Hristiyan olmak isteyen bir gencin iddiaları ve cevap
2 posters
Yazar
Mesaj Sayısı : 6736 Rep Gücü : 10015190 Rep Puanı : 97 Kayıt tarihi : 17/03/09 Yaş : 61 Nerden : İzmir
Konu: Hristiyan olmak isteyen bir gencin iddiaları ve cevap C.tesi Ekim 23, 2010 1:51 pm
İddialar
1-Daha Allahı Gören Yok Sadece Peygamberler Görmüş falan ben Görmeden inanmam anca ölünce
2-hristyn olmakta gunah degıl sonucda
3-Ben Evreni allahın yarattıgına saçma dıorum.
4-Allah olabılır ama bu kadar şeyi yapabılen bı varlıgın kımseye gorunmemesı falan sacma.
bir kere yazdıklarından 4 soru çıkardım
İslamiyet ve Kuranın anlattığı Allah anlayışından islamdan haberi yok Bu konuda sağdan soldan duyma şeyler söz konusu Birileri onu doldurmuş,kafasını karıştırmış namaz kılmak oruç tutmak zor geliyor,baş örtmek vs şeklinde islamı anlıyor birde filmlerden dizilerden bir batı hayranlığı,uzaktan davulun sesi hoş gelmiş ona
gelelim sorulara
1-burnunun ucunu,dişinin kovuğundaki mikrobu bile göremiyen Tüm uçsuz bucaksız evreni yaratan allahı nasıl görecekki ???
2- insanın gördükleri o kadar azki ,gördüklermiz milyarda bir
3-Hiç marangoz sıradan tahtadan olurmu yani bu evreni yaratan sanatkar yarattıkları cinsten olurmu o zaman marangozun sıradan tahtadan olması gerekirdi ressamın yağlı sulu boyadan,kartondan bezden olması gerekirdi
4-Her varlık bir mucizedir hem allahı sorguluyor hemde bir başka dine girmek istiyor bu bir çelişki
5-Allahın büyüklüğünü anlamak için şu slaytı izlesin
6-Kuranda Allah "kim islamdan başka din arasa o kabül edilmez "diyor
7-Yüzlerce birbiriyle çelişkili incilin kalıntılarıdır bu günkü hristiyanlık hz isa Allahın kulu diyenleri afaroz etmişler,öldürmüşler Allah insanmı ki eşi olsun yani ressam sulu yada yağlı boyadan neden değil demek gibi bir şey bu..bu çok mantıksız yada marangoz neden tahtadan odunda değil Allah yaratandır,tüm evren yaratılmış mükemmel sanat eseri,yaratan sanatkarda allah..öyleyse Allah yarattıkları cinsinden olamaz..yani taştan topraktan atomdan elementten olamaz
8-Ben Evreni allahın yarattıgına saçma dıorum. demiş o kişi heistiyanlarda Allah yarattı diyo o zaman ateist olmalı buda o kişinin dengesiz olduğunu mantıksız düşündüğünü gösterir şu evrende şu luzumsuz denecek hiç bir şey yoktur çiçeklerden balıklara uzaydan ellerimiz gözlerimize kadar müthiş bir sanat var incelik var..baksın tabiata her şeye bir eser varsa onu yapan biri vardır rasgele bir saray yağdı yağmur çaktı şimşek hesabıyla meydana gelemez bir saray varsa o sarayı yapan elbette bir mimar vardır şu evren ve dünyamız bir saraydan milyar kere mükemmeldir güneş olmasaydı,atmosfer olmasaydı rüzgar olmasaydı su olmasaydı..yani allahın kurduğu düzendeki bir şeyi kaldır tüm düzen alt üst olur demek bu hassas öloçüleri koyan biri var kanun varsa bir kanun koyucu vardır yer çekimi kanunu,suyun kaldırma kuvveti,çekim kuvveti vs bir resim varsa bunu yapan ressam yok diyen saçmalamış olur rengarenk çiçekleri o renklerle desenlere kokularla yaratan elbet biri vardır kafası karışmış o arkadaşının şimdilik bu kadar yetsin
dünyayı nasıl yarattığını zaten kuranda ,diğer kutsal kitaplarda yazıyor
big bang teorisi deniyo büyük patlama ve bilim adamlarının dedikleriyle kuranın dedikleri aynı ama incille bilim çatılıyor mesela dünya düzdür,her şey dünyanın çevresinde dönüyor,çünkü isa dünyada doğdu diyor dünya dönüyor diyenleri papazlar asmış asırlarca kuran bilimle asla çatışmaz zaten hristiyanlık bozulmasaydı allah islamı göndermezdi
Makro- und Mikrokosmos www.youtube.com Ein Reise durch Makro- und Mikrokosmos
[/size]
En son @bdulKadir tarafından Cuma Ara. 17, 2010 5:39 am tarihinde değiştirildi, toplamda 5 kere değiştirildi
beyic Moderatör
Mesaj Sayısı : 60 Rep Gücü : 92 Rep Puanı : 7 Kayıt tarihi : 28/10/10 Yaş : 27 Nerden : izmir
Konu: Geri: Hristiyan olmak isteyen bir gencin iddiaları ve cevap Perş. Ekim 28, 2010 5:36 am
kadir hocayı bulamadım nick ne acaba bilen ö.m atsın
@bdulKadir Adminstratör
Mesaj Sayısı : 6736 Rep Gücü : 10015190 Rep Puanı : 97 Kayıt tarihi : 17/03/09 Yaş : 61 Nerden : İzmir
Konu: Geri: Hristiyan olmak isteyen bir gencin iddiaları ve cevap Perş. Ekim 28, 2010 9:35 am
kadir hoca benim beyic ama seni isim olarak hatırlayamadım
beyic Moderatör
Mesaj Sayısı : 60 Rep Gücü : 92 Rep Puanı : 7 Kayıt tarihi : 28/10/10 Yaş : 27 Nerden : izmir
Konu: Geri: Hristiyan olmak isteyen bir gencin iddiaları ve cevap Cuma Ekim 29, 2010 4:50 am
hocam ben behiç sabancı 8/D den neyse + rep nası verilir
@bdulKadir Adminstratör
Konu: Geri: Hristiyan olmak isteyen bir gencin iddiaları ve cevap Cuma Ekim 29, 2010 6:12 am
beyic demiş ki:
hocam ben behiç sabancı 8/D den neyse + rep nası verilir
konu açanın yada mesaj yazanın sağ üst köşesinde + - yazar nasıl vermek istersen ordan veriyorsun hoş geldin hayırlı olsun
Hristiyan olmak isteyen bir gencin iddiaları ve cevap