KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Semanur
Özel Üye
Semanur


Mesaj Sayısı : 920
Rep Gücü : 2246
Rep Puanı : 18
Kayıt tarihi : 23/06/09
Yaş : 60
Nerden : İzmir'den

BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI Empty
MesajKonu: BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI   BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI Icon_minitimeCuma Mart 05, 2010 6:24 am

BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI Bahar-407x400
MALZEMELER
Tavuk Kıyması (200 gr),
Yufka (3 adet),
Soğan (1 adet, ufak),
Havuç 1 adet),
Kabak (1 adet),
Pırasa (1 adet),
Yumurta (1 adet, beyazı),
Maydanoz (1 tutam),
Kuru nane (1 tatlı kaşığı),
Karabiber (1 tatlı kaşığı),
Tereyağı (1 çorba kaşığı),
Pul biber (1 tatlı kaşığı),
Tuz(1 tatlı kaşığı),
Kızartmak için: Sıvıyağ (1 su bardağı),
MALZEMELER
1 200 gram hazır kıyılmış tavuk kıyması ya da bula­mazsanız tavuk göğsünü kıyma makinasında kı­yın. Tavaya 1Çorba kaşığı tereyağı koyun ve kızdı­rın. 1 adet soğanı ince dilimler halinde doğrayın ve tavada pembeleşinceye kadar kavurun.
2 1 adet havucu rendeleyin. 1 adet kabağı, kabukla­rını soymadan, kabağın çekirdeklerine ulaşana ka­dar rendeleyin. 1 adet pırasayı ince dilimler şeklinde doğrayın. Önce pırasaları tavaya atın ve 2 dakika ka­vurun. Ardından rendelediğiniz havucu atın ve karış­tırın. Tavuk kıymasını tavaya koyun. Yaklaşık 7-8 da­kika tavuklar pişinceye kadar kavurun. Üzerine ren­delediğiniz kabakları ekleyin ve iyice karıştırın. Bir tutam maydanozu ince ince doğrayın ve ekleyerek karıştırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı pul, dilerseniz 1 çay kaşığı kara ber serpin ve 1-2 dakika daha karıştırdıktan soı tavanın altını kapatıp soğumaya bırakın.
3 Bu sırada 3 adet yufkayı alın ve yayarak üst ü koyun. Yufkayı önce enine üç parçaya bölı Sonra dikey şekilde kesin. Bir kaseye yumurtayı rın ve sarısını ayırın. Kestiğiniz yufkaların içine I zırladığınız malzemeyi koyun ve küçük muska şeklinde sarın. Sardığınız yufkaların kenarlaı yumurta beyazı ile yapıştırın
4 Tavaya 1 su bardağı sıvıyağ koyun ve kızdır Yağ iyice kızınca sardığınız börekleri kızart Kızarttığınız börekleri peçete serdiğiniz bir taba alarak, yağlarını emdirin ve servise hazır hale gelir.

Hazırlama süresi:
10 dakika Pişirme ısı ve süresi:
İç malzemesi: Ocakta orta ateşte yaklaşık 15 dakika 5-6 kişilik
Kızartması: Ocakta orta ateşte yağda 5-6 dakika
--------------------------------------------------------------
BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI Puf-boregi-422x400
Gerekli Malzemeler:
Un (2 bardak),
Yumurta (2 adet),
Su (3 çorba kaşığı),
Tuz(1 çay kaşığı),
Margarin (100 gr),
Lor Peyniri (200 gr),
Kızartmak için: Sıvıyağ (1 bardak)
HAZIRLANIŞI
1 Bir kabın içerisine iki bardak unu koyun. Unun ortasını açarak 2 adet yumurta ve 3 çorba kaşığı su ilave edin. Hazırladığınız karışımı bir sure yoğurduktan sonra tezgahın üzerine alın ve yoğurmaya devam edin. Hamuru top şekline getirin ve üzerine bir tülbent sererek 15 dakika dinlendirin.
2 Dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımı ile 40 cm çapına gelene kadar açın. 100 gr margarini hamurun tüm yüzeyine sürün. Hamurunuzun ortasından başlayarak dışarıya doğru hareketlerle 6 eşit parça kesin ve parçaları içe doğru üst üste katlayın. 10 , dakika dinlendirin. 10 dakika dinlendirdiğini! hamuru merdane yardımıyla tekrar açın ve daire şekline getirin.
3 Bir kabın içersinde 1 adet yumurtayı çırpın ve fırça yardımıyla hamurunuzun üzerine sürün. Lor peynirden küçük parçalar alarak hamurun üzerine dizin. Lor peynirden küçük parçalar alarak hamurun üzerine dizin ve hamuru üçgen şeklinde kapatın. Bir fincan ya da bardak yardımıyla küçük daireler çıkartın. Elinizle istediğiniz gibi şekillendirin.
4 Kızartma tavasının içine 1 bardak sıvıyağ koyun ve kızgınlaşmasını bekleyin. Yağ yeterince kızdıktan sonra hazırladığınız ufak hamur parçalarını tavaya dizin. Böreğnizi yaklaşık olarak 5-6 dakika kızarttıktan sonra havlu kağıt serilmiş bir tabak içerisine alın ve servise hazır hale getirin.
HAZIRLANMA SÜRESİ
5-6 kişilik
10 dakika
Tencerede orta ateşte 10
--------------------------------------------------------------------


