KUTLU FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KUTLU FORUM

Bilgi ve Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 HİMALAYA KRİSTAL TUZU

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
@bdulKadir
Adminstratör
@bdulKadir


Mesaj Sayısı : 6727
Rep Gücü : 10015177
Rep Puanı : 97
Kayıt tarihi : 17/03/09
Yaş : 61
Nerden : İzmir

HİMALAYA KRİSTAL TUZU Empty
MesajKonu: HİMALAYA KRİSTAL TUZU   HİMALAYA KRİSTAL TUZU Icon_minitimeC.tesi Mayıs 07, 2011 8:47 am

http://www.yakamoztuz.com/index.php

***********http://www.yakamoztuz.com/index.php

********************
http://www.yakamoztuz.com/linkdetay-19-7_HIMALAYA_KRISTAL_TUZUNUN_KULLANILDIGI_BASLICA_RAHATSIZLIKLAR.html

7. HİMALAYA KRİSTAL TUZUNUN KULLANILDIĞI BAŞLICA RAHATSIZLIKLAR




1- Astım
2- Alerji
3- Yüksektansiyon
4- Kabızlık
5- Diyabet
6- Bağışıklık sistemi hastalıkları
7- Mide ekşimesi
8- Mide ağrıları
9- Göğüs ağrısı
10- Bel ağrısı
11- Eklem ağrıları
12- Ankiloz spondilit (eklem yangıları)
13- Migren
14- Kolit ağrısı
15- Romatizmalı dokulardaki ağrı
16- Hamilelerde mide bulantısı
17- Obezite
18- Gut
19- Böbrek taşı
20- Osteoporoz (Kemik erimesi)
21- Alkol bağımlılığında
22- Sigara bağımlılığında
23- Egzama
24- Akne, sivilce
25- Sedef hastalığı
26- El ve ayaklardaki mantar hastalığı
27- Siğil
28- Soğuk algınlığı
29- Bronşit
30- Deri iltihaplanması
31- Epilepsi
32- Kanser

*****************************

Himalaya kristal tuzu nedir?

Kaya tuzlarının oluşumu yaklaşık 250 milyon yıl önceye denk gelir. Milyonlarca yıl öncesi kuruyan bu denizlerinden arta kalan tuz yataklarından bazıları uzun yıllar yüksek basınç altında kalarak kristalleşirler. Dünyada kristal tuz yataklarından en önemlisi Pakistan’da bulunan ve Himalaya kristal tuzu olarak adlandırılan tuzdur. Bu tuzların en büyük özelliği oldukca küçük molekül yapısına sahip olmalarıdır. Kristal tuzların küçük molekül yapısı, hücre zarından kolayca girip çıkmasını sağlar.


**************************

HİMALAYA KRİSTAL TUZLU SU ÇÖZELTİSİ NASIL HAZIRLANIR ?

.
Kristal tuzlu su çözeltisi nasıl hazırlanır?

Birçok alanda kullanılmak üzere önce kristal tuzla doymuş bir çözelti hazırlanır.

Bu çözelti hemen her tuzlu su kullanım biçimi için temel teşkil edeceğinden, nasıl

bir doymuş çözelti hazırlanır aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

Hazıylayacağınız bu doymuş tuzlu suyu çok amaçlı kullanabilirsiniz.

Asıl tuzlusu içme kürü için hazırlanır.

Buna karşın yemek yapmada da kullanabilirsiniz. Kavanozdaki su tükendiği zaman,

içinde kristal tuz bulunduğu sürece, tekrar tekrar üzerine su katabilirsiniz.



Tuzlu su doymuş çözeltisi hazırlanışı


• Temiz bir kavanozun içine birkaç parça kristal tuzu koyun.

• Tuzların üzerini örtebilecek kadar, temiz su (kaynak suyu) dökün.

• Kullanım sonrası çözelti içinde tuz azalmışsa biraz daha tuz koyun. Su azaldığında su ilave edin.

• Tuz suda ancak % 26 oranında çözülür ve bu bir doymuş çözeltidir.

• Kavanozun kapağının plastik olmasına dikkat edin. Çünkü metaller elektrik

ve ışık enerjisini kendi bünyesinde toplarlar ve ayrıca çok çabuk paslanır.

. Yemeklerimiz piştikden sonra bu sulu tuz çözeltisinden koyun.Yemekler pişerken tuz koymayın. İçindeki elementler zarar görmesin.



YÜKSEK TANSİYONDA TUZLU SU KÜRÜ



-Günlük tüketecekleri 2-2,5 litrelik suya bir tatlı kaşığı çözeltiden atılıp karıştırılır. Bu su gün boyu tüketilir. Himalaya tuzunun yüksek tansiyondaki en büyük görevi, direkt hücre zarından girebilecek büyüklükte olduğu için, içtiğimiz suyun hücreye girmesini sağlar. Böylece yavaş yavaş yıllarca susuzluğun vücutta açmış olduğu tahribat yeniden onarılır.



