Onkologdan organik ürün çağrısı Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi Dr. Yavuz Dizdar, 'Bugün yenilen tavuklar ne yazık ki tavuk değil' diye konuştu... |
| "Haberin resimleri için tıklayınız |
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi
Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi
Dr. Yavuz Dizdar,
bozulmayan ve kokmayan endüstriyel ürünlerin tüketilmemesi gerektiğine
dikkat çekerek organik ürünlerin tercih edilmesini istedi.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN Konuşma yaptığı masaya 1.5 yaşında köy tavuğu getiren Dr. Dizdar,
"Tavuklar tarladaki patatesler gibi hiç kıpırdamadan yetiştiriliyor. Önceden iki saatte zor pişen tavuk, şimdi 15 dakikada pişiyor. Bu körpe diye bir inanç başlamış. Bugün yenilen tavuklar ne yazık ki tavuk değil" dedi.
Dr. Dizdar, Uşak Kent Konseyi tarafından düzenlenen Endüstriyel Çağ
Kanserleri konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansı, Uşak
Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın,
Uşak Kanserle Savaş Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Dr. Yavuz Dizdar,
bozulmayan ve kokmayan endüstriyel ürünlerin tüketilmemesi gerektiğine
dikkat çekti. Dr. Dizdar, "Bilim geleneğin yanında sıfırdır, geleneğe
güvenin ve organik ürünlere yönelin. Hastalıklar artık günümüzde değişen
yüzleri ile karşımıza çıkıyor. Bugün çoğu kişide tiroid kanseri mevcut"
dedi.
Dr. Dizdar, konuşma yaptığı yerdeki masaya bir köy tavuğu koydu. Dr. Dizdar, "Masada duran
tavuk 1.5 yaşında. Doğal ortamda yetiştirilmiş ve organik. Şimdikilere
bakıyorsunuz bu boyuta 45 günde geliyorlar. Yumurtadan yeni çıkan
civcive kemikleri gelişmesin, et yapsın denilerek hemen antibiyotik
veriliyor. Tavuklar tarladaki patatesler gibi hiç kıpırdamadan
yetiştiriliyor. Önceden iki saatte zor pişen tavuk, şimdi 15 dakikada pişiyor. Bu körpe diye bir inanç başlamış. Bugün yenilen tavuklar ne yazık ki tavuk
değil. Yumurtaları da klorla yıkayıp piyasaya sürüyorlar. Endüstriyel
ürünlere karşı dikkatli olalım organik olanları tercih edelim" diye
konuştu.
AÇIK SÜT ALIN Dr. Yavuz Dizdar, marketlerde satılan yoğurtların hiç bozulmadan ve
ekşimeden aylarca raflarda kaldığını savundu. Dr. Dizdar, "Evime hazır yoğurt
alarak beklettim. Yoğurt tam 1.5 yıldır hiç bozulmadan ve ekşimeden
eski tazeliğinde duruyor. Bir markete giderek neden bozulmadıklarını
sordum, aldığım cevap ilginçti. Yoğurtların son kullanım tarihleri
bittiğinde firma yetkilileri marketlere giderek yoğurdun ambalaj
kapağını değiştirip yeniden rafa koyuyormuş. O nedenle açık süt alın,
yoğurdunuzu kendiniz yapın. Organik ürünlere duyarlılık konusunda
toplumun artık uyanması, hakkını araması gerekiyor. Size tavsiyem
köylümüzü destekleyip köylüye sahip çıkın. Her şeyin organik olanını
tüketin" diye konuştu. Dr. Dizdar, tıpta artık ilerlemenin olmadığını belirtti. Dr. Dizdar,
"Tıp artık para kazanılması üzerine kurulmuş. Bu 2'nci Dünya Savaşı'ndan
bu yana böyle. Tıpta ilerleme yok ancak teknoloji her geçen gün
gelişiyor. Robotlarla ameliyatlar yapılıyor. İnsansız traktörler tarlayı
ekip biçiyor. Teknoloji ilerliyor ancak tıp ilerlemiyor" dedi.
(DHA)