[SIZE3][SIZE3]PATATESLİ BÖREK[/SIZE]
Malzemeler:
3 adet yufka,
6 adet patates,
250 gr. kaşar peyniri,
1 çay bardağı süt,
Tuz, kırmızı pul biber,
2 adet yumurta,
2 su bardağı kızartmak için sıvıyağ. [/SIE]
[SIZ=3][/SIZE][SIZE1]
[/SIZE]
BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI 167343
[SIE=3]
Yapılışı:
Patatesi haşlayıp püre haline getirin. Süt, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kırmızıpul biber ekleyip karıştırın. Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Sarıları püreye katın. Yumurta beyazlarını çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Düz kısmına püre koyun. Yuvarlak kenarlarına yumurta beyazı sürün. Rulo hilane getirin. 5 cm. eninde kesin. Kızdırılmış yağda kızartın.

YALANCI SU BÖREĞİ
Malzemeler:
3 adet yufka,
3 adet yumurta,
200 gr margarin,
1 demet maydanoz,
250 gr beyaz peynir, [/SIZE]
[SIZE3][/SIZE][SIE=1]
[/SIE]
BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI 167344
[SIE=3]
Yapılışı:
Yağı eritin. Yumurtalarla iyice çırpın. Yufkayı serin, üzerine iyice harç sürün. 4 eşit parçaya bölün. Maydanozu ince kıyıp, peyniri ezerek karıştırın. Bu iç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar uç kısma koyup rulo yapın. Tepsiye dizin. Bütün yufkaları bitirdikten sonra yufkaların üzerini örtünceye kadar soğuk su koyun. 20 dakika bekletin. Kuru bezin üzerine çıkarın. Yumurta sarısı sürüp fırında kızartın.

[SIE=3]TAVUKLU ZARF BÖREĞİ[/SIZE]
Malzemeler:
3 adet yufka,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bar. tavuk suyu.

İç Malzemeleri:
1 adet tavuk göğsü,
100 gr. ceviz içi,
Tuz, karabiber,
1 çay kaş. çörek otu.
[/SIZE]
[SIZE3][/SIZE][SIE=1]
[/SIZE]
BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI 167345
[SIZ=3]
Yapılışı:</B>
Bir kapta 3 yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayın. Yumurtalı karışımla ıslatın. İkinci yufkayı serin. Yumurtalı karışımla ıslatın. Üçüncü yufkayı da serin ve üzerine yine yumurtalı karışım sürün. Yufkanın kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin. İç için tavuğu haşlayın. Etleri küçük parçalara bölün. Kıyılmış ceviz, tuz ve karabiberle harmanlayın. Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın. Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin. Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçakla kat yerlerinden üçgen parçalara bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Isıtılmış 170°C fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.

[SIZ=3]ÇİN BÖREĞİ[/IZE]
Malzemeler:
1 paket mısır cipsi
4 adet taze soğan
1 Adet kabak
1 adet havuç
100 gr taze fasulye
200 gr kırmızı lahana
2 Yufka
3 yemek kaş. soya sosu
2 yemek kaş. soya yağı
1 adet yumurta
[/SIZE]
[SIZ=3][/SIE][SIZE1]
[/SIZE]
BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI 167346
[SIE=3]
Yapılışı:</B>
Kırmızı lahanayı, kibrit çöpü şeklinde doğranmış kabak ve havucu, uzun doğranmış taze soğanı ve küçük doğranmış taze fasulyeyi soya yağında kavurun. Soya sosu ve tuzotla tatlandırın. Yufkaları 4’e bölün. Şişman sigara börekleri sarın. 1 yumurta beyazını suyla çırpın. Sigara böreklerini yumurta beyazına bulayın. Bir kabın içinde mısır cipsini ufalayın. Börekleri cipse bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

[SZE=3]MENEMEN BÖREĞİ[/SZE]
Malzemeler:
3 adet yufka,
6 adet domates,
8 adet sivri biber,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
3 yemek kaşığı tereyağı,
1 su bardağı galeta tozu,
1 çay kaşığı kekik,
1 çay bardağı su,
Tuz. [/SIZE]
[SIZ=3][/IZE][SIZ=1]
[/SIZE]
BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI 167347

Yapılışı:
Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri ince kıyın. Tereyağını tavada kızdırın. Biberleri kavurun. Domatesi ekleyin. Yumuşayınca yumurtaları kırıp karıştırın. Kekik ve tuz ekleyin. Yufkayı tezgaha yayın. Sıvıyağı ve suyu karıştırıp sürün. İkiye katlayıp üzerini de yağlayın. Uzun şeritler kesip, uç kısmına yumurtalı harçtan koyun. Muska şeklinde sarın. Galeta tozuna bulayıp, yağlanmış tepsiye dizip, 180°C ısıtılmış fırında pişirin.

[SIZ3]TAVUKLU GÜL BÖREĞİ

Malzemeler:
4 adet yufka,
1 adet tavuk göğsü,
1 tatlı kaşığı tuz.

Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı,
2 yemek kaşığı usam.

Sosu İçin:
1,5 su bardağı tavuk suyu,
1 su bardağı süt,
1 adet yumurta,
5 yemek kaşığı sıvıyağ,
2 yemek kaşığı un,
Tuz, karabiber,
1 çay bardağı su,
125 gr. margarin. [/SIZE]
[SIZ3][/SIZE][SIZ1]
[/SIZE]
BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI 167348
[SI=3]
Yapılışı:
Tavuk göğsünü tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın. Ayıklayıp didikleyin. Sıvıyağda unu hafif kavurup süt ve tavuk suyunu ilave edin. Tavukları, karabiberi katın. Yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkaları dörde bölüp, su ve margarin karışımı ile yağlayın. Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir miktar su ve yumurta sarısı sürüp susam ekin. 200°C’lik fırında kızartın.

[SIZ3]BEŞAMEL SOSLU BÖREK[/SIZE]
Malzemeler:
3 adet yufka,
1 adet tavuk göğsü,
1 adet yumurta.

Beşamel sos için:
1 su bardağı tavuk suyu,
1 su bardağı süt,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı tuzot,
1 çay kaş.kırmızı pul biber,
1 kase galeta tozu. [/SIZE]
[SIZ3][/SIZE]
BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI 167350
[SI=3]
Yapılışı:
Tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin. Sos için tereyağ ve unu hafif pembe kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ateşten alıp ılınınca yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Tavuk etleri, pul biberi ve tuzotu ekleyin. Yufkaları 4 parçaya bölerek üzerine beşamel soslu tavuktan sürün. Galeta tozuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

[SI=3]MANTARLI TEPSİ BÖREĞİ[/SE]
Malzemeler:
5 adet yufka,
750 gr mantar,
4 adet kuru soğan,
½ su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı yoğurt,
3 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tuzot,
2 yemek kaşığı çörek otu. [/SE]
[SIZ3][/SZE][SIZE1]
[/IZE]
BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI 167351
[SIZ3]
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Mantarları ince kıyıp soğana ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın. Süt, kalan sıvı yağ, yumurtalar ve yoğurdu iyice çırpın. Yağlanmış fırın tepsisini yufkayı bir kat serin. Karışımdan fırçayla sürün. 3 yufkayı tekrarlayın. Üzerine mantarları yayın. Kalan yufkaları karışımı sürerek bitirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

[SE=3]TALAŞ BÖREĞİ[/SIZE]
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru,
½ kg hindi but kuşbaşı,
1 çay kaşığı karabiber,
3-4 yemek kaş.konserve bezelye,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı kekik,
3-4 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tuzot,
1 yumurta,
3 soğan,
1 havuç. [/SIZE]
[SIZ3][/SIZE]
BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI 167352

Yapılışı:
Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu çekince tereyağını
ekleyin. Piyazlık doğranmış soğanları ilave edin. Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurun. Kekik, karabiber ve tuzotu ekleyin. Karıştırıp bezelyeleri ilave edin. 2 adet milföy hamurunu ayırın. Tezgahı unlayıp herbir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltin. Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup bohça şeklinde kapatın. Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız milföy hamurlarını şeritler halinde keserek böreklerin üzerine dekore edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında kızartın.