**********************


xxx ÖNEMLİ DUYURU xxx


Himalaya tuzu diye piyasada bize ait olan ithal belgelerini kullanarak Çankırı kaya tuzları satıldığı,Çankırı tuzu satanlardan tuz alıp kullanan insanlardan bizlere mail ve telefonlarla gelen şikayetlerin artması sonucu,ayrıca piyasada tarafımızdan elde ettiğimiz bize ait kopyalanmış belgelerin bu tuzların satışlarında kullanıldığının tesbitiyle bu kısa ve de önemli duyuruyu yapmak zorunda kaldığımı belirtirim.


******************************


Tuzun vücuttaki görevleri

1. Tuz seksen dörde varan elementleriyle, vücudun mineral eksikliğini giderir.
2. Tuz su ile birlikte hücre içi ve hücre dışı sıvısını oluşturur
3. Tuzun sıvıya verdiği iletkenlik özelliğiyle vücutta haberleşme sisteminin işleyişini sağlar, buna bağlı olarak, düşünmeyi, konuşmayı ve hareket etmek için gerekli haberleşme zemini hazırlar
4. Vücutta ozmos gücünü oluşturarak, ozmosa bağlı bütün madde alışverişini sağlar
5. Kalıyum-natrium pompasının çalışmasını sağlar


İnsan vücudunun günde en 2-6 gr tuza ihtiyacı vardır. Eğer bu günde 0,2 gramın altına düşerse, insanda tuz açlığı başlar. Bu canlıda çeşitli fonksiyonel bozukluklara yol açar. İnsan vücudunun günlük ihtiyacının üstünde tuz alındığı zaman, eğer yeterince su içilirse, bu böbrekler yoluyla dışarı atılır. Her bir gram tuzu vücuttan dışarı atabilmek için 23 gr suya ihtiyaç duyulur. Fazla tuz da eksik tuz gibi, vücutta yanlış fonksiyonlara sebep olur. Bu nedenle her gün doğru oranda tuz almak gerekir. Yeterli tuz alınmadığı zaman vücutta şu bozukluklar ya da belirtiler ortaya çıkar:

1. Mide bulantısı, kusma
2. Kramp
3. Yorgunluk
4. Vücudun esnekliğinin kaybolması
5. Deri kuruması
6. Düşük tansiyon ve kan dolaşımı bozuklukları
7. Uzun zamanlı ishaller
8. Çok miktarda terleme


KAYA TUZU YA DA KRİSTAL TUZ

Kaya tuzuna dünyanın birçok yerinde rastlanmasına karşın kristal tuza ancak dünyanın pek az yerinde rastlanır. Bunlardan en önemlisi Himalaya kristal tuzu dedikleri, Pakistan’da görülen tuzdur.



Himalaya kristal tuzu, yaklaşık 250 milyon yıl önce, kaya tuzunun oluşumu gibi, bir denizin kuruması sonucu oluşmuştur. Kaya tuzundan ayıran özelliği ise, yüksek basınç altında kristalleşmesidir.

Denizlerin kuruması için gerekli olan güneş enerjisinin bir kısmı denizlerden arta kalan bu tuzlarda depo edilmiştir. Su ile çözüldüğünde, İçinde milyonlarca yıl önce topladığı bu güneş enerjisini tekrar suya verir.

Şimdiye kadar yapılan laboratuar araştırmalarına göre, gerek kristal oluşumu açısından, gerek mineral bileşimi açısından, gerekse üretim biçimi açısından dünyadaki en kaliteli tuzun Himalaya kristal tuzu olduğunu göstermiştir. Birçok endüstri ülkesinde tuz ya makinelerle, ya da patlayıcı madde kullanılarak söküldüğü için, birçok sağlığa zararlı maddeler de doğal tuza karışır. Bu yüzden bu tuzlar sadece kışın yollara serpmek için kullanılır. Yemek için ise rafine edilerek satışa sunulur. Oysa Pakistan’da çıkarılan Himalaya kristal tuzu oldukça temizdir. Yüzyıl öncesinde olduğu gibi, insan emeğiyle çıkarılmaktadır. Bu nedenle içerisinde hiçbir endüstri maddesi, ya da kimyasal madde karışmaz.

Himalaya tuzu yüksek basınç altında kristalleştiğinden, su ile çözüldüğünde kollodial bir özelliği vardır. Bilindiği gibi kollodial çözeltiler, hücre zarından kolaylıkla girip çıkabilirler. Bu nedenle Himalaya kristal tuzu, su ile birlikte içildiği zaman, vücudun enerji açığını ve mineral eksiğini gidererek oldukça yüksek bir iyileşme potansiyeli yaratır. Her ne kadar geleneksel TIP tuz yemenin tansiyonu artırdığını söylese de, Himalaya kristal tuzuyla yapılan deneyler bunun tam tersini ispatlamaktadır. Özellikle yüksek tansiyona karşı yapılan Himalaya tuzlu su kürü oldukça etkili olmaktadır. Örneğin bir yüksek tansiyon halinde, bir tatlı kaşığı Himalaya tuzlu suyu bir bardak suya karıştırılıp içildiği zaman, yüksek tansiyonu 20 dakika gibi çok kısa bir zamanda aşağı çeker. Özellikle kronik olmayan anjin gibi soğuktan ortaya çıkan kalp atışlarının dindirilmesinde oldukça etkilidir. Böyle bir durumda, ta ki tansiyonun normal düzeyine erişinceye kadar, her yarım saatte bir, bir tatlı kaşığı tuzlu su, bir bardak suya karıştırılarak içilebilir. Himalaya kristal tuzu sadece yüksek tansiyona karşı değil hemen hemen bütün sağlık sorunlarına karşı kullanılabilir. Bu kitabın son bölümü, Himalaya tuzunun günlük yaşamda hangi sağlık sorunlarına karşı nasıl kullanılacağına ayrılmıştır.

