Kebab Çeşitleri ve yapılışları
kazan kebabı[/SIZE][/COLOR]
MALZEMELER350 gr orta yağlı kıyma
4 adet kemer patlıcan
1 adet soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanların baş kısmını kesip yıkayın ve 1 cm kalınlığında verevine doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Kıyılmış soğanlara tuz ve karabiber ekleyin, ayrıca arzu ettiğiniz başka baharatlar varsa onları da ekleyin. Soğanları tuzla ovarak öldürün. Salçayı bir fincan suyla karıştırıp kıymayla beraber soğan-baharat karışımına ilave edin. Hepsini yoğurup köfte şekline getirin. Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip tencereye dizin. Diğer tarafta domatesleri rendeleyip iki kaşık sıvıyağ ilave ederek karıştırın. Bu karışımı yemeğin üzerinde gezdirin. Yemeği süslemek için patlıcanların arasına sivribiber yerleştirin. Yemeğin üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.
********************
[SIZE=3"]buğu kebabı [/SIZE][SIZE2]MALZEMELER[/SIZE]
[SIE=2]1 kg koyun eti (but tarafından)[/SIZE]
yarım su bardağı un[SIZ2]3 çorba kaşığı margarin [/SIZE]
[SIZ=2]2 iri domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası)[/SIZE]
[SIZ2]2 kahve kaşığı kekik [/SIZE]
[SIZE2]1 defne yaprağı[/SIZE]
[SIZE2]300 gr arpacık soğanı [/SIZE]
[SIZ=2]1 kahve fincanı su[/SIZE]
[SIZ=2]2 kahve kaşığı karabiber [/SIZE]
[SZE=2]HAZIRLANIŞI[/SIZE]
[SIE=2]Yarım bardak unu , bir kahve fincanı suyla yoğrurarak hamur haline getirin. Sonra orta boy bir güvece kuşbaşı kesilmiş 1 kg koyun etini, zarları soyulmuş arpacık soğanını, margarini, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük doğranmış domatesi (veya 3 çorba kaşığı suda eritilmiş bir kaşık domates salçasını) koyun. Kekik, karabiber ve yeteri kadar tuz serptikten sonra iyice karıştırın. En üste defne yaprağını koyun, sonra güvecin kapağını kapatın, üzerine de bir ağırlık koyun.[/SIZE]
[SIZE2]Önceden hazırladığınız hamurla, güveç ve kapağı arasındaki aralıkta, buğu çıkaracak hiçbir boşluk kalmayacak biçimde iyice sıvayın. Güveci 15-20 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra ocağın altını açın, orta ateşte 2-2.5 saat pişirin. Kapağının kenarındaki hamurları kesip temizleyin ve güveci servis yapın[/SIZE]
******************
[SIZE"3"]TEPSİ KEBABI[/SIZE] MALZEMELER
500 gr az yağlı kıyma
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 kaşık salça
4 diş sarımsak
2 adet domates
5 adet sivri biber
kimyon
karabiber
pul biber
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Tepsinin içine kıymayı koyup üzerine ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsak ile sıvı yağ, baharatlar ve tuz ekleyin, iyice yoğurun Tepsiye yayın, üzerine eritilmiş salça dökün, daha sonra domates ve biberle üzerini süsleyip fırın da 20-25 dakika pişirin Sıcak servis yapın
*******************
[SIZE"3"]Çağ Kebabı[/SIZE] MALZEMELER1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)1 adet soğan100 gr yoğurtyeterli miktarda lavaş ekmeği4 adet domates6-7 adet yeşilbiber1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞIKuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın.Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın******************
[SIZE"3"]Talaş Kebabı[/SIZE] [SIE=2]Malzemeler[/SIZE] [SIE=2]
Milföy Hamuru İçin:[/SIZE]
[SIZ=2]
2 1/4 Su Bardağı Un[/SIZE]
[SIZ=2]
1 Yumurta[/SIZE]
[SIZ=2]
1 Tatlı Kaşığı Tuz[/SIZE]
[SIZ=2]
1 Tatlı Kaşığı Sirke[/SIZE]
[SIE=2]
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı[/SIZE]
[SIZ=2]
1/2 Su Bardağına Yakın Su[/SIZE]
[SIZ=2]
9 Çorba Kaşığı Margarin Yada Tereyağı[/SIZE]
[SIZ=2]
Hamuru Açarken Kullanmak İçin:[/SIZE]
[SZE=2]
1/4 Su Bardağı Su[/SIZE]
[SIE=2]
Börek Harcı İçin:[/SIZE]
[SIE=2]
1/2 Kg Kol Veya But Kısmından Kemiksiz Ve Yağsız Koyun Eti[/SIZE]
[SIZ=2]
1 Orta Boy Soğan[/SIZE]
[SIZ=2]
1 Çorba Kaşığına Yakın Tereyağı Yada Margarin[/SIZE]
[SIZ=2]
1 Çay Kaşığı Tuz[/SIZE]
[SIZ=2]
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası[/SIZE]
[SIZ=2]
1 Su Bardağı Su[/SIZE]
[SIE=2]
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker[/SIZE]
[SIE=2]
1 Çay Kaşığı Kuru Nane[/SIZE]
[SIZ=2]
Böreklerin Üstüne: 1 Yumurta Sarısı[/SIZE]
Yemegin Yapilisi
[SIZ=2]Etlerin sinirli kısmını temizleyin,incecik şeritler halinde kesin.Bu şeritleri 4 cm.boyunda doğrayın.Tencerede tereyağını eritin.Dörde bölüp ince ince doğradığınız soğanlar içinde hafif pembeleştirin.Tuzunu ekleyin,soğanları öldürün ve etleri koyun.Kapağını kapatıp kısık ateşte arasıra karıştırın.Et suyunu verip çekinceye kadar pişirin.[/SIZE][SIZ=2]
Salçayı ardından da suyu ve toz şekeri koyun.Altını kısıp yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.Etler iyice pişince suyunu süzün.Bu suyu bir kenarda saklayın.Eti geniş bir kaba alın.Üzerine nane serpin,soğumaya bırakın.[/SIZE]
AFIYET OLSUN...
*******************
[SIZE"3"]Orman Kebabı[/SIZE] Malzemeler:800 gr. dana eti (kuşbaşı doğranmış)
90 gr. (6 çorba kaşığı) Tereyağ
4 orta boy soğan (her biri 4'e bölünmüş)
3 orta boy domates
(kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış ve iri kuşbaşı doğranmış)
2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
3 su bardağı et suyu 6 küçük patates(kabukları soyulup, 4'e bölünmüş)
1 büyük havuç(kazınıp iri parçalar halinde doğranmış) 1/2 su bardağı iç bezelye
Birbuçuk tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:Bir tencerede orta ateşte tereyağı kızdırın. Etleri koyup pembeleşene kadar ara ara karıştırarak sote edin. Soğanları ekleyip 5 dk. daha pişirdikten sonra domates ve domates salçasını ekleyin. Tenceredeki malzemeyi 20 dk. süreyle dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, biber ve et suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 30 dk. daha pişirin. Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyin. 30-40 dk. daha pişsin. Kekiği ekleyip karıştırarak 5 dk. daha ateşte tuttuktan sonra tencereyi ateşten alın. Orman kebabınızı ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp servise sunun.
***********
[SIZE"3"]Sarımsak Kebabı[/SIZE]Gereçler:500 gr. yağlı kıyma,
500 gr. taze baş sarımsak,
1 kahve fincanı nar pekmezi,
Karabiber
tuz.
Yapılışı:Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur. Etten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır. Sarımsakların başları ayrılmadan ortadan ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir sarımsak saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.
*********
[SIZ="3"]Soğan Kebabı[/SIZE]Gereçler:500 gr. yağlı kıyma,
1 kg. küçük kuru soğan,
1 kahve fincanı nar pekmezi,
Tuz,
karabiber
Yapılışı:Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur. Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır. Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir soğan saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.
*****************
MALZEMELER 10 adet dolmalık sivri biber200 gr çökelek2 adet domates1 adet kuru soğanarzuya göre kuru nanetuzkarabiberkimyonpulbiber1 çay bardağı ılık su1/2 su bardağı bulgur1 çorba kaşığı tereyağ HAZIRLANIŞI Dolmalık biberler hariç domates ve soğanları küp küp doğrayıp diğer malzemelerle karıştırın.Biberleri malzemeyle doldurun. Fırın tepsisine yerleştirin. Orta derecede ısıtılmış fırında biberler kızarıncaya kadar pişirin.