[SI=3]PATATESLİ DİLİM BÖREK

Malzemeler:
3 adet yufka
3 adet iri patates
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuzot
1 çay bardağı kırmızı pul biber
1 çay bardağı rende kaşar peynir [/SIZE]
[SI=3][/SIZE]
BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI 167353

Yapılışı:
Patatesi haşlayıp rendeleyin. Erimiş tereyağı, yumurta ve sütü patatesle iyice karıştırın. Tuzot ve peynirin yarısını patateslere katın. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine patatesli harçtan yayın. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Rulo şeklinde sıkıca kıvırın. Dolapta yarım saat dinlendirin. Dolaptan çıkarıp 2 parmak eninde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Kırmızı pul biber ekin. 180 °C ısıtılmış fırında pembe renkte pişirin.

[SIZ3]ÇİĞ BÖREK

Malzemeler:
Hamuru için
1 kğ un
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
Çok katı olmayan normal bir hamur yapılır.

İçi için
500 gr orta yağlı kıyma
1 kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı ucuyla kara biber
Biraz kıyılmış maydonoz [/SIZE]
[SIZE[/SIZE]
BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI 167354
[SIZ3]
Yapılışı:
Derin bir kapta un-yumurta-tuz-su karıştırılır. Normal hamur haline getirilir. Yarım saat dinlendirilir.
Küçük bezeler alınarak servis tabağı büyüklüğünde börek hamuru açılır. Açılan hamura hazırlanan iç kıyma sürülerek hamur kapatılıp ay şeklinde kesilir. Kızgın ay çiçek yağında kızartılıp servis yapılır.[/SIZE]
[URL="http://www.yemektarifleri.info/su-boregi/"][/URL]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Semanur
Özel Üye
Semanur


Mesaj Sayısı : 920
Rep Gücü : 2246
Rep Puanı : 18
Kayıt tarihi : 23/06/09
Yaş : 60
Nerden : İzmir'den

BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI Empty
MesajKonu: Geri: BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI   BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI Icon_minitimeCuma Mart 05, 2010 6:26 am

KONYA SU BÖREĞİ





BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI 1513154490_d51c531b68

Malzemeler;
- 4 Ad.Yumurta,
- İki kaşık tereyağ,
- Bir fincan süt,
- 1 Kg Un,
- Biraz Tuz,
- 3 Baş soğan,
- 1 Kg kıyma,
- Karabiber,
- müMaydanoz

Yapılışı;
Yumurta su ve tuz elle çırpılır. Güzelce yoğurulur. Sonra bezelere ayrılır. Onbeş;yirmi dakika dinlendirilir. Soğanlar bir kaşık veya iki kaşık zeytinyağında kavrulur. Sonra kıyma ilave edilir. Hepsi beraber kavrulur. Maydanoz incecik kıyılır içine ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Sonra bezeler tek tek açılır biraz kurutulur bu arada ocakta kaynar su hazır bulunur. Açtığımız yufkalar tek tek içine atılır ve pişirilir. Ayrıca önceden hazırlanmış yağlanmış tepsiye döşenir. Arasına hazırladığımız kıymalı iç yayılır. Tekrar üstüne yufkalar döşenir. En üste kuru yufka konur artık böreğimiz pişmeye hazırdır. Ocakta yavaş yavaş az ateşte pişirilir. Böreğin tepsiye yapışmaması için altına ve üstüne biraz fazlaca yağ yaparsanız iyi olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
BÖREK ÇEŞİTLERİ VE YAPILIŞLARI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  Kebab Çeşitleri ve yapılışları
» Klise Ve çeşitleri--Havra ve Çeşitleri
» SÛRELERİN ÇEŞİTLERİ
» çorba çeşitleri
» Müminlerin Kafirlerin ölüm anı-azrail ruhu nasıl alır

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Yemek-Mutfak-
Buraya geçin: