde kimdir üstadın senin Bu senin sabru kararın kandedir
Bir enisin yok acep hayretde sin Rahatı terk eyledim mihnetdesin
Gice gündüz bilmeyip hayretdesin Ya senin leyl ü neharın kandedir
Ne göründü güle karşı gözüne Ne büründü baktığınca özüne
Kimse mahrem olmadı hiç razına Bilmediler şehsuvar'ın kandedir
Gökte uçarken seni indirdiler Çar unsur bendlerine urdular
Nur iken adın Niyazi verdiler Şol ezelki i'tibarın kandedir
Niyazi-i Mısri k.s[https://www.dailymotion.com/video/xc6zwr_muhammed-recai-ciftci-ey-garip-bulb_music ************** Evvela ; Bizi Anlayan [size=10pt]Zat-ı Hakk'da mahrem-i irfan olan anlar bizi İlm-i sır'da bahr-i bi-payan olan anlar bizi
Bu fena gülzarına talib olanlar anlamaz Vech-i baki hüsnüne hayran olan anlar bizi
Dünye vü ukba'yı tamir eylemekten geçmişiz Her taraftan yıkılıp viyran olan anlar bizi
Biz şol Abdal'ız bırakdık eğnimizden şalımız Varlığından soyunup üryan olan anlar bizi
Kahr u lütfu şey'-i vahid bilmeyen çekdi azab Ol azabdan kurtulup sultan olan anlar bizi
Zahid'a ayık dururken anlamazsın sen bizi Cür'a-yı safi içip mestan olan anlar bizi
Arifin her bir sözünü duymağa insan gerek Bu cihanda sanmanız hayvan olan anlar bizi
Ey Niyazi katremiz deryaye saldık biz bu gün Katre nice anlasın umman olan anlar bizi
Haklı koyup lamekan ilinde menzil tutalı Mısri'ya şol canlara canan olan anlar bizi
Niyazi-i Mısri k.s************************** Ve saniyen ; Derman Arardım..Derman arardım derdime derdim bana derman imiş Burhan arardım aslıma aslım bana burhan imiş
Sağ u solum gözler idim dost yüzünü görsem deyu Ben taşrada arar idim ol can içinde can imiş
Öyle sanırdım ayriyem,dost gayridir ben gayriyem Benden görüp işideni bildim ki ol canan imiş
Savm u salat u haccile sanma biter zahid işin İnsan-ı Kamil olmağa lazım olan irfan imiş
Kanden gelir yolun senin ya kande varır menzilin Nerden gelip gittiğini anlamayan hayvan imiş
Mürşid gerektir bildire Hakkı sana hakkel-yakin Mürşidi olmayanların bildikleri güman imiş
Her mürşide dil verme kim yolunu sarpa oğratır Mürşidi kamil olanın gayet yolu asan imiş
Anla heman bir söz dürür yokuş değildir düz dürür Alem kamu bir yüz dürür gören anı hayran imiş
İşit Niyazi'nin sözün bir nesne örtmez Hak yüzün Hak'tan ayan bir nesne yok gözsüzlere pünhan imiş
Niyazi-i Mısri k.s************************************************ Dost.. Bakıp cemal-i yare çağırırım dost dost Dil oldu pare pare çağırırım dost dost
Aşkın ile dolmuşum zühdümü yanılmışım Mest-i müdam olmuşum çağırırım dost dost
Mescid ü meyhanede,hanede viyranede Ka'be'de büthanede çağırırım dost dost
Sular gibi çağ çağ dolaşırım dağ dağ Hayran bana sol u sağ çağırırım dost dost
Geldim cihane garib,oldum güle andelib Herdem ciğerler delip çağırırım dost dost
Dünya gamından geçip,yokluğa kanat açıp Aşk ile daim uçup çağırırım dost dost
Aradığım candadır,canda ve hem tendedir Bilir iken bendedir çağırırım dost dost
Gah düşerim mutlak'a,gah asl u geh mülhak'a Bakıp kamudan Hakk'a çağırırım dost dost
Dolunmaz ol hal ü had min-el ezel ta ebed Unulmaz asla bu derd çağırırım dost dost
Hep görünen dost yüzü andan ayırmam gözü Gitmez dilimden sözü çağırırım dost dost
Derya olunca nefes parelenince kafes Ta kesilince bu ses çağırırım dost dost
Ne yerdeyim ne gökde,ne ölüyüm ne zinde Her yerde her zamanda çağırırım dost dost
Geldim o dost ilinden koka koka gülünden Niyazi'nin dilinden çağırırım dost dost
Niyazi-i Mısri k.s*************************** Bihaber..Günde bir taş-ı bina-yı ömrümün düşdi yire Can yatar gafil binası oldı viran bi-haber
Dil bekası Hak fenası istedi mülk-i tenim Bir devasız derde düştüm ah ki Lokman bi-haber
Bir ticaret kılamadım nakd-i ömür oldı heba Yola geldum lakin göçmüş cümle karban bi-haber
Kös-i rihlet çaldı mevt amma henüz can bi-haber Asker-i azaya lerze düşdi sultan bi-haber
Ağlayıp nalan edip düştün yola tenha garib Dide giryan sine püryan akıl hayran bi-haber
Azığum yok yazığum çok,yolda dürlü korku var Yolımu alursa n'ola ger div ü şeytan bi-haber
Yol erü yolda gerekdür çağ-u çıplak aç-u tok Mısri'ye gel didi sana çünkü canan bi-haber
Niyazi-i Mısri k.s**********************
Ben sanurdum âlem içre bana hiç yâr kalmadı Ben beni terk eyledim bildim ki ağyâr kalmadı
Cümle eşyada göründüm hâr var gülzar yok Hep gülistan oldu âlem şimdi hiç hâr kalmadı
Gece gündüz zâr u efgân eyleyüp inlerdi dil Bilmezem n’oldu kesildi âh ile zâr kalmadı
Gitdi kesret geldi vahdet oldu halvet dost ile Hep Hak oldu cümle âlem şehr ü bazar kalmadı
Din diyanet adet ü şöhret kamu vardı yele Ey Niyâzî n’oldu sende kayd-ı dindar kalmadı
Can bu ilden göçmeden cânânı bulmazsa ne güç Yârini terk etmeden yârânı bulmazsa ne güç
Sûreti insan içi hayvan olursa kişinin Taşlar ile döğünüp insanı bulmazsa ne güç
Âdemin gönlü evinde bahr-ı umman gizlidir Dâima susuz gezib ummanı bulmazsa ne güç
Şol fakir olup gezenlerde hazine dopdolu Sây’edip ol kenz-i bî-pâyânı bulmazsa ne güç
Fakru fahrî devletine irişen sultân olur Fahr-i tâme erişip sultânı bulmazsa ne güç
Herkesin derdine dermânı yine derdindedir Derdinin içindeki dermanı bulmazsa ne güç Bunda gelmekten murâd çünkim Hakk’in irfânıdır Ey Niyâzi kişi ol irfânı bulmazsa ne güç
Niyazî-i Mısrî
Mansur ...
İşkun kime yar olur,daim işi zar olur Dinmez gözünün yaşi,yanar içi nar olur
Sevda-yı zülfün kimün takıldı gerdanına Mansur(k.s) gibi akıbet yolında berdar olur
Leyla-yı ışkun senün,her kimi Mecnun ider Firkat odına yakup,her gice bimar olur
Varlık cibalun kesüp,dost iline yol ider Ferhad'leyin gözinun,yaşları pınar olur
İbrahim Edhem'i derviş iden ışkundur Derdüne düşen şahun tahtı tar mar olur
Ben de arı terk idüp girdüm bu dervişliğe Her kim senün ışkına düşdi ise bi-ar olur
Bu yolda canun viren canan alur yirine Işkı dükkanında anun canıyla bazar olur
İy dilber-i ruhani al koma iş bu canı Sevdana düşeliden dünya bana dar olur
Terkit Niyazi seni bu anda ol sultanı Her kim canından geçer ol vasıl-ı yar olur
Niyazi-i Mısri k.s
En son mihrimah tarafından Cuma Tem. 23, 2010 2:39 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|
Limoni Co-Admin
Mesaj Sayısı : 6150 Rep Gücü : 14991 Rep Puanı : 44 Kayıt tarihi : 27/05/09
| Konu: Geri: Niyazi Mısri'den dan şiirler ve bestesi videodan dinle Cuma Tem. 23, 2010 2:27 pm | |
| Olmasın..Kim ki candan geçmez ise diyn bize yar olmasın Ar u ırz ile gelip aşıklara bar olmasın
Gam yükün aşık olan daim çeke gelmişdürür Duymayan dost derdini aşka giriftar olmasın
Derd uyutmaz,rahat etmez gice gündüz aşıkı Şol ki bülbüldür güle karşı nice zar olmasın
Zevk-i taatle kimesne hal-i aşkı anlamaz Talib-i sadık ise belinde zünnar olmasın
Remz-i Hak'ka mahrem olmak değmenin karı değil Kim dilerse aşk ile yar olsun ağyar olmasın
Zerrece aşk oldu kimde olsa yakar varlığın Aşk odu ister ki Hak'dan gayrı hiç var olmasın
Cümle efkarın hurufun cem'idüp tevhid ile Nokta-yı vahdet'de haşrol gayrı efkar olmasın
Ey Niyazi hal-i aşkı herkese faş eyleme Sırr-ı Hak'dır ana bigane haberdar olmasın
Niyazi-i Mısri k.sUyan Gözün Aç
Uyan gözün aç durma yalvar güzel Allah'a Yolundan izin ayırma yalvar güzel Allah'a Her geceyi kaaim ol her gündüzü saim ol Hem zikr ile daim ol yalvar güzel Allah'a Bir gün bu gözün görmez hem kulağın işitmez Bu fırsat ele girmez yalvar güzel Allah'a Aslığı ganimet bil her saati nimet bil Gizlice ibadet kıl yalvar güzel Allah'a Ömrünü hiçe sayma kendini oda yakma Her şam u seher yatma yalvar güzel Allah'a Hey nice yatırsun dur olma bu safadan dur Bahr-ı keremi boldur yalvar güzel Allah'a Her vakt-i seherde bir lütfu gelir Allah'ın Ol vakt uyanır kalbin yalvar güzel Allah'a Allah'ın adın yadet, can ile dili şadet Bülbül gibi feryat et yalvar güzel Allah'a Gel imdi Niyaziyle Allah'a niyaz eyle Hacatı dıraz eyle yalvar güzel Allah'a
Niyazi Mısri k.s
Zühdünü ko aşka düş ehl-i cenan etsin seni Piyr-i aşka kulluk et canane can etsin seni
Bir zeman bülbül gibi efganın ağdır göklere Şol kadar kıl naleyi kim gülistan etsin seni
Ar u namusun bırak şöhret kabasından soyun Giy melamet hırkasın kim ol nihan etsin seni
Yüzünü yerler gibi ayaklar altında ko kim Hak teala başlar üzre asüman etsin seni
Verme rahat nefsine daim gaza-yı ekber et Ka'be-yi dil fetholup darül-eman etsin seni
Gel Niyâzinin elinden bir kadeh nûş eyle kim Mahvedip nam u nişânın bi-nişan etsin seni
Niyazi-i Mısri | |
|
@bdulKadir Adminstratör
Mesaj Sayısı : 6736 Rep Gücü : 10015190 Rep Puanı : 97 Kayıt tarihi : 17/03/09 Yaş : 61 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: Niyazi Mısri'den dan şiirler ve bestesi videodan dinle Salı Ağus. 31, 2010 2:40 pm | |
| Ben sanırdım...
Ben sanırdum âlem içre bana hiç yâr kalmadı Ben beni terk eyledim bildim ki ağyâr kalmadı
Cümle eşyada göründüm hâr var gülzâr yok Hep gülistan oldu âlem şimdi hiç hâr kalmadı
Gice gündüz zâr u efgân eyleyüp inlerdi dil Bilmezem noldu kesildi ah ile zâr kalmadı
Gitdi kesret geldi vahdet oldu hâlvet dost ile Hep hak oldu cümle âlem şehr ü bâzar kalmadı
Din,diyanet,adet ü şöhret kâmu vardı yele Ey niyazi noldu sende kâyd-ı dindar kalmadı
Niyazi Mısri
| |
|