KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Camilerde, isteyen herkese Kur'an-ı Kerim öğretilecek

YazarMesaj
@bdulKadir
Adminstratör
@bdulKadir

Rep Gücü : 10015190
Rep Puanı : 97

Camilerde, isteyen herkese Kur'an-ı Kerim öğretilecek Empty
MesajKonu: Camilerde, isteyen herkese Kur'an-ı Kerim öğretilecek   Camilerde, isteyen herkese Kur'an-ı Kerim öğretilecek Icon_minitimeC.tesi Kas. 20, 2010 6:41 am

Camilerde, isteyen herkese Kur'an-ı Kerim öğretilecek Kurankursu

Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerin sadece yaz tatilinde değil 12 ay Kur'an kursu hizmeti vermesi için harekete geçti. Camilerin uygun bir kısmı Kur'an Kursu için düzenlenecek.

Yaşı kaç olursa olsun talep eden herkese camilerde Kur'an-ı Kerim öğretilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı il müftülüklerine bir yazı göndererek camilerin aynı anda Kur'an Kursu olarak hizmet vermesini sağlayacak düzenlemelerin yapılmasını istedi. Kur'an kursu bulunmayan ya da yetersiz kalan mahallelerdeki caminin içindeki bir bölüm Kur'an Kursu olarak düzenlenecek. Yaşı kaç olursa olsun talep eden herkese bu camilerdeki kurslarda imam hatip tarafından Kur'an-ı Kerim öğretilecek. Cami ve Kur'an Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, camilerin sadece bir ibadethane değil aynı zamanda bir eğitim merkezi olduğunu söyledi. Camilerin eğitim konusunda halka açılmasının çok önemli olduğunu belirten Kıyak şöyle konuştu: "Kur'an kursları yetersiz kalıyor. Bu bakımdan camilerde Kur'an öğretilmesi çok önemli bir gelişme. Bu amaçla camilerin sadece cuma ve bayram namazlarında dolan balkon kısımları kullanılabilir. Bu amaç için balkonlar yani camilerin ikinci katı kurs olarak düzenlenebilir." Osmanlı'da camilerin hayatla iç içe olduğunu, ancak daha sonra camilerin sadece vakit, cuma ve bayram namazları dışında, eğitim için pek kullanılmadığını, bu projenin camileri yeniden halka açabileceğini kaydeden Kıyak şöyle konuştu: "Osmanlı'da istişareler camilerde yapılırdı. Camiler Kur'an, dini bilgiler öğrenme merkeziydi. Hatta camilerde emziren kadınlar için bile yer ayrılmıştı." dedi. Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan, Kur'an Kursu bulunmayan mahallelerdeki camilerin içindeki bir bölümün Kur'an Kursu olarak düzenleme çalışmalarına başladıklarını vurguladı. Cihan, sadece Kur'an Kursu'na gidenlerin değil, vatandaşların da Kur'an-ı Kerim öğrenmek istediklerini ve kursların bu ihtiyacı karşılayamadıklarını belirterek, "Neredeyse bugün her mahallede bir cami var. Ancak Kur'an Kursları sınırlı. Biz de her mahallede bulunan camilerin içinin bölümünü Kur'an Kursu hizmeti verecek şekilde düzenleyeceğiz. Böylelikle isteyen herkes yaşı kaç olursa olsun Kur'an-ı Kerim okumayı öğreteceğiz. Zaten 2010 yılı Kur'an Yılı ilan edilmişti." diye konuştu.

https://kutluforum.yetkinforum.com

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KURAN-I KERİM VE GRAMMER Davut AYDÜZ
» KURAN'I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ DERS NOTLARI:
» Camilerde kadın-tabure
» herkese selam olsun
» Her Konuda Kitablar-Herkese kitablık