Himalaya kristal tuzunun da çeşitli kaliteleri vardır. En kalitelisi, Halit diye nitelendirilen cam gibi saydam olanıdır. Sonra beyaz süt renginde olanı gelir. Sonra da hafif kırmızı ya da pembe renkte olanıdır. Kırmızı ya da pembe renkte olan tuzun içerisinde demir elementi diğerlerine nazaran daha fazladır. O yörenin insanı bu tuzun iyileştirme gücünü çok eskiden beri bilmektedir.

Himalaya kristal tuzunun da çıkarıldığı yere göre farklılıklar göstermektedir. Çünkü her tuzun içeriği, kendisini oluşturan denizin mineral bileşiminden farklı değildir. Bugün bile denizlerin farklı tuz oranları olduğunu biliyoruz. Örneğin bu oran Karadeniz’de, %1,8 Atlantik okyanusunda %3,7 ve Kızıl denizde bu oran %4’e kadar değişir. Eski denizlerin de farklı mineral yapısına ve farklı tuz oranlarına sahip olduğu bugünkü tuzların farklı mineral bileşiminden anlaşılmaktadır.





HİMALAYA KRİSTAL TUZ İLE KAYA TUZU ARASINDA NE FARK VARDIR?



Kristal tuz ile kaya tuzu arasındaki fark oluşturduğu mineraller açısından belkide pek önemli değildir. Asıl önemli olan oluşma biçimleridir. Kristal tuz milyonlarca yıl çok yüksek bir basınç altında kristalleşmiştir. Yüksek basınçla kristalleşen tuzlar yoğunlaşarak oldukça ince bir yapıya dönüşmüştürler. Bu ince yapısından dolayı kristal tuz kollodialdır. Yani hücre içerisine hiçbir zorlanma olmaksızın girebilmektedir.

Kristal tuz ile kaya tuzu arasındaki bu fark, taş kömürü ile elmas arasındaki farkla aynıdır. Taş kömürü ile elmas, kimyasal açıdan aynı minerallere sahiptirler. Fiziksel açıdan bakıldığı zaman elmasla taş kömürü tamamen ayrı maddelerdir. Elmas çok yüksek bir basınç altında yoğunlaşarak saydamlaşmış ve sertleşmiştir. Oysa taş kömürü herkesin bildiği gibi karadır ve saydam değildir.

Kaya tuzu ile kristal tuz arasındaki fark da böyledir. Kaya tuzu oldukça kaba bir mineral yapıya sahiptir, dolayısıyla hücreye girmesi zordur. Kaya tuzu kara, esmer, gri ve oldukça ender de olsa, ara sıra saydam olanlarına da rastlanır.

İki kıtanın tektonik hareketinden dolayı birbirine yüklendiği yerdeki yüksek basınç, aynı zamanda kristal tuzun oluşumuna da yardımcı olmuştur. Doğa bu işi yaparken tabiki insana yardımcı olacağını düşünmedi. Ama doğada olan birçok güzel tesadüf gibi, kristal tuzun oluşumunu sağlayan bu tesadüfün de, bugün insan sağlığı için ne kadar önemli olduğunu bilmekteyiz. Genelde inorganik mineraller kaba molekül yapılarından dolayı, insan hücresi tarafından kullanılmaları oldukça zordur. Bu nedenle önce bu minerallerin bitkiler tarafından özümsenmesi gerekir. Kristal tuzun ince yapısından dolayı bu sorun ortadan kalkar.



_________________
Elif gibi yalnızım,
Ne esrem var, ne ötrem.
Ne beni durduran bir cezmim,
Ne de bana ben katan bir şeddem var.
Ne elimi tutan bir harf,
Ne anlam katan bir harekem...
Kalakaldım sayfalar ortasında.
Bir okuyan bekledim,
Bir hıfzeden belki...
Gölgesini istedim bir dostun med gibi…
Sızım elif sızısı...

HİMALAYA KRİSTAL TUZU Sdfghj15
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://kutluforum.yetkinforum.com
 
HİMALAYA KRİSTAL TUZU
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sofralarımızda zehir tüketiyoruz! Çin tuzu Çin tuzu
» ÇİN TUZU (MSG) NE KADAR TEHLİKELİ?
» Tuz Deyip Geçmeyin..Kaya TUZU kULLANIN

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KUTLU FORUM :: KÜLTÜR DÜNYASI :: Sağlık Ve Şifalı Bitkiler-Gıda-
Buraya geçin: